Geld Beleggen

geld beleggen

Kopen of speculeren ... ?

Wanneer je gaat beleggen zijn er grofweg twee manieren:

1. Je speculeert. Dit betekent dat je probeert te voorspellen wat een koers gaat doen zonder de aandelen daadwerkelijk te kopen: stijgen of dalen. (aan beide kan je verdienen) Dit kan met Contract-for-Difference Trading (CFD). Het voordeel is dat je jouw voorspelling al kan doen met de looptijd van een uur en dat je bij een goede voorspelling meer rendement maakt (tot wel 30x meer dan met aandelen). Maar als je verliest gaat dat evengoed ook harder.

2. Je koopt aandelen (of obligaties, grondstoffen, valuta etz.). Dit houdt in dat je een onderliggende waarde koopt en dus daadwerkelijk iets bezit. Een aandeel maakt je bijvoorbeeld voor een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Je hoopt vervolgens dat je waarde (koers) hiervan stijgt zodat je het met winst weer kan verkopen. Dit is vooral een langetermijnstrategie.

Let op! Aan beide opties zit risico dat je geld verliest. Dit is met alle vormen van beleggen. Jouw vermogen loopt risico. Wil je geen risico lopen? Kijk dan op onze pagina over makkelijk geld verdienen.


>200

Gratis artikelen en informatie80.000+

Bezoekers gingen je voor


  

  

Beleggen brengt risico met zich mee