Ervaringen / Review: SurveyWorld.me Betrouwbaar?

Auteur: |
surveyworld.me logo

Is SurveyWorld.me nep?

Nee ...

Maar heeft het zin om je er in te schrijven?

Wederom nee ...

Surveyworld is helaas zelf helemaal geen surveypanel of onderzoeksbureau, maar enkel een handige website die jouw gegevens wil hebben om die door te verkopen aan de echte enquêtesites.

Maar er is ook goed nieuws, want bij die sites kan je jezelf ook gewoon direct aanmelden. Kijk in de Top 10 best betaalde enquête sites van Nederland & België welke het meeste opleveren.

In deze review:

Plus- en minpunten

Er is geen reden om aan te nemen dat ze onbetrouwbaar of nep zijn.

Ze zijn zelf geen onderzoeksbureau/ enquête site, ze betalen jou niet voor enquêtes invullen.

Ze willen je gegevens hebben om daar geld aan te verdienen door je bij de daadwerkelijke enquêtepanels voor te stellen.

Je hebt dat gewoon niet nodig, je kan jezelf direct bij de best betaalde enquête sites aanmelden.

Over SurveyWorld.me

Deze partij is eigenlijk niets meer dan een sluwe een tussenpersoon, onderdeel van e-Bron Marketing BV, een bedrijf dat geregistreerd is in Alphen aan den Rijn. Ze willen je persoonlijke gegevens hebben om je vervolgens in aanraking te laten komen met enquête panels die Surveyworld daarvoor betalen. Ze zullen je dus nooit zelf iets uitkeren of vergoeden, maar willen wel geld AAN jou verdienen.

Dat is hun goed recht, want ze worden er niet voor niets voor betaald. Maar dat kan toch ook anders, en waarom beloven ze ook niet dat ze jouw gegevens niet misbruiken door ze te delen met anderen of voor andere doeleinden te gebruiken (zie stukje over betrouwbaarheid)? En wie zegt dat ze jouw echt de beste enquête sites voorstellen waar je het meeste kan verdienen, en niet alleen diegene die er het beste voor betalen?

Eigenlijk jammer, want ze zouden in theorie in de toekomst gewoon misbruik kunnen maken van hun positie en jouw gegevens. Dat zegt niet dat ze dit zullen doen, zeker niet, maar jij bent ook niet beschermd.

Hoe werkt het?

Je kan je zonder kosten en verplichtingen aanmelden bij Surveyworld. Voor zover niets mis mee, het kost je geen geld en je zit nergens aan vast. Daarna gaan ze jou allerlei zaken doorsturen over enquête site waar je geld kan gaan verdienen. En zodra jij je bij een van die sites aanmeld, krijgen ze daar geld voor.

Natuurlijk is dit alles hun goed recht, want ze zullen er zeker goed aan verdienen en dat mag, maar dit houdt ook in dat ze altijd een bepaald belang bij hebben welke enquêtesites ze jou wel of niet aanbrengen. Want welke is voor hun het meest lucratief, niet per se degene waar jij het beste van wordt...?

Jij mag je ook zelf aanmelden bij de beste enquête panels. Mag je zelf kijken welke je leuk lijkt en waar je wel of niet wil meedoen en je mening delen.

Als je per site meer achtergrondinformatie zou willen kan je ook reviews en ervaringen met enquêtes invullen lezen. Over elke site hebben we een uitgebreide recensie gemaakt.

Hoeveel kan je verdienen?

Met enquêtes invullen voor geld kan je een hoop geld verdienen, zeker als je jezelf bij veel panels aanmeldt dan wel enkele honderden euro's per maand. En dan hebben we het natuurlijk alleen over de best betalende enquêtepanels.

Die kan je dus gewoon zelf vinden via bovenstaande link, daar heb je Surveyworld niet voor nodig.

Is SurveyWorld betrouwbaar?

We gaan niet zeggen dat deze site onbetrouwbaar is. Daar is ook geen grond voor. Het is een officieel Nederlands bedrijf met een BV rechtvorm en inschrijving in de KvK. Ze hebben een privacy statement die rekening houdt met de AVG dus hele gekke dingen zullen ze niet doen.

Let wel dat deze privacy statement ruimte laat om jouw gegevens wel met derden te delen, en dat er ook geen termijn is gedefinieerd hoe lang ze jouw gegevens bewaren. Dat zit ons toch niet helemaal lekker, want juridisch kunnen ze dus met een hoop wegkomen. Ook als ze jouw gegevens verkopen of spam gaan sturen.

Eindoordeel

Inschrijven heeft eigenlijk gewoon weinig zin. Je hebt alleen maar weer een partij die over jouw persoonlijke gegevens beschikt zonder er eigenlijk een reden voor te hebben. Vooral omdat ze je vervolgens aanbrengen bij enquête sites waar je jezelf ook gewoon direct kan aanmelden.

Dus we zeggen het nog maar een keertje: hier vind je de betrouwbare enquête sites voor NL & België en je kan gewoon zelf beslissen of en bij wie jij je inschrijft of niet.