3 x Beste Online Beleggingsplatform van Nederland

Auteur: |
beste beleggingsplatform online

Wil je weten wat het beste beleggingsplatform is?

Of je nu ervaren bent of een beginnende belegger?

Hebben wij voor je uitgezocht! Niet alleen volgens onze eigen review maar ook met de mening van de consumentenbond, beleggers en specialisten erbij.

Hieronder lees je de uitkomst.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

In dit artikel:

1. Beste platform voor aandelen en fondsen

Winnaar: Binck Bank.

Eigenlijk bedoelen we hier gewoon de beste site voor traditionele manier van / instrumenten om in te beleggen. Dus aandelen en fondsen, maar ook obligaties, opties en ETF’s.

Belangrijk om te vermelden is de we hier in de beoordeling hebben gekeken naar meerdere aspecten:

 • Ten eerste de kosten. Dit gaat om het totale kostenplaatje, dus zowel transactiekosten als servicekosten en andere zaken.
 • Ten tweede is het gemak van de tool. Werkt deze prettig en is alles overzichtelijk te managen? Zowel de internet portal als de mobiele app zijn hierin meegewogen.
 • Ten derde kijken we naar de beleggingsmogelijkheden. Hoeveel instrumenten en beurzen zijn toegankelijk?
 • Ten vierde kijken we naar de ondersteuning, educatie en service. Beleggen is aardig ingewikkeld en er komen steeds meer beurzen en beleggingssoorten bij. Belangrijk dat je hierin geholpen wordt.
 • Als laatste kijken we naar de gewonnen awards en reviews door de consumentenbond. Niet enkel onze eigen bevindingen zijn namelijk belangrijk maar ook de recensies van de beleggers en onderzoek.

Het mooie is dat Binck Bank op al deze punten zeer goed scoort. Je ziet vaak dat er partijen flink inzetten op lage kosten (zoals DeGiro) maar dat moet niet ten koste gaan van de overige zaken. Het gaat niet alleen om prijs, maar ook om kwaliteit. Leuk dat de kosten laag zijn, maar als je door slechte tools, service of educatie een slechte belegging doet kost dat je alsnog veel meer geld!

Kijk ook maar eens naar de awards die Binck allemaal gewonnen heeft:

 • Beste online vermogensbeheerder (2x)
 • Beste online broker / internetbroker (15x sinds 2008)
 • Meest voordelige partij bij neutrale beleggingsportefeuille (consumentenbond)
 • Beste optie voor online beleggen
 • Meest gebruiksvriendelijke beleggingsplatform
 • Hoogste klanttevredenheid
 • Beste klantenservice
 • Nr. 1 “goed en goedkoop beleggen” (consumentenbond)

Binck doet het dus goed op alle fronten en hebben daar veel prijzen mee gewonnen. Deze gespecialiseerde en onafhankelijke beleggingsbank biedt meerdere producten aan, maar degene die we je met name aanraden zijn Zelf Beleggen en Fundcoach:

Zelf Beleggen geeft je de mogelijkheid om zelf te gaan beleggen in de belangrijkste beurzen wereldwijd tegen lage kosten en via een van de beste platformen met goede uitleg en educatie om je bij te staan.

Fundcoach aan de andere kant heeft een goede spreiding met beleggen in fondsen en ETF’s waarmee je minder risico loopt en beleggen meer "vanzelf gaat". Ook zijn de kosten laag, bij een inleg van slechts € 20,- per maand betaal je zelfs helemaal geen transactiekosten!

2. Beste platform voor CFD handel

Winnaar: Plus500

Wil je niet op de beurs beleggen maar in CFD? Oftewel: Contracts for Difference? Lees meer over deze vorm van beleggen op onze pagina over CFD Handel. Wat dit precies inhoudt en hoe het werkt.

Het beste platform in deze categorie voldoet eveneens een eenzelfde lijstje van criteria. Maar met name het risicobeheer is hier een extra dimensie net zoals goede ondersteuning en uitleg, omdat CFD’s veel risico met zich meebrengen en daarom extra gevaarlijk zijn. Anderzijds kan je er ook 30x zoveel winst mee behalen. De vraag is of je daarmee om kan en wil gaan.

Grote pluspunt hier van Plus500 is dat ze een gratis demo account aanbieden waar je eerst eens kan oefenen met deze manier van beleggen. Wel zo prettig. Daarnaast zijn ze de grootste partij op dit vlak, internationaal, zeer strikt met regelgeving en jouw veiligheid. Ze hebben een zeer prettige app en daar staan kleine spread tegenover en 0 commissies. De meeste diensten zijn, inderdaad, gratis!

Zie CFD wel echt als iets anders dan “normaal beleggen”. Je koopt met deze manier van beleggen namelijk nooit de onderliggende waarde. Je zet wel in op de koers van een instrument, maar koopt het in feite niet. Het voordeel is dat je daarmee op veel meer soorten koersen kan beleggen, variërend van de gewone beurzen en aandelen tot aan crypto, grondstoffen (olie, goud, etc.) en valuta (Forex).

3. Beste platform voor cryptocurrency

Winnaar: Litebit.eu

Cryptovaluta of currency is een apart soort beleggen, omdat cryptomunten niet te verkrijgen zijn via het traditionele en gereguleerde beleggen om een beurs. Het is juist een concept dat de banken en overheden omzeilt. Daarentegen is het wel zo dat er juist veel veiligheid zit in deze markt, omdat er een decentrale controle is. Mocht je meer informatie willen over beleggen in cryptomunten, lees dan ons artikel geld verdienen met cryptocurrency.

Maar: er is wel veel te doen om hacking en het stelen van de coins, zoals Bitcoin en Ripple. Dit gebeurde in het begin redelijk vaak omdat veel (onervaren) beleggers toetraden tot de markt en niet goed nadachten over de veiligheid. Dit komt nu bijna niet meer voor.

Een ander issue bij crypto is de ondoorzichtigheid van de markt. Hij is wereldwijd en er is dus geen monitoring, geen regelgeving. In het begin kon je enkel terecht bij vage en schimmige partijen in Korea en het Midden-Oosten. Daarom vinden we het hier belangrijk om voor een Nederlandse speler te gaan met ondersteuning en uitleg in je eigen taal.

Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen dat we Litebit aanbevelen. Je kan daar bovendien een groot scala aan coins krijgen (nu alweer 60 currencies) met wallets in eigen beheer (veilig). De klantenservice vanuit Rotterdam is 24/7 bereikbaar en omdat het een bedrijf is in NL kan je ook gewoon eenvoudig betalen met iDeal.

NB: we hebben ook een extra uitgebreid artikel geschreven waarom we exact vinden waarom ze de beste crypto site zijn volgens ons.