lifepoints review betrouwbaar
Door | 09 aug. 2023

Review: Wel of niet aanmelden bij LifePoints NL / LifePoints België?

Is Lifepoints betrouwbaar voor enquêtes invullen voor geld?

Die vragen beantwoorden we graag voor je in deze recensie.

Dat antwoord is trouwens heel duidelijk tweemaal: JA!

Omdat het wat ons betreft een van de beste panels in zowel Nederland als België blijkt.

Ze staan dus ook in de Top 10 beste betaalde enquête sites voor die beide landen.

Je kan hieronder lezen waarom dit zo moet zijn, inclusief een diepere beoordeling van onder andere de betrouwbaarheid.


Plus- en minpunten Lifepoints panel

+ Veel onderzoeken om in te vullen en dus kun je goed verdienen;

+ Goede vergoeding per gemaakte survey;

+ Beloningen worden na een onderzoek meteen bijgeschreven op je saldo;

+ Uitbetalen in geld kan via PayPal en al vanaf € 5,- (andere sites doorgaans € 10,-).

Over Lifepointspanel.com

LifePointspanel.com is een site en surveypanel dat onderdeel is van een groot en itnernationaal marktonderzoekbureau. Dit bureau heet Lightspeed en beheert dergelijke sites al sinds 1999. Hun vorige websites heette MySurvey en GlobalTestMarket en die zijn sinds april 2019 gezamenlijk overgegaan in LifePoints. Ze werken voor meer dan 1400 klanten in meer dan 60 verschillende landen.

Omdat het een panel is dat direct eigendom is van een odnerzoeksbureau, en niet een aparte partij die in opdracht werkt voor een bureau, betekent dit in de meeste gevallen dat de beloningen voor de panelleden hoger zijn per ingevulde vragenlijst.

lifepoints review

Hoe werkt Lifepoints panel?

Zoals eigenlijk alle panels dat wel doen: je krijgt betaald voor het invullen van onderzoek dat wordt gedaan in opdracht van klanten naar uiteenlopende onderwerpen waar jij je mening over mag geven.

Daarin geef je meestal je oordeel over uiteenlopende zaken als reclames, nieuwe product ideeën, actualiteit, politiek enzovoort. Soms mag je producten thuis testen / uitproberen, of meedoen aan andere soortig onderzoek zoals online praatgroepen of discussie forums.

De resultaten uit de surveys worden gebruikt door de opdrachtgevende bedrijven om hun producten en diensten te optimaliseren, soms ook marketing en advertenties. Daar halen ze voordeel uit en dus vinden ze het geen probleem om jou te betalen voor je hulp. Het is dus een win-win situatie.

Aanmelden bij LifePoints is gratis en vrijblijvend. Je deelname kost je dus nooit iets en je ben nooit verplicht aan een onderzoek mee te doen. Na je inschrijving is het verstandig om allereerst de profielkenmerken in te vullen. Met deze basale infomatie kan LifePoints er namelijk voor waken dat je de juiste surveys ontvangt waarvan je ook echt in de doelgroep hoort.

Vul je de profielkenmerken toch niet in, dan is de kans vele malen groter dat je uitnodigingen krijgt voor verkeerde onderzoeken. Je zal zien dat je dan na enkele vragen al niet meer verder kan en zonder vergoeding uit de vragenlijst wordt gegooid. Had je dus gewoon kunnen voorkomen.

Als je jezelf hebt aangemeld krijg je vanzelf per e-mail een notificatie als je kan meedoen aan een enquête. Nogmaals: je mag nog steeds bepalen of je mee wil doen op dat moment. Omdat je ook altijd zit hoe lang een vragenlijst ongeveer zal duren en wat de beloning gaat zijn kan je dit goe afwegen. Misschien heb je geen zin of tijd, of vind je de vergoeding te laag? Maar dan verdien je natuurlijk ook niks…

Lifepoints beloningen

Na het invullen krijg je direct je beloning in je account gestort. Deze beloningen spaar je op tot een minimaal saldo van 5 euro tot je die verdiensten kan laten uitkeren. Dit kan per PayPal tegoed naar uiteindelijk je bankrekening of in verschillende cadeaubonnen / waardebonnen.

hoe werkt lifepoints

Hoeveel kan je verdienen bij Lifepoints?

Een reguliere survey is doorgaans 50 of 70 punten (40 – 60 eurocent), en kost 7-15 minuten om te maken. Af en toe is een onderzoek ook meer waard, bijvoorbeeld 150 tot 200 punten, maar dan duurt het ook langer om die af te ronden. De beloning is altijd gekoppeld aan de hoeveelheid tijd die je erin moet stoppen.

Bijna iedere dag krijg je een uitnodiging voor een nieuwe vragenlijst waardoor je ook genoeg werk blijft houden om te blijven bijverdienen. Vooral als je LifePoints combineert met andere panels uit de top 10 beste enquête sites in Nederland / België kan je zelfs oplopend tot enkele honderden euro’s per maand binnenhalen.

Is LifePoints betrouwbaar?

We moeten wel benadrukken dat bij het schrijven van deze review het panel van Lifepoints pas enkele uren actief is in Nederland en België. Desalniettemin: aangezien het eigenlijk een vervolg is op de online panels van MySurvey en GlobalTestMarket kunnen we er wel een degelijk oordeel over vellen vanuit die jarenlange ervaring met dit bedrijf:

Betrouwbaarheid heeft twee vereisten bij onze recencies: ten eerste kijken we naar uitbetalingen van je verdiende vergoedingen, ten tweede of je verdienste correct worden toegekend. Samengevat dus eigenlijk: krijg je het geld waar je recht op hebt na al je invulwerk?

Op beide punten die we net noemden scoren ze een vette voldoende. Vergeleken met andere surveypanels maken we nagenoeg nooit mee dat dit mis gaat en dat is wel heel erg prettig. Na aan een onderzoek mee te hebben gedaan staat je beloning gelijk in je account, en het innen van dit saldo via PayPal is super snel, eenvoudig en foutloos.

Conclusie Lifepoints review

LifePoints is een van de beste enquête sites van Nederland en België. En nog veel landen daarbuiten ook trouwens! Ze zijn betrouwbaar en je kan er lekker geld verdienen, dat bovendien op meerdere manieren kan worden uitbetaald naar jouw voorkeur. Je moet je er dus zeker inschrijven als je wil geld verdienen met enquêtes.

Maar doe dat vooral ook in combinatie met andere sites uit onze Top 10 best betaalde enquête sites (zie een aparte lijst voor NL en BE). Dan verdien je namelijk meer omdat je meer werk krijgt.

Meer panel reviews: