review surveylama betrouwbaar
Door | 14 mrt. 2023

Deze SurveyLama review beantwoordt voor jou de vraag of deze site betrouwbaar is, maar ook of de ervaringen met dit panel positief genoeg zijn om je er aan te willen melden.

Wij testten dit zelf uit door lid te worden en delen hier de resultaten met jou, zodat je dit panel met de vele andere sites kan vergelijken.

En die vergelijking is snel gemaakt:

Surveylama.com is een degelijke betrouwbare site, maar momenteel (net) niet een van de 10 best betaalde enquête sites.

Dat houdt in dat je er zeker wel lid van kan worden, daar doe je jezelf niet tekort mee, maar idealiter probeer je eerst die tien betere uit.

Wil dan daarna alsnog meer enquêtes invullen voor geld, dan is SurveyLama een goede aanvulling.

Want je kan meer geld verdienen met enquêtes door meer panels te gebruiken, omdat je dan meer enquêtes hebt om aan mee te kunnen doen.


Plus- en minpunten SurveyLama review

+ De vergoeding per gemaakt enquête is ruim voldoende

+ Je krijgt bij aanmelding meteen een startbonus van 20 LamaPunten (LP), omgerekend 20 eurocent

+ Uitbetalen van je verdiensten kan in geld via PayPal of in cadeaubonnen van Amazon.nl en lijkt altijd netjes te gebeuren zonder issues

 Je kan pas uit laten betalen bij €20, dat is wel wat hoog waar de meeste andere panels dit al doen vanaf €10 of zelfs €5

Een goed verbeterpunt is verder dat ze meer onderzoeken gaan aanbieden, dit valt iets tegen en daardoor dus ook de mogelijke inkomsten per week / maand

De beloftes op de voorpagina met tot wel 10 euro per enquête en verdiensten van 300 euro per maand zijn niet realistisch en dit soort misleidende reclame hebben ze helemaal niet nodig

surveylama website
SurveyLama website

Over Surveylama.com

SurveyLama is een consumentenpanel waar je mee kan doen aan betaalde enquêtes. Dit valt onder de activiteiten van het bedrijf GlobeeMedia. Wat wel opvalt aan dit bedrijf is dat de corporate website al sinds 2020 niet meer is geüpdatet. Verder weinig informatie over ze te vinden, behalve dat ze zich richten op online marketing activiteiten en dan specifiek met eigen sites in de niche dating platformen.

Het betreft een Frans bedrijf met vestiging in Bourdeaux. Ze hebben dus met SurveyLama ook een survey panel in beheer. Het lijkt erop dat dit panel zich volledig toelegt op online surveys en daarmee niet, zoals andere panels dat wel eens doen, op websites testen, producten testen of bekijken van reclames.

globeemedia surveylama

Hoe werkt SurveyLama?

Om mee te doen kan je jezelf aanmelden via de website, je krijgt dan meteen een aanmeldbonus van 20 punten en die noemen ze LamaPoints afgekort met LP. Aanmelden is verder gratis en vrijblijvend, dus je bent nooit verplicht om aan onderzoeken mee te doen. Na inschrijving volgen een aantal vragen waarmee ze meer over jou te weten willen komen.

Dat is dus meer informatie dan je geeft in het inschrijfformulier. Daar is het alleen je naam, leeftijd en email maar voor je profielkenmerken vragen ze een stuk meer zoals: hoogste diploma, huishouden en werk. Zoals ze zelf al uitleggen is het voor een goede werking van het systeem belangrijk dat je deze helemaal invult.

Op basis van die gegevens kunnen ze jou namelijk de juiste onderzoeken toesturen waarbij je ook echt in de doelgroep valt. Zou je deze niet invullen of verkeerd, of met de tijd ze niet updaten waardoor ze niet langer kloppen, dan kan dit proces verkeerd lopen. Daarmee ontvang je dus verkeerde surveys waaraan je dan niet mee mag doen en verdien je niks.

Als je profiel helemaal is voltooid kan je direct aan de slag met verdienen, omdat er al genoeg enquêtes klaarstaan. Daarbij zal je bovendien bij nieuwe enquêtes een melding krijgen in je mailbox. Steeds zie je vooraf hoeveel punten een vragenlijst waard is en hoe lang het invullen ongeveer duurt.

SurveyLama punten inwisselen

Je LamaPoints spaar je op in je account tot je er genoeg hebt om deze in te wisselen voor een uitbetaling. Dit kan vanaf 20 euro en dat is 2000 LP. Je hebt de keuze uit een storting op je PayPal of een digitale cadeaubon van Amazon per mail. Je kan bij elke uitbetaling zelf een keuze maken en deze dus afwisselen. Dit komt na aanvraag normaliter binnen enkele dagen aan.

Hoeveel kan je verdienen met SurveyLama?

De potentiële verdiensten van een enquête panel zijn simpel te berekenen door de gemiddelde beloning per enquête te vermenigvuldigen met een aanbod van het aantal enquêtes elke maand. Nu scoort SurveyLama op zich redelijk tot goed op het eerste punt, alleen is er bij het tweede punt wel ruimte voor verbetering mochten ze op termijn een notering willen veroveren in onze top 10 beste enquête sites.

De eerste maand kan je wel rekenen op een paar tientjes, daarna eerder 10 euro per maand zo is onze ervaring. Let wel op dat je punten, en sowieso je hele account, maar 90 houdbaar zijn als je niks invult. Na inactiviteit van dus een kleine 3 maanden kunnen ze je account al opheffen dus dat moet je niet laten gebeuren.

SurveyLama betrouwbaar?

SurveyLama is betrouwbaar, dat durven we wel te stellen. Zo zijn onze eigen ervaringen positief en die van andere op bijvoorbeeld Trustpilot ook, daarover later meer. Belangrijkste voorwaarden hiervoor zijn overigens dat de beloningen goed worden bijgehouden en toegekend voor elke survey, en natuurlijk al helemaal dat de uitbetalingen goed aankomen. Dat blijkt het geval.

Daarnaast lijkt de site ook alles omtrent privacy en algemene voorwaarden ook goed voor elkaar te hebben en zijn al deze regels en procedures netjes omschreven en goed vindbaar op de site.

Surveylama.com Trustpilot

Dit panel krijgt een zeer goede score van 4,2 sterren op Trustpilot. Omdat dit maar liefst op ruim 600 reviews is gebaseerd is dat wel echt indrukwekkend omdat enquêtes sites vaak wat lager scoren. Er moet bij gezegd worden dat de reviews voornamelijk uit andere landen komen waar SurveyLama ook actief is, maar de Nederlandse feedback is ook heel veelbelovend.

SurveyLama trustpilot

Conclusie SurveyLama review

Even in de herhaling: SurveyLama staat momenteel niet in onze top 10 beste enquête sites. Daarmee is ons advies dan ook om die eerst eens te proberen. Daarbij raden we SurveyLama zeker niet af, want de site werkt verder helemaal naar wens. Een goede dus om erbij te voegen als je met die eerste tien niet genoeg werk hebt om je vrije tijd te vullen, al zal dat een uitdaging zijn lijkt ons.

Mochten ze de uitbetaaldrempel verlagen naar 10 euro en stelselmatig net wat meer enquêtes kunnen bieden per maand dan zal deze SurveyLama review snel omslaan naar een volmondige ja, dat uit onze ervaringen blijkt dat je jezelf hier meteen moet willen inschrijven omdat ze niet alleen betrouwbaar zijn maar ook goede verdiensten kunnen bieden.

Meer panel reviews: