geld verdienen met spaarprogrammas
Door | Geüpdatet 26 jan. 2022

Geld verdienen met spaarprogramma’s bestaat uit enkel eenvoudige taken.

Denk aan het klikken op linkjes / banners, lezen van e-mails en likes geven.

En bij bijna alle spaarprogramma’s krijg je tegenwoordig ook cashback korting bij webshops en kan je betaalde enquêtes invullen.

Voordat we je in detail gaan uitleggen hoe het precies werkt, hierbij eerst een link naar de beste spaarprogramma’s waar je jezelf zou moeten inschrijven.

Deze spaarsites zijn betrouwbaar, hebben geen vervelende accountscore en je verdient er het meest.

Vooral ook inschrijven bij meerdere ervan, want dan verdien je alleen maar meer geld. Liefst dus bij alle tien.


Hoe werkt geld verdienen met spaarprogramma’s?

Online spaarprogramma’s zijn een van de meest gebruikte manieren van op makkelijk online geld verdienen. Van origine waren deze websites erop gericht om je enkel te betalen voor het lezen van hun reclame e-mails, maar tegenwoordig zijn er heel veel dingen bij gekomen die je kan doen waarvoor je een vergoeding krijgt (zie het lijstje hieronder).

De beloning lijkt misschien laag, vaak 1 of 1/2 cent, maar dat maakt niet uit omdat het je telkens ook maar enkele seconden werk kost. De kracht is dat je alle manieren met elkaar kan combineren en om ook bij zoveel mogelijk spaarprogramma’s lid te worden. Heel vaak 1 cent verdienen maakt dan alsnog een mooie verdienste.

Dan gaat het nog snel ook en tellen de vergoedingen op tot een mooi bedrag. Je krijgt bovendien bij alle programma’s zelfs al een aanmeldbonus, als je jezelf alleen al bij de Top 10 waarnaar we hierboven verwijzen aanmeldt dan heb je over enkele minuten al € 22,80 verdiend… lekker!

hoe werkt geld verdienen met spaarprogrammas

Waar verdien je geld mee?

Er zijn een heleboel soorten kleine taken die je kan doen om geld aan te verdienen. De beloning is zoals gezegd per handeling laag maar het kost dan ook ook amper enig werk.

 • Lezen van e-mails;
 • Klikken op links en banners;
 • Geven van likes en shares op sociale media;
 • Geld verdienen met spelletjes spelen;
 • Cashback (korting) bij webwinkels;
 • Enquêtes invullen voor geld;
 • Leden aanbrengen;
 • Percentage over de verdiensten van die aangebrachte leden;
 • Meedoen aan (gratis) acties;
 • Inzetten op sportwedstrijden zoals voetbal of Formule 1;
 • Meedoen aan jackpots en prijstrekkingen;
 • Klik en win acties;
 • Aanmeldbonus direct bij inschrijving.
 • Exclusieve leden acties en aanbiedingen
 • Besparen op zaken als energie en (zorg) verzekering inclusief cashback.

Waarom word je beloond?

Tja de spaarprogramma’s moeten er natuurlijk zelf ook iets aan verdienen, dat snap je. Het mooie is echter dat ze ook heel goed snappen dat jij dat ook wil. Dus zorgen ze ervoor dat jullie er allebei bij winnen.

Zij krijgen zelf natuurlijk ook een vergoeding wanneer jij meedoet aan acties van hun partners, enquêtes invult of winkelt bij een van de samenwerkende webshops. Maar vanuit die vergoeding betalen ze ook deels weer jouw beloning uit. Feitelijk delen ze dus hun opbrengst met jou, zodat jij weer terugkomt de volgende keer. Heel slim van ze, want het werkt. Win – win.

Hoeveel kan je verdienen met spaarprogramma’s?

Zeker als je bij meerdere spaarprogramma’s lid bent dan kan het aardig optellen. Per klik of gelezen mailtje verdien je meestal 1 cent, vul je enquêtes in dan krijg je vaak wel 50 cent tot enkele euro’s per keer.

Het ligt er uiteindelijk maar net aan hoeveel tijd je er aan besteedt. Desalniettmin, als je er echt alles probeert uit te halen dan durven we wel te zeggen dat je €500,- per maand kan verdienen. Dit omdat de spaarprogramma’s tegenwoordigzoveel mogelijkhedenbieden om geld te verdienen.

Hoe begin je?

Het is simpel, je schrijft je in bij (meerdere van) de beste spaarprogramma’s en vervolgens krijg je meteen je startbonus. Je begint daarna meteen met verdienen. Je zal zien dat je nu dagelijks mailtjes krijgt die je tegen vergoeding leest en dat je op de site van het programma nog allerlei andere manieren vindt om je saldo nog sneller te verhogen.

Zodra je een bepaald bedrag hebt bereikt kan je het saldo laten uitbetalen naar je bankrekening, maar vaak ook op andere manieren zoals prijzen, cadeaus en waardebonnen. Dit minimale bedrag is vaak €10,- en verschilt per site.

Tips om meer te verdienen met spaarprogramma’s

Om ervoor te zorgen dat je er het meeste uithaalt een aantal tips:

 • Word lid bij zoveel mogelijk programma’s, dan kan je meer betaalde taken doen;
 • Verken elk programma goed zodat je precies weet hoe het werkt en welke verdienmethoden je er hebt;
 • Werk efficiënt, klik niet elk uur enkele mailtjes weg maar doe ze 1 keer per dag of zelfs 1 keer per week allemaal echter elkaar;
 • Cashback verdienen en enquêtes invullen leveren het meeste geld op;
 • Zoek dan wel uit bij welk programma je de hoogste cashbackkorting krijg bij de verschillende webwinkels waar jij shopt, kan nog flink verschil in zitten;
 • Als je er goed in bent kan leden aanbrengen ook veel opbrengen;
 • Vermijd programma’s met een accountscore (lees hieronder meer);

Slechte spaarprogramma’s (met accountscore)

Er zijn ook websites die wij niet zouden aanraden. Die staan dus simpelweg niet in onze Top 10. We willen niet per se zeggen dat alle andere slecht zijn, maar op zijn minst wel minder goed. Ga op je eigen gevoel af en kom je op een site terecht waarvan je met één oogopslag kan zien dat die al jaren niet meer is vernieuwd, doe dan maar niet.

Wel raden we je aan specifiek om sites die werken met een accountscore te vermijden. Hier is meedoen namelijk niet vrijblijvend en moet je verplicht meedoen aan acties om je verdiende geld uit te kunnen laten betalen. Het gaat hier bijvoorbeeld om de volgende websites (met links naar meer uitgebreide reviews:

Veelgestelde vragen / FAQ

Wat is accountscore?

Dit wordt door een aantal spaarprogramma’s gebruikt. Het komt er op neer dat je verplicht mee moet doen aan acties of moet shoppen via het spaarprogramma om je verdiende geld te kunnen laten uitbetalen. NB: wij raden deze websites niet aan, omdat je vaak geld moet uitgeven om je accountscore hoog genoeg te krijgen. Lees voor meer uitleg: Wat is accountscore?

Is meedoen gratis?

Absoluut, aanmelden is gratis bij alle spaarprogramma’s gratis en je krijgt altijd zelfs al een aanmeldbonus! Er zijn daarna ook geen verplichtingen, meedoen is geheel vrijblijvend.

Is alles online?

Ja in principe wel, al kan je bij sommige spaarprogramma’s meedoen aan onderzoeken en die zijn wel eens via telefoon of normale post. Maar daar moet je eerst je goedkeuring voor geven, doen ze nooit zomaar. 

Hoe word je betaald?

Het verschilt per spaarprogramma, maar vaak in geld naar je bankrekening of Paypal, of in cadeaubonnen.

Moet je belasting betalen?

Ja dat moet, het is uiteindelijk toch een soort van inkomen. Je geeft dit op in Box 1 als ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’.

Hoe oud moet je zijn?

Dit verschilt per spaarprogramma, maarbij een aantal kan je al meedoen vanaf 12 jaar. Je moet wel een e-mailadres en bankrekening hebben.

Wat zijn referrals?

Dit zijn mensen die jij aanbrengt bij het spaarprogramma. Denk aan vrienden en familie, maar ook kan je spaarprogramma’s promoten via je eigen social media of blog / website. Daar krijg je een vergoeding voor.

Wat is een referral percentage?

Dit betekent dat je (naast een een eenmalige bonus) ook een perentage krijgt van de verdiensten van jouw aangebrachte referrals. Verdient jouw aangebrachte lid 1 euro, dan krijg jij daar ook een bonus over.

Hoeveel tijd kost het?

Zoveel als je wilt. Klikken op links en lezen van mails gaat lekker snel, onderzoeken invullen kan wat langer duren. Maar je kan altijd zelf bepalen hoeveel tijd je eraan wil besteden. Hoe meer je erin stopt, des te meer geld verdienen met spaarprogramma’s je zal opleveren.