Minilening zonder Garantsteller / Garantstelling aanvragen

Auteur: |
minilening zonder garantstelling kredietcheck

Kredietverstrekkers lenen geld uit, maar willen natuurlijk wel een bepaalde garantie dat ze het ook terug gaan krijgen met rente.

Het zijn geen liefdadigheidsinstellingen, ze willen gewoon winst maken.

Dus checken ze je inkomen, BKR registratie (kredietcheck), of eisen een garantstelling.

Maar je kan ook een lening afsluiten zonder (persoonlijke) garantsteller...

Bij een minilening via Saldodipje is dit t/m € 2500,- allemaal niet nodig!

In dit artikel:

Waarom Ferratum

Het zal je opvallen dat we in dit artikel Saldodipje aanbevelen als partij voor je minilening zonder garantsteller. Nu zijn er überhaupt niet veel partijen die dit doen in Nederland. Er zijn wel veel kleine en ook onbetrouwbare bedrijfjes geweest, maar daar heeft de AFM gelukkig goede regels voor opgesteld. De enige partij die nog bestaat is Saldodipje. Ze zijn onderdeel van Ferratum Groep.

Ferratum doet dit soort financiële dienstverlening al sinds 2005 in 23 landen wereldwijd en is ook gewoon een beursgenoteerd bedrijf aan de Duitse DAX in Frankfurt. Ze zijn hier specialist in en hebben al meer dan 2 miljoen klanten geholpen. Daarmee zijn zij marktleider in Europa, de grootste en betrouwbaar.

Rekenvoorbeelden

Om je te laten zien wat een minilening kost bij Saldodipje hierbij een aantal voorbeelden:

Minilening (100 tot 1000 euro): Je hebt maar een klein bedrag nodig en leent 200 euro. Dan betaal je dit terug na 30 dagen en betaal je aan rente 0,99 euro

Pluslening (1000 tot 2500 euro): Je hebt toch een iets substantiëler bedrag nodig en leent 1500 euro. Je betaalt terug in 3 termijnen van elk 31 dagen met precies hetzelfde bedrag. De rente is dan in totaal 17,36 euro. Je kan ook de looptijd verlengen door te kiezen voor 4 termijnen van 31 dagen en dan wordt de rente totaal 21,70

Heb je toch meer geld nodig? Dan is een minilening niet mogelijk. Gebruik dan onze lening vergelijker om de beste leenrente te vinden t/m wel 75.000 euro.

leen me geld!

Garantstelling

Er kleven aan een minilening een hoop voordelen (zie kopje overige kenmerken hieronder). Zoals eerder benoemd is er dus geen check van je inkomen of mogelijke BKR vermelding. Daarom is een garantstelling wel nodig. Meest voordelige optie is een Persoonlijk Garantsteller. Dus dat je zelf iemand vindt die voor jou garant staat, mocht je toch niet terug kunnen betalen. Je moet dan een kopie van zijn of haar bankafschrift laten zien.

Mocht dat niet mogelijk zijn, of je kent niemand die dit wil doen voor je dan kan je altijd nog gaan voor de Externe Garantsteller. Dan wordt er eentje voor je geregeld door Ferratum, maar let op dit kost wel geld! Op die manier kun je dus gewoon een lening afsluiten zonder garantsteller.

Kredietcheck (BKR toets)

Een minilening is eigenlijk de enige manier om geld te lenen zonder check of je kredietwaardig bent / of je een registratie hebt bij het BKR in Tiel. Zelfs zeggen ze heel mooi dat iedereen wel eens een financiële fout kan maken, en een tweede kans verdient, maar natuurlijk speelt het ook heel erg mee dat met een bedrag tussen de € 100,- en € 2.000,- het risico voor de kredietverstrekker redelijk beperkt is. Daarom durven ze het wel aan om je een lening te geven zonder deze checks.

Dit is natuurlijk een vrij prettig kenmerk omdat je tegenwoordig al snel een BKR registratie aan je broek hebt, zelfs een telefoonabonnement of studieschuld ziet met tegenwoordig al als lening. Bij een telefoon is dit vanaf 250 euro op afbetaling... Natuurlijk is dit allemaal bedoeld om de consument te beschermen om niet in de geldproblemen te komen, maar misschien slaat het een beetje door?

Overige kenmerken

Om de minilening / flitskrediet even helemaal goed uit te leggen, hier nog de andere voordelen / nadelen ervan op een rij:

  • Geen documenten nodig om de lening aan te vragen. Dus ook geen loonstrook of ander papierwerk.
  • Het enige dat je hoeft te laten zien is een identificatiebewijs. Dit betekent een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.
  • Geen gedoe of rompslomp dus in het aanvraagproces, je hoeft niet lang te wachten op goedkeuring of een BKR toetsing.
  • Snel aanvragen is dus mogelijk. Als je je best doet kan die al de deur uit zijn in wel 7 minuten.
  • Als de aanvraag is goedgekeurd, dan staat het geld meestal al binnen 24 uur op je rekening en kan je het dus al besteden.
  • De leningen hebben korte looptijd. Dit betekent dat je het snel moet afbetalen. Het voordeel hiervan is weer dat de effectieve rente die je onder de streep betaalt lager uitvalt dan een langere looptijd. Je betaalt immers rente per tijd dat je over het geld kan beschikken. Zie de rekenvoorbeelden hierboven.

Ter overweging

Belangrijk om in je achterhoofd te houden / tussen je oren te knopen is wel dat een minilening eigenlijk is bedoeld als overbrugging van een korte periode. Dat blijkt natuurlijk wel uit de korte looptijd, maar we willen het toch nog even benadrukken: je moet wel terug kunnen betalen na die 30-62 dagen!

Wanneer is deze lening dan geschikt? Als je bijvoorbeeld weet dat je over een paar weken weer salaris krijgt, een bonus, vakantiegeld, een erfenis etc. maar nu al over wat geld wil beschikken. Zo kan het zijn dat je nu met vakantie gaat en daar een mooie camera voor wil kopen, een nieuwe duikuitrusting, skies / snowboard en ga maar door. Of je auto / wasmachine / droger / koelkast is stuk en die moet je nu vervangen!

Je kan ook kiezen voor meer reguliere leenvormen zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar dan kan dit niet zonder alle moeite van papieren, documenten, loonstrook, BKR check etc. En dat kan ook alleen voor hogere bedragen vanaf 2500 euro en met een langere looptijd waardoor je effectief meer kosten hebt aan rente. De meeste verstrekkers bieden zelfs geen kredieten aan onder de 5000 euro.

Je kan er ook voor kiezen om niet te lenen. Alternatieven voor lenen zijn er genoeg. Denk aan meer sparen bijvoorbeeld of zelf bijverdienen / geld verdienen via internet. Dit laatste kan je ook genoeg inkomsten geven, zoals enquêtes invullen voor geld je al snel een paar honderdjes kan opleveren zonder veel denkwerk en het is nog leuk ook!

Bedenk je sowieso altijd dat geld lenen ook geld kost, al lijkt het nog zo weinig met een minilening zonder garantsteller. Andere opties zijn vaak goedkoper. Leen alleen geld als dat verantwoord is en je daardoor niet in de problemen raakt. Zorg dat je altijd rond kan blijven komen en niet in geldnood komt.