Ben je op zoek naar een goede online broker?

Zelfs de beste optie van Nederland?

Als ervaren of misschien toch beginnende belegger?

In beide gevallen ben je in het goede artikel gekomen.

Wij hebben dit onderzocht naar aanleiding van reviews en ervaringen, en ook gekeken naar de mening van de Consumentenbond en belangrijke prijsuitreikingen van branche organisaties.

We presenteren je de nummers 1 in drie categorieën.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.


saxo beste broker

1. Beste broker voor aandelen, opties en fondsen (ETF)

Nummer 1: Saxo Bank(voorheen Binck)

We hebben het hier over de beste website voor de meest voorkomende beleggingscategorieën om in te beleggen. Eigenlijk een beetje de traditionele beleggingsvormen: denk aan aandelen, fondsen, turbo’s, obligaties, opties en ETF’s (trackers).

Voor deze beoordeling hebben gekeken naar de volgende aspecten:

 1. Kosten. Dit betreft het totale kostenplaatje, met daarin zowel de transactiekosten als servicekosten en alle overige zaken waar je voor betaalt.
 2. Gebruiksgemak van de tool. Werkt deze prettig en is alles overzichtelijk te beheren? Zowel de online portal als de mobile app spelen hier een rol in.
 3. Beleggingsmogelijkheden: Waarin kan je allemaal investeren, en in welke landen / op welke beurzen allemaal?
 4. Ondersteuning: zoals onderwijs, educatie & service. Leren beleggen is nogal ingewikkeld en met de wildgroei aan nieuwe termen en middelen wordt dit alsmaar lastiger. Daarom moe tje hierin goed ondersteund worden.
 5. Gewonnen awards en erkenningen door onder andere de consumentenbond. Niet enkel onze eigen ervaringen zijn belangrijk maar ook die van andere beleggers, zowel particulier als zakelijk.

Het fijne is dat Saxo Bank op alle onderdelen een ruime voldoende behaalt. Er zijn nogal wat concurrenten die enkel willen scoren op de lage prijs (bijvoorbeeld DeGiro), echter zijn de overige punten net zo belangrijk, dan niet crucialer. Kwaliteit gaat boven prijs, omdat dit anders toch weer een negatief effect kan hebben op je beleggingen. Bijvoorbeeld als je door een slechte portal of uitleg een verkeerd besluit neemt kan dat je duur komen te staan.

Om onze aanbeveling kracht bij te zetten moet je maar een kijken naar alle awards die Binck in zijn prijzenkast heeft staan:

 • Beste online vermogensbeheerder (2x)
 • Beste online broker & internetbroker (liefst 16x sinds 2008 en ook in 2020 nog)
 • Meest voordelige partij (de Consumentenbond)
 • Beste optie voor online beleggen
 • Gebruiksvriendelijkste beleggingsplatform
 • Hoogste score op klanttevredenheid
 • De beste klantenservice
 • Nummer 1 in categorie “goed en goedkoop beleggen” (de Consumentenbond)
 • Innovatieprijs voor beste producten en nieuwe fucntionaliteiten.

Binck laat dus zien op alle fronten uit te blinken. Zij zijn met recht een specialistische broker omdat ze onafhankelijk zijn van de grote banken bepalen ze zelf wat ze doen. Ze gaan altijd voor de beste waarde voor de klant. Daarin bieden ze procucten op maat: degene die we je met name aanraden zijn Zelf Beleggen en Fundcoach:

Zelf Beleggen stelt je in staat om zelf te gaan beleggen in op de toonaangevende beurzen wereldwijd tegen lage kosten. Dit via één van de beste platformen met uitgebreide training en educatie om je zo goed mogelijk te helpen.

Fundcoach is specifiek voor fondsbeleggen en heeft een goede spreiding in fondsen en ETF’s. Daardoor loop je minder risico. Tevens zijn de kosten voordelig, want al vanaf een maandelijkse inleg (periodiek beleggen) van maar € 20,- betaal je € 0,- transactiekosten.

bitvavo crypto broker

2. Beste crypto broker

Winnaar: Bitvavo

Crypto (-valuta of -currency) is een sterk opkomende markt voor beleggers. Het concept is gebaseerd op het idee van Blockchain. Daarin is er niet één centrale database of eigenaar van de markt, maar is iedereen dat in een peer-to-peer systeem.

Hoef je niet allemaal te onthouden, lees meer op onze pagina geld verdienen met cryptocurrency. Het komt er in ieder geval op neer dat met dit systeem regulieren overheden en beurzen niet nodig zijn. Daarmee dus ook geen banken om transacties te kunnen doen. De veiligheid zit hem er juist in dat informatie over transacties en saldi op meerdere plekken worden opgeslagen.

Toch is er nog steeds risico op hacking en daarmee het kwijtraken van de digitale munten, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Dit gebeurde in de vroege jaren nog relatief vaak omdat veel (onervaren) beleggers begonnen te handelen en nog niet goed wisten hoe om te gaan met hun veiligheid. Tegenwoordig is dit echter een stuk lastiger en kun je een veilig opslagplaats vaak al gratis krijgen bij een meeste handelaren.

Een ander onderwerp bij crypto is het gebrek van transparantie van de markt. Deze is open en over de hele wereld toegankelijk en er is zoals eerder vermeld geen centraal orgaan en al helemaal geen regulering. Toen de munten opkwamen kon je alleen nog terecht bij vreemde brokers ver weg in Azië, zoals Korea en het Midden-Oosten. Tegenwoordig zijn er ook gewoon Nederlandse spelers met goede platformen, maar ook uitleg, hulp en service in je eigen taal.

Dat is dus ook 1 van de grootste voordelen waarom we Bitvavo aanraden. Je kan er verder een groot aantal soorten coins kopen (momenteel 60 currencies) en ze bieden voor een groot deel daarvan ook een wallets (opslagplek voor de munten) die ze in in eigen beheer hebben. Dat is dus heel veilig. De klantenservice zit in Rotterdam en is 24/7 bereikbaar. Extra voordeel van hun Nederlandse identiteit is dat je af kan rekenen met iDeal als je valuta koopt, en uitbetalen naar je bankrekening gebeurt zelfs meerdere keren per dag voor als je weer gaat verkopen.

Meer weten? Lees dan ons artikel waarin we uitleggen waarom Bitvavo precies de beste crypto broker / exchange is.

3. CFD handel broker

Suggestie: Plus500.nl

Ook al zo’n sterk stijgende mark is CFD. Deze afkorting staat voor Contracts for Difference. Leer meer over deze manier van beleggen in ons uitgebreide artikel over CFD Handel. Hier leer je wat het exact inhoudt en hoe het in zijn werk gaat. In het kort komt het er op neer dat je niet een onderliggende waarde koopt, zoals je dat wel doet met bijvoorbeeld een aandeel, maar handelt op de koers van dat aandeel. Dit geeft als voordeel dat je eigenlijk in alles kan beleggen, van beurzen tot aan grondstoffen en valuta’s (FOREX).

We hebben voor deze vorm van beleggen ongeveer dezelfde methode gebruikt als bij de eerste categorie waar Binck winnaar is geworden voor traditioneel beleggen op de beurs. Maar er ligt wel meer nadruk op beheer van risico: daarmee bedoelen we dat er extreem goede uitleg en ondersteuning aanwezig moet zijn.

De reden hiervoor is dat CFD een extra gevoelige manier van beleggen is door een zogenaamde hefboomwerking. Je kan daarmee 30 x zoveel winst maken als met normale aandelen, maar tegelijkertijd ook evensnel meer verlies lijden. Daar moet je zelf mee om kunnen gaan uiteraard, maar de voorlichting moet ook extra goed zijn.

Grote pluspunt Plus500 wat ons betreft is dat ze een gratis oefen account beschikbaar stellen waar je eerst rustig kan gaan oefenen in deze manier van beleggen. Die stap moet je ook niet zomaar overslaan. Het is een demo omgeving waarin je met nepgeld belegt. Pas als je wat gewend bent aan deze manier van beleggen kan je jouw eigen geld inbrengen.

Verder zijn ze internationaal een heel grote broker in deze markt, zeer streng met regelgeving van overheden en is hun belangrijkste aandachtspunt jouw veiligheid. Ze bieden een erg fijne app aan. En dit alles bieden ze voor kleine spreads en 0 commissie.

De volgende fees kunnen worden toegepast op het account van de trader: overnight funding, currency conversion fee, guaranteed stop order & inactivity fee.

Gerelateerde artikelen: