Goedkoopste Crypto Broker Bitcoin & Altcoins

Auteur: |

Eerder schreven we al een artikel over de beste crypto broker in Nederland.

Dat is wat ons betreft Litebit.

Maar wat is nu de goedkoopste broker om munten als Bitcoin te kopen?

En natuurlijk ook de verschillende Altcoins.

Dat is Bitvavo. Zij zijn overigens zowel broker als exchange.

We leggen hieronder verder uit waarom zij zo goedkoop uit de bus komen.

In dit artikel:

Bitvavo rating trustpilot

Geen transactiekosten en lage handelskosten

Om te bepalen welke broker het goedkoper is dan de rest kijken we vanzelfsprekend naar de kosten. Daarbij laten we de overige aspecten even buiten beschouwing. Daar komen we verderop in dit artikel nog wel even op terug waarom Bitvavo wel de goedkoopste maar niet de beste broker / exchange is.

Er zijn verschillende kosten die je maakt op het moment dat je crypto wil gaan kopen. De platformen en de wallets zijn tegenwoordig overal wel gratis. Wel betaal je kosten voor de transacties die je doet. Oftewel aankopen en verkopen van coins.

Alle brokers rekenen handelskosten. Dit is een fee waar zij hun geld mee verdienen. Ook betalen ze daarvan de kosten voor de blockchain. Daarbovenop rekenen sommige nog eens transactiekosten. Dit is vaak een kwestie van enkele dubbeltjes.

Bij de meeste brokers is de fee die ze rekenen 1-2%, afhankelijk van de soort coin die je koopt. Bij Bitvavo is deze echter maximaal 0,25% en soms zelfs helemaal gratis! Natuurlijk gaan ze dit nog wel eens verhogen maar nu willen ze op deze manier veel klanten werven.

Daardoor zijn ze zo goedkoop dat ze het meest voordelig zijn voor letterlijk alle 58 munten die je er kunt aanschaffen. Het is dus zeker raadzaam om deze portal te gebruiken als je vooral kosten belangrijk vind. Bijvoorbeeld als je veel transacties verwacht te gaan doen.

Gratis handelen tot 1000 euro

Naast de lage kosten zijn ze momenteel nog eens extra hard aan het werven om veel klanten te krijgen. Daarom krijg je via deze actielink momenteel de mogelijkheid om gratis te handelen tot 1000 euro.

Dit soort acties hebben ze geregeld. Dus ook al is deze actie weer voorbij dan komt er vaak wel weer een nieuwe.

Waarom niet de beste?

Toch is Bitvavo niet de beste broker wat ons betreft, want dat is zoals eerder genoemd Litebit. Waarom is dat het geval?

Litebit scoort overigens ook redelijk goed wat betreft kosten. Zo hebben ze voor Bitcoin extra lage fee’s en hebben ze onlangs hun tarieven flink verlaagd. Maar dat is niet alles. Litebit is een Nederlands bedrijf met een heel goede en snelle Nederlandse klantenservice. Die is zelfs telefonisch bereikbaar. En dat laatste heeft Bitvavo dan weer niet.

Litebit is zodoende beter voor beginnende beleggers vanwege de goede support en uitleg. Munten kopen voor de lange termijn investering. Die tactiek of strategie heet ook wel HODL, oftewel "Hold On for Dear Life".

Bitvavo is dan weer beter voor de meer ervaren investeerder die geen hulp nodig heeft en alleen naar de kosten kan kijken. Bovendien beschikt de laatste ook over een exchange wat het aantrekkelijker maakt voor day-trading, oftewel het doen van veel transacties.

Achtergrondinformatie Bitvavo

Net als Litebit is Bitvavo een Nederlands bedrijf. Wel meer een exchange overigens dan alleen een broker. Maargoed ze hebben dus gewoon een KvK nummer en een juridische entiteit in NL, dat is wel zo prettig. En uiteraard zoals alle hippe bedrijven hebben ze een kantoor aan de Herengracht in Amsterdam.

Ze zijn overigens ooit als broker gestart maar zijn nu meer een exchange. Dit verklaart ook voor een deel de lage kosten. Het verschil tussen een broker en exchange uit zich niet alleen in lagere kosten. Bij een broker kan je alleen kopen en verkopen, bij een exchange kan je ook munten tegen elkaar uitwisselen.

Welke munten kan je kopen bij Bitvavo?

De volgende munten kan je allemaal aanschaffen bij Bitvavo en daar oook opslaan in hun wallets. Dit laatste is gratis. Waar exchanges nogmaal wat gevoeliger zijn voor hacking, omdat er simpelweg meer te halen is, zorgt Bitvavo er met Cold Wallets voor dat er extra veiligheid is.

Munt

Afkorting

0x

ZRX

Aelf

ELF

Aeternity

AE

Aion

AION

Aragon

ANT

Ark

ARK

Basic Attention Token

BAT

Bitcoin

BTC

Bitcoin Cash

BCH

Bitcoin SV

BSV

Cardano

ADA

Chainlink

LINK

CyberMiles

CMT

Decred

DCR

DigiByte

DGB

Enjij

ENJ

EOS

EOS

Ethereum

ETH

Ethereum Classic

ETC

Gas

GAS

Golem

GNT

Holo

HOT

ICON

ICX

IOST

IOST

OITA

MIOTA

Komodo

KMD

Lisk

LSK

Litecoin

LTC

Loopring

LRC

Nano

NANO

Nebulas

NAS

NEM

XEM

NEO

NEO

NULS

NULS

OmiseGO

OMG

Ontology

ONT

Ontology GAS

ONG

PowerLedger

POWR

Pundi X

NPXS

Qtum

QTUM

Ravencoin

RVN

Reddcoin

RDD

Request Network

REQ

Ripple

XRP

Status

SNT

Steem

STEEM

Stellar

XLM

Storm

STORM

Stratis

STRAT

Tezos

XTZ

Tron

TRX

VeChain Thor

VET

Verge

XVG

Vertcoin

VTC

VeThor Token

VTHO

Waltonchain

WTC

Waves

WAVES

Zilliqa

ZIL