Geld Lenen zonder Bankafschrift
Door | 13 dec. 2023

Kan dat, een lening aanvragen zonder dat je hoeft te laten zien hoeveel er op je bankrekening staat?

Oftewel, geld lenen zonder dat je een bankafschrift van je rekening hoeft te laten zien?

Ja dat kan, maar het ligt er wel een beetje aan hoeveel je nodig hebt.

Maar er zijn wel aanbieders die hier niet om vragen.

We zetten de opties voor je op een rij.


Geld lenen zonder bankafschrift kan t/m 1800 euro

Hoe lager het bedrag is dat je nodig hebt, des te minder ingewikkeld het aanvraagproces is voor een krediet. Dat lijkt misschien vreemd, maar komt vooral omdat het risico voor de kredietverstrekker kleiner wordt naarmate ze je minder hoeven uit te lenen.

Zo wordt daarmee de kans groter dat je de afbetaling(en) kan voldoen en hebben ze überhaupt minder te verliezen natuurlijk. De belangrijke grens die je hier moet onthouden is tweeduizend euro. Tot en met dat bedrag kan je namelijk in Nederland een zogenaamde minilening aanvragen. Dit heet soms ook wel een flitskrediet of spoedlening.

Voor een dergelijke lening hoef je geen bankafschrift in te leveren. Maar je hoeft zelf bijna helemaal geen enkele documenten te overleggen, alleen dan een geldig ID bewijs zoals een identiteitskaart of paspoort. Soms is wel aanvullende informatie nodig na controles.

Voor dit product is momenteel één aanbieder: Saldodipje. Deze zijn sinds enige tijd onderdeel van Ferratum. Ze hebben erkenning vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee houden ze zich aan belangrijke regels zoals maximale rente.

Omdat het aanvragen zo laagdrempelig is met amper papierwerk kan je die al versturen binnen 5 minuten. Na goedkeuring staat het geld al binnen een dag op je rekening. Het enige wat je nodig hebt is een persoonlijke garantsteller, maar ook die kan je laten regelen voor je.

Hieronder geven we je enkele rekenvoorbeelden mee voor deze soort van lenen. Belangrijkste om nog op te merken is dat de looptijd van deze soort kredieten kort is, namelijk 1 tot 2 maanden. Om precies te zijn 30, 45 of 62 dagen afhankelijk van het geleende bedrag.

Dat heeft als voordeel dat je niet over een lange periode rente betaalt waardoor die relatief laag blijft in absolute zin, hoewel het rentepercentage wel hoog is. Anderzijds moet je dus wel snel terug kunnen betalen.

Zie dit soort kredieten dus echt als een overbrugging, waarbij je al weet dat je op tijd weer kan afbetalen omdat bijvoorbeeld je vakantiegeld over 3 weken komt, maar je nu al die gave reis wil boeken en dus even het geld nodig hebt.

Stel je leent 300 euro. Dan moet je dit na 30 dagen weer terugbetalen plus een rentebedrag van 3,24 euro.

Leen je wat meer, zoals 600 euro, dan hoef je dit pas iets later af te betalen, namelijk na 45 dagen. De rentekosten zijn dan 9,74 euro

Bij het bedrag van 1500 euro betaal je in 3 even grote & lange termijnen: na 31 dagen, 62 dagen en 93 dagen. De rente die dit kost is dan 24,49 euro.

Meer dan dat leenbedrag nodig?

Heb je meer geld nodig dan je met een minilening kan krijgen? Dan zijn er in NL nog twee andere opties, namelijk de persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Let wel dat je dit vaak moet aanvragen voor minimaal 2500 euro of zelfs 5000 euro en dat je hier wel te maken krijgt met een serieus aanvraagproces inclusief BKR registratie toets en lastige vragen over bijvoorbeeld je inkomen. Geld lenen zonder bankafschrift zit er dan dus niet in, al moet je vaak wel andere documentatie laten zien.

Het bedrag dat je hiermee leent kan oplopen tot 75.000 of zelfs meer. Belangrijkste verschil is dat je hier wel altijd aan een langere looptijd vast zit. Dus ook al is de rente procentueel een stuk lager, dan nog betaal je door de langere periode vaak alsnog veel rente.

Ze zeggen niet voor niets geld lenen kost geld, leen dus niet zomaar en alleen als het echt nodig is. En als je dit dan doet, vraag dan altijd meerdere offertes op en ga voor de beste rente want dat kan je een hoop schelen.

In onze leningen vergelijken tool vind je de beste rentedeals van dit moment. Dit is live / real time. Je kunt direct doorklikken naar de aanbieders voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Via de knop “alle leenrentes” kan je nog meer specifieke vergelijkingen maken, zoals voor bepaalde leenvormen of voor leendoelen. Denk aan geld lenen voor een auto of verbouwing. Hier kunnen namelijk nog verschillen in zitten voor de kosten.

Gratis hulp bij het vinden van de beste lening

Veel informatie, te veel misschien? Vind je het fijn als er toch even iemand met je meekijkt en meedenkt? Dan verwijzen we je graag naar Krediet Groep Nederland. Zij spotten voor jou de beste lening en hun offerte is gratis en vrijblijvend. Schakel ze dus vooral in om je te helpen een goede keuze te maken.

Al is het maar om te kijken of zij een meer passende lening vinden dat je zelf als hebt gezien. Kost niks, maar kan je een hele hoop geld schelen onderaan de streep. Dat geldt ook voor het oversluiten van een lening.

Niet lenen maar verdienen

We haalden het al even aan, maar als je geld gaat lenen zal je dit ook altijd geld kosten. Je betaalt immers rente. En dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Er zijn namelijk ook andere manieren om aan geld te komen dan een lening. Vooral als je het niet direct nodig hebt, maar ook enkele weken of maanden kan wachten.

Dan kan je simpelweg sparen voor hetgeen je wil kopen. Maar vaak lijkt het niet zo simpel, want je houdt bijvoorbeeld helemaal geen geld over om te sparen? Dan zal je dus je inkomen moeten verhogen, maar kleine kans dat je baas zomaar je salaris omhoog gooit omdat jij dat vraagt.

Een uitweg is om via internet geld te gaan verdienen, gewoon online dus. Je hebt alleen maar je mobiel nodig of een tablet / laptop en je kunt aan de slag. En nee, dit is niet gevaarlijk maar tegenwoordig juist heel betrouwbaar als je maar weet waar je moet zijn.

In het artikel geld verdienen op internet vertellen we je welke methoden werken. Daarmee ga je gegarandeerd bijverdienen, van enkele tientjes tot honderden of wel duizenden euro’s. En je hebt geen technische kennis nodig, geen investering en er zit zelfs geen risico aan dat je geld verliest.

Gerelateerde artikelen: