Cashback (korting)

Wat is cashback (korting)?

Cashback betekent letterlijk “geld terug” in het Engels. Concreet betekent het dat bedrijven je een geldbedrag teruggeven wanneer je een bepaalde aankoop doet. Vaak is dit eenmalig als je dit direct krijgt van de leverancier. Denk aan €50,- retour bij aankoop van een wasmachine, of €200,- geld terug als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Bij cashback sites krijg je korting op al je aankopen!

Wat zijn cashback sites?

Via cashback sites krijgt je altijd geld terug op al jouw aankopen bij de webwinkels waar de site mee samenwerkt. Veelal is dit met duizenden partners. Je krijgt de cashback korting over je gehele aankoopbedrag, dus nog bovenop de al lopende acties en kortingen.

Wat zijn goede cashback sites?

De beste cashback site van Nederland is Euroclix. Zij werken samen met de meeste webwinkels en ook met de belangrijkste partijen, zoals Bol.com, Wehkamp, Coolbue en Bonprix om er maar een paar te noemen van de ruim 2400. De korting kan oplopen tot 15%

Waarom krijg je cashback?

De cashbacksite krijgt voor jouw aankoop een commissie van de webshop. Die delen ze met jou zodat er een win-win situatie ontstaat en jou daarom je aankopen blijft doen via de cashback site. Jullie profiteren dus allebei.

Hoe werkt cashback?

Je krijgt het bedrag niet direct als korting, maar later teruggestort naar je bankrekening. Hier kunnen enkele dagen of weken overheen gaan omdat zowel de webwinkel als de cashback site alles moet controleren en accorderen.