Geld verdienen met Cryptocurrency

Auteur: |
cryptocurrency

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een andere naam voor digitale valuta. Een voorbeeld hiervan is de Bitcoin, daar heb je vast wel eens van gehoord... Maar zo heb je er nog veel meer, en door hierin te beleggen kan je snel veel geld verdienen! (Maar let op het blijft beleggen, dus er is risico dat je geld verliest.)

Er zijn grofweg 2 manieren waarop dit kan, en die gaan we je op deze pagina uitleggen:

1. Speculeren op koersverloop;

2. Zelf beleggen in coins.

Maar eerst: beleggen brengt risico met zich mee, je kan je inzet verliezen. Niet bereid om risico te nemen? Ga dan makkelijk geld verdienen met bijvoorbeeld betaalde enquêtes invullen, levert je ook een paar honderd euro per maand op!

1. Speculeren op koersverloop

Speculeren op koersverloop heeft als voordeel dat je niet daadwerkelijk hoeft te beleggen in cryptocurrency. Je hoeft dus geen Bitcoins, Litecoins, Ethereum of Ripples te kopen. Maar wat doe je dan wel?

Je probeert te voorspellen wat de koers van deze valuta gaat doen. Het enige wat je hoeft te zeggen is of de koers volgens jou gaat dalen of stijgen. En daar zet je geld op in. Dat klinkt als wedden, maar dat is het niet. Op onze pagina over CFD Handel lees je hoe het precies werkt, en dat je met een vijftal vuistregels de kansen in jouw voordeel kan doen kantelen. Ook leer je hoe je een gratis oefenaccount kan aanmaken om te ervaren hoe het werkt.

2. Zelf beleggen in coins

Natuurlijk kan je ook zelf coins kopen en hopen dat de waarde stijgt, om ze vervolgens weer te verkopen. Het probleem is echter dat je niet zoals bij binaire opties eerst kan oefenen met nep-geld, maar dat je direct echt geld moet investeren. Bovendien is het risico groter omdat er veel grotere bedragen in omgaan, en de bedrijven achter de verschillende coins niet altijd even transparant zijn. Maar wanneer je wil investeren in coins dat raden we je aan om dat te doen via een Nederlandse handelaar, Litebit.eu Dit is namelijk de beste crypto broker / exchange.

Achtergrondinformatie over cryptocurrency

Cryptocurrency is een coole naam voor digitale valuta. Het is ooit gestart met de introductie van de Bitcoin. De uitvinder hiervan wilde een manier bedenken om geld te kunnen overmaken / betalingen te kunnen verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, een bank. Niet geheel toevallig ontstond dit idee aan het begin van de bankencrisis in 2008.

Het voordeel van het ontbreken van een bank als tussenpersoon is dat er veel minder risico is. De bank bewaart niet jouw geld, maar dat doe je zelf. De bank kan dus ook niet failliet gaan waardoor jij je geld kwijt bent. Maar ook zijn er geen wachttijden, geen transactiekosten en geen overheid die reguleert (noch geld / belasting kan innen). Ook hoeft jouw identiteit niet kenbaar te worden gemaakt en kunnen betalingen anoniem worden voldaan.

Waar de herkomst van de term currency (valuta / geld) wel logisch is, komt "crypto" af van de manier waarop deze munten zijn beveiligd. Alle transacties met cryptocurrencies worden namelijk versleuteld en opgeslagen middels geavanceerde cryptografie, wat het onhackbaar maakt.

Mede door al deze voordelen denken veel mensen dat echt geld op termijn zal worden vervangen door crypto-geld. Niet gek, maar waarschijnlijk toch wel verre toekomstmuziek...