Geld Sparen als Student
Door | Geüpdatet 24 mrt. 2022

Ben je student of scholier?

En heb je weinig geld zoals veel van je leeftijdsgenoten / studiegenoten?

Maar wil je toch wel wat geld kunnen sparen?

Dat kan tricky zijn inderdaad.

Maar niet langer met de tips die wij je gaan leren.


1. Meer inkomsten om te sparen als student

Om meer geld te sparen moet je er eigenlijk gewoon voor zorgen dat je elke maand geld overhoudt. Zo simpel is het, want dat bedrag kan je overmaken naar je spaarrekening. Maar het studentenleven is best duur en veel inkomsten heb je vaak niet.

Vooral nu ook je studiefinanciering compleet een lening is wil je ook zo min mogelijk studievertraging oplopen. Want een studieschuld blijkt best lastig bij een hypotheekaanvraag… Dus hele nachten achter de bar staan bij de studievereniging of een tussenjaar nemen voor een werkvakantie op Bali bijvoorbeeld zijn niet echt een optie.

Daarom willen wij je graag vertellen dat er een hele makkelijke manier is om toch meer geld binnen te halen. Via internet kan je namelijk heel simpel bijverdienen. Wij hebben top 45 manieren voor je samengesteld op onze pagina over online geld verdienen.

Het mooie is dat je deze methodes kan toepassen op elk device met internet, dus zelfs via je smartphone in de trein of bus naar college kan je even wat bijklussen. Onze favoriet is overigens enquêtes invullen voor geld, daarmee pak je zomaar al een paar honderd euro per maand.

2. Gratis geld om te sparen: altijd korting bij 2000+ webshops

Bijverdienen is leuk en aardig, maar wat dacht je van gratis geld? Ja het bestaat echt! Er is namelijk een manier waarop jij geld terug kan krijgen op al je aankopen bij ruim 2000 webwinkels. Ja – bij alle grote bekende namen waar je nu al je spulletjes koopt zoals Bol.com, Wehkamp, Thuisbezorgd en Media Markt. Ja – bovenop de geldige acties en aanbiedingen. Ja – het kost je niks om mee te doen en je kan hier direct mee beginnen.

Met andere woorden: als je dit niet doet laat je eigenlijk geld liggen. We noemen dit cashback shoppen. Je krijgt altijd een korting bij webshops en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je inschrijven bij een cashbacksite, bij voorkeur de beste in Nederland: Euroclix. Zij geven de hoogste cashbackkorting en zijn het meest betrouwbaar.

Mocht je precies willen weten hoe het werkt en wat nog meer goede cashback sites zijn dan verwijzen we je graag naar onze pagina geld verdienen met cashback. Daar vind je meer informatie over het proces en waarom je dit geld eigenlijk zomaar kan krijgen. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is, want je hoeft er niks voor te doen. En het levert je zomaar €1000,- per jaar op.

En dat bedrag is gebaseerd op hoeveel mensen gemiddeld via internet uitgeven, kun je nagaan hoeveel verder dit nog kan oplopen als je echt je best doet veel online te kopen. En je kan tegenwoordig dan ook alles via webshops kopen en lekker thuis laten bezorgen zonder dat je nog de deur uit hoeft. En retourneren is toch nooit een probleem. Waarom ga je eigenlijk nog naar de winkel?

3. Minder uitgeven zodat je meer kan sparen als student

Oké, inmiddels ben je al extra geld aan het verdienen via internet en haal je daarbij nog eens gratis geld binnen in de vorm van cashback. Maar we zijn er nog niet, want we hebben in totaal €10.000,- aan tips voor je om te besparen op je kosten.

Inderdaad, tienduizend euro per jaar, dat is een aardig bedrag niet? Dat klinkt vast alsof je er veel moeite voor moet doen en dat het best lastig is om allemaal geregeld te krijgen, maar dat is het juist helemaal niet. Althans, niet als je gebruik maakt van onze slimme geld besparen test.

Aan de hand van 16 korte ja/nee-vragen kom je er namelijk achter waarop jij allemaal nog geld zou kunnen besparen. (Cashback is stap 1 en die heb je als het goed is al gedaan) En we doen er meteen de linkjes bij naar de websites waar je die besparing direct maar kan regelen, want waarom wachten? Dat kost je alleen maar centen.

4. Tips om meer geld te sparen als student

Dat waren alvast 3 super handige tips om je op weg te helpen. Maar we hebben nog veel meer informatie en mogelijkheden voor je. Deze website gaat namelijk in zijn geheel over allerlei manieren om slimmer met geld om te gaan.

Daarom willen we je graag wijzen op enkele interessante artikelen. Misschien heb je nu niet de tijd om dit allemaal door te lezen, wat je hebt binnenkort een tentamen of je moet nu echt eens aan je scriptie gaan beginnen. maar we raden je aan om dit binnenkort vooral wel te doen!

10 tips om meer geld te sparen bijvoorbeeld geeft nog net even wat meer specifieke spaartips. Denk ook aan zaken als spaarrente en spaarrekeningen vergelijken en dat je op een gegeven moment ook moet stoppen met teveel willen sparen. Want ja je kan ook teveel sparen, dan kan je beter kijken naar 7 Alternatieven voor geld sparen want dan haal je veel meer uit je geld.

Geld verdienen als student duikt net even wat dieper in op het onderwerp hoe studenten en scholieren online kunnen bijverdienen. Hierin leggen we met meer detail alle methodes uit, hoe ze werken en wat de voor- en nadelen zijn. Je mag nog steeds helemaal zelf weten welke je wil gebruiken. Uiteraard zeggen we je er wel bij welke het meeste opleveren, maar je moet het ook een beetje leuk vinden om te doen want anders gaat het vanzelf tegenstaan.

Geld besparen als student doet hetzelfde maar dan op het stukje kosten verlagen. We gaan hier specifiek in op een aantal van de grotere kostenposten die een gemiddelde student heeft, en hoe je daar iets aan kan doen. Net als in de geld besparen test verwijzen we je steeds direct door naar de plek / website om de besparing meteen maar te regelen.

Gerelateerde artikelen: