Geld Sparen

Op deze pagina vind je meer informatie over alles rondom het onderwerp sparen. Lees tips hierover in onze blogartikelen. Hoe kan je meer sparen? Wat zijn verschillende spaarvormen? Waarvoor kan je allemaal sparen en hoeveel moet je eigenlijk als buffer hebben?

Belangrijkste tips die we je in ieder geval kunnen geven is dat je altijd op de spaarrente moet letten! Want dan verdien je er nog iets mee. Natuurlijk moet je ook goed de voorwaarden van spaarrekeningen in de gaten houden.

Bekijk daarom onze spaarrente vergelijker. Daar vind je altijd de laatste hoogste rentes terug van dit moment en kan je meteen doorklikken om de rekening makkelijk online te openen.

Geld Sparen Blog

4 x Zoveel mogelijk Geld Sparen (per maand)

23/09/2019 - Heb je veel ambitie, zin en discipline om in rap tempo je spaarsaldo eens een flinke boost te geven? Mooi! Dan moet je zeker dit artikel lezen. We geven je adviezen om je maandelijkse inleg te maximaliseren om zo sneller je doel te bereiken.

- Lees artikel -

6 x Geld Sparen voor een Reis of Vakantie

08/08/2019 - Droom jij wel eens over een gave verre reis of super luxe vakantie? Daar zal je waarschijnlijk voor moeten sparen om die te realiseren. Hoe gaaf zou het zijn om dat doel eerder te bereiken? Juist daar geven we je tips over in deze blog!

- Lees artikel -

De Beste Spaarrekening met Hoogste Rente vind je hier!

23/07/2019 - Ja iedereen wil wel weten welke spaarrekening of spaarvorm nu de meest aantrekkelijke spaarrente geeft. Daarom dit artikel, waarbij je niet alleen die gewenste rente kan vergelijken en vinden, maar ook tips krijgt welke vorm je kan kiezen.

- Lees artikel -

6 x Leuk Sparen: op deze manier wordt het geen opgave

17/06/2019 - We geven het toe, sparen is niet altijd een feest. Eigenlijk kan het best saai zijn, en soms ook moeilijk om geld op je spaarrekening niet aan te wenden voor iets wat je eigenlijk wel graag wilt kopen. Daarom hebben we tips voor je om het leuker te maken.

- Lees artikel -

Geld Spaarchallenge: uitdagend Spaarplan voor Iedereen!

12/05/2019 - Een doel stellen helpt veel mensen om meer te sparen. Maar een heuse uitdaging is wellicht nog motiverender! Daarom hebben wij die voor je bedacht. En dan niet eentje met een vast bedrag, maar een doel om het maximale eruit te halen. Want wat iemand kan sparen verschil per persoon / huishouden enorm.

- Lees artikel -

4 x Geld Sparen voor Auto Tips

29/04/2019 - De auto van je dromen, die mag wat kosten. En daar spaar je graag voor, maar uiteindelijk wil je hem natuurlijk wel kopen! Wij geven je tips hoe het geen nachtmerrie wordt en je echt je droom kan verwezenlijken.

- Lees artikel -

6 x Sparen voor Pensioen

12/03/2019 - Je pensioen, dat is misschien nog heel ver weg... of misschien begint het toch al een beetje dichtbij te komen? Hoe dan ook, het is goed om nu vast erover na te denken hoe je er dan financieel voor staat. Want nu heb je nog alle tijd om daar iets aan te veranderen!

- Lees artikel -

10 Tips om Meer uit je Spaargeld te Halen

12/02/2019 - Heb je een mooie spaarpot maar wil je er meer mee? Staat het je niet aan dat het geld maar lui op die rekening staat zonder dat het iets voor je doet? Komt goed uit want in dit artikel geven we je adviezen hoe je dat geld wel voor je kan laten werken.

- Lees artikel -

Geld Sparen voor Kind: Beste Spaarrekening Tips

28/01/2019 - Als je voor je kinderen wat opzij wilt zetten dan zijn er veel keuzes te maken. Natuurlijk wil je wel de beste spaarvorm kiezen die bij je doelen past. Daarom vind je in dit artikel een flink aantal tips over verschillende opties en zaken om rekening mee te houden.

- Lees artikel -

Geld Sparen als Student (met Weinig Geld)

10/12/2018 - Ook als je nog maar scholier of student bent is het slim om te sparen. Je weet immers nooit of je nog studievertraging oploopt, of toch nog besluit om een tussenjaar te nemen na je afstuderen om lekker te gaan reizen. Maar dat is niet gratis... houd je opties dus open en zorg voor een buffer op je spaarrekening, wij geven je tips hoe.

- Lees artikel -

7 (Veilige) Alternatieven voor Sparen

20/11/2018 - Als je (te)veel spaargeld hebt dan wil je daar misschien iets mee. Het zit namelijk maar lekker te hangen op die spaarrekening, luie rotcenten! (dat is de reclame toch?) Maar er zijn goede andere bestemmingen om dit geld in beweging te krijgen, en nee beleggen is echt niet het enige alternatief...

- Lees artikel -

10 Tips om Meer Geld te Sparen

22/10/2018 - Het is goed om geld te sparen, maar misschien wil je wel meer opzij zetten dan je nu doet? Makkelijk is dat echter niet. Zo lijkt het althans, want wij gaan je tien tips geven die je sowieso gaan helpen om meer over te houden aan het einde van elke maand vanaf nu!

- Lees artikel -

Spaardoelen

Er zij meerdere redenen waarom mensen willen sparen. Bijvoorbeeld om een grotere aankoop te kunnen doen. Of juist om een financiële buffer te hebben in het geval je opeens geld nodig hebt. Bijvoorbeeld als de wasmachine of auto stuk gaat en je die moet vervangen. Ook sparen mensen voor hun eigen pensioen.

Afhankelijk van je spaardoelen kan je bepalen welke spaarvorm voor jou het beste van toepassing is.

Spaarvormen

Er zijn verschillende spaarvormen. Naast de "gewone spaarrekening" kan je denken aan een deposito, banksparen, lijfrente verzekering en ga zo maar door. Elk vorm heeft verschillende eigenschappen en zo zijn eigen voor- en nadelen. Kijk op de site van het Nibud voor tips bij het kiezen van een spaarrekening.

Belasting over spaargeld

Spaargeld is voor de Belastingdienst onderdeel van je vermogen. Op het moment dat je vermogen boven de €30.000,- komt moet je daar belasting over betalen. Je kan op de site van de Belastingdient nakijken hoeveel je moet betalen. Er zijn overigens spaarvormen waarbij je geen belasting hoeft te betalen.

Alternatieven

Er zijn ook andere manieren om de doelen te bereiken waarvoor je wellicht wil gaan sparen. Zo kan je voor veel zaken verzekeren, waardoor je minder reserves nodig hebt. Ook kan je in plaats van wachten tot je genoeg hebt gespaard voor een groter doel, het geld lenen. Maar let op, geld lenen kost geld!