ipsos isay review
Door | 09 aug. 2023

Lees eerst even deze Ipsos iSay review, als je er lid wilt worden voor geld verdienen met enquêtes invullen.

Dan komt je er namelijk achter of deze site wel betrouwbaar is.

Mocht je niet de hele review willen doorlezen om een antwoord te krijgen dan hierbij een spoiler alert:

Ipsosisay.com staat WEL in onze top 10 van beste enquête sites in Nederland én België.

We raden je dan ook zeker aan om jezelf bij deze site in te schrijven. Extra tip: ze hebben in België ook een tweede panel, namelijk MediaPanel.be.

In deze review geven wij verder een totale beoordeling op basis van niet alleen onze eigen ervaringen, maar nemen we ook andere recensies over de betrouwbaarheid mee plus de klachten en opmerkingen die wij hebben ontvangen.


Plus- en minpunten Ipsos iSay review

+  De vragenlijsten zijn makkelijk en prettig om in te vullen en duren niet te lang;

+ Vergoeding die je krijgt is prima, daarmee bedoelen we dus het aantal punten per elk onderzoek dat je maakt;

Je kan laten uitbetalen in zowel waardebonnen als in geld via PayPal tegoed. Vanaf PayPal staat het binnen enkele dagen op je bankrekening of je kan het meteen uitgeven bij webshops.

  Het zou fijn zijn om iets meer enquêtes te kunnen invullen, nu zijn het er niet heel veel waardoor je verdiensten in totaal wat minder zijn.

Over Ipsos iSay

Het iSay panel is onderdeel van Ipsos, een wereldwijd marktonderzoeksbureau met hoofdkantoor in Parijs. Zij bestaan al sinds 1975 en zijn in de jaren negentig door vele overnames een van de 3 grootste onderzoeksbedrijven ter wereld met ruim 18.000 medewerkers wereldwijd in meer dan 90 landen.

iSay is een belangrijk onderdeel van het bedrijf want zij zijn diegene die het online panel beheren via welke weg ze onderzoeken kunnen uitzetten. Dit platform is niet alleen in Nederland & België actief maar ook bijvoorbeeld in Australië. In België hebben ze nog een tweede panel, namelijk Mediapanel.be.

Ipsos logo
Ipsos logo

Hoe werkt Ipsos iSay?

Net als bij de meeste enquêtes sites ga je enquête invullen voor geld. Soms kan het echter ook zo zijn dat je producten mag testen, alhoewel daar dan vaak ook weer een vragenlijst achteraan komt.

Die kan je maken op je laptop maar ook op je tablet of telefoon. Je deelt hiermee je mening over allerlei onderwerpen. Dat kunnen merken zijn, producten, reclame uitingen maar ook politieke kwesties.

De uitkomst van de onderzoeken worden voornamelijk ingezet door commerciële bedrijven om hun marketing of producten en diensten te blijven verbeteren. Omdat dit genoeg oplevert zijn ze ook bereid om iSay er voor te betalen. En omdat zij weer willen dat hun leden mee blijven (en eerlijke antwoord geven) doen geven zijn hen (jou bijvoorbeeld) ook weer een beloning. Iedereen wint er dus bij.

Meedoen met iSay kost je niks en is ook zonder enige verplichtingen. Zodra je bent aangemeld is het slim om eerst je profiel met alle persoonlijke kenmerken compleet in te vullen. Met die gegevens over bijvoorbeeld jouw leeftijd, geslacht maar ook gezin en huwelijkse status verzeker je namelijk dat je alleen uitnodigingen voor enquêtes krijgt waarbij je in de doelgroep valt.

Het is namelijk nogal irritant wanneer continu je uitnodigingen voor onderzoeken ontvangt waarbij je niet binnen de doelgroep hoort. Dat weet je vooraf namelijk niet, maar als je dan met goede moed begint met invullen wordt je vaak na een paar controlevragen uit de enquête gezet en krijg je ook geen vergoeding. Vul dus de kenmerken in en houd die periodiek up-to-date.

De uitnodigingen voor vragenlijsten ontvang je per e-mail. Of je op dat moment wel of niet mee wil of kan doen, dat moet je helemaal zelf beslissen. Nogmaals: er is geen verplichting. Maar als je niet meedoet dan verdien je ook geen punten. Daar moet je uiteraard wel iets voor doen.

Voordat je aan een onderzoek begint wordt je altijd geïnformeerd wat je ermee kan verdienen. Dat is wel zo prettig want dan weet je waarvoor je bezig bent. Ook staat er altijd een indicatie bij hoe lang het invullen ongeveer duurt. Zo weet je of je genoeg tijd hebt, en of dat je de beloning genoeg acht.

iSay Beloningen & Uitbetaling

Direct nadat je klaar bent krijg je de beloning gestort op de account en zodra je genoeg punten hebt kan je een cadeaubon bestellen. iSay is een van de sites waar je kan enquêtes invullen voor waardebonnen. Deze ligt dan binnen enkele weken in jouw brievenbus.

Je kan er ook voor kiezen om het uit te laten betalen via PayPal tegoed. Dat duurt enkele dagen en je kan het vanaf je PayPal account meteen gebruiken om af te rekenen bij webshops. Ook kan je het vanaf PayPal weer in enkele dagen overmaken naar je bankrekening als je dat fijner vindt.

hoe werkt ipsosisay trustpilot

Hoeveel verdien je bij iSay?

Je snapt dat je meer zal verdienen op het moment dat je vaker meedoet en je mening geeft. Doe je helemaal niet mee dan heb je dus niks aan inkomsten. Doe je aan alles mee dan denken we dat je wel degelijk een mooi bedrag kan verdienen.

Zeker als je het combineert met de andere panels uit de Top 10 10 best betaalde enquête sites. Als je met allemaal meedoet kan je zomaar €500,- per maand pakken of meer, daar hebben we geen twijfel over.

Puur de verdiensten met alleen iSay kunnen nogal variëren, naar gelang hoeveel onderzoeken er in een maand / week beschikbaar komen en de doelgroep waarin jij valt. Dus daar kunnen we lastig een bedrag noemen.

ipsosisay.com
Ipsosisay.com website

Ipsos iSay Trustpilot

Dit panel krijgt op Trustpilot een heel goede score van ruim 4 sterren. Dat is in algemene zin al netjes, maar zeker voor een enquête panel echt heel hoog. Je ziet ook dat ze dit belangrijk vinden want ze vragen actief om reviews en daardoor ook al meer dan 40.000 hebben gekregen, dat helpt natuurlijk mee. als je de ervaringen doorleest zie je dat de meeste mensen vooral tevreden zijn met de goede klantenservice en dat problemen goed worden opgelost.

Is Ipsos iSay betrouwbaar?

Eerlijk is eerlijk je leest op internet wel verschillende meningen. Ook negatieve. Maar gemiddeld gezien komen deze uit op een voldoende. Vaak zijn overigens wel het de negatievelingen die snel een slechte review online gooien dus een voldoende halen is al moeilijk genoeg.

Onze eigen ervaringen zijn overigens alleen maar positief en dat is voor ons het enige wat we echt kunnen controleren. Daarom zijn wij van mening dat deze website betrouwbaar is. Het saldo wordt correct bijgehouden en snel bijgewerkt. Uit het uitbetalen van de beloningen hebben we nooit mis zien gaan.

Ipsos iSay review Conclusie

Waarschijnlijk kan je het zelf wel al invullen, maar wij bevelen zeker aan om je in te schrijven bij iSay. Niet per se als eerste panel overigens, want hoewel ze in onze Top 10 staan, bezetten ze daarin weer wel de zevende plek.

Begin dus vooral eerst met de andere 6. Daar verdien je meer geld of is de kwaliteit hoger. En bovendien kan je bij veel van die anbdere sites wel geld verdienen dat naar je bankrekening gaat.

Maar wil je jezelf echt bij zoveel mogelijk goede panels aanmelden omdat je echt veel wil verdienen, en daar ook genoeg tijd voor hebt, dan moet je iSay vooral gebruiken. Want ook VVV-bonnen kun je op veel plekken uitgeven aan leuke en nuttige dingen.

Waarom deze Ipsos iSay review?

We schrijven eigenlijk heel veel reviews, en zelfs voor een groot deel over al die verschillende sites die zeggen betaalde enquêtes aan te bieden. Dit is namelijk een manier van online geld verdienen die terecht populair is. Het is namelijk simpel, leuk en zorgt voor goed geld.

Daarom zijn er helaas ook veel partijen die hierop inspelen. En we zeggen helaas omdat er naast enkele goede ook veel slechte partijen tussen zitten. Die slecht betalen, je zonder goede reden opeens als lid je account blokkeren en dan ben je al je verdiende tegoed kwijt, of zelfs sites die doen alsof ze een panel zijn maar eigenlijk alleen op je gegevens uit zijn en je nooit een onderzoek gaan sturen of ook maar een cent zullen betalen (zoals enquetevergelijk en surveyworld).

Wij schrijven ons zelf in bij die sites om ze te testen op basis van eigen ervaringen. en de resultaten vertellen we je graag zodat je zelf de panels kan vergelijken en bepalen waar je lid wordt. Wij hoeven niet te weten waar je dat gaat doen en hoeven al helemaal je persoonlijke of contactgegevens niet.

Daarom dus deze iSay review. Zij zijn gelukkig wel betrouwbaar. Pas op voor de sites waar we niet positief over kunnen zijn, want geloof ons, als dat kan geven we een partij graag de credits die ze verdienen.

Meer panel reviews: