Geld Lenen zonder Inkomen
Door | 13 dec. 2023

Is geld lenen zonder inkomen mogelijk?

Een lening aanvragen / afsluiten is al niet makkelijk, maar zonder enige vorm van verdiensten is dat helemaal ingewikkeld.

Maar toch is het niet onmogelijk, er zijn enkele opties.

Waarbij je niet eens een inkomenstoets wordt gedaan of wordt gevraagd naar een bewijs van inkomen.

Bedenk wel goed of het verstandig is om zonder vast salaris of andere inkomsten te lenen…


Geld lenen zonder inkomen t/m 1800 euro

Bij de meeste kredietverstrekkers zal je niet aan hoeven kloppen als je geen inkomsten kan aantonen. De uitzondering hierop zijn echter de verstrekkers van minileningen / flitskredieten. Dit zijn leningen met een maximaal bedrag van € 1.800,- Doordat dit bedrag relatief beperkt is wordt het risico voor de uitlenende partij ook kleiner.

Geld lenen zonder bewijs van inkomen

Om die reden zijn er dan ook minder vereisten om deze lening aan te kunnen vragen. Zo hoef je amper documenten te overleggen behalve een legitimatiebewijs. Te weten een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Ook moet je een selfie maken en je bankrekening verifiëren.

Waar ze wel om vragen is een aanvraagformulier waar je jouw inkomen, arbeidssituatie en maandelijkse verplichtingen doorgeeft. Ook is een persoonlijke garantsteller nodig, vindt je die niet binnen 5 dagen nadat je jouw geleende geld hebt ontvangen dan voldoe je niet aan de leenovereenkomst en word je een aanvullende bedrag in rekening gebracht.

Eigenschappen / voorbeeld rente

  • Geen gedoe, snel aanvraagproces dat je in enkele minuten kan afronden;
  • Daarna is het geld na goedkeuring vaak al na 24 uur aangekomen op je bank;
  • De rente is grofweg tussen de 13-14% en dat is inderdaad niet laag …
  • Maar door de korte looptijd van 30 dagen – 2 maanden (afhankelijk van hoogte krediet) is die in absolute zin weer relatief laag (zie voorbeeld hieronder).

Een minilening sluit je af via Saldodipje, de enige aanbieder en onderdeel van het internationale Ferratum Group. Zij zijn marktleider op dit vlak en wereldwijd een erkende specialist. Ze werken door bijna heel Europa, maar ook daarbuiten van Canada tot Australië. Ze hebben sinds 2005 veel ervaring opgebouwd en zijn een beursgenoteerd bedrijf aan de Duitse beurs in Frankfurt.

Voorbeeld minilening 1: Je neemt een lening van 400 euro. De looptijd is daarbij 30 dagen. Na afloop betaal je het bedrag in één keer terug plus 4,32 euro aan rente.

Voorbeeld minilening 2: Je leent net iets meer, namelijk 600 euro. Je hebt dan een looptijd van 45 dagen. De rente bedraagt 9,74 euro.

Voorbeeld minilening 3: Je leent het maximale bedrag van 1800 euro. De looptijd is dan 62 dagen die je aflost in 2 gelijke termijnen van 31 dagen. De rente die je betaalt is dan 29,76 euro.

Belangrijk bij alle soorten leningen, en dus ook bij een minilening, is dat je altijd goed bedenkt dat je wel terug moet kunnen betalen. Anders kom je alleen maar (meer) in de problemen. Een flitskrediet is met name goed om een korte periode te overbruggen.

Bijvoorbeeld omdat je nu al een nieuwe auto / wasmachine nodig hebt, en weet dat je over enkele weken dit gaat kunnen aflossen omdat je bijvoorbeeld veel geld terug krijgt van de energierekening.

Onderhandse lening zonder inkomen

Als je dus niet bij Ferratum een minilening afsluit blijven er eigenlijk geen bedrijven over die met je in zee willen gaan. Dan is het een optie om rond te vragen in je familie of vriendenkring of zij jou geld willen lenen. Dit noemen we een onderhandse lening. Belangrijk is wel dat je hier alsnog goede afspraken maakt.

Leg dus wel vast hoeveel je leent, waarvoor de lening is, hoeveel rente je betaalt als daar sprake van is en wanneer + in welke termijnen je terug gaat betalen. De reden dat het slim is om dit allemaal zwart op wit op te schrijven, is dat geld heel snel leidt tot discussie en zelfs onenigheid en dat wil je niet hebben met de mensen die dicht bij jou staan toch?

Daarvoor kun je gratis ons voorbeeld contract voor een onderhandse lening gebruiken. Zelfs nog wel even invullen / aanvullen.

Sociale Banken / Gemeente

Veel mensen lenen juist liever niet onderhands omdat ze niet in een vervelende situatie willen komen. Begrijpelijk, dus goed om te weten dat er nog een andere optie is: de overheid gek genoeg.

Tegen enkele voorwaarden kan je een lening krijgen. Sowieso is het alleen voor lage inkomens tot 130% van minimum inkomen plus één of meerdere van de volgende zaken spelen:

  • Je hebt een negatieve registratie bij het BKR;
  • Je hebt problematische schulden die je op deze manier wilt oplossen;
  • Je kunt niet terecht bij een andere kredietverstrekker;
  • Je kan op basis van je leeftijd geen andere lening krijgen;
  • Je bent in Nederland met een tijdelijke verblijfsvergunning.

Voor meer informatie kijk je op de site van Sociale Banken Nederland, waarbij je per Gemeente wordt doorverwezen naar de lokale instantie.

Spullen verpanden

Een relatief nieuwe manier om een geldsom te kunnen lenen is je spullen verpanden. In landen als de Verenigde Staten is dit overigens al jarenlang heel normaal: Je geeft een artikel af als onderpand, waarna je voor een vergelijkbare waarde geld krijgt. Je krijgt daarbij altijd een bewijs mee dat je een bepaalde periode recht behoudt om je artikel terug te komen kopen.

Doe je dat niet, dan zal de pandjes zaak jouw spullen verkopen om op die manier hun geld terug te krijgen. Het voordeel van deze methode is dat je verder nergens om wordt gevraagd, het nadeel is dat je wel spullen van waarde moet hebben om een redelijk bedrag mee te krijgen.

In het Nederlands noemen we producten verpanden ook wel “terugkoop”. De meest bekende partij hierin is Used Products, met inmiddels heel wat vestigingen door het hele land. Uiteraard moet je ook hierbij rente betalen, namelijk 4,5% per maand. Daarmee is het wel de duurste optie uit dit artikel. Je hebt hier 2 maanden de tijd om je spullen weer terug te kopen.

Zorgen dat je meer inkomen hebt (om toch te kunnen lenen)

Maar wat nou als bovenstaande opties voor jou niet werken? Hoe ga je dan aan geld komen? Nou, je gaat het gewoon verdienen! Want iedereen kan eigenlijk heel eenvoudig geld verdienen via internet. Echt waar, zelfs zonder enige voorinvestering, zonder risico en zonder technische kennis is dit mogelijk.

Het verbaast ons nog steeds hoe weinig mensen weten dat dit mogelijk is. Maar ook jij kan vandaag al beginnen met enquêtes invullen, of jezelf gratis aanmelden bij online spaarprogramma’s om te verdienen. En vergeet cashback programma’s niet. Met deze optie pak je al zomaar een paar honderd euro per maand extra!

Of ga nog verder en verdien aan je social media, start je eigen website om te verdienen of wordt affiliate marketeer. Is echt niet meer zo moeilijk als je denkt, en je kan er makkelijk een inkomen mee genereren of zelfs snel rijk worden. Dan hoef je niet eens meer na te denken over geld lenen zonder inkomen.

Gerelateerde artikelen: