Bitvavo is de Goedkoopste Crypto Broker voor Bitcoin
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Eerder schreven we al een artikel over de beste crypto broker in Nederland.

Dat is wat ons betreft Litebit.

Maar wat is nu de goedkoopste broker om munten als Bitcoin te kopen?

En natuurlijk ook de verschillende Altcoins.

Dat is Bitvavo. Zij zijn overigens zowel broker als exchange.

We leggen hieronder verder uit waarom zij zo goedkoop uit de bus komen.


bitvavo trustpilot goedkoopste crypto broker

Goedkoopste crypto broker: Geen transactiekosten en lage handelskosten

Om te bepalen welke broker het goedkoper is dan de rest kijken we vanzelfsprekend naar de kosten. Daarbij laten we de overige aspecten even buiten beschouwing. Daar komen we verderop in dit artikel nog wel even op terug waarom Bitvavo wel de goedkoopste maar niet de beste broker / exchange is.

Er zijn verschillende kosten die je maakt op het moment dat je crypto wil gaan kopen. De platformen en de wallets zijn tegenwoordig overal wel gratis. Wel betaal je kosten voor de transacties die je doet. Oftewel aankopen en verkopen van coins.

Alle brokers rekenen handelskosten. Dit is een fee waar zij hun geld mee verdienen. Ook betalen ze daarvan de kosten voor de blockchain. Daarbovenop rekenen sommige nog eens transactiekosten. Dit is vaak een kwestie van enkele dubbeltjes.

Bij de meeste brokers is de fee die ze rekenen 1-2%, afhankelijk van de soort coin die je koopt. Bij Bitvavo is deze echter maximaal 0,25% en soms zelfs helemaal gratis! Natuurlijk gaan ze dit nog wel eens verhogen maar nu willen ze op deze manier veel klanten werven.

Daardoor zijn ze zo goedkoop dat ze het meest voordelig zijn voor letterlijk alle 58 munten die je er kunt aanschaffen. Het is dus zeker raadzaam om deze portal te gebruiken als je vooral kosten belangrijk vind. Bijvoorbeeld als je veel transacties verwacht te gaan doen.

Gratis handelen tot 1000 euro

Naast de lage kosten zijn ze momenteel nog eens extra hard aan het werven om veel klanten te krijgen. Daarom krijg je via deze actielink momenteel de mogelijkheid om gratis te handelen tot 1000 euro.

Dit soort acties hebben ze geregeld. Dus ook al is deze actie weer voorbij dan komt er vaak wel weer een nieuwe.

Waarom is de goedkoopste crypto broker niet de beste?

Toch is Bitvavo niet de beste broker wat ons betreft, want dat is zoals eerder genoemd Litebit. Waarom is dat het geval?

Litebit scoort overigens ook redelijk goed wat betreft kosten. Zo hebben ze voor Bitcoin extra lage fee’s en hebben ze onlangs hun tarieven flink verlaagd. Maar dat is niet alles. Litebit is een Nederlands bedrijf met een heel goede en snelle Nederlandse klantenservice. Die is zelfs telefonisch bereikbaar. En dat laatste heeft Bitvavo dan weer niet.

Litebit is zodoende beter voor beginnende beleggers vanwege de goede support en uitleg. Munten kopen voor de lange termijn investering. Die tactiek of strategie heet ook wel HODL, oftewel “Hold On for Dear Life”.

Bitvavo is dan weer beter voor de meer ervaren investeerder die geen hulp nodig heeft en alleen naar de kosten kan kijken. Bovendien beschikt de laatste ook over een exchange wat het aantrekkelijker maakt voor day-trading, oftewel het doen van veel transacties.

Staken van crypto

Een van de voordelen die Bitvavo dan weer wel heeft is dat ze crypto staking mogelijk maken. Dit houdt kortweg in dat je met één druk op de knop akkoord kan geven dat jouw munten beschikbaar mogen worden gesteld om mee te draaien in hun blockchain. Daarvoor krijg je dan betaald, wel tot meer dan 10% rendement per jaar. Dat tikt lekker aan.

Je hoeft er verder niks voor te doen, alles wordt verder door het platform geregeld. Jij krijgt enkele netjes elke week je rente / fee uitbetaald.

Achtergrondinformatie Bitvavo

Net als Litebit is Bitvavo een Nederlands bedrijf. Wel meer een exchange overigens dan alleen een broker. Maargoed ze hebben dus gewoon een KvK nummer en een juridische entiteit in NL, dat is wel zo prettig. En uiteraard zoals alle hippe bedrijven hebben ze een kantoor aan de Herengracht in Amsterdam.

Ze zijn overigens ooit als broker gestart maar zijn nu meer een exchange. Dit verklaart ook voor een deel de lage kosten. Het verschil tussen een broker en exchange uit zich niet alleen in lagere kosten. Bij een broker kan je alleen kopen en verkopen, bij een exchange kan je ook munten tegen elkaar uitwisselen.

Welke munten kan je kopen bij de goedkoopste crypto broker?

De volgende munten kan je allemaal aanschaffen bij Bitvavo en daar oook opslaan in hun wallets. Dit laatste is gratis. Waar exchanges nogmaal wat gevoeliger zijn voor hacking, omdat er simpelweg meer te halen is, zorgt Bitvavo er met Cold Wallets voor dat er extra veiligheid is.

MuntAfkorting
0xZRX
AelfELF
AeternityAE
AionAION
AragonANT
ArkARK
Basic Attention TokenBAT
BitcoinBTC
Bitcoin CashBCH
Bitcoin SVBSV
CardanoADA
ChainlinkLINK
CyberMilesCMT
DecredDCR
DigiByteDGB
EnjijENJ
EOSEOS
EthereumETH
Ethereum ClassicETC
GasGAS
GolemGNT
HoloHOT
ICONICX
IOSTIOST
OITAMIOTA
KomodoKMD
LiskLSK
LitecoinLTC
LoopringLRC
NanoNANO
NebulasNAS
NEMXEM
NEONEO
NULSNULS
OmiseGOOMG
OntologyONT
Ontology GASONG
PowerLedgerPOWR
Pundi XNPXS
QtumQTUM
RavencoinRVN
ReddcoinRDD
Request NetworkREQ
RippleXRP
StatusSNT
SteemSTEEM
StellarXLM
StormSTORM
StratisSTRAT
TezosXTZ
TronTRX
VeChain ThorVET
VergeXVG
VertcoinVTC
VeThor TokenVTHO
WaltonchainWTC
WavesWAVES
ZilliqaZIL

Gerelateerde artikelen: