10 Veelbelovende Cryptomunten met Toekomst

Auteur: |
cryptocurrency die gaat stijgen kopen via litebit

Wil je investeren in crypto?

Dan doe je dat bij voorkeur bij diegene die toekomstbestendig zijn en in waarde omhoog gaan.

Je kan natuurlijk niet alles voorspellen en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst,

maar een aantal zaken zoals adoptie, marktkapitalisatie, marktaandeel en technologie geven wel een goede indicatie.

Op die basis dus ook een top 10 coins die wat ons betreft interessant zijn. Een mix van gevestigde namen en opkomende munten met een optimistisch vooruitzicht.

TIP: koop je cryptovaluta altijd via LITEBIT, dit is de beste cryptobroker in NL en ze bieden je gratis wallets aan om je munten te bewaren.

In dit artikel:

1. Bitcoin

Hier kunnen we niet omheen, de originele cryptomunt. Nog steeds de grootste ook, in zowel prijs als marktaandeel. Daarnaast is de munt al in een vergevorderd stadium om zijn maximale aantal te bereiken van 21 miljoen munten. Daarna komen er geen nieuwe munten meer bij. Dat betekent eigenlijk dat het aanbod niet meer kan stijgen terwijl de vraag dat wel doet, en dus gaat de prijs omhoog.

Experts voorspellen tot wel 1 miljoen per munt binnen enkele jaren. Ook 2020 is een interessant jaar voor de BTC, want er is weer een zogenaamde Halving op komt. Die zorgde de vorige keren voor enorme prijsstijgingen. Overigens zie je dat de hele cryptomarkt wordt beïnvloed door de koersschommelingen van de Bitcoin, andere munten volgen die meestal netjes.

2. Bitcoin Cash

Dit is een afsplitsing van de originele Bitcoins, waarbij voor een andere technologische oplossing is gekozen om de snelheid te verbeteren van de blockchain. Dit ging via een zogenaamde “hard fork” splitsing. Ook deze munt kent zijn eigen halvings en ook zal deze waarde volgens experts nog flink stijgen.

3. Ripple

Een vreemde eend in de bij eigenlijk, omdat Ripple juist niet per se decentraal is opgezet maar wel gemaakt is voor grote bedrijven en overheden. Volgens de die hard crypto lovers dan ook geen “echter crypto”. Maar dat ze zich op grote bedrijven richten zorgt wel voor snellere adoptie en grotere investeringen. Zo doen grote banken en creditcardmaatschappijen al veel zaken met Ripple. Niet voor niets is deze munt qua kapitalisatie van de markt de nummer 2 ter wereld.

4. XLM

Er is nogal eens wat verwarring over deze munt, en dan over de naam. Want hij wordt vaak Stellar genoemd maar dat is de naam van de blockchain. De munt heet eigenlijk Lumens, maar vaak houd men de afkorting aan. Hoe dan ook, deze munt is het kleine broertje van de Ripple, opgezet door de originele oprichter van de Ripple. Het moet echter de technologisch betere versie worden en ook decentraler opgezet. Grote bedrijven als IBM werken er al mee, zegt genoeg lijkt ons.

5. Ethereum

Ook een grote munt wat betreft waarde en marktaandeel. Daarnaast zijn ze zo slim geweest om hun netwerk / blockchain aan te bieden om daarop door andere bedrijven hun eigen cryptocoins op te ontwikkelen. Dat geeft ze een unieke positie in deze markt, waarbij hun technologie veelbepalend is voor andere munten en daarmee veel bedrijven.

6. Litecoin

Dit is een letterlijke ‘light versie’ van de Bitcoin met zoveel mogelijk snelheid en zo weinig mogelijk transactiekosten. Transacties kosten zelfs nagenoeg niks inmiddels. Natuurlijk hebben wel meer mensen en bedrijven dit geprobeerd, maar deze munt slaat aan en is inmiddels aardig wat waard. Het is vooral interessant voor particulieren om hun financiën mee te regelen, maar kan ook voor industriën en handel werken voor de goede schaalbaarheid.

7. Cardano

Dit is de technologisch verbeterde kleine broer van de Ethereum. Ook van diens oprichter overigens. Het is veel beter schaalbaar te maken omdat minder kosten nodig zijn voor energie en hardware. Interessant dus.

8. Tron

Deze coin wil hét betaalmiddel gaan worden op platformen als iTunes, Youtube en de Google Play Store, en vergelijkbare entertainment sites / apps. Dat maakt het interessant omdat dit een bestaande markt is waar men al bereid is om digitaal af te rekenen. Vraag maar aan Facebook die met Libra eigenlijk eenzelfde plan dachten te hebben… Alleen heeft TRON veel zeer goede privacybescherming en omdat ze al bestaan hoeven ze niet naar het Amerikaanse congres.

9. ARK

Vooral bedoeld voor consumenten, het grote publiek dus. Omdat in deze doelgroep de adoptie nog super laag is kan deze markt alleen nog maar bizar groeien. En technologisch geeft het de mogelijkheid om blockchains aan elkaar te knopen, wat ook erg interessant kan worden. Meerdere redenen om in deze munt te investeren dus.

10. Stratis

Deze munt zet vol in op het bedrijfsleven, en eigenlijk een beetje zoals Ethereum dat ook doet door de blockchain te beschikking te stellen voor bedrijven. Alleen kunnen organisaties bij Stratis dan weer hun eigen blockchain opzetten aan die van Stratis vast. En dan gaat het dus niet alleen meer over munten, maar ook de onderliggende technologie.


Ter overdenking

Er zijn natuurlijk veel meer cryptomunten op de markt. Zoveel dat het makkelijk is om het overzicht te verliezen. Maar let op, veel munten verdwijnen ook weer zomaar. Daarmee wordt veel geld weggesluisd en dat wil je niet met jouw geld laten gebeuren. Daarom in onze Top 10 enkel namen die ofwel gevestigd zijn, ofwel goede oprichters en/of technologie hebben.

Bij beleggen / investeren is het altijd slim om je geld te spreiden over meerdere instrumenten, en in dit geval over meerdere coins. Doe dat dus vooral. Bedenk je wel dat eigenlijk alle munten in bepaalde mate wel de koers van de Bitcoin volgen. En omdat ook de adoptie van cryptomunten in algemene zin nog er laag is, blijft dit een interessante markt om je geld in te stoppen.

Maar dan nog: beleg alleen met geld dat je eigenlijk “kan missen”. Het kan altijd misgaan door onvoorziene zaken zoals een crisis, of het nou een bankencrisis is, een hypotheekcrisis, een coronavirus crisis of een beurscrash...