extra inkomsten genereren
Door | Geüpdatet 5 okt. 2021

Extra inkomsten genereren.

Dan heb je wel al een inkomstenbron,

maar zoek je daarnaast naar manieren om daar wat bovenop te doen?

Dit is eenvoudiger dan je nu wellicht nog denkt,

we gaan je enkele van de betere opties geven waarop je dit kunt doen.

Het zal je verbazen hoeveel dit kan opbrengen.


Onze Top 10 extra inkomsten genereren

We laten je hierna onze favoriete manieren zien, waarbij we vooral kijken naar opties waarbij je ze simpel kan doen in de paar uur die je in de week nog vrij hebt. Allemaal online en dus flexibel en toegankelijk.

Daarbij lopen ze op in verdienpotentie, want waar je met de eerste paar tot enkele honderden euro’s in de maand kan scoren, zijn de laatste goed voor wellicht wel een fortuin. Maar daar gaat dus ook meer werk in zitten. Zo is er in ieder geval voor jou genoeg om te kiezen wat past bij je doelen.

1. Meedoen aan onderzoek

Je vindt het vast niet erg dat we beginnen met onze persoonlijke favoriet toch? Dat is niet zomaar zo namelijk, want meedoen aan onderzoek niet zonder reden de meest populaire manier van extra inkomsten verdienen via internet op dit moment.

We hebben het dan natuurlijk wel over betaald onderzoek en surveys invullen voor een vergoeding. Met andere woorden: enquêtes invullen voor geld. Maar vergis je niet, bij de best betaalde enquête sites, waar jij je dus vooral moet aanmelden, kun je aan nog veel meer soorten onderzoek meedoen dan enkel lange saaie vragenlijsten doorklikken.

Je kan geregeld reclames bekijken en beoordelen, of je mag producten testen en zelfs houden daarna. Ook websites testen komt geregeld voor. Forum discussies, groepsgesprekken, interactieve studies, er wordt van alles aan gedaan om het fun te maken. Ook omdat daarmee betere resultaten worden verzameld natuurlijk.

En levert het dan ook veel op? Zeker wel. Nu krijg je betaald per voltooid onderzoek, dus hoe vaker je participeert des te beter. Maar vooral als je jezelf bij alle sites inschrijft die wij je aanbevelen (meer dan 10) dan kun je dus ook vaker meedoen en mee binnenhalen, zomaar een paar honderd euro in de maand. Zo interessant is geld verdienen met enquêtes dus.

2. Gratis geld terug van webshops

We winkelen steeds vaker online, niet zo vreemd want het is super simpel en alles wordt lekker thuis bezorgd. Zelfs boodschappen. Wat kun je eigenlijk niet kopen bij een webshop inmiddels? We kunnen het zo snel niet eens bedenken.

Des te belangrijker dus dat jij gaat snappen wat het concept cashback shoppen inhoudt. In een notendop: jij kan altijd geld terug krijgen op je aankopen bij heel veel webwinkels (meer dan 2500). Gratis extra korting bovenop de al geldende aanbiedingen, tot wel 15% en dan bij de grote partijen als Bol.com, HEMA, Media Markt etc.

Hoe dan? Door lid te worden van speciale cashback sites kun je aanspraak maken op deze korting. Hoef je verder niks voor te doen. Je krijgt over al je bestellingen en bedrag terug in je account en dat kun je weer naar je bankrekening overmaken.

En als je uitrekent wat een normaal gezin in Nederland al uitgeeft online kan je dit zonder iets anders te doen al 100 euro netto per maand opleveren. Laat staan als je veel online shopt, dan een veelvoud. Want ook bijvoorbeeld supermarkten die boodschappen thuisbezorgen doen mee, en zelfs je vakantie online boeken kan met cashback.

3. Online spaar programma’s

Wil je echt helemaal niet na hoeven denken? Dan is dit een goede optie voor je. Want bij spaarprogramma’s, en natuurlijk kies je voor de beste spaarprogramma’s in Nederland, krijg je een beloning voor de meest eenvoudige taken.

Denk aan emails lezenklikken op banners, spelletjes spelen en ga zo maar door. Te simpel bijna, eigenlijk een van de originele manieren waarop je voor het eerst iets kon verdienen op internet.

Als je een beetje doorklikt en bij meerdere van dit soort sites meedoet dan levert het je zomaar een paar tientjes per maand op. Maar omdat deze sites vaak ook betaalde enquêtes hebben en ook nog eens cashback geven bij hun partners kan dit makkelijk oplopen tot een paar honderd euro.

4. Verdien met je social media accounts

Jij hebt vast wel een aantal accounts bij sociale netwerken toch? Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Youtube, Snapchat, TikTok… allemaal gratis te gebruiken apps waar je meer dan genoeg tijd op besteedt.

Maar denkt eens wat verder door, met diezelfde app waar je foto’s en dergelijke deelt met je vrienden kun je ook zomaar miljoenen mensen over de hele wereld bereiken, kijk maar eens naar de posts die viral gaan. Daar moet toch inkomsten mee te genereren zijn?

Precies, dat kan zeker. Geld verdienen met social media noemen we dat. In dit artikel leggen we je uit hoe je er wat aan kan overhouden en wijzen we je bovendien door naar meer specifieke artikelen per netwerk voor diepere uitleg, zoals geld verdienen met TikTok bijvoorbeeld.

5. Leen je geld uit en vang rente

Echt waar, je kan geld verdienen door het uit te lenen. Eigenlijk speel je voor bank dus. En je weet ook wel dat banken veel geld verdienen, want de rente op een lening is altijd veel hoger dan die op bijvoorbeeld je spaarrekening.

Je geld hoef je niet zelf uit te lenen via Marktplaats.nl of aan een familielid, daar zijn speciale partijen voor. Zij zorgen ervoor dat ze mensen die geld willen lenen koppelen aan investeerders die hun geld tegen een mooie rente wel willen uitlenen.

Daarmee is alle goed geregeld met contracten en termijnen, en ben je ook beschermd door garanties van het platform dat je altijd je inleg terug krijgt. In het eerder genoemde artikel vertellen we je welke platformen de beste zijn, maar alvast een tip van de sluier: in Nederland vang je zomaar 4% rente en binnen de EU zelfs al 16% rente.

6. Word online marketeer

Ga aan de slag voor bedrijven en maak reclame voor hun producten, ze betalen je als je via jouw advertenties iets verkoopt. Soms zelfs al als er maar op wordt geklikt. Maakt niet uit of dat op je blog is of je Facebook groep. Dit heet geld verdienen met affiliate marketing.

Commissies zijn best pittig en je zal dan ook niet de eerste zijn die hier zijn fulltime werk van kan maken. Sterker nog: als je er goed in bent dan kun je ermee gewoon snel rijk worden. Maar dan moet je er wel voor willen werken.

7. Start een website

Een website is een van de kanalen die je als affiliate marketeer kan inzetten, maar er zijn meer manieren om aan een websites inkomsten over te houden. Je leest het in ons artikel geld verdienen met een website.

8. Je eigen webshop

In het artikel over verdienen met een website leggen we je ook meer uit over webshops, en hoe je die kan maken in korte tijd zonder technische kennis. Kun je jouw eigen producten verkopen, maar ook die via affiliate marketing of dropshipping.

9. Crypto is booming

Cryptovaluta is het geld van de toekomst. Je hoort het steeds vaker en er gaan inmiddels ook wel bizar veel geld in om. Er zijn zat manieren om met deze digitale muntjes inkomsten te verkrijgen, van beleggen en handelen tot aan passief rente vangen. Je leest het allemaal in ons artikel geld verdienen met cryptocurrency.

10. Vastgoed met kleine inleg

Bijna altijd als je mensen hoort praten over passief inkomen genereren hoor je ze binnen één adem ook wel iets zeggen over vastgoed. Maar hoe ga je ooit het geld bijeenbrengen om een pand te kunnen kopen?

Hoeft niet, je kan prima investeren in vastgoed met weinig geld. Je start al met een paar tientjes en het rendement is erg aantrekkelijk zomaar 12% winst en dan heb je nog steeds het blijvende voordeel van vastgoed dat je geld in een waardevast object zit. Daardoor is de kans veel kleiner dat je jouw inleg kwijt raakt wat dan kan het object weer worden verkocht.

Er is nog veel meer mogelijk om extra inkomsten te genereren

Dit was even een eerste top 10 van manieren van extra inkomsten genereren, zeg maar degene waarmee je vooral moet starten als beginner wat ons betreft. Maar eigenlijk zijn er nog veel meer, want op de wondere wereld van internet is bijna alles wel mogelijk.

In het artikel online geld verdienen via internet, geven we je er meer dan veertig. Daar zal vast iets tussen zitten als de eerste tien niets voor jou zijn of je wellicht gewoon nog meer inkomsten wil kunnen binnenhalen.

Volg altijd ons advies betreffende de websites en partijen waar je het beste de verdien methode kan toepassen, er zijn namelijk ook heel veel minder goede en zelfs louche partijen online dus geloof ze niet zomaar. Zeker niet als het te mooi lijkt om waar te zijn. Extra inkomsten genereren is leuk, maar je moet niet per ongeluk worden opgelicht dan ben je veel verder van huis.

Gerelateerde artikelen: