meer geld overhouden tips
Door | 18 okt. 2023

Meer geld overhouden per maand betekent meer rust en mogelijkheden.

Je kan dan meer sparen, meer leuke dingen doen en hoeft minder na te denken of je iets wel kan betalen.

Maar hoe kan ik meer geld overhouden lijkt een vraag die niet makkelijk te beantwoorden is.

Daarom gaan wij je hier al onze tips om meer geld over te houden delen.

En dat zijn er heel veel, misschien wel meer dan honderd…


Hoe kan ik meer geld overhouden per maand?

In principe zijn er twee dingen die bepalen hoeveel er overblijft aan het einde van de maand, een simpele rekensom: hoeveel komt er binnen, en hoeveel geef je daarvan uit. Je kan dus aan twee kanten proberen invloed uit te oefenen: of je zorgt ervoor dat je minder geld uitgeeft, of je probeert extra inkomsten te genereren door bijvoorbeeld een bijverdienste. We gaan beide met je doorlopen.

Meer geld overhouden door te besparen

Wij schrijven op deze site heel veel over geld. Niet zonder reden, want geld is een belangrijk onderwerp is de huidige maatschappij. Zonder kun je niet leven, en als je te weinig hebt om rond te komen geeft dat veel stress. Daarom hebben wij ook heel veel tips geschreven en verzameld over het onderwerp besparen / bezuinigen.

Maar die hoef je niet zelf allemaal bij elkaar te zoeken hoor. Maak gebruik van onze handige test, of bekijk al onze tips gecategoriseerd naar soort uitgave.

1. Bespaartest

Al deze adviezen en artikelen hoef je gelukkig niet door te spitten, want we hebben er een handige opsomming van gemaakt met onze Geld Besparen Test. Daarin doorlopen we in 16 korte “ja / nee vragen” alle kosten waar je als normale Nederlander mee te maken krijgt. Steeds geven we je dan ook aan hoe je die kosten kan verlagen.

Dat is altijd een slimme manier om minder uit te geven aan uiteindelijk dezelfde kwaliteit. We willen niet dat je per se dingen gaat laten om maar geen geld uit te geven, want dan ga je al snel beknibbelen op de dingen die het leven juist leuk maken. We willen liever dat je meer overhoudt zodat je meer leuke dingen gaat doen!

2. Bespaar tips per categorie

Waar de test vooral bedoeld is voor mensen die nog niet precies weten waarop ze willen besparen, weet jij dat misschien al wel! Wil je bijvoorbeeld minder uitgeven aan energie (licht en gas), of juist minder kosten maken aan je auto? In dat geval moet je vooral even kijken op onze pagina met bespaartips per categorie.

Hier vind je evengoed terug wat onze bespaartips zijn, maar dan geclusterd op onderwerp. Dat is net wat effectiever lezen. Net als in de bespaartest kan je meteen door surfen naar de juiste websites en instellingen om de besparing maar direct te regelen. Zonde om daar mee te wachten, want dat kost je onnodig geld!

tips om meer geld over te houden

Meer geld overhouden door bijverdienste

Waar besparen een goede manier is om meer over te houden van het geld dat binnenkomt, kun je er aan de andere kant ook voor zorgen dat je inkomen stijgt. Want dan zal je in principe ook meer overhouden, zelfs al bespaar je niets op je huidige uitgaven. Bijverdienen is tegenwoordig zelf heel leuk en simpel voor elkaar te krijgen via internet, gewoon thuis vanuit je luie stoel. Wij delen dat in naar 3 categorieën:

1. Makkelijke verdiensten

De meest eenvoudige manieren om via internet geld te verdienen zijn daadwerkelijk een bijverdienste. Denk maar aan enkele tientjes tot een paar honderd euro per maand. Voordeel is dan wel dat je er bijna niet bij na hoeft te denken, en het simpelweg kan doen wanneer je wil. Zolang je maar internet hebt op je laptop, tablet of telefoon.

We doelen hier op 3 methoden: enquêtes invullen voor geld is wat ons betreft de beste (als je maar gebruik maakt van de best betaalde enquête sites), maar die kan je prima combineren met cashback verdienen en online spaarprogramma’s. Juist als je ze combineert kan je er mee mee binnenhalen.

2. Veel verdienen

Maar er is meer mogelijk dan alleen een bijverdienste. Je kan online ook zomaar een compleet inkomen genereren. Ja er zijn zelfs mensen die zoveel geld maken dat ze er een eigen bedrijf mee zijn gestart en zelfs miljonair zijn geworden! Maar eenvoudig is dat niet, hier moet je echt wel wat harder voor werken, maar dat loont dan ook.

Ook hier raden we weer 3 methodes aan, waarbij geld verdienen met affiliate marketing verreweg de favoriet is. Maar ook verdienen met een eigen website of verdienen via social media zijn interessant om jezelf eens op in te lezen. Zo is het tegenwoordig super simpel om zonder enige technische kennis een goede website te maken.

3. Beleggen

Waar je ook mee kan verdienen is door te beleggen. Via online platformen en verschillende apps is dit steeds toegankelijker. Veelal wordt dit (onterecht) aangeprezen als een manier van snel geld verdienen. Vergeet echter niet dat beleggen ook risico met zich meebrengt en je ook je inzet kan verliezen. Of een deel ervan.

Je kan beleggen in “traditionele” vormen zoals aandelen en fondsen, maar ook bijvoorbeeld in cryptomunten zoals Bitcoin of de populaire CFD handel. Zorg altijd wel dat je gebruik maakt van het beste beleggingsplatform. Daar zijn de kosten laag en helpt de technologie je om goede investeringen te doen.

Meer geld sparen challenge

Bovenstaande tips komen ook terug in onze spaarchallenge. Dat is niet zomaar, want als je meer geld overhoudt dan kan je dit natuurlijk uitgeven aan leuke dingen, maar het is ook zeer verstandig om in ieder geval een deel ervan op je spaarrekening te zetten!

Een financiële buffer is namelijk bedoeld om onvoorziene uitgaven op te vangen, bijvoorbeeld als je koelkast of wasmachine kapot gaat, of je een grote onderhoudsbeurt hebt aan de auto. Daarnaast kan je ook sparen voor een specifiek doel, zoals je droomauto of een geweldige vakantie.

Gerelateerde artikelen: