extra bijverdienen online
Door | Geüpdatet 27 mei 2021

Wil jij een centje bijverdienen?

Extra geld zodat je meer kan uitgeven?

Thuis, naast je baan, studie of huishouden?

Dat kan!

Wij hebben 9 manieren voor je klaarstaan waarop je dat kan doen.

Je kan ze allemaal online toepassen, zelfs de eerste.


1. Bijverdienen als straatartiest

We vonden het een leuk plaatje dus we moeten er wel even over beginnen natuurlijk… Als je een instrument kan bespelen, kan zingen en liever nog allebei, dan kan je daar als artiest goed aan verdienen. Onderzoek wijst uit dat dit kan oplopen tot wel 60 euro per uur in een drukke straat. Mensen geven kennelijk graag geld. Ook online kan je dit trouwens benutten want met Youtube video’s kan je ook aardig scoren.

Het hoeft overigens niet muzikaal te zijn, je kan ook een hele goede skill hebben bijvoorbeeld. Zoals in Barcelona er al jaren een man een voetbal hooghoudt op de Ramblas, daar verdient hij prima aan. Heb je een dergelijk talent niet, of lijkt het je gewoon niks? Geen probleem, er zijn ook nog genoeg manieren die je thuis via internet kan toepassen.

2. Cashback verdienen

Terwijl we dit schrijven zitten we ons af te vragen: moet je voor deze methode eigenlijk wel iets doen of is het gewoon gratis geld…?

Want Cashback verdienen betekent dat je geld terug krijgt (heel letterlijk dus). Dit krijg je terug op aankopen bij meer dan 2400 webshops, en ja alle grote namen die je maar kan bedenken, waar je nu ook al je spullen koopt. Bol.com, Coolblue, Zalando, Wehkamp, noem maar op.

Hoeveel je terug krijgt? Tot 15% over je totale aankoopbedrag, ook al zijn dat aanbiedingen en promoties. Dat maakt niet uit!

Wat je hiervoor moet doen? Je gratis inschrijven bij de beste cashback sites van Nederland. Je krijgt zelfs al een aanmeldbonus. Meedoen kost niet alleen niks, het is ook vrijblijvend.

Maar hoe werkt het dan? Deze sites werken samen met duizenden webshops. Als zij jou naar die webwinkels doorverwijzen en jij koopt iets, dan krijgen ze daar vergoeding voor. En omdat ze dit dus willen aanmoedigen delen ze die vergoeding met jou als beloning. Win-win!

En dan? Het enige wat je moet doen om de cashback te krijgen is naar de webshop surfen via een speciale link die je op de site kan vinden. Of je installeert de toolbar. Die geeft je een seintje als je bij een webwinkel cashback kan krijgen. Hoef je ook niet die duizenden webshops uit je hoofd te leren, en vergeet je ook nooit de cashback.

Je aankoop wordt automatisch geregistreerd, je cashback wordt enige tijd later gestort op je account en dit kan je daarna gewoon weer overboeken naar je bankrekening. Om weer andere dingen mee te doen.

Bonus: bij cashback sites krijg je vaak ook nog exclusieve aanbiedingen bij de partner-webshops.

3. Enquêtes invullen

Er zijn best veel sites waar je tegen betaling mee kan doen aan onderzoek. Simpelweg surveys / vragenlijsten invullen tegen vergoeding. Enquêtes invullen voor geld. Soms mag je zelfs producten testen, of reclames beoordelen die nog op tv moeten komen. Best leuk.

Belangrijk is wel dat je jezelf inschrijft bij de onderzoekspanels die het beste zijn. Die de beste vergoedingen geven en te vertrouwen zijn. Dan kan je dus meer geld verdienen met enquêtes. Daarom hebben wij onzelf ingeschreven bij allemaal en op basis van eigen oordeel uiteindelijk een Top 10 samengesteld met de best betaalde enquête sites in zowel Nederland als België.

Hoeveel je kan verdienen met deze methode? Met een beetje goede wil en alle 10 de panels tezamen zomaar € 500,- per maand!

4. Online spaarprogramma

Er zijn sites waar je met extreem simpele handelingen geld kan verdienen. Bijvoorbeeld mailtjes klikken of banners en links. En dan bedoelen we echt “klik” en je hebt een beloning. Die is dan ook niet heel hoog natuurlijk, meestal 1-2 cent, maar als je dit maar vaak genoeg doet verdien je er best lekker mee.

Vooral omdat er meerdere spaarprogramma’s zijn, die vaak ook nog cashback mogelijkheden hebben en zelfs betaalde enquêtes aanbieden.

Ook hier hebben we een lijst opgesteld met de beste sites: Dit zijn beste spaarprogramma’s van Nederland.

5. Verdien aan je social media zoals Facebook.

We gaan iets korter schrijven, anders wordt het wel een heel lang artikel…

Met social media kan iedereen gratis miljarden mensen bereiken over de hele wereld. Vanzelfsprekend kan je hier iets mee! Denk aan Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, Youtube of Snapchat.

Oké leuk, maar doe je dat dan? Wij hebben voor elke sociale media die er toe doet hierover speciale artikelen geschreven met de verschillende methodes en tips. Lees dus vooral verder over geld verdienen met social media. Of ga gelijk naar de specifieke artikelen over:

6. Affiliate marketing

Dit is stiekem onze favoriet. Geld verdienen met affiliate marketing betekent dat je reclame maakt voor producten en bedrijven tegen een commissie wanneer je iets verkoopt. Je hoeft dus zelf niets te produceren en heb geen verantwoordelijkheid voor zaken als verzending of klantenservice.

Je bent eigenlijk gewoon een tussenpersoon. Je verwijst mensen door naar een site of product en krijgt daarvoor betaald. Soms zelfs al voor een klik op jouw advertentie.

Leukste feitje: jij kan vandaag al beginnen, dus waar wacht je op? Lees hoe je via het beste affiliate netwerk van Nederland direct voor 1600 bedrijven aan de slag mag.

Lid worden is gratis en vrijblijvend, en er is keuze genoeg: van (zorg)verzekeraars tot grote providers van mobiele telefonie, tv en internet. Maar ook allerlei webshops, zakelijke dienstverlening tot energieleveranciers.

7. Eigen website

Oei een website maken, dat is best moeilijk toch? Nee hoor, fluitje van een cent! Wij konden nog geen letter of cijfer coderen toen we begonnen met websites bouwen. Maar een blog maken is doodeenvoudig.

En zelfs voor webshops en vergelijkingssites zijn tegenwoordig hele makkelijke pakketten te krijgen waarbij je alleen nog maar de plaatjes en tekst hoeft in te vullen. Lees hierover verder in onze special over geld verdienen met een website, ook voor Dummies dus.

8. Cryptocurrency

Deze kan niet ontbreken toch? Iedereen heeft de enorme vlucht van de Bitcoin wel meegekregen. En de daarop volgende enorme instorting… om vervolgens weer heel hard te stijgen.

Door die koerswisselingen kan je er geld mee verdienen, met cryptomunten. Sommigen noemen het zelfs de valuta van de toekomst. Lees ons artikel over de alle verschillende manieren waarop je met cryptocurrency misschien wel rijk kan worden.

9. Bijverdienen met eigen auto

Heb je een eigen auto? Dan is er nog een aantrekkelijke extra mogelijkheid. Wist je namelijk dat een auto gemiddeld 95% van zijn leven stil staat? Dat is toch zonde, want je betaalt in die tijd wel aan je verzekering, wegenwacht, motorrijtuigbelasting… en je auto wordt minder waard.

Je kan hem echter heel makkelijk verhuren aan andere mensen die geen auto hebben. Daar is een speciaal platform voor opgericht om autodelen makkelijker en aantrekkelijker te maken. Dit platform heet Snappcar en levert je al snel 350 euro per maand op. Meld je auto nu vrijblijvend aan bij SnappCar!

Afsluitend

Met internet kan je op allerlei manieren inkomsten binnenhalen. Manieren 3 tot en met 10 vond je vast beter dan heel vroeg opstaan voor een krantenwijk of gitaar leren spelen om op straat te gaan staan.

Maar online zitten er helaas ook veel oplichters tussen, dus wij hebben advies voor je; welke sites je wel en niet moet gebruiken. Hebben we zelf voor je getest.

Je kan ze allemaal lekker in je eigen tijd doen, even tussendoor in een verloren uurtje, of echt serieus langere tijd aan zitten. Dan zijn de verdiensten ook groter.

Allemaal simpel via je telefoon, tablet of laptop. Van enkele euro’s tot een paar honderd euro per maand. Of als je er echt voor gaat zelfs een fortuin!

En iedereen kan het, of je nu scholier, student, fulltime werkzaam, of huisman / huisvrouw bent! Geen technische kennis nodig.

We beginnen makkelijk, en bouwen de moeilijkheidsgraad op. Jij bepaalt welke methode(n) je wil toepassen. Succes met bijverdienen!

Gerelateerde artikelen: