minder geld uitgeven
Door | 18 okt. 2023

Hoe zorg je ervoor dat je minder geld uitgeeft?

Het is namelijk best lastig als je niet genoeg geld hebt om alles te kunnen doen dat nodig is.

Of wanneer je niet genoeg overhoudt voor bepaalde zaken.

Daarom is het goed te weten dat je vrij eenvoudig hier iets aan kan doen.

Minder geld uitgeven door simpele acties.

Waarbij je niet per se iets hoeft te laten maar juist ervoor zorgt dat je exact hetzelfde krijgt voor een lager bedrag!

Wij leggen je uit hoe.


Minder geld uitgeven door gratis extra korting op nagenoeg alles!

Hoe mooi zou het zijn als je een manier vindt waarbij je wel minder uitgeeft, maar nog steeds hetzelfde kan blijven kopen? Je hoeft dus niks te laten, maar houdt wel geld over. Dat kan! Niet voor niets leggen we je dit advies als eerste voor, want dit is echt de beste gouden tip om minder geld uit te geven.

We noemen het Cashback Shoppen. Het betekent in principe niets meer dan dat je geld terug kan krijgen op de dingen die jij koopt (“cashback” betekent letterlijk “geld terug”). Maar dan ook meteen tot wel 15% op de aankopen bij meer dan 2500 webwinkels, en de korting krijg je bovenop de reeds lopende aanbiedingen en acties.

En dan ook niet bij de minste webshops, maar echt de grote namen waar je nu ook al genoeg koopt waarschijnlijk: Bol.com, Wehkamp, Coolbue, HEMA, Media Markt, Bonprix, AliExpress, Lidl, De Bijenkorf, Groupon, Body&Fit, Jumbo, Albert Heijn en ga zo maar door. Zelfs reisbureaus zoals Booking.com, Neckerman en Oad doen mee wat betekent dat je kan besparen op je vakanties.

Daar koop je vast wel eens wat toch? Dus met cashback shoppen kan je daar gewoon gratis geld terug krijgen. En zeker als je een beetje je best doet om veel online te kopen in plaats van in de winkel kan je er echt mega veel mee besparen. Een normaal gezin in Nederland pakt zo zonder enige moeite al € 1.000,- winst per jaar.

Hoe het precies werkt en waarom je überhaupt al dit geld terug krijgt kun je lezen in ons artikel geld verdienen met cashback. Maar wij kunnen je vast verklappen dat je enkel lid hoeft te worden van een speciale cashback site om de korting te krijgen. Lid worden is vrijblijvend en gratis. En bij de beste cashbacksite van NL, Euroclix, krijg je zelfs al direct een startbonus van € 2,55

minder geld uitgeven tanken

Minder uitgeven met tanken

Je kunt bijna alles wel online kopen, met cashback dus! Alleen gaat dat wat lastig met brandstof voor je auto, motor of scooter… Dus benzine / diesel / LPG. Maar ook daarvoor hebben we een oplossing voor. Er is namelijk een speciale tankpas van United Consumers beschikbaar die je kan aanvragen waarmee je direct korting krijgt bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland.

Die korting is 6 cent per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs (LAP). Maar je hebt altijd gegarandeerde korting aan de pomp, ook als de prijs daar lager is dan de LAP. Dat is wel de moeite toch? De korting krijg je bovendien op alle soorten brandstof, zelfs op de premium varianten daarvan! Dus je kan tanken wat je wilt.

Het principe werkt net als cashback shoppen, dus je krijgt de korting achteraf terug en niet direct aan de kassa. Kan je het dus lekker opsparen als extra spaarpot en er iets leuks mee doen! De tankpas zelf kost je niks bij gebruik, als je tenminste 250 liter tankt in 6 maanden. Maar dat halen we bijna allemaal wel toch?

minder geld uitgeven

Minder geld uitgeven aan vaste lasten

Aankopen bij webwinkels of tanken, dat zijn beide losse uitgaven. Maar het is ook heel erg slim om eens goed naar je vaste lasten te kijken als je minder geld wilt uitgeven. Als je die kosten namelijk omlaag weet te krijgen heb je daar niet eenmalig profijt van, maar elke maand weer zorgt het ervoor dat je geld overhoudt!

Denk hierbij aan het verlagen van je energieverbruik, of het oversluiten van je abonnementen tegen lagere prijzen. TV, internet, (mobiele) telefoon, zorgverzekering, er gaat elke maand automatisch en ongemerkt zoveel van je rekening af! Maar ook je huur of hypotheek daar kan je nog prima op bezuinigen. Dit lijkt soms moeilijk te veranderen, maar dat is het eigenlijk niet.

We hebben hier een hoop tips over voor je, maar die gaan we niet allemaal in dit artikel proppen. We hebben er namelijk een heel mooi aparte blog over geschreven: geld besparen op vaste lasten. Lees dit eens rustig door en neem onze tips ter harte, dit levert je echt veel besparing op!

Minder geld uitgeven test

Nog aan het lezen? Mooi! We zijn er namelijk nog lang niet! We hebben nog veel meer tips voor je om minder uit te geven. We hebben op deze site hier zelfs zoveel informatie over verzameld dat het bijna onmogelijk is voor onze bezoekers om alle blogs uit te moeten pluizen.

Daarom hebben we ze allemaal samengebracht in onze Geld Besparen Test. In slechts 16 korte ja / nee vragen doorloop je alle reguliere kostenposten van een gemiddeld huishouden, waarbij we je steeds doorverwijzen naar goede manieren op die te verlagen.

Daarbij kan je ook meteen door naar de juiste website of instantie om die besparing te realiseren. Want waarom wachten, dat kost je alleen maar geld?! Je kan het maar geregeld hebben.

In totaal kan je met de test meer dan € 10.000,- besparen op jaarbasis. Ja je leest het goed, tienduizend euro per jaar! En nog steeds hoef je daar niets voor te laten. Ons uitgangspunt is namelijk dat je met besparen juist moet proberen om niet te gaan beknibbelen: want dan ga je vaak de leuke dingen overslaan om maar niks uit te geven.

Dat is zonde! Met onze tips houd je als het goed is juist meer over om wel leuke dingen te kunnen doen. Je moet wel een beetje van het leven genieten, want je leeft maar 1 keer.

Gerelateerde artikelen: