beste cashback sites apps Nederland
Door | 24 apr. 2023

Ben je op zoek naar de beste cashback sites of cashback apps in Nederland?

Dan ben je op de goede pagina gekomen.

We hebben dit namelijk onderzocht door ze zelf te testen als lid.

We keken naar onder andere betrouwbaarheid, hoogte van de kortingen en of het proces foutloos verliep.

Na ze allemaal te vergelijken komen de resultaten samen in de onderstaande top 10.


Beste cashback sites / cashback apps

Cashback sites en apps geven jou gratis korting bij duizenden webshops, zelfs bovenop acties en aanbiedingen. Dit is een bedrag dat je terug krijgt na je bestelling, vandaar “cash back” als in “geld terug”.

Dit zijn de beste cashback programma’s en het meest betrouwbaar in Nederland. Je zal zien dat ze allemaal samenwerken met de grote namen als Bol.com, Aliexpress, HEMA, MediaMarkt en Wehkamp.

Top 10

Ervaringen / Informatie

1. Euroclix
 • Kortingen tot wel 15%
 • Bij ruim 2400 webwinkels
 • Ook andere manieren van verdienen
 • Creditcard die cashback geeft
 • Inschrijfbonus van €2,55
2. iPay
 • Korting bij meer dan 3000 webshops;
 • Snel uitbetalen
 • Inschrijfbonus van €1,25
3. NuCash
 • Meer dan 300 webshops
 • Prima vergoeding;
 • Aanmeldbonus van €1,-
4. CashbackKorting
 • Veel cashback mogelijkheden
 • Uitbetalen wel pas vanaf 25 euro
 • Wel startbonus van €7,50
5. Bespaarportaal
 • Veel webshops en acties
 • Goede korting
 • €2,- bonus bij aanmelden
6. Gekkengoud
 • Beetje maffe site 🙂
 • Tijd terug overgenomen door OrangeBuddies
 • Start meteen met €1,- bonus
7. EnquêteClub
 • Zoals te verwachten ook betaalde enquêtes
 • Maar ook heel veel cashbacks!
 • Welkomstbonus van €7,50
8. Shopbuddies
 • Een van de eerste cashback sites in NL;
 • Veel mogelijkheden / shops
 • Snelle uitbetaling
9. DirectVerdiend
 • Goede hoogte van vergoedingen
 • Wel iets minder shops
 • Meteen €2,- als welkom
10. Bespaarportaal
 • Prima vergoedingen
 • Simpel maar effectief
 • Startbonus van €2,-

Welke cashback website / app kiezen?

Maar bij welk cashback programma moet je jezelf nu aanmelden, alleen de beste? Nee, je kan je juist beter bij meerdere aanmelden. Ze bieden namelijk verschillende kortingen en werken soms ook met andere partijen samen.

Zo kun je bij site A wellicht een grotere korting krijgen bij Bol.com, maar bij site B weer meer geld terug op je aankopen bij MediaMarkt, en site C is het beste voor HEMA enzovoort. Als je dit uitzoekt voor de winkels waar je het meeste koopt kan je dit extra veel opleveren.

Daar komt bovendien bij dat veel van deze websites ook andere mogelijkheden hebben om punten te sparen zoals betaalde e-mails, enquêtes invullen voor geld, klikken op banners en veel meer, waardoor juist meerdere sites naast elkaar interessant zijn om nog sneller te verdienen.

cashback app

Criteria voor de beste cashback sites

Bij het beoordelen van de verschillende cashback websites en apps kijken we naar een aantal verschillende zaken. Daarmee bepalen we niet alleen of ze in onze top 10 horen, maar ook op welke plek (hoe hoog) ze daarin worden genoteerd. Handig voor jou om te weten welke aspecten deze beoordeling bepalen.

Hoogste cashback korting

Het belangrijkste onderdeel bij het beoordelen van een cashbackwebsite of app? Dat is natuurlijk sowieso de korting die je krijgt. En omdat ze allemaal met vrijwel dezelfde webshops samenwerken kan je die vergelijking ook heel direct maken.

Nu kunnen ze er zelf deels voor kiezen hoe hoog de cashback is die ze geven. Zij krijgen namelijk een commissie voor de aankoop die jij doet, en het gedeelte wat ze daarvan met jou delen is in feite de cashback.

Vaak is dat een percentage, meestal als je aankopen doet bij webshops, soms is het een vast bedrag zoals bij het afsluiten / overstappen van energie, verzekeringen of telecom diensten. Die keuze ligt overigens bij de opdrachtgevers en niet bij de casbacksite zelf.

Hoe hogere casback korting een programma geeft, des te hoger die zal staan in onze Top 10. We kijken dan bovendien voornamelijk naar de kortingen die je kan krijgen bij de meest belangrijke webwinkels zoals bijvoorbeeld Bol.com. Webwinkels die je weinig tot niet zal gebruiken die tellen dus minder zwaar mee.

Cashback mogelijkheden

Hoeveel korting je krijgt is belangrijk, maar het is dan wel een vereiste dat de shops waar jij graag winkelt er ook tussen zitten. Het aantal webwinkels waarmee een cashbacksite werkt kan nogal verschillen. Sommigen doen dat maar met tientallen, anderen met honderden of zelfs duizenden.

Maar vooral of jouw specifieke voorkeur er tussen zit is dus belangrijk. Daarmee kan het soms lonen om je juist in te schrijven bij meerdere cashback programma’s omdat je afwisselend per website korting kan krijgen bij andere winkels, ofwel de hoogte van de korting kan soms bij de ene hoger zijn, soms bij de ander.

We kijken bovendien of de belangrijkste spelers er tussen zitten waar veel mensen shoppen. Niet alleen zodat je hier dus korting kan krijgen, maar de grote spelers hebben vaak ook hoge eisen om partner te mogen worden. Dit betekent dus een extra kwaliteitscontrole of alle processen goed werken.

Overige verdien- of bespaarmogelijkheden

Veel cashbacksites zijn van origine vaak een spaarprogramma, of zijn dat eigenlijk nog steeds. Dit houdt in dat je niet alleen met cashback kan verdienen, maar ook met andere manieren zoals email lezen, banners klikken, spelletjes spelen of geld verdienen met enquêtes. Dat is natuurlijk fijn om extra snel te kunnen sparen en eerder te kunnen uitbetalen.

Daar komt bij dat de betere cashback sites ook nauwere samenwerkingen hebben met hun partners de webwinkels. Daarmee kunnen soms soms ook extra en exclusieve acties en aanbiedingen hebben die alleen voor hun leden gelden. Ook leuk.

Goed werkende site / app / toolbar

Belangrijk bij cashback verdienen is dat het proces goed is ingericht. Zo moet jouw aankoop wel goed worden geregistreerd, want anders krijg je geen cashback. En dat moet ook niet te lang duren voordat het is goedgekeurd en kan worden uitbetaald.

De technische werking van de app en bij voorkeur de aanwezigheid van een toolbar of extensie die je kan downloaden helpt hierbij. Die toolbar herinnert je er namelijk aan dat je niet vergeet om via de goede link te gaan shoppen bij een webwinkel, waardoor je jouw cashback niet kan vergeten.

Bij cashback sites die dit niet hebben moet je echt eerst inloggen voordat je via een speciale link kan gaan shoppen bij de webwinkel naar keuze. Dat is wat omslachtig en foutgevoelig. Soms moet je dan ook zelfs nog bestellen via hetzelfde emailadres dat bij de cashback website bekend is… best omslachtig.

Bovendien is die toolbar ook handig omdat je dan niet uit je hoofd hoeft te leren bij welke pakweg 3000 webshops je allemaal recht hebt op extra korting. Alle goede cashbacksites die wij aanbevelen hebben overigens zo’n toolbar.

Betrouwbaarheid

Als je een goede korting krijgt en de app of site goed werkt dan ben je er nog niet. Je geld moet namelijk wel op je rekening komen. En dat is voor de betrouwbaarheid heel belangrijk. Er zijn nogal wat sites waar veel klachten over zijn dat het mis gaat met uitbetalen, of dat accounts zonder goede reden opeens worden verwijderd. Dat moet je niet hebben.

En los van je geld moeten ze ook netjes met je gegevens omgaan. Ze hebben namelijk nogal wat persoonlijke informatie van je zoals contactgegevens maar ook rekeningnummer en weten precies waar je shopt. Je wil niet dat je opeens allemaal spam krijgt van gekke phishing praktijken.

Betrouwbaarheid van een site is wat ons betreft een minimale voorwaarde. Als die niet goed is kan een website überhaupt niet in onze Top 10 komen. Anders gezegd: alle bovenstaande sites scoren hierop een ruime voldoende.

Methodologie

Maar hoe hebben we dan alle cashback sites langs de meetlat gelegd op basis van deze criteria? Daar is eigenlijk maar één goede manier voor vinden wij en dus hebben we onszelf als lid aangemeld als soort mystery shopper en zelf alles getest en zo de sites goed kunnen vergelijken.

Dat doen we bij sommige apps al jarenlang om in de gaten te blijven houden of de kwaliteit verandert. Het gebeurt namelijk geregeld dat zaken veranderen. Sommige sites blijven zichzelf verbeteren, anderen staan stil en zullen daarmee uiteindelijk alleen maar dalen in onze top 10. Die lijst is dus ook veranderlijk en je zal hierin soms verschuivingen zien.

We hebben onze eigen resultaten en uitkomsten ook vergeleken met online reviews over de cashbacksites en we ontvangen ook regelmatig feedback van onze bezoekers. Tesamen vormt dit een totaalbeeld waarmee we jou zo goed mogelijk willen informeren om voor een goede partij te kunnen kiezen.

Overige cashback programma’s & reviews

Er zijn nogal wat cashback sites. Wil jij je inschrijven bij een bepaalde site kan je die in onze top 10 niet terugvinden? Dat is opzich al niet echt een heel goed teken, maar hoeft nog geen dealbreaker te zijn. We hebben over heel veel van dit soort sites nog een aparte en uitgebreide review geschreven. Kijk dus even bij onze cashback site reviews. Denk aan andere goede partijen als cashback.nl en cashbackxl.nl

En voor de geïnteresseerden, hierbij linkjes naar de reviews van de belangrijkste programma’s uit onze eigen top 10 voor meer informatie over de ervaringen, plus- en minpunten:

beste cashback sites apps

Tips voor het meedoen aan cashback sites / apps

Schrijf je in bij meerdere websites

Er zijn nogal veel verschillende cashback programma’s waar jij kan meedoen, teveel eigenlijk. Daarom hebben we ook een top 10 samengesteld. Maar in feite doen ze bijna allemaal hetzelfde en werken ze bovendien ook vaak samen met redelijk dezelfde webwinkels.

Je zou dus denken: ik hoef me alleen bij de beste aan te melden. Maar dat is zeker niet het geval!

Je zal namelijk zien dat de kortingen die ze bieden bij de verschillende partijen nogal verschilt. Zo zal de ene bij BOL een hogere korting geven terwijl de andere juist meer korting geeft bij HEMA. Om maar twee voorbeelden te noemen.

Dan kan jij je dus het beste bij beide aanmelden en steeds de hoogste geld terug bedragen pakken door slim af te wisselen.

Installeer de toolbar / extensie

Goede apps hebben een applicatie waarmee de cashback automatisch wordt geregistreerd. Dit voorkomt dat je vergeet te shoppen via de juiste link. En je hoeft niet mee te onthouden bij welke shops je allemaal korting krijgt want het gaat automatisch.

Gebruik ook andere verdien manieren van de sites

Om sneller te kunnen sparen en dus ook eerder je verdiensten te kunnen uitbetalen is het slim om ook aan andere manieren van verdienen mee te doen die de sites aanbieden. Bij de meeste kun je bijvoorbeeld ook meedoen aan gratis acties, enquêtes invullen voor geld, spelletjes spelen en nog veel meer. Zeker bij de beste cashback sites / apps in Nederland die wij hierboven aanbevelen.

Let op: vooral met de betaalde enquêtes kan je veel verdienen. Wil je hier meer tijd in steken? Dan kan je eens het artikel over de best betaalde enquête sites lezen, daar kan je jezelf het beste aanmelden voor specifiek deze manier van online geld verdienen.

Hoe werken cashback sites?

De websites en programma’s waar je lid kan worden zorgen ervoor dat je via een speciale link je aankopen doet bij de webwinkels waarmee ze samenwerken. Dit werkt op basis van affiliate marketing. Zo kunnen ze dit meten en weten ze precies wanneer jij iets koopt en krijg je jouw vergoeding voor je aankopen.

Hoe verdienen cashback sites geld?

De link werken dus op basis van affiliate samenwerkingen. Dit houdt in dat de cashback sites er zelf ook geld mee verdienen. En juist uit die commissie betalen ze weer een deel aan jou terug. Dat is dus je cashback korting. Jij wint er mee en de site ook. Daarom zijn de beste cashback sites ook zo succesvol, je hebt alle reden om er lang lid te blijven.