Spoedlening zonder BKR Toetsing Aanvragen
Door | 13 dec. 2023

Een spoedlening zonder BKR toetsing aanvragen?

Tot een bedrag van 1800 euro kan je hiervoor terecht bij één aanbieder:

En welke dat is gaan we je natuurlijk vertellen.

Zij bieden als enige in Nederland een zogenaamde minilening aan.

Hieronder vind je meer informatie over de precieze voorwaarden en eigenschappen van dit soort kredieten.

En dan zal je zien dat dit in een spoedgeval heel handig is.


Spoedlening?

Als je met spoed en per direct geld nodig hebt dan heb je niks aan de reguliere leningen die in Nederland toegestaan zijn, want die aanvragen duurt best lang. Bovendien kan dat al helemaal niet zonder BKR check. Lees daarover meer verderop in dit artikel onder het kopje “meer dan 1800 euro nodig”.

Tot en met dat bedrag echter is er een speciale soort van kredieten die je wel degelijk kan aanvragen zonder BKR en met een zeer snel aanvraag- en uitbetalingsproces. Dat heet officieel een minlening of flitskrediet. “Mini” vanwege het lage bedrag dat je leent, en “flits” vanwege de snelheid. Kortom: een goede optie in geval van nood of spoed

Je kan op dit moment slechts bij 1 aanbieder hiervoor aankloppen omdat alle andere partijen door de AFM vanwege wanpraktijken zijn verboden. Degene die nog wel actief is, te weten Saldodipje, die is dus wel te vertrouwen.

De aanvraag zelf heb je binnen 5 minuten al de deur uit. Doe je gewoon online zonder enige documenten of papieren. Het enige wat je hoeft te uploaden is je ID. Dat is dus een fluitje van een cent.

Het goedkeuren van je aanvraag gaat ook supersnel, mede omdat er geen BKR toetsing aan te pas komt maar een eigen interne kredietcheck. Vaak is dit al dezelfde dag geregeld, soms zelfs binnen 10 minuten. Je moet wel een garantsteller hebben. Een persoonlijke welteverstaan een minilening zonder garantsteller is niet meer mogelijk sinds enige tijd.

Nadat je aanvraag akkoord is staat het geld die dag of uiterlijk binnen 24u op jouw bankrekening zodat jij er mee kan doen wat nodig is. Dat is dus echt snel. Let wel op dat je de documenten over je garantsteller nog wel moet opvoeren binnen enkele dagen dus vergeet dit niet.

Maar sowieso het niet verstandig om te lenen als je niet zeker weet dat je dat gaat kunnen, dus weet je dat wel dan zal je vader, moeder, broer, zus, oom, tante, neef, vriend of kennis het vast niet erg vinden dit voor je te doen.

De looptijden van een spoedlening zijn kort, 1 a 2 maanden maar. Om precies te zijn, 30, 45 of 62 dagen heb je de tijd om terug te betalen. Dat maakt het echt een overbrugging van een korte periode.

Voordeel van snel afbetalen is wel weer dat je ook minder lang rente betaalt over het geleende bedrag waardoor je ondanks het relatief hogere rentepercentage (13-14 procent) in absolute zin niet veel rente kwijt bent. Dat zie je in de rekenvoorbeelden verderop wel.

Waarom kan je een spoedlening zonder BKR toetsing aanvragen?

Er wordt bij het aanvragen van een minilening of flitskrediet dus helemaal geen toetsing of check gedaan hij het BKR (Bureau Krediet Registratie in Tiel). De belangrijkste reden hiervoor is dat je in feite maar een klein bedrag leent. Daardoor is het risico voor de verstrekker ook veel lager.

Daardoor is het aanvraagproces dus super eenvoudig en simpel. En wordt het dus heel rap afgehandeld. Daar staat wel tegenover dat je een garantsteller moet hebben, een persoonlijke of eentje waar je voor betaald. Daarmee heeft de aanbieder toch een bepaalde zekerheid dat het geld terugkomt.

Dat is ook weer een extra reden dat die controle bij het BKR dus niet nodig is, want ze zorgen er op een andere manier voor dat ze zichzelf beschermen. Klinkt natuurlijk allemaal als een perfecte manier om snel geld te lenen zonder BKR toetsing, oftewel geld lenen buiten BKR om, mar blijf wel altijd bedenken of lenen wel verantwoord is. Het BKR is er namelijk ook om jou te beschermen.

Mogelijke bedragen en kosten spoedlening

Hieronder geven we enkele voorbeelden van bedragen die je kunt lenen. Maar je kan eigenlijk elk bedrag tussen honderd en tweeduizend euro lenen als het maar een meervoud van honderd is. Bij elk voorbeeld laten we je ook zien wat de looptijd is en welke rente je zal moeten betalen.

Let wel op dat bij de looptijd van 62 dagen het terugbetalen geschiedt in termijnen van elk 31 dagen met steeds hetzelfde bedrag. Het gaat hier dan om kredieten van 1100 euro of meer.

LeenbedragLooptijdRente
€ 10015 dagen€ 1,08
€ 30015 dagen€ 3,24
€ 50030 dagen€ 25,40
€ 70045 dagen€ 11,35
€ 1.00045 dagen€ 16,22
€ 1.20062 dagen€ 19,53
€ 1.50062 dagen€ 24,49
spoedlening zonder BKR Toetsing

Belangrijk om te weten

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten bij een spoedlening in de vorm van een minilening. Natuurlijk zoals bij alle soorten leningen en kredieten hoor je de waarschuwing “geld lenen kost geld”. Je betaalt immers rente. Maar daarnaast zijn er nog een paar zaken.

De korte looptijd is een belangrijke, die haalden we al even aan. Je moet echt snel weer terug betalen en denk nu niet dat dit wel losloopt. Je moet er echt zeker van zijn dat je binnen die periode ergens een som geld gaat ontvangen waarmee je kan aflossen.

Denk aan een teruggave van de Belastingdienst, of een bonus of je vakantiegeld. Betaal je namelijk niet terug dan krijg je enkel boetes en blijf je langer en dus meer rente verschuldigd. Bovendien kloppen ze dan ook aan bij je garantsteller, ook niet altijd even leuk om dat uit te moeten leggen.

Dus hoe handig het is dat je met deze lening tot vier maanden eerder al over je geld kan beschikken, je moet het enkel zien als overbrugging van een korte periode. Waarmee je nu wel al iets kan doen dat spoed heeft, zoals je auto laten repareren of zelfs vervangen omdat je echt een auto nodig hebt. Of om een nieuwe wasmachine te kunnen kopen omdat je oude overleden is.

Belangrijkste laatste punt is dat een garantsteller echt nodig is. En als je die niet hebt is het heel handig dat je die ook kan laten regelen maar bedenk je wel dat dit dan kosten met zich meebrengt. Dat kan oplopen tot een paar honderd euro.

Meer dan 1800 euro nodig?

Dan zijn er nog twee andere opties: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, de twee ‘normale’ soort leningen die we in Nederland kennen. Beide met hun eigen kenmerken, doelen, voor- en nadelen. Het ligt maar net aan je situatie of doel van je lening welke je beter kunt nemen dus duik daar even in.

Er zijn ook veel meer aanbieders van deze producten, allemaal met zeer uiteenlopende voorwaarden en ook rentes en kosten. Des te belangrijker dus om deze goed te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

In onze leningen vergelijken tool vind je live bij welke partijen je deze kredieten kan krijgen met de beste rente op dit moment. Via de knop “alle leenrentes” kan je nog veel meer vergelijkingen maken voor specifieke gewenste bedragen of slechts één van beide soorten leningen. Maar ook voor bepaalde doelen zoals een autolening of een lening oversluiten.

Welke je ook kiest, bij beide vormen kredieten zal er toch een BKR toetsing worden gedaan. Toch hoeft dit je nog niet tegen te houden bij een negatieve registratie van bij bepaalde soorten meldingen kan je alsnog wel bij een aantal verstrekkers aankloppen om je verhaal uit te leggen. Maar meestal niet bij de grootbanken (ING, ABN AMRO, SNS Bank en Rabobank).

Krediet Groep Nederland kan jou hier bij assisteren. Bij een herstelmelding of registratie van al een paar jaar oud weten zij precies welke partijen openstaan om toch een lening te verstrekken. En een offerte aanvragen bij Krediet Groep is toch gratis en vrijblijvend, terwijl ze als specialist wel de beste en voordeligste lening voor je vinden dus geef ze gewoon eens een kans.

Gerelateerde artikelen: