geld verdienen met cashback
Door | Geüpdatet 26 jan. 2022

We gaan je zodirect helemaal uitleggen hoe cashback verdienen, ook wel cashback shoppen genaamd, precies werkt.

Maar belangrijkste wat je moet onthouden is dat je hiermee het meeste voordeel kan behalen via de beste cashback sites.

Daar krijg je een hoger cashback percentage (korting) en de sites zelf werken beter en zijn meer betrouwbaar.

Je kan daar dus meer besparen,

maar bovendien bieden deze goede programma’s vaak ook nog andere manieren waarmee je kan bezuinigen of extra verdienen.


Waarom geld verdienen met cashback shoppen?

Veel makkelijker kunnen we het niet voor je maken: je krijg gratis korting bij webwinkels, over het hele orderbedrag zelfs bovenop geldende aanbiedingen en acties. Extra korting dus en tot wel 15% En dat betekent dat je gratis geld terug krijgt over zaken die je anders toch ook wel koopt.

Of het nu iets is voor jezelf of een cadeau voor iemand anders dat maakt niet uit. Bovendien, je kan via de duizenden webshops waar je deze korting kan krijgen eigenlijk alles wel kopen, hoef je ook niet meer naar de stad. Eigenlijk is het de meest briljante manier van makkelijk geld verdienen, of makkelijk besparen het is maar net hoe je het bekijkt.

Hoe verdient cashback geld?

Cashbacksites zijn natuurlijk niet gek. Zij geven je niet zomaar geld terug op je aankoop. Zij werken namelijk samen met de webshops en krijgen zelf een vergoeding wanneer jij, via de link van de cashbacksite, iets bij die webwinkels koopt.

Maar wat ze geniaal doen is dat ze die vergoeding met jou delen. Dat is namelijk je cashback, die krijg je niet van de webwinkel. Let dus op: de korting gaat niet van je aankoopbedrag af, maar krijg je achteraf apart terug gestort op je account bij de cashbacksite.

Dit kan je vervolgens weer overboeken naar je bankrekening. Vaak is dit vanaf een minimaal bedrag van €10,- per keer. Daarmee win jij er net zoveel mee als de cashbacksites en weten zij zeker dat je de volgende keer ook weer terugkomt.

Hoeveel kan je verdienen?

De korting die je krijg varieert van enkele procenten tot wel 15%. Dat is natuurlijk erg veel als je er over nadenkt hoeveel je online koopt. Laat staan hoeveel je online zou kunnen kopen!

Alles is namelijk wel te krijgen via webshops tegenwoordig, dus als je het slim speelt, en misschien ook wel je moeder, vader, broer en zusjes via jouw account hun aankopen laat doen kan het hard optellen tot een mooi bedrag. Wij durven te beweren dat je hiermee wel €1000,- per jaar kan verdienen!

Hoe werkt cashback korting?

Het is met de moderne technieken zo eenvoudig geworden, dat het niet meer mis kan gaan. Vroeger moest je eerst inloggen bij de cashback site en via een speciale link naar de webshop gaan voordat je kon gaan shoppen.

Tegenwoordig kan je gewoon een toolbar installeren op je laptop, tablet of telefoon en wordt automatisch geregistreerd waneer je een aankoop bij een winkel doet waar de cashbacksite meer samenwerkt. Je krijgt dan gewoon een pop-up.Wel zo fijn, want dan hoef je ook niet de duizenden webshops te onthouden waar je voordeel kan krijgen.

Inschrijven is altijd gratis en binnen enkele minuten gebeurd. Je krijgt zelfs al een inschrijfbonus, helemaal gratis. Je verdient er dus al wat geld mee binnen enkele minuten. Bij de beste cashback site wat ons betreft bijvoorbeeld, krijg je direct €2,55 cadeau.

Slechte cashback partijen

Het probleem bij cashback is vaak dat je aankopen niet goed worden geregistreerd. Wat ouderwetsere websites kennen dit probleem vornamelijk. Heb je geen last van als je jezelf bij de goede sites aanmeld hoor.

Maar kom je op een site waar je gevoel niet goed is, niet doen dan. Betrouwbaarheid is ook een belangrijk ding. Want leuk dat je de korting krijg gestort op je account, maar het moet ook aankomen op je bankrekening. De beste sites hebben we zelf getest en die zijn goed.

Als laatste is het aantal webwinkels waar je cashback kan krijgen belangrijk, maar vooral ook bij welke. Een van de grotere cashbacksites CashbackXL.nl bijvoorbeeld is echt een prima site, maar werkt niet samen met Bol.com. Die staat dus ook niet in onze Top 10…

cashback verdienen tips

Tips voor meer cashback

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer cashback verdient. we zetten ze even in een lijstje met tips onder elkaar:

  • Schrijf je om te beginnen bij de beste cashback sites in, daar krijg je hogere kortingen bij meer webshops en weet je zeker dat je geld wordt uitbetaald.
  • Meld je bij meerdere sites aan, soms verschillen de cashback percentages iets en dus kan het lonen om uit te zoeken waar je voor je favoriete webwinkels nu echt de allerhoogste korting krijgt. Elke 0,1 procent is toch weer geld voor jou.
  • Installeer altijd de toolbar die je eraan herinnert dat je korting kan krijgen bij een webwinkel. Hoe je niet meer via een speciale link te winkelen en kan je het ook niet meer vergeten.
  • Koop meer online! Zeker in de Coronatijd leerden we de waarden van online winkelen en je kan bijna niet meer bedenken wat je online niet kan krijgen. Scheelt je ook weer geld en tijd om naar een fysieke winkel te gaan en online kan je veel beter prijzen vergelijken.
  • Cashback programma’s hebben vaak exclusieve leden acties en soms ook tijdelijk verhoogde cashbacks. Gebruik die voor meer voordeel.
  • Controleer altijd of je aankoop goed wordt geregistreerd en of je cashback goed is verwerkt. Dit duurt soms even waardoor het verleidelijk is om te vergeten, maar het zou zonde zijn als je jouw gratis geld misloopt
  • De programma’s hebben vaak nog andere manieren waarmee je kan verdienen en besparen. Zo loopt je saldo sneller op en kan je eerder laten uitbetalen. Denk aan betaalde enquêtes en emails lezen.

Meer manieren om te verdienen

Geld verdienen met cashback shoppen is niet de enige manier van makkelijk online geld verdienen. Sterker nog, er zijn er super veel. Via voorgaande link kom je in ons artikel waarin we er 45 beschrijven waarmee iedereen aan de slag kan.

Zonder enige kennis, zonder veel startkapitaal. Ze zijn allemaal bewezen, betrouwbaar en we verwijzen je meteen door naar de websites waar je ermee aan de slag kunt.

Met sommigen verdien je net als met cashback korting wellicht enkele tientjes tot een paar honderd euro per maand als je er echt je best voor doet, maar met anderen kan je het zover blijven opschalen dat je er je eigen bedrijf van kan maken en zelfs een fortuin verdient.

Veelgestelde vragen / FAQ

Moet je belasting betalen?

Ja eigenlijk wel, het is uiteindelijk toch een soort van inkomen. En alles wat je verdient moet je opgeven bij de Belastingdienst.

Is meedoen gratis?

Absoluut, inschrijven is kosteloos. Bij alle cashbacksites die wij aanbevelen krijg je zelfs al een aanmeldbonus!

Hoe word je uitbetaald?

Gewoon in geld naar je bankrekening, maar je mag er ook voor kiezen om prijzen of cadeaubonnen te krijgen.

Hoe oud moet je minimaal zijn?

Varieert per website, maar bij enkele kan je al inschrijven vanaf 12 jaar. Je moet enkel een e-mail en bankrekening hebben om mee te kunnen doen aan geld verdienen met cashback shoppen.