Geld verdienen met Social Media: 5 beste manieren

Auteur: |
social media logo's

Wil jij geld verdienen met sociale media?

Bijvoorbeeld op Instagram, Facebook of via Youtube? Dat kan!

Eigenlijk ongekend dat je via dit medium, waar je gratis en vrijblijvend lid van kan worden, miljoenen mensen wereldwijd kan bereiken.

Het kan niet anders dan dat dit kansen geeft om een inkomen te genereren.

Wij gaan je vertellen welke 5 methoden we je hiervoor aanraden. Omdat die het beste werken natuurlijk!

In dit artikel:

1. Affiliate marketing

Dit is verreweg de beste manier. Je deelt acties en reclames van bedrijven via jouw eigen profielen, en krijgt betaald wanneer iemand via die link of banner iets doet. Dat kan zijn dat er iets wordt verkocht, maar soms word je al beloond voor een inschrijving of vrijblijvende offerte aanvraag. Soms zelfs al voor de klik!

Het grote voordeel is dat de inkomsten veel groter zijn dan bij de andere manieren hieronder. Zeker als je bijvoorbeeld een verkoop weet te realiseren van pakweg een telefoonabonnement dan is de vergoeding zomaar 20-40 euro per keer! Maar hoe vind je bedrijven die op deze manier willen samenwerken?

Op onze pagina over verdienen met affiliate marketing leer je hoe je via een speciaal netwerk genaamd Daisycon vandaag al reclame mag maken voor ruim 1600 vooraanstaande bedrijven door heel Europa. Denk hierbij aan allerlei providers, aanbieders van tv, internet en bellen, verzekeraars en energieleveranciers. Inschrijving is kosteloos en zonder verplichting.

Je hoeft trouwens niet je persoonlijke profiel te gebruiken op de sociale media, je kan ook je eigen kanaal / pagina / groep beginnen waarop je dingen zet. Dan moet je eerst wel volgers krijgen natuurlijk, want hoeveel volgers je hebt bepaalt altijd je succeskansen. Maar dan bereik je waarschijnlijk meer mensen dan alleen je eigen vrienden.

Een goed idee kan zijn om een kanaal te starten over een specifiek onderwerp, en daar gerelateerde acties op zetten. Bijvoorbeeld een kanaal over fitness waar je allerlei tips geeft over oefeningen en voedingsschema’s, en dan tussendoor reclames zet naar sites die voedingssuplementen verkopen zoals eiwitshakes en vitamines.

2. Verkeer naar je website / winkel genereren

Het mooie aan eigenlijk elk sociaal medium is dat je er online mensen mee kan bereiken, maar ook direct kan doorverwijzen naar een andere pagina. Bijvoorbeeld jouw eigen website! Moet je natuurlijk er wel voor zorgen dat je website een manier heeft om geld te verdienen aan die bezoekers. Daar hebben we uiteraard ook uitgebreide tips over geschreven. Zie geld verdienen met je website.

Je kan uiteraard een webshop beginnen bijvoorbeeld, maar ook je social media gebruiken om je fysieke winkel te promoten!

3. Likes & shares

De meest simpele manier om geld te verdienen met sociale media is door tegen betaling likes te posten met jouw persoonlijke profiel. Er zijn genoeg bedrijven die jouw hiervoor een beloning willen geven. Doordat jij hun actie liked of shared kunnen zij op een relatief goedkope manier al jouw vrienden bereiken.

Het bijkomende voordeel is dat wanneer jij iets deelt het veel waarschijnlijker is dat jouw vrienden het ook gaan lezen, in vergelijking met betaalde advertenties die het bedrijf anders zou moeten kopen. Daarbij zijn die advertenties best duur, en jou iets laten delen is ook goedkoper.

De vergoeding is namelijk vaak niet veel hoger dan 1-5 cent en je moet dit dus vooral zien als een bijverdienste, een extraatje. Maar het is dan ook maar 1 seconde werk! Je kan dit makkelijk toepassen door lid te worden van verschillende spaarprogramma’s, dan kan je heel eenvoudig dingen aanklikken en wordt je geld direct bijgeschreven. Aanmelden is gratis, en je krijgt altijd al enkele euro’s inschrijfbonus!

4. Advertenties verkopen

Zodra jij een populair profiel hebt met veel actieve volgers zal je zien dat je vanzelf interessant wordt voor bedrijven. Je kan dan zelf al geld gaan vragen om überhaupt een advertentie op jouw account te plaatsen. Dit zie je vooral gebeuren op Instagram en Twitter.

De soort advertentie kan alle kanten op: sommige bedrijven willen dat je iets aanprijst of reviewed, andere willen weer dat je het gewoon toevallig laat zien. Zo zie je vaak bekende artiesten met bepaalde merken voorbijkomen of fitness persoonlijkheden bepaalde voedingssuplementen aanbevelen.

5. Advertenties kopen

Er is ook een shortcut, waarbij je niet eerst een achterban met volgers hoeft op te bouwen. Als jij echt vertrouwen hebt in het product dat je verkoopt kan je ook zelf advertenties kopen. Deze worden dan op de sociale media getoond tegen betaling. Als het goed is verdien je dit dan vanzelf terug.

Gerelateerde artikelen

Social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Zo gebruik je waarschijnlijk heel vaak Facebook, Linkedin, Pinterest, Instagram, Snapchat, Twitter en vergeet Whatsapp niet!

We blijven ermee in contact met onze vrienden, kijken naar entertainment, maar volgen bijvoorbeeld ook opinie en het nieuws veelal op deze manier. Ook is het een uitlaadklep voor onze eigen mening en creativiteit. Laat de likes maar komen!

Voor al deze individuele sociale netwerken hebben we ook nog aparte artikelen geschreven hoe je er het beste verdiensten aan kan overhouden. Deels dezelfde manieren als hierbove beschreven, maar soms ook net even wat extra opties of specifieke tips:

Veelgestelde vragen / FAQ

Moet je Belasting betalen?

Ja - over al het geld dat jij verdient in Nederland moet je belasting afdragen, dus ook over deze inkomsten.

Is het gratis?

Ja - beginnen met alle verdienmanieren zoals we die hierboven beschrijven is kosteloos. Uiteraard behoudens de optie om advertenties te kopen, maar we denken dat je dat zelf wel snapt.

Moet je je persoonlijke account gebruiken?

Voor betaalde likes wel, want dan moet je een reeds bestaand account hebben met vrienden enzo. Voor de andere opties kan je een nieuw account aanmaken.