Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Zoek je naar de Nummer 1 oftewel de beste van alle crypto apps?

Dan moet je natuurlijk bij de beste crypto broker van Nederland zijn.

Met lage kosten en goede ondersteuning.

Zij hebben ook een super fijne app beschikbaar voor iOS / iPhone en Google Play die je zeker wil proberen.

We leggen je graag uit waarom.


1. Over Litebit

Belangrijkste punt is direct dat Litebit een Nederlandse partij is. Ze zitten in Zoetermeer, lekker overzichtelijk. Dus krijg je ook uitleg, ondersteuning, service en antwoord op al je vragen gewoon in het Nederlands. En kan je met iDeal betalen en is je uitbetaling naar je bankrekening snel aangekomen.

Maargoed dat zijn meteen al wat voordelen, daarover later meer. Terug naar het bedrijf: ze zijn een van de eerste in Nederland en een ervaren en betrouwbare partij. Daarom hebben ze ook een groter portfolio dan veel concurrenten en zijn ze niet voor niets, zoals we hierboven al vermelden, uitgeroepen tot beste broker in NL.

Lang hebben ze hierom hun prijzen vastgehouden, ondanks veel prijsvechters. Ze houden dit echter ook niet meer vol dus hebben hun prijzen in twee rondes scherp verlaagd. Dus als je nog ergens leest in een oude blog dat ze heel duur zijn: dat klopt niet meer.

2. De beste crypto app

Net als veel andere brokers heeft Litebit.eu een app. Super handig natuurlijk, want dan hoef je niet via een browser wat aan te rommelen. En dat is fijn al je veel op je mobiele devices zit en geen zin hebt om steeds je laptop om computer op te starten.

Maar dat er een app is betekent wel dat we er een aparte review over willen schrijven. Want hoewel Litebit wat ons betreft de beste broker is, hebben ze wellicht niet de beste applicatie? In dit geval is dit wel zo. Want niet alleen wegen alle andere voordelen van deze broker flink mee, maar ook is de app zelf erg lekker om mee te werken.

Waarom we dat vinden zetten we hieronder uiteen: eerst even een uitleg van de punten waarom we letten, dan de scoren van de Litebit App waaruit je wel zal snappen dat dit niet zomaar de beste is.

beste crypto app litebit

3. Criteria

Fee transactiekosten

Belangrijkste is toch altijd wel het kostenplaatje. App of niet, handelen doe je om er geld aan over te houden, niet om het te verliezen aan onnodig hoge fee’s voor je aankopen en verkopen.

Verificatie

Hoe makkelijk kun je klant worden en daarna clearance krijgen om grotere bedragen te gaan schuiven? Prettig voor de meer serieuze personen die niet enkel een paar tientjes willen inleggen. En overigens, die tientjes kunnen ook over een paar jaar duizenden euro’s waard zijn dus dan moet je alsnog veel laten uitbetalen…

Klantenservice en ondersteuning

Crypto zijn niet makkelijk. En het gaat wel over je geld. Je wil het dus wel goed doen en goed geholpen worden. En duidelijke uitleg krijgen zodat je de goede beslissingen maakt. En dit allemaal graag een beetje snel, anders mis je misschien de volgende Bull run! (grote stijging)

Portfolio

Bij beleggen in spreiding belangrijk. Daarmee spreid je risico. Of je nu belegt in aandelen of cryptovaluta: altijd je geld uitsmeren over meerdere beleggingen, zodat het minder hard aankomt als er eentje toch niet blijkt te renderen. Je wil dus dat je crypto app je toegang geeft tot zoveel mogelijk soorten cryptomunten.

Wallets

Niets is zo vervelend en ouderwets dan een broker zonder wallet. Een plek om je coins op te slaan. Want je moet ze wel ergens bewaren, in je digitale portemonnee natuurlijk! Goede apps bieden die gratis aan met zeer hoge veiligheid!

Kopen & Betalen

Hoe makkelijk is het om nieuwe munten aan te schaffen, en kun je er op prettige en toegankelijk manieren voor betalen? Creditcards, iDeal, Giropay, etc? Het moet makkelijk zijn en snel, want je moet rap kunnen reageren op veranderingen in de markt!

Verkopen & Uitbetalen

Hetzelfde geldt voor het cashen: verkopen als je mooie winsten maakt. Dat moet supersnel gaan, zonder vertraging want dan is de koers misschien alweer gezakt! En natuurlijk in een dag of twee moet het geld lekker op je bankrekening staan.

App omgeving

De app zelf moet natuurlijk ook fijn zijn. Handig te navigeren, overzichtelijk zodat je alles kan vinden en snel kan reageren en zeker geen fouten maakt.

4. Scores van de Litebit crypto app

Fee transactiekosten

Al even kort benoemd: Litebit heeft al meermaals (pas nog) de tarieven scherp omlaag bijgesteld om met de markt mee te gaan. Ze zijn zeker niet duur. Niet de aller goedkoopste crypto broker / exchange maar daar krijg je ook wat voor terug: betere service en veiligheid.

Verificatie

Aanmelden is super makkelijk. En binnen drie stappen kun je eenvoudig toegang krijgen tot het hoogste bestedingslimiet per dag / week / maand. Even bellen, je rekening valideren en je kopie paspoort opsturen, meer niet. Werkt heel prettig.

Klantenservice en ondersteuning

Litebit is geroemd om de supersnelle en goede service. En lekker in het Nederlands. Veel beter dan zo’n vage onbereikbare website met een BV in Hong Kong of Korea… dit maakt zo ook bij uitstek geschikt voor de vele beginners in deze markt of de mensen die gewoonweg niet precies willen uitzoeken wat crypto en blockchain precies inhoudt.

Portfolio

Hierin zijn ze en van de beste van de hele markt zelfs met meer dan 50 soorten crypto’s die je kan kopen. Met natuurlijk daarbij de belangrijkste munten en een mooie mix met nieuwe onbekende projecten.

Wallets

En je kan de munten die je koopt ook allemaal opslaan in je eigen gratis wallets bij Litebit zelf, dus in dezelfde app. Heel handig en overzichtelijk.

Kopen & Betalen

Is super laagdrempelig en goed te doen. Met iDeal, Visa, Mastercard, Giropay, SEPA, Sofort, Bancontact, EPS en CB als vele mogelijkheden. De munten staan bijna direct in je wallet.

Verkopen & Uitbetalen

Gaat supersnel omdat je kan verkopen voor Litebit credits. Hebben dezelfde waarde als een euro maar maken het proces sneller omdat die direct in je account staan en je die ook weer kan uitgeven. Zo kun je goed traden. En die credits kan je ook in enkele dagen weer overmaken voor euro’s naar je bank.

App omgeving

Gewoon super fijne app. Alles is goed te vinden en bij te houden, zoals de koersen en je eigen wallet. Ook goed om snel mee te handelen. De app is steeds in ontwikkeling en er komen steeds meer features beschikbaar.

5. Litebit app portfolio

ValutaCodeKopen?Wallet?
BitcoinBTCjaja
EthereumETHjaja
Bitcoin-CashBCHjaja
RippleXRPjaja
Basic-Attention-TokenBATjaja
CardanoADAjaja
PolymathPOLYjaja
EnjinENJjaja
LitecoinLTCjaja
ParticlPARTjaja
QtumQTUMjaja
0xZRXjaja
ArtByteABYjaja
BitBayBAYjaja
BitSendBSDjaja
CrownCRWjaja
Crypto.comMCOjaja
DecentralandMANAjaja
DentDENTjaja
NavcoinNAVjaja
OkCashOKjaja
OmiseGOOMGjaja
OrbsORBSjaja
PowerLedgerPOWRjaja
RadiumRADSjaja
RavencoinRVNjaja
ReddCoinRDDjaja
SirinSIRINjaja
Solve.careSOLVEjaja
StatusSNTjaja
StratisSTRATjaja
SysCoinSYSjaja
UbiqUBQjaja
VergeXVGjaja
ZcoinXZCjaja
BlackcoinBLKjaja
CloakcoinCLOAKjaja
DashDASHjaja
DigiByteDGBjaja
DogecoinDOGEjaja
EmerCoinEMCjaja
EthereumClassicETCjaja
FeathercoinFTCjaja
GroestlcoinGRSjaja
GuldenNLGjaja
MyriadCoinXMYjaja
PeercoinPPCjaja
PIVXPIVXjaja
ViacoinVIAjaja
WavesWAVESjanee
LiskLSKjanee
MoneroXMRjanee
NxtNXTjanee
SiacoinSIAjanee
Stellar (Lumens)XLMjanee
ARKARJjanee
New Economy MovementNEMjanee
ZcashZECjanee
ArdorARDRjanee
TronTRXjanee

Gerelateerde artikelen: