geld verdienen met reclames kijken
Door | Geüpdatet 1 mrt. 2021

Geld verdienen met reclames kijken, dat is niet het eerste waar je aan denkt.

Want zit je net lekker in de film, een programma op tv of een online filmpje:

“we gaan even naar de reclame”… Irritant!

Overal kom je reclame uitingen tegen tegenwoordig, ook heel veel online.

Google, Youtube, social media, je mailbox en eigenlijk wel op elke website.

Dat is best vervelend, maar we zien er zelfs zoveel dat het ons ook niet meer bewust opvalt.

Maar je kan er ook je voordeel mee doen en geld verdienen door er juist wel naar te kijken.

En ze daarna te beoordelen, zelfs nog voordat ze op televisie of internet verschijnen.

Wij leggen je graag uit hoe, er zijn namelijk vier opties.


1. Reclames bekijken om te beoordelen

Dit is misschien wel de leukste manier van geld verdienen… door toch maar wel naar reclames te kijken maar dan op een andere manier.

Bedrijven doen namelijk heel vaak marktonderzoek om te testen of hun commercials wel goed aanslaan. En zo ja, onder welke doelgroep, in welke regio, en wat zijn precies de effecten ervan op het algehele beeld van hun merk?

Dit kan zo cruciaal zijn dat ze soms zelfs al dit onderzoeken voordat een spotje überhaupt op tv komt (of op internet / in de bioscoop, etc.).

Dus word een groeg mensen gevraagd naar hun mening over een idee voor een nieuw reclamefilmpje of ander soort uiting. Zij mogen dan feitelijk bepalen of het concept het haalt of niet, of dat het nog wordt aangepast. Dan bepalen zij dus eens wat er op televisie komt.

Het is dus heel belangrijk voor bedrijven omdat er veel geld mee gemoeid gaat. Een marketing campagne kost het bedrijf namelijk veel, maar kan ook heel veel extra omzet in het laatje brengen… Dus willen ze maar wat graag betalen om er goed over na te denken wat wel en niet werkt.

Jij kan ook aan deze onderzoeken meedoen door jezelf aan te melden bij online onderzoeksbureaus waar deze surveys worden uitgezet. We noemen dit ook wel survey panels of enquête sites. Wij hebben hier zelf dan weer onderzoek naar gedaan en hebben een Top 10 opgesteld met de best betaalde enquête sites van Nederland én België.

Het is best een interessant verdienmodel, want voor een uitgebreid onderzoek verdien je zo enkele euro’s per keer. En als je jezelf aanmeldt bij meerdere van die panels dan krijg je ook genoeg surveys om in totaal goed te verdienen. Zomaar enkele honderden euro’s per maand. Niet voor niets is enquêtes invullen voor geld / geld verdienen met enquêtes erg populair.

2. Reclames kijken in je mail

Een andere, vrij irritante vorm van ‘reclame’, als je het zo mag noemen, is die via mail. Denk aan nieuwsbrieven, maar vaak ook ongewenste e-mail zoals spam. Allemaal bedoeld om jou iets aan te smeren natuurlijk. Meestal delete je ze natuurlijk meteen naar je prullenbak / trash en lees je ze al helemaal niet.

Maar je kan ook dit soort mailtjes ontvangen en daar prima mee bijverdienen. Dit soort betaalde “klikmails” krijg je namelijk van online spaarprogramma’s. Zij geven je een vergoeding voor het meedoen hieraan. Het enige wat je hoeft te doen is in elke mail even klikken op een linkje voor je vergoeding. Die is ongeveer 1 cent bij de meeste partijen.

Lijkt weinig, maar bedenk je dat het je ook maar een seconde kost om te klikken. En omdat je veel mails ontvang en je bovendien prima bij meerdere van dit soort programma’s kan inschrijven, zal je er een lekker bedrag aan overhouden.

Vooral ook omdat spaarprogramma’s nog veel meer van dit soort simpele handelingen aanbieden waarmee je vergelijkbare beloningen kan verdienen. Denk aan spelletjes spelen, klikken op banners, maar ook enquêtes invullen voor geld en zelfs cashback verdienen met shoppen. Daardoor kunnen de inkomsten alsnog snel oplopen van tig tot honderden euro’s per maand, afhankelijk van hoe actief je bent.

Schrijf je dan wel in bij (meerdere sites van de) de Top 10 beste spaarprogramma’s zonder accountscore. Die zijn allemaal betrouwbaar en je verdient er het meeste. Lees vooral ook even waarom we specifiek alleen de programma’s zonder accountscore benoemen. Dat heeft namelijk een hele goede reden.

3. Reclames klikken

Je las het hierboven als, maar geld verdienen met spaarprogamma’s doe je onder andere ook door te klikken of banners. Dit komt in twee vormen: banners / links met een vaste vergoeding, vaak 0,5 of een hele eurocent, of een zogenaamde klik & win banner. Bij die laatste winst elke zoveelste klikker een prijs van bijvoorbeeld 10 of 50 cent. Vaak is dat om de 100 of 1000 kliks.

Net als de betaalde mails is het wellicht niet de hoogste beloning, maar omdat het lekker snel gaat en je meestal meerdere banners hebt kan je lekker doorklikken en zo toch nog een mooie bijverdienste pakken. Ook hier geldt weer dat je jezelf vooral bij meerdere spaarprogramma’s moet aanmelden omdat je zo meer verdient.

4. Meedoen aan de acties van de reclames die je bekijkt

De mails en banners waarop je klikt in bovenstaande verdienmanieren leveren je overigens mogelijk meer op dan alleen dat ene centje voor je click. De actie die er achter zit is vaak ook een aanbieding of promotie waarbij je niet alleen een (exclusieve) korting krijgt, maar vaak ook een beloning.

Zo krijg je wel eens een beloning om een gratis proefpakket van iets te bestellen, of krijg je al een verdienste voor het inschrijven voor een nieuwsbrief of het aanvragen van een gratis en vrijblijvende offerte (voor iets wat je uiteindelijk toch niet hoeft te kopen).

En we benoemden het hierboven ook al even, maar alle spaarprogramma’s bieden tegenwoordig ook cashback korting aan, dus ook al is het geen gratis actie, dan nog krijg je er geld op terug.

Gerelateerde artikelen: