geld verdienen met affiliate marketing
Door | Geüpdatet 27 jan. 2022

Heb je interesse in geld verdienen met affiliate marketing?

Niet gek, het is namelijk al jaren het beste model om via internet inkomen te genereren.

Want je start er simpel mee, maar kan er toch heel veel winst uit halen.

Zeker als je al een website of populaire social media hebt moet je hier direct mee beginnen.

Maar ook als beginners is dit dé manier van online ondernemen.

Wij gaan je uitleggen wat het is, hoe het werkt, hoe(veel) je ermee kan binnenhalen en waar je jezelf kan aanmelden.

Alvast een hint: het antwoord op die laatste vraag vind je in het artikel beste affiliate netwerk in Nederland.

Je kan dan meteen voor ruim 1600 bedrijven aan de slag in allerlei uiteenlopende branches en productcategorieën.

En vergeet ook zeker niet onze tips over onder andere een goede strategie, daarmee behaal je eerder en meer succes.


hoe werkt geld verdienen met affiliate marketing
Hoe werkt affiliate marketing

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Als je de term voor het eerst hoort klinkt het wellicht ingewikkeld en moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Het komt er namelijk alleen maar op neer dat je gaat adverteren voor producten van derden, bedrijven dus. Je gaat dus hun producten aan de man brengen in plaats van je eigen diensten.

En omdat je dit online doet kan er precies gemeten worden wanneer jij met je advertentie succes hebt, namelijk als er mensen op klikken en vervolgens iets kopen. En als ze dat doen, ontvang jij daarvoor een commissie.

Maar let op het proces is wellicht simpel uit te leggen, maar tot succes komen is wat lastiger. Want je moet er dus wel voor zorgen dat je genoeg mensen bereikt die ook nog eens klikken en dan ook nog eens overgaan tot een conversie zoals dat heet.

Daarom gaan we je in de rest van dit artikel meenemen in de belangrijkste zaken die je moet weten als je hiermee daadwerkelijk geld wil gaan verdienen. We beginnen bij het begin.

Voordelen affiliate marketing

Het feit dat affiliate marketing een grote industrie is die nog lang niet volwassen is geeft al wel aan dat er aan dit model genoeg voordelen zitten en eigenlijk weinig nadelen. Voor alle partijen overigens want het is een win-win:

Voordelen publisher (de affiliate / marketeer)

Als je als marketeer hiermee aan de slag gaat kan je jezelf volledig focussen op hetgeen waar je goed in bent en energie van krijgt: content creatie, content marketing, campagne management en conversie optimalisatie. Afhankelijk van je kanaal zitten hier natuurlijk nuance verschillen in maar ook daarin is je keuze vrij om te gaan voor een platform waar jij het meeste passie voor hebt.

Je kan namelijk allerlei kanalen kiezen om je advertenties op te verspreiden, van een website tot emailmarketing en social media. Sommige adverteerders staan zelfs paid ads toe. Daarover later meer.

Tegelijkertijd hoe je je niet druk te maken over het bedenken, ontwerpen en produceren van producten of diensten. Je hoeft ze ook niet te versturen, geen retouren in ontvangst te nemen, voorraden aan te houden en ook geen klantenservice op te zetten.

Daardoor is het ook voor iedereen een haalbare manier van online geld verdienen: je hebt er niks voor nodig. Dit terwijl het enorm makkelijk op te schalen is. Een succesvolle website kan namelijk duizenden bezoekers trekken om vervolgens ook heel veel geld op te leveren.

Voordelen adverteerder (het bedrijf)

Voor het bedrijf is het namelijk zo dat ze expertise inkopen en alleen betalen bij output. Ze kunnen er dus alleen maar mee winnen want de commissies verwerken ze gewoon in de winstmarges / de verkoopprijs.

Zelfs zijn ze wellicht niet zo goed in marketing, willen ze er niet iemand vast voor in dienst nemen of ze zoeken simpelweg naar meer kanalen en zichtbaarheid.

Daar komt bij dat als ze zelf marketing doen de succeskans gek genoeg kleiner is. Immers: als derden hun product aanbevelen zijn consumenten veel eerder geneigd het te geloven.

geld verdienen met affiliate marketing via daisycon

Affiliate marketeer worden (aanmelden / beginnen als publisher)

Mooi verhaal tot nu toe toch? Waar kan ik tekenen denk je nu vast? Om die vraag maar meteen te beantwoorden: meld jezelf aan bij het beste affiliate netwerk en je kan vandaag nog aan de slag. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing?

Bij de meeste affiliate prorgamma’s en bureaus moet je minimaal 18 jaar oud zijn om je te mogen aanmelden, al zijn er ook wel mogelijkheden om je vanaf een lagere leeftijd aan te melden bij websites waarvoor je promotie mag maken maar die zijn vaak niet heel interessant.

Affiliate Marketing voor beginners

Als je start in dit vak dan moet je wel beseffen dat er nog heel veel te leren is. Niet dat het per se rocket science is, maar er zijn simpelweg al heel veel mensen jou voor gegaan. Met andere woorden: er is genoeg concurrentie.

Lees daarom dit hele artikel rustig uit en kijk vooral ook naar onze tips, dan behaal je eerder succes. Belangrijkste is echter dat je dit succes niet meteen verwacht, het is een leercurve en die grote verdiensten komen er alleen als je geduld hebt.

Moet je voor affiate marketing jezelf inschrijven bij de KvK en een BTW nummer hebben?

Nog even kort omdat we deze vraag vaak krijgen: je hebt niet per se een kvk nodig om aan de slag te kunnen als affiliate marketeer. Grotere netwerken accepteren je ook zonder een inschrijving bij de kamer van koophandel en ook zonder btw nummer, waarvoor je als ondernemer moet worden gezien bij de belastingdienst.

Echter, en dit willen we wel benadrukken, is het wel verstandig om beide te regelen. Wettelijk gezien neem je namelijk deel aan het economisch verkeer. Maar geen paniek, een kvk inschrijving kost je een paar minuten en een btw nummer aanvragen ook.

Je kan bovendien in het begin als ondernemer vrijstelling krijgen voor administratieve plichten vanuit de klein ondernemers regeling en als je eenmaal goed begint te verdienen dan krijg je juist kortingen op belastingen en al je voorbelasting (btw die jij betaalt over je gemaakte kosten) krijg je terug. En alle kosten die je maakt zijn aftrekbaar.

Affiliate Marketing als particulier

Dit is dus mogelijk bij de grotere netwerken, maar vergeet niet dat er dus voordelen zitten aan het registreren als ondernemer. Als je dit lastig of ingewikkeld lijkt is het verstandig om hier advies voor te vragen, juist bij de KvK.

Gemidelde inkomsten affiliate marketing

Wederom een vraag die we vaak voorbij zien komen: hoeveel verdien je met affiliate marketing? Daarop is geen eenduidig antwoord te geven, het ligt er maar net aan wat je gaat verkopen, hoeveel tijd je hierin wil stoppen, welke kanalen je gebruikt, hoe goed je er zelf in bent en een flinke dosis geluk.

Er zijn publishers die verdienen amper iets, en er zijn slimme gasten die er tonnen mee pakken en alles er tussenin. We durven je wel te zeggen dat wanneer je er echt voor durft te gaan, niet opgeeft en alles leert om er een succes van te maken je dit ook kan bereiken. Je maakt er dan je fulltime werk van. Hebben wij ook gedaan en we zijn echt niet geniaal, al doet onze naam dat wel vermoeden 🙂

Kun je veel geld verdienen met affiliate marketing?

Het hangt er uiteraard maar net van af hoeveel bezoekers je weet te krijgen op je website of social media kanaal. Want hoe meer bezoekers, des te meer mensen klikken op je affliate links en jou geld zullen opleveren door een sale, lead, klik of vertoning. Het hangt dus alleen maar van jou af hoeveel je gaat verdienen, maar de potentie is bijna oneindig. Dus ja je kan er zeker veel geld mee verdienen.

Het kan een leuke bijverdienste zijn door affiliate links op je persoonlijke blog of Facebook te zetten waar je af en toe enkele euro’s mee verdient, maar je kan ook een super succesvolle ondernemer worden die van affiliate marketing zijn werkt maakt of er zelfs rijk van wordt.

Belangrijk is wel om te snappen dat er een zeer verschillend aantal manieren is om betaald te worden, namelijk verschillende commissie modellen waarbij je op andere momenten in het koopproces een vergoeding krijgt.

Soorten commissie affiliate marketing

Dit is het leukste gedeelte om uit te leggen: wat voor verdiensten zijn er allemaal? Je maakt reclame voor het product van een ander tegen betaling. Maar je kan je voorstellen dat het bedrijf waar je voor werkt je alleen wil betalen als zijn er ook iets aan hebben, logisch. Er zijn daarom vier soorten vergoeding:

CPS / CPA

De meest gebruikte manier van belonen is daarom een commissie per sale / action. Op het moment dat je een verkoop realiseert krijg je een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs. Het verschilt enorm per product, maar je kan hierbij denken aan een beloning van tientallen euro’s per verkoop. Als je een goede marketeer bent is dit de beste beloning om veel mee te verdienen.

CPL

Maar soms wordt je ook al beloond met een commissie per lead. Een lead is bijvoorbeeld wanneer iemand een offerte aanvraagt of iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief. Er is dus nog geen verkoop, maar het bedrijf krijgt wel de gegevens van de klant en dus de kans om zelf contact te leggen en te proberen iets te verkopen. Deze manier wordt vaak gebruikt wanneer bedrijven redelijk zeker zijn van hun zaak en wel weten dat ze een product verkocht krijgen, maar enkel met meer geïnteresseerde klanten in gesprek willen komen.

Het voordeel voor het bedrijf is dat de beloning die ze moeten betalen voor CPL vaak een stuk lager is dan CPS en dat wanneer het bedrijf goede verkopers in dienst heeft ze dus goedkoper uit zijn. Anderzijds is het voordeel voor jou dat een lead veel makkelijker te realiseren is! De beloning is hier vaak enkele euro’s per lead.

CPC

De meest basale vergoeding is een commissie per click. Dit betekent dat je voor elke klik naar de website van de adverteerder een vergoeding krijgt! Dit is natuurlijk vrij makkelijk te realiseren dus een grote kans om sowieso altijd wel iets te verdienen. Maar daarentegen is de vergoeding redelijk laag, namelijk enkele centen per klik.

Belangrijk is hier dus dat je veel verkeer genereert en veel clicks krijgt. Maar let op: de adverteerders zullen we monitoren hoe goed jouw kliks resulteren in leads en verkopen. Stuur je ze alleen maar slechte bezoekers, dan zullen ze je daar niet mee weg laten komen.

CPM

Maar het kan nog simpeler: je kan ook betaald krijgen per vertoning. Dus per elke keer dat iemand jouw advertentie ziet. Ze hoeven er niet eens op te klikken! Dit heet ook wel commissie per mille, omdat de vergoeding vaak per duizend (mille) vertoningen is. Omdat dit wel erg snel te bereiken is zijn er weinig bedrijven die dit doen. Eigenlijk vooral als ze meer naamsbekendheid willen hebben en niet per se iets hoeven verkopen. Tegenwoordig zie je dit alleen nog heel soms gebeuren via Google Adwords / Youtube. De beloning is zoals te verwachten laag, een paar cent tot enkele euro’s per duizend vertoningen.

geld verdienen met affiliate marketing commissies

Wat is High Ticket affiliate marketing? (zoals Forex business)

Het korte antwoord: hoge commissies. Je focust je hierbij op de programma’s die de grootste bedragen betalen voor een CPS/CPA. De hoogste die wij kennen is 500Affiliates, het affiliate programma van Plus500. Zij bieden een fee van $800,- voor het aanbrengen van slechts één belegger die een rekening opent.

Dat is lekker hoor als je die scoort! Het voordeel is dat je hiervoor niet veel verkeer nodig hebt maar net die ene geinteresseerde persoon die converteert.

Low Ticket affiliate marketing

Het tegenovergestelde is juist weer om te focussen op lage commissies. Vaak zit je dan in de categorie van CPL. Het voordeel is dat je sneller succes bereikt, het nadeel is dat je wel heel veel leads moet aanbrengen en dus echt veel verkeer nodig hebt.

Het is dus de macht van de grote getallen versus de macht van de grote aantallen, het is maar net waar jouw voorkeur ligt. En eigenlijk dus maar net welke strategie je wil hanteren.

strategie

Affiliate Marketing strategie

Het is handig om na te denken over je werkwijze voordat je van start gaat. Zo kun je meewegen of je bepaalde skills hebt die je kunnen helpen. Het begint met een kanaal: Heb je al een website of weet je hoe je die kan maken? Dan heb je daar al een voorsprong. Of vind je social media super tof en weet je veel volgers aan je te binden, gebruik dat dan.

Maar alleen met een kanaal ben je er nog niet, je moet namelijk ook nog een product hebben om te verkopen en een bedrijf waarvoor je dat mag gaan doen. Plus kun je nadenken voor welke soort commissie je wil gaan werken zoals we die hiervoor hebben uitgelegd. We lopen je er in de volgende alinea’s stap voor stap doorheen:

  • Kanalen: afflitiate marketing met of zonder website
  • Product: wat ga je promoten
  • Bedrijven: vind adverteerders waarvoor je kunt werken
  • Tips: hoe ga je succes behalen

Affiliate Marketing met website

Nu je weet wat de soorten vergoeding zijn is het tijd om te kiezen via welk kanaal jij potentiële klanten wil gaan benaderen. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel welke producten en bedrijven voor jou slim zijn om mee samen te werken. Er zijn grofweg twee opties, namelijk met of zonder website. En een website is niet per se eentje die je zelf maakt:

Eigen website maken

Natuurlijk is het ultieme gevoel van ondernemen en vrijheid juist wel om zelf een site te starten. Dit is echt niet zo technisch en moeilijk als je zou denken. Een blog is vaak het simpelste, daarna een review site waarin je eigenlijk specifiek blogs schrijft waarin je producten reviewt.

Maar je kan ook verder gaan en zelfs een complete webshop maken met daarin affiliate producten. Hoe je een goede website maakt en hoe je bezoekers naar je site toe trekt lees je op onze pagina over geld verdienen met een website.

We leggen in dat artikel bijvoorbeeld uit dat dit niet veel kost: een domeinnaam koop je al voor een euro en de site maken daar zijn tegenwoordig super handige tools voor waar je geen enkele technische kennis voor nodig hebt. Er zijn zelfs tools waarmee je gratis een website kan maken.

Beste affiliate websites (succesvolle voorbeelden)

Ter inspiratie kun je eens kijken naar andere succesvolle affiliate ondernemers en hoe zij het aanpakken.

Vergelijk.nl is een mooi voorbeeld van een website waar je allerlei producten kan vergelijken, natuurlijk interessant voor veel consumenten. Als als je de goedkoopste of beste optie hebt gevonden kan je meteen doorklikken via een affiliate link om te kopen.

Lootjestrekken.nl is een slim voorbeeld om mensen op de juiste plek te krijgen. Mensen kunnen hier een lootje trekken voor kerst of sinterklaas cadeautjes bijvoorbeeld en al die digitale lijstjes staan vol met affiliate links zodat die meteen kunnen worden gekocht.

Cashback sites zijn ook een slimme oplossing. Adverteerders geven zelfs specifiek aan of cashback toe is gestaan op hun producten, zo groot is deze markt. Daarbij geven de cashback sites korting aan hun leden op de producten die ze bestellen via de affiliate links. Zo winnen de leden er ook aan en verkopen ze dus meer.

Wij zelf gebruiken ook affliate links in onze artikelen en promoten daar zo veel verschillende partijen mee. Dit is ook het belangrijkste verdienmodel van deze website.

CMS affliate marketing

Een website maak je in een content management systeem, ofwel een CMS. Er zijn speciale dergelijke systemen voor affiliate marketing waarmee je automatisch affiliate links inbouwt. Bijvoorbeeld Stellia. Klinkt handig maar we willen je wel waarschuwen: helemaal perfect is dit niet.

Zo worden alle keren dat je een merk noemt meteen affiliate links ingevoegd wat niet altijd wenselijk is. Bovendien moet je dan werken via WordPress wat wel een fijn programma is, maar ook ervaring en kennis vereist.

Je wordt verder niet ondesteund met updates en dergelijke en de sites zijn vaak vrij langzaam wat niet goed is voor de vindbaarheid en gebruik van je bezoekers. Zelf bouwen heeft in ieder geval onze voorkeur.

Dat komt ook omdat een deel van je commissies wordt afgeroomd door de leverancier van het CMS, zo verdienen zij eraan. Dat is gewoon zonder van je omzet.

Kant en klare affiliate website

Je kan online zoeken naar partijen die voor jou een website willen maken, of een website die te koop staat overnemen. Let wel op, de eerste optie is nogal duur. Je betaald namelijk of vooraf een groot bedrag, of je betaalt voor de rest van je leven een percetage van je omzet of winst. Zonder, kan je best zelf.

Een bestaande site overnemen is vaak nog veel duurder, zeker als het een goede is want je betaalt dan zomaar 2 tot 3 jaar de behaalde winst. Goedkope sites zijn dus in de regel niet succesvol en zullen dat ook niet snel worden.

Affiliate vergelijkingssite

Een vergelijkingssite is dan weer wel makkelijk gemaakt. Via Daisycon, niet voor niets wat ons betreft het beste affiliate netwerk, kan je gratis vergelijkers gebruiken die je simpelweg kan knippen en plakken op je site. Zoals bijvoorbeeld energie vergelijken zoals op onze site. Alle affiliate links staan er al in.

Affiliate Marketing zonder website

Je hebt niet per se een website nodig om te kunnen starten, een nog snellere manier is om dit te doen via onderstaande kanalen.

Sociale media

Zoals Facebook, Instagram of Youtube, waarop je via je persoonlijke profiel kan werken of via een zelf opgerichte pagina / groep. Meer informatie over het opzetten van dit specifieke kanaal lees je op onze pagina over geld verdienen met social media.

Het is maar puur welke jou het beste ligt en hoe ver je ambitie rijkt. Deze optie is de moeilijkste, maar uiteindelijk wel degene met de meeste potentie. Want via sociale media kun je immers miljarden mensen bereiken.

Anderzijds zijn sociale media zeer toegankelijk en bovendien gratis, maar het kan ook daar veel tijd en werk kosten om echt veel aandacht te krijgen voor jouw reclames. Ierdereen probeert dat namelijk. Veel volgers krijgen of viral gaan zit er niet zomaar in.

Blogplatformen

Er zijn genoeg websites waar je artikelen op mag publiceren en daarin zelfs je eigen affiliate links mag zetten. Hoe je dus alleen maar te schrijven en verder niks. Voordeel is dat deze sites vaak al redelijk wat bezoekers krijgen, nadeel is dat je weinig invloed hebt en er vaak ook andere advertenties rond de artikelen worden getoond waardoor de kans dat er op jouw link wordt geklikt kleiner is.

Email marketing

Er is nog een derde optie, namelijk e-mail marketing. Maar dan moet je beschikken over een grote e-maillijst om überhaupt te kunnen beginnen. Je gaat dan aanbiedingen mailen naar mensen met daar je publisher links in.

Dit is onder andere ook hoe spaarprogramma’s werken met hun betaalde klikmails. Kan zeer interessant zijn als je een bestaande lijst hebt, of juist een reden om een dergelijk bestand aan te gaan leggen.

Het voordeel is namelijk dat je die lijst herhaald kan blijven targeten met jouw reclame mails. Het is wel belangrijk om te weten dat deze manier niet door alle adverteerders is toegestaan, en dat er vaak moet worden gewerkt met vaste templates, afbeeldingen en teksten om kwaliteit hoog te huden.

Online adverteren

Iets wat vaak niet is toegestaan door adverteerders is het adverteren voor affiliate producten. Toch zie je wel dat hier steeds vaker voor wordt opengestaan. Het zijn dan wel veel voorwaarden, zoals je bijvoorbeeld geen merknamen mag gebruiken.

Het voordeel is dat je hiermee per direct een grote groep mensen kan bereiken, je hebt geen populaire site of social nodig, maar anderzijds kost adverteren wel geld en dat zal je dus moeten voorschieten zonder dat je weet hoeveel je eraan gaat terug verdienen. Dit is echt alleen iets voor ervaren advertisers die bijvoorbeeld via hun loondienst baan hebben geleerd hoe dit werkt.

Kies je product

Zoals gezegd hangt je kanaal en product nauw samen. Het ene product verkoopt namelijk makkelijk via social dan op een website en andersom. We raden je wel aan om te kiezen voor een product waar je iets mee hebt. Het beste is iets dat met jouw passie te maken heeft. Dit geeft je namelijk veel inspiratie en motivatie.

Affiliate marketing is een manier van geld verdienen waarmee je rijk kan worden en uiteindelijk zonder veel inspanning veel geld mee kan verdienen, maar om op dat punt te komen moet je wel wat doen. Een goed bezochte website opzetten of een populair social media kanaal is niet zomaar gedaan…

Vind bedrijven om voor te werken (affiliate marketing adverteerders)

Uiteraard hangt je productkeuze ook af van welke bedrijven er sowieso wel of niet voor openstaan om met je samen te werken. En hoe kom je aan deze bedrijven? Daar is gelukkig een goede oplossing voor, namelijk speciale affiliate netwerken.

Zij fungeren als een soort van tussenpersoon tussen bedrijven (ook wel de ‘adverteerders’ genoemd) en de affiliate marketeers zoals jij (ook wel ‘publishers’ genoemd). Bedrijven schrijven zich bij het netwerk in met de producten waarvoor reclame mag worden gemaakt, en jij kan je gratis en vrijblijvend aanmelden om daar mee te beginnen.En welk netwerk moet je dan hebben in Nederland/België? Uit onze ervaringen blijkt telkens weer: Daisycon. Dit is een van de beste netwerken die in meerdere landen actief is. Daarbij kan je vandaag nog voor meer dan 1600 bedrijven gaan werken door heel Europa.

En ‘last but not least’, mocht je geinteresseerd zijn om een vergelijkingssite op te zetten: Daisycon biedt jou een gratis tool waarmee je een automatische vergelijker op je website kan zetten waarin altijd, real-time, de prijzen van de producten in een bepaalde categorie worden getoont. De code kan je gratis krijgen en zelfs alle kleuren afstemmen hoe je dat wil. Voorbeelden zijn vergelijkers van TV, internet, bellen, mobiele telefoons, sim only abonnementen, verzekeringen en energieleveranciers.

Er zitten voordelen aan deze affiliate netwerken want om je te helpen worden allerlei hulpmiddelen aangeboden. Zo mag je gratis gebruik maken van allerlei dashboards en analyses waarmee je jouw campagnes in de gaten kan houden.

Bovendien krijg je beschikking over een groot scala aan affiliate links, banners, afbeeldingen en standaard teksten die al zijn geoptimaliseerd om zoveel mogelijk te verkopen. Die kan je zo knippen en plakken op je site of social media. Het enige wat je nog hoeft te doen is ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen deze te zien krijgen. Bovendien verzorgt het netwerk dat alles commissies automatisch worden geregistreerd en aan jou uitbetaald inclusief facturatie. Zo kan jij je volledig focussen op je marketing activiteiten.

google analytics

Geld verdienen met affiliate marketing tips

3 sleutelwoorden: nichedoorzettingsvermogen en focus.

Affiliate marketing is niet nieuw, heel veel mensen zijn je voor gegaan en hebben al miljoenen euro’s binnengehaald. Daarom moet je jezelf proberen te onderscheiden. Eén tip die we je eerder al gaven is om te kiezen voor iets dat jouw passie is. Dat zullen mensen merken in de reclame uitingen die je gaat schrijven.

Tegelijkertijd is het slim om je te richten op een niche. Je kan wel denken dat je de nieuwe Independer.nl bent door een vergelijkingssite op te richten, maar dat ga je toch zomaar niet winnen. (En ja, Independer doet ook een vorm van affiliate marketing.) Door je te specialiseren heb je minder concurrentie en is je kans tot slagen groter.

Bedenk echter wel dat je niet binnen een paar weken bakken met geld binnen gaat zien komen op je bankrekening. Marketing gaat erom dat je grote aantallen mensen weet te bereiken en dan ook zoveel mogelijk de juiste mensen die interesse hebben in het product waar je reclame voor maakt.

Grote bedrijven als Philips hebben daar duizenden mensen voor in dienst. Door niet op te geven maar steeds jouw publiek iets te laten groeien zal ook je winst gaan groeien. De truc is om gewoon hard door te blijven werken.

Door te gaan voor je passie en een niche heb je al een bepaalde focus. Dat raden we je ook aan: mensen zijn eerder geneigd een website te bezoeken of social media kanaal te volgen wanneer dat zich specialiseert in 1 onderwerp. En ze zijn nog meer geneigd je te geloven op het moment dat je specialist bent, en dus zullen ze eerder iets kopen dat jij aanbeveelt.

Dit heeft er ook mee te maken dat de groei van je website of social vaak exponentieel verloopt: het groeit steeds harder. Door juist 1 project heel succesvol te maken kun je dus veel meer verdienen dan met meerdere projecten waar je maar weinig aandacht voor kunt hebben.

Hoeft niet te betekenen dat je eerste opgezette affiliate site meteen werkt, zeker niet, maar de truc van ondernemen is om te leren van elk avontuur en door te gaan tot je wel goud in handen hebt. De meeste gaan eerst 2 tot 5 keer onderuit voordat het lukt.

Wat kost affiliate marketing

Je kan als starten vanaf je eigen gratis social media account of een gratis site. Het hoeft dus niets te kosten, anders dan je tijd en inzet. Maar rekening houden met een kleine investering voor een goede site kan geen kwaad. Zeker niet als je geld verdienen met affiliate marketing serieus wilt nemen.