beste beleggingsplatform
Door | Geüpdatet 14 mrt. 2022

Wil je weten wat het beste beleggingsplatform is?

Voor online beleggen?

Of je nu ervaren bent of een beginnende belegger?

Hebben wij voor je uitgezocht.

Niet alleenvolgens onze eigen review maar ook met de mening van de consumentenbond, ervaringen van beleggers en toegekende awards van branche specialisten ernaast gelegd.

Hieronder lees je de uitkomst van de vergelijking en welke beleggingssite of beleggingsapp de beste is in de categorieën aandelen & fondsen (op de beurs beleggen), beleggen in crypto of beleggen in CFD handel.


saxo beste beleggingsplatform

1. Beste beleggingsplatform aandelen en fondsen

WinnaarSAXO Bank (Voorheen bekend als Binck Bank).

Eigenlijk bedoelen we hier gewoon de beste site voor traditionele manier van / instrumenten om in te beleggen. Dus aandelen en fondsen, maar ook obligaties, opties en ETF’s. Beleggen op de beurs dus.

Belangrijk om te vermelden is de we hier in de beoordeling hebben gekeken naar meerdere aspecten:

 • Ten eerste de kosten. Dit gaat om het totale kostenplaatje, dus zowel transactiekosten als servicekosten en andere zaken.
 • Ten tweede is het gemak van de tool. Werkt deze prettig en is alles overzichtelijk te managen? Zowel de internetportal als de mobiele app zijn hierin meegewogen.
 • Ten derde kijken we naar de beleggingsmogelijkheden. Hoeveel instrumenten en beurzen zijn toegankelijk?
 • Ten vierde kijken we naar de ondersteuning, educatie en service. Beleggen is aardig ingewikkeld en er komen steeds meer beurzen en beleggingssoorten bij. Belangrijk dat je hierin geholpen wordt.
 • Als laatste kijken we naar de gewonnen awards en reviews door de consumentenbond. Niet enkel onze eigen bevindingen zijn namelijk belangrijk maar ook de recensies van de beleggers en onderzoek.

Het mooie is dat SAXO Bank op al deze punten zeer goed scoort. Je ziet vaak dat er partijen flink inzetten op lage kosten (zoals DeGiro) maar dat moet niet ten koste gaan van de overige zaken. Het gaat niet alleen om prijs, maar ook om kwaliteit. Leuk dat de kosten laag zijn, maar als je door slechte tools, service of educatie een verkeerde belegging of transactie doet kost dat je alsnog veel meer geld.

Voor SAXO geldt dat ze een van de goedkopere partijen zijn. Ze geven toegang tot 40 beurzen en meer dan 40.000 instrumenten waaronder aandelen, ETF’s, obligaties, fondsen, futures, opties en turbo’s. Ze hebben een zeer goed tool waarbij je zelfs kan kiezen tussen 3 platformen om op te handelen. Zo is er altijd eentje die voor jou het beste werkt.

Beleggingsplatformen SAXO

 • SaxoInvestor (investeerders & beginners)
 • SaxoTraderGo (Multi asset & mobiliteit)
 • SaxoTraderPRO (daytraders & professionals)

Ze investeren daarbij veel in het helpen van hun beleggers met een omvangrijk helpcenter en een leeromgeving met artikelen, video en tutorials van experts om je op weg te helpen en deskundige inzichten van experts te delen. Kijk ook maar eens naar de awards die Binck allemaal al gewonnen heeft.

Gewonnen awards SAXO

 • Beste online vermogensbeheerder (2x)
 • Beste online broker / internetbroker (16x tussen 2008-2020)
 • Meest voordelige partij bij neutrale beleggingsportefeuille (consumentenbond)
 • Beste optie voor online beleggen
 • Meest gebruiksvriendelijke beleggingsplatform
 • Hoogste klanttevredenheid
 • Beste klantenservice
 • Nr. 1 “goed en goedkoop beleggen” (consumentenbond)
 • Cash innovatieprijs

Binck doet het dus goed op alle fronten en hebben daar veel prijzen mee gewonnen. Deze gespecialiseerde en onafhankelijke beleggingsbank biedt meerdere producten aan, maar degene die we je met name aanraden zijn Zelf Beleggen en Laten Belegen.

SAXO Beleggingsproducten

Zelf Beleggen geeft je de mogelijkheid om zelf te gaan beleggen in de belangrijkste beurzen wereldwijd tegen lage kosten en via een van de beste platformen met goede uitleg en educatie om je bij te staan.

Laten Belegen aan de andere kant (met de mooie naam SaxoWealthCare) heeft een goede spreiding met beleggen in fondsen en ETF’s waarmee je minder risico loopt en beleggen meer “vanzelf gaat”. Ook zijn de kosten laag, bij een inleg van slechts € 20,- per maand betaal je zelfs helemaal geen transactiekosten.

crypto beleggingsplatform bitvavo

2. Beste beleggingsplatform cryptocurrency

Winnaar: Bitvavo

Cryptovaluta of currency is een apart soort beleggen, omdat cryptomunten niet te verkrijgen zijn via het traditionele en gereguleerde beleggen om een beurs. Het is juist een concept dat de banken en overheden omzeilt.

Daarentegen is het wel zo dat er juist veel veiligheid zit in deze markt, omdat er een decentrale controle is. Mocht je meer informatie willen over beleggen in cryptomunten, lees dan ons artikel geld verdienen met cryptocurrency.

Maar: er is wel veel te doen om hacking en het stelen van de coins, zoals Bitcoin en Ripple. Dit gebeurde in het begin redelijk vaak omdat veel (onervaren) beleggers toetraden tot de markt en niet goed nadachten over de veiligheid. Dit komt nu bijna niet meer voor.

Een ander issue bij crypto is de ondoorzichtigheid van de markt. Hij is wereldwijd en er is dus geen handhaving, überhaupt geen regelgeving. In het begin kon je enkel terecht bij vage en schimmige partijen in Korea en het Midden-Oosten. Daarom vinden we het hier belangrijk om voor een Nederlandse speler te gaan met ondersteuning en uitleg in je eigen taal.

Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen dat we Bitvavo aanbevelen. Je kan daar bovendien een groot scala aan coins krijgen (nu alweer 60 currencies) met wallets in eigen beheer (veilig). Omdat het een bedrijf is in NL kan je ook gewoon eenvoudig betalen met iDeal.

Betreft kosten zijn ze een van de goedkopere partijen en in Nederland zelfs de goedkoopste crypto broker en exchange. Vooral op het gebied van het platform en ondersteuning zijn ze de allerbeste. NB: we hebben ook een extra uitgebreid artikel geschreven waarom we exact vinden waarom ze de beste crypto broker zijn volgens ons.

Hierbij moeten we ook niet vergeten te melden dat ze als een van de eerste partijen crypto staking mogelijk maakten, sowieso al eerste Nederlandse partij en nog steeds voor meer munten tegen een hogere rente dan de concurrenten. Wat is staking? Rente op je crypto tegoeden kort door de bocht genomen.

3. Beleggingsplatform CFD handel

Platform: Plus500

Wil je niet op de beurs beleggen maar in CFD? Oftewel: Contracts for Difference? Lees meer over deze vorm van beleggen op onze pagina over CFD Handel. Wat dit precies inhoudt en hoe het werkt.

Een goed platform in deze categorie voldoet eveneens een eenzelfde lijstje van criteria zoals kosten en gemak. Maar met name het risicobeheer is hier een extra dimensie net zoals goede ondersteuning en uitleg, omdat CFD’s veel risico met zich meebrengen en daarom extra gevaarlijk kunnen zijn.

Grote pluspunt hier van Plus500 is dat ze een gratis demo account aanbieden waar je eerst eens kan oefenen met deze manier van beleggen. Wel zo prettig. Daarnaast zijn ze de grootste partij op dit vlak, internationaal, zeer strikt met regelgeving en jouw veiligheid. Ze hebben een zeer prettige beleggingsapp en daar staan kleine spreads tegenover en 0 commissies. De meeste diensten zijn zelfs gratis.

Zie CFD wel echt als iets anders dan “normaal beleggen”. Je koopt met deze manier van beleggen namelijk nooit de onderliggende waarde. Je zet wel in op de koers van een instrument, maar koopt het in feite niet. Het voordeel is dat je daarmee op veel meer soorten koersen kan beleggen, variërend van de gewone beurzen en aandelen tot aan crypto, grondstoffen (olie, goud, etc.) en valuta (Forex).

Disclaimer

We zijn je verplicht te melden dat je bij alle vormen van beleggen die je kan toepassen bij bovenstaande beleggingsplatformen / beleggingssites / beleggingsapps het risico loopt om je inleg (deels) te verliezen. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je gemaakte financiële beslissingen.

Dit stuk is dan ook geen financieel advies maar een weergave van de feiten zoals wij ze kennen en waarop wij deze partijen een goede keuze vinden. Of jij dat ook vindt hangt af van eigen voorkeuren. Voor jouw situatie kan mogelijk een andere partij een beter keuze zijn, daar kunnen we echter geen rekening mee houden en redeneren puur in algemene zin.

In dit artikel noemen we partijen waar we zelf klant zijn maken we gebruik van affiliate links. Lees meer in onder algemene voorwaarden en privacy statement wat dit precies betekent. Lees ook onze algemene disclaimer voor meer informatie. Alle links vind je onderaan elke pagina in de footer.

Gerelateerde artikelen: