Welke Cryptocurrency gaat Stijgen
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

2020 was een zeer belangrijk jaar voor de cryptomarkt.

Het was namelijk het jaar van de Bitcoin Halving.

En dat is een grote gebeurtenis waardoor flinke stijgingen worden verwacht in de maanden / jaren erna.

Niet alleen voor die cryptomunt, maar ook voor alle zogenoemde altcoins.

(Dat is een verzamelnaam voor alle crypto’s anders dan Bitcoin)

En die stijging kwam er zeker in 2021.

Maar hoe ziet het eruit voor dit jaar, komen er nog meer grote stijgers?

Dat is wel de verwachting.

Wil je dus ook profiteren van de stijgingen, dan moet je deze Top 5 in je oren knopen.


cryptomunten die stijgen kopen via litebit

1. Bitcoin

Iedereen kent deze cryptomunt wel, het is namelijk de eerste ooit. De bedenker van crypto creëerde deze munt, waarna nog vele zouden volgen. Nog steeds is dit verreweg de grootste coin van allemaal met niet alleen de grootste waarde per munt, maar ook het grootste marktaandeel in totale waarde.

Maar waarom moet je deze munt dan kopen, waarom gaat deze stijgen in 2021? Nou er komt een hele grote gebeurtenis aan, namelijk de zogeheten Halving. Deze vindt plaats om de 4 jaar zo’n beetje. Zonder een heel technisch verhaal te houden komt het er op neer dat er maar maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop zullen komen. Dit gebeurt al jaren geleidelijk, en bij elke halving wordt het tempo waarmee nieuwe Bitcoins worden geboren gehalveerd.

Die baby coins kunnen mensen gratis ‘vinden’. Dit heet ‘minen’. Dit is echter een ingewikkeld proces waarbij veel computerkracht en stroom nodig is. Dat kost dus geld, maar de opbrengst is de nieuwe bitcoins. Die moeten ze dan echter wel weer direct verkopen om kosten te betalen en verder te kunnen minen.

Na de halving kunnen ze dus echter nog maar de helft aan Bitcoins vinden. Daarmee zullen er dus ook veel minder coins te koop aangeboden worden. En omdat de vraag alleen nog maar stijgt zal de koers dat ook gaan doen.

De vorige keren in 2016 en 2012 ging de koers steeds ongeveer x 10 omhoog. De verwachting is dan ook dat de koers na de halving in 2021 of begin 2022 naar minimaal 100.000 euro zal gaan. Sommigen denken zelfs aan veel meer, tot 1 miljoen in 2024/2025.

Zie hieronder een grafiek met de verwachtingen. Daarin is de witte lijn de voorspelling en de lijn van gekleurde bolletjes de behaalde prijs, lijkt aardig te kloppen tot dusver toch?

De koers zal niet in 1 dag zo hard stijgen, maar over een periode van enkele maanden. Wel is het verstandig om nu al in te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs, zodat je maximale winst behaald.

Bitcoin koop je makkelijk en voordelig via Litebit. Je krijgt hier ook gratis een veilige opslagplek (wallet) voor de munten. Litebit is verkozen tot beste crypto broker van Nederland.

Bitcoin heeft daarnaast een grote impact op de gehele cryptomarkt. Je ziet dat veel andere munten meegaan in de stijgingen en dalingen. Daarom verwachten we dat de grote spelers eenzelfde beeld zullen laten zien, zoals dat de vorige keren ook het geval was. Maar er zijn meer signalen:

Bitcoin is een cryptocurrency die gaat stijgen volgens S2F
Bitcoin is een cryptocurrency die gaat stijgen volgens S2F

2. Ripple

De Ripple is misschien wel het belangrijkste alternatief voor de Bitcoin, en wordt ook al door veel grote bedrijven als American Express en de bank Santander gebruikt. De reden daarvoor is dat deze munt speciaal is ontworpen om gebruikt te worden door internationale organisaties en overheden om snel geld over te kunnen maken. Daarmee is die minder anoniem als de Bitcoin.

Die anonimiteit en onafhankelijkheid is eigenlijk juist de reden dat cryptocoins ooit zijn ontstaan. Daarom zijn veel cryptofans niet echt blij met de Ripple, maar de grote instellingen juist weer wel. Die kunnen er makkelijk gebruik van maken en toch aan wetgeving voldoen. En omdat die dat met hele grote bedragen doen is Ripple alsnog uitgegroeid tot de op twee na grootste cryptomunt te wereld op basis van marktaandeel.

Vooral omdat het voor bedrijven steeds interessanter wordt om te werken met crypto, en vooral met de onderliggende technologie van blockchain, is het de verwachting dat de Ripple flink zal gaan stijgen. Mede omdat ze de Bitcoin koers zullen volgen, maar ook omdat grote beleggers de cryptomarkt steeds beter vinden.

Zodra er een volgend crisis ontstaat op de reguliere beurzen, en die zit eraan te komen, dan is de cryptobeurs een zeer interessant alternatief voor institutionele beleggers. Denk aan pensioenfondsen, investeringsfondsen etc. En die hebben veel geld!

Ook Ripple koop je bij voorkeur via Litebit. Je kan ze dan ook gratis opslaan in hun eigen wallets.

Let op! Er loopt momenteel een rechtzaak rondom deze Coin aangespannen door de SEC, zeg maar de Amerikaanse AFM. De uitkomst hiervan kan veelbepalend zijn voor deze munt maar mogelijk ook soortgelijke munten. De zaak is al gestart maar uitspraak en/of een deal worden pas verwacht eind 2021.

Update: de rechtzaak loopt nu nog steeds en zal zeker tot ver in 2022 gaan doorlopen, zeker omdat de SEC niet wil schikken met een boete of afkoopsom. Dit terwijl Ripple Labs in de tussentijd wel enkele kleinere uitspraken van de rechter heeft gewonnen. Dus het lijkt voorzichtig de goede kant op te vallen voor crypto, maar dat hoeft nog niks te zeggen natuurlijk.

3. Ethereum

Deze munt is eigenlijk nog groter dan de Ripple. Dus de op één na grootste van de wereld. Het leuke is aan deze organisatie dat hun blockchain niet alleen wordt gebruikt voor hun eigen munt de Ethereum, maar ook te gebruiken is voor andere om hun eigen munt op te starten.

Dat geeft Ether een zeer unieke positie in de markt omdat veel andere coins afhankelijk zijn van hun infrastructuren. Zo gebruikt het populaire DeFi voor een groot deel de ethereum blockchain en ook de veilingen van NFT (digitale kunstwerken) zijn grotendeels hierop aangesloten.

Voor dit soort projecten moeten munten worden apart gezet en die kunnen dus niet meer worden verkocht. Zo komen er minder Ethereum munten beschikbaar op de markt wat uiteindelijk zal zorgen voor meer krapte en dus een horere prijs.

De munt en de technologie lijken veel op de Bitcoin, maar er is geen maximaal aantal munten dat ooit in omloop zal komen. De prijsstijging zal hier dus niet per se alleen komen uit grotere krapte door druk op vraag en aanbod, maar ook omdat ze de koers van Bitcoin altijd strak lijken te volgen.

Dat is ook niet gek, want veel beleggers op de cryptomarkt spreiden hun investeringen over meerdere munten. Dat raden wij je ook aan. En dan is de nr. 2 Ethereum een goede keus, want door de grootte van de marktwaarde heb je toch wat meer zekerheid en stabiliteit.

Ethereum kan je kopen via Litebit.eu en ook daar opslaan in hun gratis en veilige wallets.

4. Lumens / Stellar

Deze munt, waarvan iedereen zich vergist in de naam, is een hele interessante om toe te voegen aan je portefeuille van cryptomunten. De naam is overigens eigenlijk Lumens, en het blockchain network heet Stellar. En de afkorting voor de munt is dan weer XLM… verwarrend.

Wat wel heel duidelijk is, is dat de technologie van deze munt uitstekend is. Hij is opgericht door de originele grondlegger van Ripple, maar daar een verbetering van. En omdat de koers nu nog erg laag is, kan deze extreem hard gaan stijgen.

Daar komt bij dat de lopende rechtzaak van Ripple eigenlijk alleen maar positief kan gaan uitwerken. Want wint de SEC dan zullen alle klanten naar deze munt komen, vooral omdat Stellar niet dezelfde punten heeft om op te worden aangeklaagd en juridisch dus altijd uit de problemen zal blijven.

En als Ripple wint of toch de zaak kan afkopen, wat eveneens als winst zal worden gezien, dan zal dit soort munten veel positief nieuws gaan krijgen en kunnen ze mooi meeliften op het succes van de grote broer.

Lumens koop je via de beste Nederlandse broker Litebit en kan je daar ook bewaren in een wallet.

5. Bitcoin Cash

Dit is dan weer een verbeterde versie van de Bitcoin, met een niet zo originele naam… en of de technologie nou echt beter is vragen veel mensen zich af, maar het is wel een grote speler op de cryptomarkt.

Ze zijn in feite een afsplitsing op de originele Bitcoin, toen er twee kampen ontstonden in de discussie hoe de Bitcoin verder moet worden ontwikkeld / verbeterd. Wie er nu gelijk had heeft nog niemand kunnen onderbouwen, maar na de zogeheten ‘hard fork; gingen ze hun eigen weg in 2018.

Toch is het grappig te zien dat de koers van de nieuwe munt Bitcoin Cash nog heel erg de waarde en wisselingen van zijn grote broer blijft volgen. Juist ook om die reden verwachten we voor deze munt een goed jaar in 2021 en 2022.

Bitcoin Cash (BCH) koop je ook via Litebit en kan je daar eveneens bewaren in eigen wallet.

Gerelateerde artikelen: