Is I-Say Betrouwbaar? Reviews en Ervaringen

Auteur: |
i-say logo

Wil jij geld verdienen met enquêtes invullen?

En daarom lid worden van Ipsos I-Say NL / I-Say België?

Maar eerst even zeker weten of dat wel een goed idee is?

Dan ben je op de juiste pagina gekomen!

Mocht je niet de hele review willen doorlezen om een antwoord te krijgen dan hierbij een spoiler alert: Ipsos I-say staat WEL in onze top 10 beste enquête sites in Nederland én België...!

In deze review geven wij verder een totale beoordeling op basis van niet alleen onze eigen ervaringen, maar nemen we ook andere recensies over de betrouwbaarheid mee plus de klachten en opmerkingen die wij hebben ontvangen.

Dat doen we omdat we ons op deze site specialiseren in geldzaken, waaronder geld verdienen op internet. Daaronder de methode van betaalde enquêtes invullen voor geld (of cadeaus en waardebonnen).

Verder in deze review:

Plus- en minpunten

  De vragenlijsten zijn makkelijk en prettig om in te vullen en duren niet te lang;

Vergoeding die je krijgt is prima, daarmee bedoelen we dus het aantal punten per elk onderzoek dat je maakt;

  Het zou fijn zijn om iets meer enquêtes te kunnen invullen, nu zijn het er niet heel veel waardoor je verdiensten in totaal wat minder zijn;

  Je krijgt alleen beloningen in de vorm van cadeau- of waardebonnen, dus geen "echt geld" naar je bankrekening.

Achtergrond informatie

I-Say is onderdeel van Ipsos, een wereldwijd marktonderzoeksbureau met hoofdkantoor in Parijs. Zij bestaan al sinds 1975 en zijn in de jaren negentig door vele overnames een van de 3 grootste onderzoeksbedrijven ter wereld.

I-Say is een belangrijk onderdeel van het bedrijf want zijn zijn diegene die een online panel beheren via welke weg ze onderzoeken kunnen uitzetten. Dit platform is niet alleen in Nederland actief maar ook bijvoorbeeld in Australië.

Hoe werkt het?

Net als bij de meeste enquêtes sites ga je geld verdienen met het invullen van enquêtes. Soms kan het echter ook zo zijn dat je producten mag testen, alhoewel daar dan vaak ook weer een vragenlijst achteraan komt.

Die kan je maken op je laptop maar ook op je tablet of telefoon. Je deelt hiermee je mening over allerlei onderwerpen. Dat kunnen merken zijn, producten, reclame uitingen maar ook politieke kwesties.

De uitkomst van de onderzoeken worden voornamelijk ingezet door commerciële bedrijven om hun marketing of producten en diensten te blijven verbeteren. Omdat dit genoeg oplevert zijn ze ook bereid om I-Say er voor te betalen. En omdat zij weer willen dat hun leden mee blijven (en eerlijke antwoord geven) doen geven zijn hen (jou bijvoorbeeld) ook weer een beloning. Iedereen wint er dus bij.

Meedoen met I-Say kost je niks en is ook zonder enige verplichtingen. Zodra je bent aangemeld is het slim om eerst je profiel met alle persoonlijke kenmerken compleet in te vullen. Met die gegevens over bijvoorbeeld jouw leeftijd, geslacht maar ook gezin en huwelijkse status verzeker je namelijk dat je alleen uitnodigingen voor enquêtes krijgt waarbij je in de doelgroep valt.

Het is namelijk nogal irritant wanneer continu je uitnodigingen voor onderzoeken ontvangt waarbij je niet binnen de doelgroep hoort. Dat weet je vooraf namelijk niet, maar als je dan met goede moed begint met invullen wordt je vaak na een paar controlevragen uit de enquête gezet en krijg je ook geen vergoeding. Vul dus de kenmerken in en houd die periodiek up-to-date.

De uitnodigingen voor vragenlijsten ontvang je per e-mail. Of je op dat moment wel of niet mee wil of kan doen, dat moet je helemaal zelf beslissen. Nogmaals: er is geen verplichting. Maar als je niet meedoet dan verdien je ook geen punten. Daar moet je uiteraard wel iets voor doen.

Voordat je aan een onderzoek begint wordt je altijd geïnformeerd wat je ermee kan verdienen. Dat is wel zo prettig want dan weet je waarvoor je bezig bent. Ook staat er altijd een indicatie bij hoe lang het invullen ongeveer duurt.

Direct nadat je klaar bent krijg je de beloning gestort op de account en zodra je genoeg punten hebt kan je een cadeaubon bestellen. Deze ligt dan binnen enkele weken in jouw brievenbus.

Hoeveel verdien je?

Je snapt dat je meer zal verdienen op het moment dat je vaker meedoet en je mening geeft. Doe je helemaal niet mee dan heb je dus niks aan inkomsten. Doe je aan alles mee dan denken we dat je wel degelijk een mooi bedrag kan verdienen.

Zeker als je het combineert met de andere panels uit de Top 10 beste enquêtepanels. Als je met allemaal meedoet kan je zomaar €500,- per maand pakken of mee.

Is I-Say betrouwbaar?

Eerlijk is eerlijk je leest op internet wel verschillende meningen. Ook negatieve. Maar gemiddeld gezien komen deze uit op een voldoende.

Onze eigen ervaringen zijn overigens alleen maar positief en dat is voor ons het enige wat we echt kunnen controleren. Daarom zijn wij van mening dat deze website betrouwbaar is. Het saldo wordt correct bijgehouden en snel bijgewerkt. Uit het uitbetalen van de beloningen hebben we nooit mis zien gaan.

Eindoordeel

Waarschijnlijk kan je het zelf wel al invullen, maar wij bevelen zeker aan om je in te schrijven bij I-Say. Niet per se als eerste panel overigens, want hoewel ze in onze Top 10 staan, bezetten ze daarin weer wel de zevende plek.

Begin dus vooral eerst met de andere 6. Daar verdien je meer geld of is de kwaliteit hoger. En bovendien kan je bij veel van die anbdere sites wel geld verdienen dat naar je bankrekening gaat.

Maar wil je jezelf echt bij zoveel mogelijk goede panels aanmelden omdat je echt veel wil verdienen, en daar ook genoeg tijd voor hebt, dan moet je I-Say vooral gebruiken. Want ook VVV-bonnen kun je op veel plekken uitgeven aan leuke en nuttige dingen.