Review: Is Enquetevergelijk.nl / Enquetevergelijk.be betrouwbaar of toch nep?

Nee hoor, het is geen scam per se.

Maar heeft het zin om je er in te schrijven?

Nee dat ook weer niet.

Enquêtevergelijk is namelijk zelf helemaal geen enquêtepanel, maar enkel een slimme website die jouw gegevens wil hebben om je vervolgens aan te melden bij de echte enquête sites.

Want daar verdienen ze zelf hun geld aan.

Maar daar kan je jezelf ook gewoon direct inschrijven. Kijk gewoon even in de Top 10 beste betaalde enquête sites van Nederland / België.

Zo simpel is het. En dan loop je ook niet het risico op allerlei andere vervelende spam.

Dat dit laatste gebeurt blijkt namelijk wel uit ervaringen en recensies.


Plus- en minpunten EnquêteVergelijk review

 Zijn zelf geen onderzoek panel / bureau, noch een enquête site. Ze betalen dus niet zelf voor enquêtes invullen voor geld.

 Ze willen je gegevens alleen om die door te geven aan de echte enquête sites, want daar verdienen ze zelf goed geld aan.

 Je heb deze “dienst” helemaal niet nodig, je kan zelf kiezen uit de best betaalde enquête sites die je dus gewoon op onze site kan vinden.

 Of enquêtevergelijk betrouwbaar is lijkt nog maar zeer de vraag, waar veel mensen misstanden melden via onder andere Trustpilot.

Over EnquêteVergelijk.nl

Deze site is in feite niets meer dan een slimme een tussenpartij, onderdeel van Marketing VF Ltd, een bedrijf dat geregistreerd is in het Verenigd Koninkrijk. Ze vragen je persoonlijke gegevens op om vervolgens tegen betaling door te sturen naar de enquête sites waarmee ze samenwerken, maar ook andere soorten partners. Ze gaan je dus niet zelf iets betalen of belonen, maar willen gewoon geld aan jou verdienen.

Dat is niet per se erg als ze ook goed advies geven, maar waarom met deze methode? Ze kunnen ook meteen vertellen welke enquête sites goed zijn? Al zullen dat waarschijnlijk alleen hun partners zijn waardoor ze worden betaald? Dat vinden we jammer en onnodig. Nu mogen hun partners je mailen zelfs ook bellen of sms-en. Zo blijkt uit de voorwaarden namelijk. Best wel agressief.

Hoe werkt EnquêteVergelijk?

Je kan je gratis en vrijblijvend inschrijven bij Enquetevergelijk. Op zich niets mis mee, het kost je geen inschrijfgeld of zoiets dergelijks. Daarna geven ze jou persoonlijke gegevens door aan hun partners, maar wie zijn dat allemaal? Dit kunnen er nogal wat zijn aangezien je toestemming geeft om mails te mogen ontvangen over alles dat te maken kan hebben met online geld verdienen.

Door dit te doen worden ze beloond door de enquête sites. Natuurlijk een goed recht, maar dit betekent ook dat ze altijd duidelijk belang bij hebben welke panels ze jou wel of niet aanbevelen. En daar zitten vast goede panels tussen, maar ook mindere sites die eigenlijk niet de moeite waard zijn. Want EnquêteVergelijk heeft hoe dan ook een (onbewust) vooroordeel dat ze je alles wel voor gaan schotelen waar ze zelf het meest aan kunnen verdienen.

Je kan je ook gewoon direct zelf inschrijven bij de beste enquête sites. Kan je zelf lezen wat de positieve en negatieve punten zijn en zelf kiezen waar je jezelf wel of niet inschrijft. Misschien heb je een voorkeur voor bepaalde manieren van uitbetalen of doe je graag aan onderzoeken mee ie over een bepaald onderwerp gaan?

Als je per panel meer informatie wil dan kan je ook onze reviews en ervaringen met enquête sites lezen. lezen. Per panel hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Dan kun je ze zelf vergelijken zonder dat je ze allemaal zelf moet gaan testen.

enquêtevergelijk website
enquêtevergelijk website

Hoeveel kan je verdienen met Enquêtevergelijk?

Meer dan genoeg. Maar als je je ook bij de slechte sites aanmeldt is dat nog steeds zonde van je tijd en verdien je uiteindelijk minder. Wij weten dat je € 300,- tot € 500,- kan bijverdienen per maand met de best betaalde enquête sites. Heb je dan nog meer tijd over, ja dan kan je ook aan de slechte onderzoek panels meedoen! (of je toch nog inschrijven via enquêtevergelijk.)

Bij Enquêtevergelijk zelf verdien je dus niks, zij zijn geen panel, versturen geen onderzoeken naar leden en betalen dus al zeker geen beloningen uit. Ze maken het ook wel mooier dan het is zelfs, want de 12 euro voor een enkele enquête die ze beloven… die bestaan echt niet.

Is EnquêteVergelijk betrouwbaar?

We gaan niet zeggen dat dit bedrijf of website niet betrouwbaar is of zelfs nep of een scam. We hebben namelijk niks ervaren dat daar op wijst. Maar we zien wel zaken die ons een niet lekker zitten. Er is alleen een homepage en natuurlijk het probleem dat ze je allerlei persoonlijke gegevens willen hebben en die delen met hun partners.

Want wie weet wat ze in de toekomst nog met jouw informatie gaan doen? Spammen? Doorverkopen? Het zou allemaal kunnen… en dat geeft ons geen prettig gevoel. En daar willen we je graag voor waarschuwen.

Enquêtevergelijk Trustpilot

Niet heel gek maar enquêtevergelijk krijgt best wat over zich heen op Trustpilot. Veel minimale scores en het lijkt nog knap dat ze een 2.2 sterren halen momenteel omdat iedereen hetzelfde zegt: alles aan deze site is nep. Maar dat hadden we ook wel door als je deze review leest. En het is zelfs vrij gek want alle zichtbare reviews zijn allemaal maar 1 ster dus we weten ook niet waar die 2,2 gemiddeld dan vandaan moet komen. Maar het mag duidelijk zijn nogmaals dat enquêtevergelijk niet betrouwbaar is in de ogen van veel mensen.

Conclusie EnquêteVergelijk review

Aanmelden heeft geen zin, kost je onnodig veel tijd en terwijl je jezelf ook direct bij de goede panels kan inschrijven. Daar zit ook minder risico aan vast.

Dus we zeggen het nogmaals: dit zijn de betrouwbare enquête sites (NL / België) en je mag helemaal zelf bepalen of, en zo ja bij welke jij je aanmeldt.

Waarom deze Enquête Vergelijk review?

Ja waarom eigenlijk? Waarom doen we zo ons best om een lang artikel te schrijven waarvoor we ons zelf hebben aangemeld als mystery lid zodat we eigenhandig deze site konden testen en vergelijken met andere partijen in deze snel groeiende markt van betaalde enquêtes? En waarom testen we zoveel van dit soort sites?

Omdat we schrijven over geld. En online geld verdienen is een onderwerp waar veel mensen meer over willen weten, en zeker over geld verdienen met enquêtes want veel mensen zien ook wel dat dit makkelijk verdienen is zonder gedoe of risico. En het is gewoon leuk ook.

Wat alleen niet leuk blijkt, is dat veel partijen op deze vraag inspringen om er simpelweg inkomsten mee te kunnen genereren. Zoals dit soort slimme jongens die als tussenportaal fungeren. Maar zo zijn er zelfs helaas ook belabberde panels die nooit uitbetalen of je bij het minste of geringste je account blokkeren. Weg geld…

De resultaten van onze reviews delen we dus graag om iedereen waar nodig te waarschuwen en tegelijkertijd de goede initiatieven te steunen. Wat jij met onze informatie doet mag je zelf weten, wij hoeven niet eerst je persoonlijke gegevens te hebben. Deel die dus ook niet zomaar met vage bedrijfjes, want daar kan veel kwaad mee worden gedaan.

Daarom dus deze enquêtevergelijk review. Leer van onze ervaringen. We kunnen de betrouwbaarheid niet zomaar in twijfel trekken, maar waar rook is… is meestal ook vuur.

Andere enquête site reviews: