Geld verdienen met Social Media: de 5 beste manieren

Geld verdienen met social media

Wil jij geld verdienen met sociale media?

Bijvoorbeeld op Instagram of via Youtube? Dat kan!

Social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Naast bovenstaande gebruik je waarschijnlijk heel vaak Facebook, Linkedin, Pinterest, Instagram, Google+, Snapchat, Twitter en vergeet Whatsapp niet! We blijven ermee in contact met onze vrienden, kijken naar entertainment, maar volgen bijvoorbeeld ook opinie en het nieuws veelal op deze manier. Ook is het een uitlaadklep voor onze eigen mening en creativiteit. Laat de likes maar komen!

Eigenlijk ongekend dat je via dit medium, waar je gratis en vrijblijvend lid van kan worden, miljoenen mensen wereldwijd kan bereiken. Het kan niet anders dan dat dit kansen geeft om een inkomen te genereren. Wij gaan je vertellen welke 5 methoden we je hiervoor aanraden. Let wel op, affiliate marketing is een aanrader! De verdiensten zijn het beste, en je kan er vandaag nog mee beginnen.

  1. Likes en shares
  2. Affiliate marketing (TIP!)
  3. Verkeer naar je website genereren
  4. Advertenties verkopen
  5. Advertenties kopen

1. Likes en shares

De meest simpele manier om geld te verdienen met sociale media is door tegen betaling likes te posten met jouw persoonlijke profiel. Er zijn genoeg bedrijven die jouw hiervoor een beloning willen geven. Doordat jij hun actie liked of shared kunnen zij op een relatief goedkope manier al jouw vrienden bereiken.

Het bijkomende voordeel is dat wanneer jij iets deelt het veel waarschijnlijker is dat jouw vrienden het ook gaan lezen, in vergelijking met betaalde advertenties die het bedrijf anders zou moeten kopen. Daarbij zijn die advertenties best duur, en jou iets laten delen is ook goedkoper. De vergoeding is namelijk vaak niet veel hoger dan 1-5 cent en je moet dit dus vooral zien als een bijverdienste, een extraatje. Maar het is dan ook maar 1 seconde werk! Je kan dit makkelijk toepassen door lid te worden van spaarprogramma’s, dan kan je heel eenvoudig dingen aanklikken en wordt je geld direct bijgeschreven. Aanmelden is gratis, en je krijgt altijd al enkele euro’s inschrijfbonus!

2. Affiliate marketing

Dit is verreweg de beste manier. Je deelt nog steeds acties van bedrijven via jouw eigen profiel, maar krijgt pas betaald wanneer iemand via die link of banner daadwerkelijk iets doet. Dat kan zijn dat er iets wordt verkocht, maar soms word je al beloond voor een inschrijving of vrijblijvende offerte aanvraag.

Het grote voordeel is dat de inkomsten veel groter zijn. Zeker als je bijvoorbeeld een verkoop weet te realiseren van pakweg een telefoonabonnement dan is de vergoeding zomer 20-40 euro per keer! Maar hoe vind je bedrijven die op deze manier willen samenwerken? Op onze pagina over affiliate marketing leer je hoe je via een speciaal netwerk vandaag al reclame mag maken voor ruim 1600 vooraanstaande bedrijven door heel Europa. Denk hierbij aan allerlei providers, aanbieders van tv, internet en bellen, verzekeraars en energieleveranciers. Inschrijving is kosteloos en zonder verplichting.

Je hoeft trouwens niet je persoonlijke profiel te gebruiken, je kan ook je eigen kanaal / pagina / groep beginnen waarop je dingen zet. Dan moet je eerst wel volgers krijgen natuurlijk, want hoeveel volgers je hebt bepaald altijd je succeskansen. Maar dan bereik je waarschijnlijk meer mensen dan alleen je eigen vrienden. Een goed idee kan zijn om een kanaal te starten over een specifiek voorbeeld, en daar gerelateerde acties op zetten. Bijvoorbeeld een kanaal over fitness waar je allerlei tips geeft over oefeningen en voedingsschema’s, en dan tussendoor reclames zet naar sites die voedingssuplementen verkopen zoals eiwitshakes en vitamines.

3. Verkeer naar je website genereren

Het mooie aan eigenlijk elk sociaal medium is dat je er online mensen mee kan bereiken, maar ook direct kan doorverwijzen naar een andere pagina. Bijvoorbeeld jouw eigen website! Moet je natuurlijk er wel voor zorgen dat je website een manier heeft om geld te verdienen aan die bezoekers. Daar hebben we uiteraard ook uitgebreide tips over geschreven.

4. Advertenties verkopen

Zodra jij een populair profiel hebt met veel actieve volgers zal je zien dat je vanzelf interessant wordt voor bedrijven. Je kan dan zelf al geld gaan vragen om uberhaupt een advertentie op jouw account te plaatsen. Dit zie je vooral gebeuren op Instagram en Twitter.

5. Advertenties kopen

Er is ook een shortcut, waarbij je niet eerst een achterban met volgers hoeft op te bouwen. Als jij echt vertrouwen hebt in het product dat je verkoopt kan je ook advertenties kopen. Deze worden dan op de sociale media getoond tegen betaling. Als het goed is verdien je dit dan vanzelf terug.

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen / FAQ

Moet je Belasting betalen?

Ja - over al het geld dat jij verdient in Nederland moet je belasting afdragen, dus ook over deze inkomsten.

Is het gratis?

Ja - beginnen met alle verdienmanieren zoals we die hierboven beschrijven is kosteloos. Uiteraard behoudens de optie om advertenties te kopen, maar we denken dat je dat zelf wel snapt.

Moet je je persoonlijke account gebruiken?

Voor betaalde likes wel, want dan moet je een reeds bestaand account hebben met vrienden enzo. Voor de andere opties kan je een nieuw account aanmaken.