veelbelovende cryptomunten met toekomst
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Zoek je naar veelbelovende crypto met toekomst?

Dan doe je dat bij voorkeur bij diegene die toekomstbestendig zijn en in waarde omhoog gaan.

Je kan natuurlijk niet alles voorspellen en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst,

maar een aantal zaken zoals adoptie, marktkapitalisatie, marktaandeel en technologie geven wel een goede indicatie.

Op die basis dus ook een top 10 coins die wat ons betreft zeer interessant zijn.

Een mix van gevestigde namen en nieuwe munten met een optimistisch vooruitzicht.

TIP: koop je cryptovaluta altijd via LITEBIT, dit is de beste cryptobroker in NL en ze bieden je gratis wallets aan om je munten te bewaren.


veelbelovende cryptomunten met toekomst kopen via litebit

1. Bitcoin

Afgekort als BTC. Hier kunnen we niet omheen, de originele cryptomunt. Nog steeds de grootste ook, in zowel prijs als marktaandeel. En dat zal vermoedelijk ook wel altijd zo blijven. Daarnaast is de munt al in een vergevorderd stadium om zijn maximale aantal te bereiken van 21 miljoen munten.

Daarna komen er geen nieuwe munten meer bij. Dat betekent eigenlijk dat het aanbod niet meer kan stijgen terwijl de vraag dat wel doet en dus gaat de prijs omhoog. En flink ook, want hoewel de prijs op dit moment al hoog lijkt zitten we lang niet niet aan de max.

Experts voorspellen tot wel 1 miljoen per coin binnen enkele jaren. Ook 2020 was een interessant jaar voor de BTC, want er is weer een zogenaamde Halving geweest. Die zorgde de vorige keren voor enorme prijsstijgingen van ruim 1000%. Overigens zie je dat de hele cryptomarkt wordt beïnvloed door de koersschommelingen van de Bitcoin, andere munten volgen die meestal netjes.

De waarde van de Bitcoin is een groot onderwerp van discussie, experts die er echt kundige rekensommen op los laten verwachten meer dan 100.000 dollar al in 2021/2022 en makkelijk een miljoen in 2024. Zoek het S2F model van PlanB maar eens op.

Wat daarbij helpt is dat Bitcoin ook steeds meer een geaccepteerd financieel instrument is. Niet alleen is het in een land als El Salvador al een wettelijk betaalmiddel en denken een flink aantal andere munten daar ook over na, ook grote bedrijven als Tesla en internationale pensioenfondsen kopen de munt al op als investering en kun je indirect in Bitcoin beleggen via de Amerikaanse beurs aan Wall Street via een zogeheten ETF.

2. Bitcoin Cash

Afgekort als BCH. Dit is een afsplitsing van de originele Bitcoins, waarbij voor een andere technologische oplossing is gekozen om de snelheid te verbeteren van de blockchain. Dit ging via een zogenaamde “hard fork” splitsing. Ook deze munt kent zijn eigen halvings en ook zal deze waarde volgens experts nog flink stijgen, al volgt de waarde heel trouw die van zijn grote broer op de voet, maar dan wel op gepast afstand.

De coin vult een gevoelig gebrek van Bitcoin aan, namelijk hoe snel een transactie is doorgekomen. Daarmee zou de munt een aanvulling kunnen zijn op zijn grote broer die meer de naam krijgt van het nieuwe digitale goud om waarde op te slaan, waarbij BCH het meer bruikbare middel moet worden om kleine betalingen te doen.

3. Ripple

Afgekort als XRP. Een vreemde eend in de bijt eigenlijk, omdat Ripple juist niet per se decentraal is opgezet maar wel gemaakt is voor grote bedrijven en overheden. Volgens de die hard crypto lovers dan ook geen “echte crypto”. Maar dat ze zich op grote bedrijven richten zorgt wel voor snellere adoptie en grotere investeringen. Zo doen grote banken en creditcardmaatschappijen al veel zaken met Ripple. Niet voor niets is deze munt qua kapitalisatie van de markt de nummer 2 ter wereld.

Let op: er loopt wel een rechtzaak over deze munt momenteel aangespannen door de SEC, de Amerikaanse versie van de AFM die we in Nederland kennen. Dit kan de toekomst sterk beïnvloeden. De eerste zittingen zijn al geweest maar een uitspraak van de rechter, of een deal, zal waarschijnlijk pas eind 2021 rondkomen.

Update: De zaak loopt nu november 2021 nog steeds en zal voorlopig niet eindigen, ook niet in een afkoopsom. De SEc weigert om op te geven en vertraagd het proces behoorlijk. wel heeft Ripple Labs zoals het bedrijf volledig heet wel inmiddels een aantal kleinere tussentijdse uitspraken van de rechter gewonnen dus het lijk hun kant op te gaan vallen.

4. XLM

Er is nogal eens wat verwarring over deze munt, en dan over de naam. Want hij wordt vaak Stellar genoemd maar dat is de naam van de blockchain. De munt heet eigenlijk Lumens, maar vaak houd men de afkorting aan. Hoe dan ook, deze munt is het kleine broertje van de Ripple, opgezet door de originele oprichter van de Ripple.

Het moet echter de technologisch betere versie worden en ook decentraler opgezet. Grote bedrijven als IBM werken er al mee, zegt genoeg lijkt ons. Ook overheden en centrale banken werken met ze samen om nationale digitale munten op te zetten, zoals in Duitsland en Oekraine.

Voordeel van de rechtzaak tegen Ripple is er alom: zo kunnen ze bij een veroordeling en mogelijk faillissement van Ripple veel klanten overnemen en zelfs bij winst door Ripple meeliften op alle positieve media die dan zal verschijnen over dit soort crypto en de euforie onder beleggers.

En wat het meest in hun voordeel spreekt op juridisch gebied: ondanks dat ze eenzelfde soort oplossing bieden en klanten bedienen, kunnen ze niet op dezelfde gronden worden aangeklaagd door de SEC omdat ze hier aan de regels voldoen.

5. Ethereum

Afgekort als ETH en vaak ook “ether” genoemd. Ook een grote munt wat betreft waarde en marktaandeel, eigenlijk altijd de nummer 2 geweest achter Bitcoin. Daarnaast zijn ze zo slim geweest om hun netwerk / blockchain aan te bieden om daarop door andere bedrijven hun eigen cryptocoins op te ontwikkelen.

Dat geeft ze een unieke positie in deze markt, waarbij hun technologie veelbepalend is voor andere munten en daarmee veel bedrijven. Vooral het sterk groeiende decentralized finance (DeFi) zorgt voor een sterke groei én veelbelovende vooruitblik voor deze munt. Daar is recentelijk de handel in NFT, digitale kunst, bijgekomen.

6. Litecoin

Afgekort als LTC. Dit is een letterlijke ‘light versie’ van de Bitcoin met zoveel mogelijk snelheid en zo weinig mogelijk transactiekosten. Transacties kosten zelfs nagenoeg niks inmiddels. Natuurlijk hebben wel meer mensen en bedrijven dit geprobeerd, maar deze munt slaat aan en is inmiddels aardig wat waard. Het is vooral interessant voor particulieren om hun financiën mee te regelen, maar kan ook voor industriën en handel werken voor de goede schaalbaarheid.

7. Cardano

Afgekort als ADA. Dit is de technologisch verbeterde kleine broer van de Ethereum, ook wel mooi genoemd de “blockchain 3.0”. Ook van diens oprichter overigens. Het is veel beter schaalbaar te maken omdat minder kosten nodig zijn voor energie en hardware. Interessant dus.

Wel zijn er technologisch nog wat uitdagingen voor dit bedrijven om de daadwerkelijke beloftes waar te maken rondom de munt en chain. Daarom is de koerst nog relatief laag. Maar zodra ze hier uit komen dan kan die dus juist ook extra snel omhoog schieten.

8. Tron

Afgekort als TRN. Deze coin wil hét betaalmiddel gaan worden op platformen als iTunes, Youtube en de Google Play Store, en vergelijkbare entertainment sites / apps. Dat maakt het interessant omdat dit een bestaande markt is waar men al bereid is om digitaal af te rekenen. Vraag maar aan Facebook die met Libra eigenlijk eenzelfde plan dachten te hebben… Alleen heeft TRON veel zeer goede privacybescherming en omdat ze al bestaan hoeven ze niet naar het Amerikaanse congres.

9. ARK

Vooral bedoeld voor consumenten, het grote publiek dus. Omdat in deze doelgroep de adoptie nog super laag is kan deze markt alleen nog maar bizar groeien. En technologisch geeft het de mogelijkheid om blockchains aan elkaar te knopen, wat ook erg interessant kan worden. Meerdere redenen om in deze munt te investeren dus.

10. Stratis

Deze munt zet vol in op het bedrijfsleven, en eigenlijk een beetje zoals Ethereum dat ook doet door de blockchain te beschikking te stellen voor bedrijven. Alleen kunnen organisaties bij Stratis dan weer hun eigen blockchain opzetten aan die van Stratis vast. En dan gaat het dus niet alleen meer over munten, maar ook de onderliggende technologie.

Ter overdenking

Er zijn natuurlijk veel meer cryptomunten op de markt. Zoveel dat het makkelijk is om het overzicht te verliezen. Maar let op, veel munten verdwijnen ook weer zomaar. Daarmee wordt veel geld weggesluisd en dat wil je niet met jouw geld laten gebeuren. Daarom in onze Top 10 enkel namen die ofwel gevestigd zijn, ofwel goede oprichters en/of technologie hebben.

Bij beleggen / investeren is het altijd slim om je geld te spreiden over meerdere instrumenten, en in dit geval over meerdere coins. Doe dat dus vooral. Bedenk je wel dat eigenlijk alle munten in bepaalde mate wel de koers van de Bitcoin volgen. En omdat ook de adoptie van cryptomunten in algemene zin nog er laag is, blijft dit een interessante markt om je geld in te stoppen.

Maar dan nog: beleg alleen met geld dat je eigenlijk “kan missen”. Het kan altijd misgaan door onvoorziene zaken zoals een crisis, of het nou een bankencrisis is, een hypotheekcrisis, een coronavirus crisis of een beurscrash…

Gerelateerde artikelen: