7 (Veilige) Alternatieven voor Sparen

Auteur: |
alternatieven voor sparen

Het is altijd prettig om een financiële buffer te hebben.

Maar anderzijds staat dat geld ook maar op die spaarrekening te staan, en wordt het met de huidige lage rentes eigenlijk alleen maar minder waard!

Tijd om dat vermogen in beweging te laten komen, en voor je te laten werken.

De gevleugelde uitspraak “geld maakt geld“ is namelijk berust op een waarheid: als je het een slim doel geeft kan je er prima rendement uit halen!

Wij geven je zeven suggesties, je mag zelf bepalen voor welk alternatief je het meeste voelt.

In dit artikel:

1. Lening afbetalen of oversluiten

Het is onzinnig om (veel) spaargeld te hebben als daar tegenover ook nog schulden staan. Niet alleen wordt je spaargeld door inflatie minder waard, maar de rente die je betaalt over een lening of schuld is ook altijd hoger dan de rente die je krijgt op je spaarrekening. Gebruik dan dus liever dit geld om (deels) af te lossen, daar maak je dan altijd winst op! Bovendien geeft het wegwerken van een schuld je mentaal ook een hoop rust.

Daarnaast kan het ook lonen om een lening over te sluiten naar een lagere rente. Dit kost je vaak een boete, maar levert je per saldo weer winst op omdat je rentekosten uitspaart. Kijk voor betere rentes op onze leningen vergelijker. Je kan daar klikken op [alle leenrentes] om specifiek te vergelijken voor het oversluiten van een bestaande lening.

2. Hypotheek aflossen of oversluiten

De grootste en meest bekende lening die veel huishoudens hebben is de hypotheek. Een koophuis / woonlasten zijn vaak de meest dure kostenpost van een gemiddeld gezin in Nederland. Daarop aflossen scheelt je altijd geld, al wordt die winst over lange tijd uitgesmeerd. Daardoor merk het wellicht voor je gevoel niet zo, maar het is altijd slim om je maandlasten op deze manier wat te verlagen.

Oversluiten is vaak zelfs nog aantrekkelijker, zeker met de lage rentestanden nu kan je dat een hoop schelen. Vaak betaal je wel een boete aan je oude verstrekker, maar als je toch spaargeld hebt is dat een goede investering. Je kan hiervoor een gratis advies consult krijgen via hypotheekoversluiten.com

3. Investeer in zonnepanelen

Als je op zoek bent naar een flink rendement op een investering dan staan bij ons altijd zonnepanelen bovenaan! Je kan hiermee je eigen stroom gaan opwekken. Omdat panelen tegenwoordig steeds beter worden en ook niet zo duur meer zijn is het rendement al snel 15%

Zo hoog gaat de spaarrente natuurlijk nooit komen! Bijkomende voordelen zijn dat zonne energie erg duurzaam / groen is, de panelen vaak automatisch onder je opstalverzekering vallen en dat ze ook nog eens de waarde van je huis verhogen. Vraag eens vrijblijvend en gratis enkele offertes voor zonnepanelen op om te kijken of het iets voor jou is.

4. Investeren in isolatie van je huis

Wat geldt voor de zonnepanelen geldt eigenlijk bijna hetzelfde voor goede isolatie van je huis. Je huis wordt meer waard en je woongenot wordt ook hoger omdat je minder last hebt van warmte (in de zomer) en kou (in de winter). Rendement is dat je bespaart op je stookkosten, want al gauw uitkomt op 10% rendement omdat gas nogal prijzig is. En die prijs zal de komende tijd alleen maar blijven stijgen!

Beste manieren van isoleren zijn vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Ook hier kan je eens gratis en vrijblijvend wat offertes voor opvragen om te kijken wat het je kan opleveren:

5. Start je eigen (online) bedrijf

Je kan je spaargeld ook inzetten als startkapitaal voor je eigen bedrijf. De meeste ondernemers proberen tegenwoordig hun geluk op het internet en gelijk hebben ze! Het is namelijk tegenwoordig er makkelijk om je eigen website te starten. En daar kan je goed geld mee verdienen.

Maar ook met sociale media kan je een inkomen genereren. En die zijn zelfs gratis om je bij in te schrijven! Bizar eigenlijk dat je via deze netwerken zomaar miljarden mensen over de hele wereld kan bereiken, natuurlijk kan je daar iets aan overhouden.

En wil je echt zover gaan dat je helemaal zelfstandig wil worden en niet meer voor een baas hoeft te werken, dan is geld verdienen met affiliate marketing jouw pad. Dit is de beste manier van geld verdienen op internet, waarbij mensen niet alleen hun eigen bedrijf hebben kunnen starten maar zelfs nooit meer hebben hoeven werken omdat ze nu rijk zijn! Maar dan moet je er wel echt goed in worden...

6. Beleggen kent vele vormen!

Als je een beetje risico niet erg vindt dan kan beleggen een prima alternatief zijn voor sparen. En meer risico betekent aan de andere kant ook meer kans op winst! Daarbij kan je natuurlijk gaan voor de traditionele aandelen (doe dat via Binck Bank, al 15 keer de beste broker van Nederland met lage kosten en goede training), maar er zijn veel meer soorten van beleggen tegenwoordig.

Denk vooral aan CFD Handel waar je tot 30x meer winst maakt dan met normale aandelen, of aan het beleggen in cryptovaluta die je vast wel kent van de Bitcoin. Voor sommigen lijkt die laatste ingewikkeld maar dat is het helemaal niet!

Realiseer je wel dat beleggen ook een keerzijde kent, namelijk dat je ook je inleg of een deel daarvan kan verliezen. Ga er dus ook serieus mee om, als je wilt gokken dan doe je dat maar in het casino aan de roulette tafel!

7. Investeer in kunst of een oldtimer auto.

Dit laatste alternatief lijkt wellicht een gekke, maar vergis je niet! Als je kijkt naar de waardevastheid / waardestijging van kunst en oldtimers dan is die nergens mee te vergelijken. En dat gaat al decennia goed!

Het rendement is zelfs vele malen hoger dan de koersstijgingen van bijvoorbeeld goud, vastgoed, en daarbij ook erg waardevast. Dit betekent dat het niet opeens overnacht enorm kan dalen in waarde zoals bij bijvoorbeeld de Bitcoin…

Voorwaarde voor dit soort aankopen is alleen wel dat je weet wat je doet. Je moet kunnen herkennen wat het verschil is tussen kunst en kitsch zogezegd, en weten wanneer je er een goede prijs voor betaalt. Dit is ook precies het verschil tussen de slechte en extreem goede handelaren!