Een minilening zonder BKR toetsing aanvragen?

Dat kan wel, maar bij slechts 1 verstrekker in Nederland.

Welke dat is vertellen we je zo direct.

Zij kunnen dit door hun bijzondere voorwaarden en processen.

Welke dat zijn leggen we je uit.


Eigenschappen minilening

Een minilening is een heel apart soort krediet en een specifiek geval. Normaliter kan je in Nederland namelijk enkel geld lenen met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, maar dan kan je vaak pas vanaf 2500 euro of vaak zelfs 5000 euro terecht. Een minilening sluit je echter af voor al 100 euro tot maximaal 1800 euro.

Er is maar één aanbieders door de AFM toegestaan om dit product aan te bieden, namelijk Saldodipje. Zij zijn op hun beurt onderdeel van de internationale online bank Ferratum Group. Onder die naam zijn ze dan ook in het buitenlang actief en voorheen ook in Nederland onder beide merken met exact dezelfde voorwaarden. Wat zijn precies die voorwaarden:

Het enige document dat je in hoeft te leveren is je ID bewijs, aldus een paspoort of ID-kaart. Een rijbewijs geldt niet. Verder heb je een persoonlijke garantsteller nodig maar die gegevens kan je later indienen als je de lening al op je rekening hebt staan.

Dat was het al, geen overig papierwerk, geen bewijs van inkomsten of vragen over bijvoorbeeld je contract. Daarmee is het zo snel geregeld dat je dit al in 5 minuten gedaan kan hebben. En daarna staat het geld na akkoord soms al binnen 24 uur op je rekening.

Die persoonlijke garantsteller kan overigens iedereen zijn, je oom, tante, kennis, broer of zus. Als die persoon maar minimaal 25 jaar oud is en niet al voor iemand anders garantsteller is of zelf een krediet bij Saldodipje heeft.

De rente van de minileningen is niet voor elk bedrag hetzelfde maar ligt ergens in de 13-14%. Dat is een hoog percentage ja, maar omdat deze soort leningen altijd ook een korte looptijd heeft van één tot 2 maanden betaal in in absolute zin weer niet zoveel rente. Zie de rekenvoorbeelden verderop.

Minilening zonder BKR Toetsing

Minilening aanvragen zonder BKR toetsing

Kan je deze minilening zonder BKR toetsing aanvragen? Jazeker, want die wordt bij geen enkele aanvraag gedaan zelfs! Dat komt met name omdat het bedrag dat je leent relatief laag is, immers maximaal achttienhonderd euro. Wel hebben ze een eigen kredietcheck.

Dat is evengoed de reden dat je een garantsteller moet hebben, want die staat voor je in op het moment dat je niet terug kan betalen op tijd. Ook dit is weer een reden dat het aanvraagproces en goedkeuren van je aanvraag zo snel kan verlopen.

Zo is het dus mogelijk om een minilening af te sluiten terwijl je wel een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Maar raden we je wel aan goed na te denken of je wel echt deze lening nodig hebt? Zie het hoofdstuk “opgelet” verderop.

Rekenvoorbeelden minilening

Tijd om wat voorbeelden op een rij te zetten zodat je weer waar je aan toe bent betreft de leenrente en de looptijden. Hieronder zie je in een tabel voor verschillende bedragen die je leent wat de looptijd zal zijn en welke rente je moet betalen. Let op! Bij een looptijd van 62 dagen of meer betaal je terug in gelijke termijnen van elk 31 dagen:

Staar je overigens niet helemaal blind op de looptijd, afhankelijk van het bedrag kan je nog kiezen voor een looptijd naar voorkeur, waarmee je mogelijk nog minder rente betaalt (als je voor sneller aflossen kiest).

BedragLooptijdRente
€ 10015 dagen€ 1,08
€ 30015 dagen€ 3,24
€ 50030 dagen€ 5,40
€ 80045 dagen€ 12,98
€ 1.00045 dagen€ 16,22
€ 1.30062 dagen€ 21,39
€ 1.50062 dagen€ 24,49
€ 1.80062 dagen€ 29,76

Opgelet!

Natuurlijk moeten we erbij zeggen dat geld lenen ook geld kost. Je betaalt immers rente. Daarmee kost het je dus geld. Maar er is meer om rekening mee te houden bij een minilening.

Namelijk met name de korte looptijden. Zoals gezegd zorgen die ervoor dat je in absolute zin minder rente betaalt dat bij een lening met een lager rentepercentage maar looptijd van enkele jaren en dat is een voordeel.

Maar dan moet je er dus wel echt doordacht van zijn dat je na 1-2 maanden wel echt terug moet gaan betalen, inclusief de rente. Als dit namelijk niet lukt dan krijg je alleen maar extra boetes te betalen.

Zie een minilening dus vooral als een overbrugging tot een moment waarvan je al zeker weet dat je een grote geldsom gaat krijgen. Bijvoorbeeld als je over enkele weken een bonus krijgt, je vakantiegeld en een teruggave van de Belastingdienst of je energieleverancier.

Het stel je dan wel in staat om nu alvast bijvoorbeeld een vette nieuwe camera te kopen voor je vakantie van volgende week, of een nieuw snowboard voor als je komend weekend al vertrekt naar de sneeuw. Of misschien moet je gewoon nu je auto repareren omdat je anders niet naar je werk kunt. In dat soort spoedgevallen kan het dus een goede oplossing zijn.

Toch meer nodig?

Dan komt je toch echt uit bij die persoonlijke lening of doorlopend krediet, de twee reguliere soorten leningen zonder onderpand in Nederland, elk met zijn eigen eigenschappen, voorwaarden, voor- en nadelen. Welke het beste past bij je leendoel of voorkeuren kan je enkel zelf bepalen.

In onze leningen vergelijken tool zie je wel live bij welke aanbieders je op dit moment deze soorten leningen kan afsluiten voor de laagste rente. Via “alle leenrentes” kan je nog meer vergelijkingen maken voor bijvoorbeeld alleen één leenvorm, of doelen zoals geld lenen voor een auto.

Let wel op dat je in deze gevallen wel een BKR toetsing moet doorstaan. Al kan je met sommige meldingen alsnog bij enkele aanbieders wel terecht hoor. Maar bij reguliere banken zoals ING, ABN en Rabobank vaak niet.

Krediet Groep Nederland kan je hierbij helpen. In het geval van een herstelmelding of een BKR registratie van enkele jaren oud weten zij precies welke aanbieders minder lastig doen. En een offerte aanvragen via Krediet Groep Nederland is gratis en vrijblijvend, terwijl ze als expert wel de beste lening voor je vinden dus schakel ze zeker in.

Gerelateerde artikelen: