Beste Crypto Broker / Exchange Nederland

Auteur: |

Dus je wil cryptocurrency kopen of je zoekt een goede wallet om ze te bewaren?

Dat doe je natuurlijk bij voorkeur bij de beste site!

Dat noemen we ook wel een broker of exchange.

En de allerbeste van NL, dat is Litebit.eu

Waarom dat het geval is lees je hieronder.

In dit artikel:

1. Samenvatting

Litebit is een partij die is gevestigd in Nederland. Meteen een belangrijk pluspunt, want je krijgt dus gewoon antwoord van de klantenservice in je eigen taal. Betekent ook meteen dat je gewoon met iDeal kan betalen. Ze zijn een van de eerste brokers in NL en ook lang de populairste.

Ze waren ook lang de enige die meer dan alleen de Bitcoin beschikbaar stelde inclusief eigen wallets. Toen er enkele prijsvechters op de markt kwamen reageerden ze door ook hun kosten te verlagen, maar ze hebben nu zoveel concurrentie dat we niet meer kunnen zeggen dat ze de grootste zijn. Maar dus wel de beste.

Ze bieden veel munten aan, waarvan het overgrote deel met een eigen en gratis wallet (opslagplek) waardoor je geen aanvullende opslagsoftware nodig hebt. Ze hebben een goede ondersteuning en betalen snel uit naar je bankrekening.

2. Criteria

Kosten / fee

Natuurlijk zijn de fees die je moet betalen voor het aankopen of verkopen van coins een belangrijk criterium. Deze hebben namelijk een groot effect of het uiteindelijke rendement dat je kunt behalen. Als je winst voor een groot deel opgaat aan fees, dan is dat zonde.

Maar tegelijkertijd willen we er wel bij zeggen dat lage kosten ook niet alles zijn. Prijsvechters vind je in elke markt, maar als dit ten koste van de kwaliteit gaat van overige zaken die je hieronder kunt doornemen, dan is dat het vaak niet waard. Dan heb je namelijk vaak een grote kans dat je minder goed kunt handelen (minder winst) of dat je elder aanvullende kosten moet maken voor bijvoorbeeld wallets.

Klantenservice & ondersteuning

Het is belangrijk dat je als belegger goed wordt geholpen. Misschien is dit wel het belangrijkste punt. Daar begint het bij een gedegen uitleg van het platform en hoe alles werkt. Maar ook uitleg over munten die je koopt, welke kosten je precies maakt, en dat je in geval van vragen snel wordt geholpen. Want in de tussentijd kost het je wellicht geld.

Dit alles trouwens bij grote voorkeur in het Nederlands, om taalverwarring te voorkomen. Maar ook omdat je bij een Nederlandse instelling tenminste nog bent beschermd door het rechtssysteem van ons eigen land.

Assortiment

Hiermee bedoelen we hoeveel verschillende soorten cryptomunten je kunt kopen, en hoe snel een aanbieder ook nieuwe interessante valuta opneemt in het portfolio. Dit is belangrijk, omdat het je meer opties geef om te traden en dus om te verdienen. Zeker nieuwe munten zijn interessant in het begin, omdat de koersen dan nog harder fluctueren.

Wallets

Het is fijn dat als je ergens een munt koopt, je ze ook direct daar kan bewaren op een veilige plek. In de begindagen van cryptovaluta had iedereen vaak een usb-stick om munten op te houden omdat er online veel hacking was, maar inmiddels zijn online wallets een gebruiksvriendelijker en vaak ook goedkoper alternatief. Als een platform niet eigen wallets aanbiedt, dan moet je die alsnog ergens anders regelen en dat kost ook weer geld.

Betaalmethoden

Het kopen van munten is niet moeilijk, maar niet iedereen heeft een creditcard bijvoorbeeld. Dus meerdere opties om te betalen zijn wel zo prettig. Zeker voor een beginner is iDEAL heel prettig. Dit werkt ook het snelste.

Manier van uitbetaling

Nadat je winst hebt geboekt wil je ook wel eens de vruchten plukken van je werk. Liefst niet met te gekke omwegen, gewoon naar je bankrekening is wel zo handig. En dat moet natuurlijk ook niet te lang duren...

Platform

Uiterst belangrijk om een goed werkend en overzichtelijk platform te hebben. Dit zorgt ervoor dat je goed kunt handelen, snel beslissingen kunt nemen en geen fouten maakt. Dit zorgt er allemaal voor dat je hogere winsten behaalt, zeker als je een wat meer ervaren handelaar wordt die vaker transacties uitvoert.

3. Scores Litebit.eu

Kosten / fee

Als de eerste grote speler in NL heeft LiteBit de kosten in een vroeg stadium nog relatief hoog gehouden. Maar met de komst van allerlei prijsvechters die ook een stukje van de markt wilden veroveren hebben ze de fees dramatisch laten zakken naar de range van 1% tot 4%, dit varieert naar de soort munt en de ordergrootte maar komt gemiddeld uit op 2% (lager voor Bitcoin) en dat is inmiddels wel de norm in de markt.

Eigenlijk zitten alle sites wel rond ditzelfde percentage al communiceren ze het anders. Sommigen zeggen bijvoorbeeld dat ze tussen de 1,5% en 2,5% rekenen, maar onderaan de streep is het allemaal nagenoeg hetzelfde. Litebit.eu is daarbij dus gewoon niet duur.

Klantenservice / ondersteuning

Hier scoort Litebit erg hoog. Ze zijn de speler met de meeste ervaring én kennis! Ze hebben een zeer goede klantenservice die 24/7 te bereiken is. Via telefoon een groot deel van de dag, en anders via chat, Facebook of contactformulier.

Assortiment

Ze verkopen een stuk meer munten dan concurrenten. Waar sommige partijen niet eens 20 kunnen aanbieden heeft Litebit momenteel 60 cryptocurrencies. Het portfolio is daarnaast ook nog eens interessant omdat de belangrijkere coins erin zitten gebaseerd zijn op verschillende technologieën.

Wallets

Niet alleen kun je veel valuta’s kopen, maar je kan ze ook direct bij Litebit opslaan in veel self-hosted wallets. Deze dienst bieden ze GRATIS voor maar liefst 49 verschillende cryptomunten. Zo heb je jouw hele cryptovermogen op 1 plek overzichtelijk bij elkaar. Je hoeft hiervoor dus geen aanvullende software of hardware aan te schaffen.

Betaalmethoden

Ze bieden veel verschillende manier om af te rekenen. iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving, SOFORT, GiroPay en MyBank. Dat komt ook omdat Litebit in het buitenland populair is, maar natuurlijk is het voor Nederlanders vooral interessant om iDEAL te kunnen gebruiken.

Manier van uitbetaling

Litebit.eu betaalt uit naar je eigen bankrekening. Dit gebeurt ook nog eens heel erg snel, vaak is alles binnen enkele dagen als netjes geregeld en kan je jouw geld uitgeven aan andere (leuke) dingen.

Platform

Het platform van Litebit is verreweg een van de beste. Ze hebben immers de meeste ervaring, dus ook de tijd gehad om dit helemaal te perfectioneren. Daarmee kan je dus betere besluiten nemen, betere resultaten behalen en dus gewoon veel meer verdienen. Het is gebruiksvriendelijk en modern.

4. Alle Cryptomunten en Wallets van Litebit

Valuta

Code

Kopen?

Wallet?

Bitcoin

BTC

ja

ja

Ethereum

ETH

ja

ja

Bitcoin-Cash

BCH

ja

ja

Ripple

XRP

ja

ja

Basic-Attention-Token

BAT

ja

ja

Cardano

ADA

ja

ja

Polymath

POLY

ja

ja

Enjin

ENJ

ja

ja

Litecoin

LTC

ja

ja

Particl

PART

ja

ja

Qtum

QTUM

ja

ja

0x

ZRX

ja

ja

ArtByte

ABY

ja

ja

BitBay

BAY

ja

ja

BitSend

BSD

ja

ja

Crown

CRW

ja

ja

Crypto.com

MCO

ja

ja

Decentraland

MANA

ja

ja

Dent

DENT

ja

ja

Navcoin

NAV

ja

ja

OkCash

OK

ja

ja

OmiseGO

OMG

ja

ja

Orbs

ORBS

ja

ja

PowerLedger

POWR

ja

ja

Radium

RADS

ja

ja

Ravencoin

RVN

ja

ja

ReddCoin

RDD

ja

ja

Sirin

SIRIN

ja

ja

Solve.care

SOLVE

ja

ja

Status

SNT

ja

ja

Stratis

STRAT

ja

ja

SysCoin

SYS

ja

ja

Ubiq

UBQ

ja

ja

Verge

XVG

ja

ja

Zcoin

XZC

ja

ja

Blackcoin

BLK

ja

ja

Cloakcoin

CLOAK

ja

ja

Dash

DASH

ja

ja

DigiByte

DGB

ja

ja

Dogecoin

DOGE

ja

ja

EmerCoin

EMC

ja

ja

EthereumClassic

ETC

ja

ja

Feathercoin

FTC

ja

ja

Groestlcoin

GRS

ja

ja

Gulden

NLG

ja

ja

MyriadCoin

XMY

ja

ja

Peercoin

PPC

ja

ja

PIVX

PIVX

ja

ja

Viacoin

VIA

ja

ja

Waves

WAVES

ja

nee

Lisk

LSK

ja

nee

Monero

XMR

ja

nee

Nxt

NXT

ja

nee

Siacoin

SIA

ja

nee

Stellar (Lumens)

XLM

ja

nee

ARK

ARJ

ja

nee

New Economy Movement

NEM

ja

nee

Zcash

ZEC

ja

nee

Ardor

ARDR

ja

nee

Tron

TRX

ja

nee