beleggen met weinig geld vanaf 10 euro
Door | 23 okt. 2023

Ja echt, je kan prima beleggen met weinig geld.

Al met 10 euro dus.

Het is allang niet meer alleen weggelegd voor de grote jongens.

Je hebt er geen groot vermogen voor nodig om slim en lucratief te kunnen investeren.

De meeste beleggers, en vooral beginners, hebben namelijk niet veel inleg.

Maar ook met weinig geld, zelfs met kleingeld, kan je aan de slag.

Hoe je dit het beste kan doen gaan we je uitleggen.


Beleggen met weinig geld kan in Peer-to-Peer krediet

Heb je hier wel eens eerder van gehoord. Afgekort noemt men het vaak P2P kredieten of leningen. Erin beleggen betekent eigenlijk dat je jouw geld uitleent aan andere particulieren voor een mooie rente. Je gaat dus voor bank spelen. Dat gaat niet zomaar, maar wel via speciale platformen die hiermee investeerders samenbrengen met mensen die een lening zoeken.

Voordeel is dat de leenrente vele malen hoger is dan de spaarrentes. In het buitenland kan het aardig oplopen met ruim 12% via Mintos. En dan zit er zelfs een terugkoopgarantie op van het platform om je te beschermen tegen wanbetalers. Meedoen kan bovendien al vanaf 10 euro bij Mintos.

beleggen met weinig geld mintos

Onroerend goed

Ja echt waar, je kan juist heel goed investeren in vastgoed met weinig geld. Dat had je niet gedacht he? Vroeger moest je namelijk een daadwerkelijk pand aanschaffen om mee te doen in deze interessante wereld, maar tegenwoordig kan je dit gewoon via online platformen doen, een beetje zoals P2P zoals hiervoor besproken.

Als een soort van crowdfunding koop je een deel van een pand wat wordt aangeboden. Het platform heeft er vaak al voor gezorgd dat er huurders zijn en neemt ook allerlei andere zaken van je over. Dat scheelt je alleen maar kopzorgen.

In het buitenland kan je vaak hogere rendementen halen, kijk maar eens naar een mogelijke rendement van 12% bij Estateguru. Meedoen kan al vanaf 50 euro. Maar ook in Nederland kan je beleggen in vastgoed via het platform Synvest,  al begint de inleg dan hoger bij 100 euro per maand of eenmalig 2000 euro, en is het rendement met plusminus 8% wel wat lager.

estateguru beleggen met weinig geld

Maak 30 keer zoveel rendement, extra handig met weinig geld

Je ziet tegenwoordig meerdere van die hippe apps op TV voorbij komen. Iedereen kan tegenwoordig makkelijk beleggen. Maar het probleem is hierbij dat je met beleggen wel altijd afhankelijk blijft van je inleg, waar daar maak je een rendement op. En of dit nu 5% of 15% is, als je begint met een paar tientjes schiet het gewoon niet op.

Daar komt onze eerste tip om de hoek kijken: lees je eens in op CFD Handel (contract-for-difference trading). Hierbij kan je namelijk gebruik maken van een zogenaamd hefboomeffect zodat je 30x zoveel rendement kan maken over een bepaald startkapitaal. Anders gezegd, als je 10 euro inlegt kan je de winst boeken alsof je 300 euro zou hebben. €100,- wordt €3000,- en ga zo maar door.

Let wel op dat dit een heel snelle en lastigere vorm van beleggen is. Het voordeel is dan weer wel dat je het eerst gratis kan oefenen met nep-geld. Bovendien het je met CFD Handel ook nooit de onderliggende waarde daadwerkelijk te kopen / bezitten. En je kan zelfs in een heel uiteenlopend scala van waardes beleggen: aandelen, opties, forex (wisselkoersen), cryptomunten (bitcoin, ethereum, ripple etc.), grondstoffen (olie, goud etc) en indices om er een paar te noemen.

Het voordeel van cryptovaluta met weinig geld

Met CFD Handel kan je dus onder andere beleggen in cryptomunten zoals we hierboven hebben benoemt, maar je kan er ook gewoon direct in investeren. Juist misschien wel met kleine bedragen. Er zijn namelijk heel veel verschillende van deze digitale munten waarbij je de Bitcoin misschien wel kent.

Nu schrikt deze je wellicht een beetje af omdat die meer dan €60.000,- waard is geweest een tijdje geleden en daarom ook veelvuldig in het nieuws kwam, maar er zijn ook een flink aantal munten die je al kan kopen voor een paar dubbeltjes. En omdat de koersschommelingen hier best heftig zijn kan je daar ook flink van profiteren.

We raden je wel aan om dit te doen via een Nederlands bedrijf en niet een of andere handelaar via internet die in Korea of pakweg Singapore blijkt te zitten, want dan ben je veel minder beschermd. Gebruik daarom Bitvavo, je kan hier veel verschillende munten kopen, gewoon met iDEAL, en alles is in het Nederlands ook de klantenservice. Wel zo veilig en betrouwbaar.

Er zijn overigens meerdere manieren om geld te verdienen met cryptocurrency. Niet enkel erin handelen of voor lange termijn investeren, maar zo kan je bijvoorbeeld ook via crypto staking rente krijgen op je munten. Dat is niet meer dan een druk op de knop tegenwoordig en het rendement met 10-11 procent op een aantal coins is aardig hoog.

beleggen in crypto met weinig geld

Vergroot je vermogen

Tot nu toe hebben we je twee goede manieren gegeven om met een beperkt bedrag, dus weinig geld / inleg toch een goede winst te kunnen behalen. Maar het helpt dan natuurlijk nog steeds als je meer vermogen hebt! Daarom willen we je wijzen op het feit dat je tegenwoordig heel goed kan (bij)verdienen via internet.

Want mocht je het nog niet weten: enkele honderden euro’s per maand extra verdienen is voor iedereen mogelijk. In een artikel over online geld verdienen op internet bespreken we 44 betrouwbare manieren die je kan toepassen. Gebruik dit om je kapitaal te vergroten zodat je met meer gewicht kan gaan beleggen. Beste opties vinden wij enquêtes invullen voor geld en ook zeker verdienen met cashback.

Meer geld vrijmaken

Beleggen hoor je eigenlijk altijd te doen met geld dat je “over” hebt. Oftewel: het kan gebeuren dat je jouw inleg, of een deel ervan, kwijt raakt. En dat moet dan in zoverre niet uitmaken dat je nog wel alles kan betalen. Want dan loop je veel teveel risico, je wilt niet je huis uit gezet worden. Goed dus om je financiële ruimte inzichtelijk te hebben.

Maar dan kan je ook zo slim zijn om juist je kosten te verlagen zodat je meer geld vrij hebt om mee te beleggen. En laat dat nu goed uitkomen: ook daar kunnen we je een heleboel tips over geven! Hoe geld te besparen op bijvoorbeeld je vaste lasten, zonder dat je er iets voor hoeft te laten.

In totaal kunnen onze tips je €10.000,- per jaar opleveren, en die hebben we allemaal per categorie voor je verzameld in dit overzicht met bespaartips. Vooral handig als je een idee hebt waarop je zou willen / kunnen besparen. Heb je dat nu niet, doe dan onze handige geld besparen test, waarbij je met slechts 16 korte ja/nee-vragen erachter komt waarop je nog kan besparen. En altijd direct een linkje naar de plek of website om het meteen maar te regelen.

geld vrijmaken om te kunnen beleggen met weinig geld

Gratis oefenen met CFD beleggen

Veel informatie hé? En dan zijn we nog niet eens inhoudelijk aan het uitleggen hoe beleggen werkt, wat alle beleggingsvormen inhouden, alle begrippen, strategieën en ga zo maar door. Het is ook allemaal best ingewikkeld de wereld van het beleggen en om je dat helemaal eigen te maken kost je waarschijnlijk jaren.

Maar dat hoeft ook niet. Je kan ook zelf eens rustig ervaren of het beleggen iets voor je kan zijn! Niet met weinig inleg, maar zelfs zonder inleg! Maak een gratis demo account aan en ervaar gewoon eens wat het is om ermee aan de slag te zijn door met nep-geld te beleggen op de echte koersen.

Mocht dit bevallen en zelfs heel goed gaan dan kan je dit account altijd nog omzetten naar een account met echt geld. Maar dan ben je als beginner in het begin in ieder geval ervoor beschermd dat je geld kwijtraakt. Je kan zeggen dat is leergeld, maar wel zonde en op deze manier dus te voorkomen.

Gerelateerde artikelen: