Geld Sparen

Op deze pagina vind je meer informatie over alles rondom het onderwerp sparen. Lees tips hierover in onze blogartikelen. Hoe kan je meer sparen? Wat zijn verschillende spaarvormen? Waarvoor kan je allemaal sparen en hoeveel moet je eigenlijk als buffer hebben?

Belangrijkste tips die we je in ieder geval kunnen geven is dat je altijd op de spaarrente moet letten! Want dan verdien je er nog iets mee. Natuurlijk moet je ook goed de voorwaarden van spaarrekeningen in de gaten houden.

Bekijk daarom onze spaarrente vergelijker. Daar vind je altijd de laatste hoogste rentes terug van dit moment en kan je meteen doorklikken om de rekening makkelijk online te openen.

Geld Sparen Blog

10 x Hoe Sparen met Weinig Geld?

11/09/2020 - Sparen is eigenlijk een luxe, want het betekent dat je meer geld binnenkrijgt dan uitgeeft. MAar wat als je weinig te besteden hebt? Dan wordt het al een stuk lastiger. Maar deze tips gaan je helpen om toch voortgang te boeken.

- Lees artikel -

Spaargeld Vastzetten geeft Hoogste Rente

11/08/2020 - Je geld voor een bepaalde periode vast laten zetten in een deposito geeft je altijd een hogere rente dan op je 'normale' spaarrekening. Maar wel belangrijk om hierbij de juiste afwegingen te maken. Wij leggen je uit waar op te letten.

- Lees artikel -

6 x Sparen tijdens Studie

18/07/2020 - Je denkt er misschien nog niet echt aan tijdens je vervolgopleiding, maar je werkende leven gaat bijna beginnen. En om dat te doen met een goed gevulde spaarpot in plaats van een dikke schuld maakt een groot verschil. Als je bijvoorbeeld je eerste huis wil gaan kopen. Daarom tips hoe je hier als student al aan kan beginnen.

- Lees artikel -

In Korte Tijd Veel Geld Sparen in 3 stappen

09/07/2020 - Als je snel je spaarrekening wil spekken en je saldo een flinke duw wil geven, dan zal je daar wat voor moeten doen. Deze blog geeft je enkele snelle tips die je meteen kan gaan toepassen en ook direct effect sorteren.

- Lees artikel -

Zo spaar je een Ton bij elkaar in 5 stappen

07/05/2020 - Tja hoe doe je dat eigenlijk? Dat is heel veel geld en dus echt heel moeilijk te bereiken? Nu gaan we niet zeggen dat het makkelijk kan, maar het wordt wel minder lastig met de tips die we je geven in dit artikel.

- Lees artikel -

Extreem Sparen: 100.000 euro Spaargeld Stappenplan

22/04/2020 - Stel nou dat je echt overdreven veel wil sparen, zoals honderdduizend euro want dat is best exorbitant, hoe pak je dat dan aan? In dit artikel 10 tips voor de stappen die je kan nemen om dit onmogelijk lijkende doel toch dichterbij te brengen.

- Lees artikel -

10 x Sparen zonder dat je het voelt

17/03/2020 - Het is goed om te sparen, maar niet altijd even makkelijk. Veel mensen ervaren het ook als een lastige keuze waarbij ze bewust andere dingen moeten laten. Daarom in dit artikel tips hoe je toch kan sparen zonder dat je elke keer dit gevoel krijgt.

- Lees artikel -

Ik kan niet sparen? Echt wel!

21/02/2020 - We horen het echt te vaak: "Ik kan niet sparen." of: "Wij kunnen niet sparen." Dat kan dus echt niet! We willen hier iets aan doen, door gratis tips weg te geven hoe je toch alles op alles kunt zetten om wel wat geld opzij te zetten.

- Lees artikel -

10 Spaar Ideeën om Slim te Sparen

07/02/2020 - Geld sparen, dat kan je maar beter slim aanpakken! Want dan kan je er veel meer uithalen. Dat scheelt je een hoop grijze haren, en je hebt eerder je spaardoel bereikt. Wij delen graag onze ideeën hierover met je.

- Lees artikel -

Hoe Spaar je het Snelst? Nou zo:

20/12/2019 - Sparen is belangrijk, maar het lijkst soms zo langzaam te gaan. Zeker als je een doel hebt dat je graag zo snel mogelijk wil bereiken, zoals een droomauto of gave vakantie! Daarom een blog met tips hoe je dit proces kan versnellen.

- Lees artikel -

Hoogste Deposito Rente in Europa

11/11/2019 - Ben je op zoek naar een deposito spaarrekening? Dan wil je waarschijnlijk je geld tegen een zo hoog mogelijke rente vastzetten? Nou dan hebben wij mooi voor jou de hoogste rente in Europa inclusief depositogarantie tot en met 100.000 euro!

- Lees artikel -

5 x Geld Sparen met een Klein Budget / Inkomen

24/10/2019 - Heb je niet veel te makken, maar wil je wel graag wat geld kunnen sparen? Als reserve, of om later een mooie reis te kunnen maken bijvoorbeeld? Wij hebben tips voor je om toch dat doel te bereiken!

- Lees artikel -

4 x Zoveel mogelijk Geld Sparen (per maand)

23/09/2019 - Heb je veel ambitie, zin en discipline om in rap tempo je spaarsaldo eens een flinke boost te geven? Mooi! Dan moet je zeker dit artikel lezen. We geven je adviezen om je maandelijkse inleg te maximaliseren om zo sneller je doel te bereiken.

- Lees artikel -

6 x Geld Sparen voor een Reis of Vakantie

08/08/2019 - Droom jij wel eens over een gave verre reis of super luxe vakantie? Daar zal je waarschijnlijk voor moeten sparen om die te realiseren. Hoe gaaf zou het zijn om dat doel eerder te bereiken? Juist daar geven we je tips over in deze blog!

- Lees artikel -

De Beste Spaarrekening met Hoogste Rente vind je hier!

23/07/2019 - Ja iedereen wil wel weten welke spaarrekening of spaarvorm nu de meest aantrekkelijke spaarrente geeft. Daarom dit artikel, waarbij je niet alleen die gewenste rente kan vergelijken en vinden, maar ook tips krijgt welke vorm je kan kiezen.

- Lees artikel -

6 x Leuk Sparen: op deze manier wordt het geen opgave

17/06/2019 - We geven het toe, sparen is niet altijd een feest. Eigenlijk kan het best saai zijn, en soms ook moeilijk om geld op je spaarrekening niet aan te wenden voor iets wat je eigenlijk wel graag wilt kopen. Daarom hebben we tips voor je om het leuker te maken.

- Lees artikel -

Geld Spaarchallenge: uitdagend Spaarplan voor Iedereen!

12/05/2019 - Een doel stellen helpt veel mensen om meer te sparen. Maar een heuse uitdaging is wellicht nog motiverender! Daarom hebben wij die voor je bedacht. En dan niet eentje met een vast bedrag, maar een doel om het maximale eruit te halen. Want wat iemand kan sparen verschil per persoon / huishouden enorm.

- Lees artikel -

4 x Geld Sparen voor Auto Tips

29/04/2019 - De auto van je dromen, die mag wat kosten. En daar spaar je graag voor, maar uiteindelijk wil je hem natuurlijk wel kopen! Wij geven je tips hoe het geen nachtmerrie wordt en je echt je droom kan verwezenlijken.

- Lees artikel -

6 x Sparen voor Pensioen

12/03/2019 - Je pensioen, dat is misschien nog heel ver weg... of misschien begint het toch al een beetje dichtbij te komen? Hoe dan ook, het is goed om nu vast erover na te denken hoe je er dan financieel voor staat. Want nu heb je nog alle tijd om daar iets aan te veranderen!

- Lees artikel -

10 Tips om Meer uit je Spaargeld te Halen

12/02/2019 - Heb je een mooie spaarpot maar wil je er meer mee? Staat het je niet aan dat het geld maar lui op die rekening staat zonder dat het iets voor je doet? Komt goed uit want in dit artikel geven we je adviezen hoe je dat geld wel voor je kan laten werken.

- Lees artikel -

Geld Sparen voor Kind: Beste Spaarrekening Tips

28/01/2019 - Als je voor je kinderen wat opzij wilt zetten dan zijn er veel keuzes te maken. Natuurlijk wil je wel de beste spaarvorm kiezen die bij je doelen past. Daarom vind je in dit artikel een flink aantal tips over verschillende opties en zaken om rekening mee te houden.

- Lees artikel -

Geld Sparen als Student (met Weinig Geld)

10/12/2018 - Ook als je nog maar scholier of student bent is het slim om te sparen. Je weet immers nooit of je nog studievertraging oploopt, of toch nog besluit om een tussenjaar te nemen na je afstuderen om lekker te gaan reizen. Maar dat is niet gratis... houd je opties dus open en zorg voor een buffer op je spaarrekening, wij geven je tips hoe.

- Lees artikel -

7 (Veilige) Alternatieven voor Sparen

20/11/2018 - Als je (te)veel spaargeld hebt dan wil je daar misschien iets mee. Het zit namelijk maar lekker te hangen op die spaarrekening, luie rotcenten! (dat is de reclame toch?) Maar er zijn goede andere bestemmingen om dit geld in beweging te krijgen, en nee beleggen is echt niet het enige alternatief...

- Lees artikel -

10 Tips om Meer Geld te Sparen

22/10/2018 - Het is goed om geld te sparen, maar misschien wil je wel meer opzij zetten dan je nu doet? Makkelijk is dat echter niet. Zo lijkt het althans, want wij gaan je tien tips geven die je sowieso gaan helpen om meer over te houden aan het einde van elke maand vanaf nu!

- Lees artikel -

Spaardoelen

Er zij meerdere redenen waarom mensen willen sparen. Bijvoorbeeld om een grotere aankoop te kunnen doen. Of juist om een financiële buffer te hebben in het geval je opeens geld nodig hebt. Bijvoorbeeld als de wasmachine of auto stuk gaat en je die moet vervangen. Ook sparen mensen voor hun eigen pensioen.

Afhankelijk van je spaardoelen kan je bepalen welke spaarvorm voor jou het beste van toepassing is.

Spaarvormen

Er zijn verschillende spaarvormen. Naast de "gewone spaarrekening" kan je denken aan een deposito, banksparen, lijfrente verzekering en ga zo maar door. Elk vorm heeft verschillende eigenschappen en zo zijn eigen voor- en nadelen. Kijk op de site van het Nibud voor tips bij het kiezen van een spaarrekening.

Belasting over spaargeld

Spaargeld is voor de Belastingdienst onderdeel van je vermogen. Op het moment dat je vermogen boven de €30.000,- komt moet je daar belasting over betalen. Je kan op de site van de Belastingdient nakijken hoeveel je moet betalen. Er zijn overigens spaarvormen waarbij je geen belasting hoeft te betalen.

Alternatieven

Er zijn ook andere manieren om de doelen te bereiken waarvoor je wellicht wil gaan sparen. Zo kan je voor veel zaken verzekeren, waardoor je minder reserves nodig hebt. Ook kan je in plaats van wachten tot je genoeg hebt gespaard voor een groter doel, het geld lenen. Maar let op, geld lenen kost geld!