Ervaringen / Review: Enquêtevergelijk.nl Nep of Betrouwbaar?

Auteur: |
enquetevergelijk.nl logo

Is Enquetevergelijk.nl nep?

Nee hoor.

Maar heeft het zin om je er in te schrijven?

Nee dat ook weer niet.

Enquetevergelijk is namelijk zelf helemaal geen enquêtepanel, maar enkel een slimme website die jouw gegevens wil hebben om je vervolgens aan te melden bij de echte enquêtesites. (Want daar verdienen ze geld aan.)

Maar daar kan je jezelf ook gewoon direct inschrijven. Kijk gewoon even in de Top 10 beste betaalde enquête sites van Nederland / België.

Zo simpel is het.

In deze review:

Plus- en minpunten

Zijn zelf geen onderzoekspanel / bureau, ze betalen dus niet zelf voor enquêtes invullen.

Ze willen je gegevens alleen om die door te geven aan de echte enquête sites, want daar verdienen ze aan.

Je heb deze dienst helemaal niet nodig, je kan hier de best betaalde enquête sites vinden.

Over Enquêtevergelijk

Deze site is in feite niets meer dan een slimme een tussenpartij, onderdeel van Marketing VF Ltd, een bedrijf dat geregistreerd is in het Verenigd Koninkrijk. Ze vragen je persoonlijke gegevens op om vervolgens door te sturen naar de enquête sites waarmee ze samenwerken. Ze gaan je dus niet zelf iets betalen of belonen, maar willen gewoon geld aan jou verdienen.

Dat is niet per se erg als ze ook goed advies geven, maar waarom met deze methode? Ze kunnen ook meteen vertellen welke enquêtesites goed zijn (al zullen dat waarschijnlijk alleen hun partners zijn)? Dat vinden we jammer en onnodig. Nu mogen hun partners je naar mailen zelfs ook bellen of sms-en!

Hoe werkt het?

Je kan je gratis en vrijblijvend inschrijven bij Enquetevergelijk. Op zich niets mis mee, het kost je geen inschrijfgeld of zoiets dergelijks. Daarna geven ze jou persoonlijke gegevens door aan hun partners, maar wie zijn dat allemaal?

Door dit te doen worden ze beloond van de enquête sites. Natuurlijk een goed recht, maar dit betekent ook dat ze altijd duidelijk belang bij hebben welke panels ze jou wel of niet aanbevelen. En daar zitten vast goede panels tussen, maar ook mindere sites die eigenlijk niet de moeite waard zijn.

Je kan je ook gewoon direct zelf inschrijven bij de beste enquête sites. Kan je zelf lezen wat de positieve en negatieve punten zijn en zelf kiezen waar je jezelf wel of niet inschrijft.

Als je per panel meer informatie wil dan kan je ook onze reviews en ervaringen met enquêtes invullen lezen. Per panel hebben we een uitgebreid artikel geschreven.

Hoeveel kan je verdienen?

Meer dan genoeg! Maar als je je ook bij de slechte sites aanmeldt is dat nog steeds zonde van je tijd en verdien je uiteindelijk minder. Wij weten dat je € 300,- tot € 500,- kan bijverdienen per maand met de beste enquêtepanels. Heb je dan nog meer tijd over, ja dan kan je ook aan de slechte onderzoekspanels meedoen! (of je toch nog inshrijven via enquêtevergelijk.)

Is Enquêtevergelijk.nl betrouwbaar?

We gaan niet zeggen dat dit bedrijf of website niet betrouwbaar is. Maar we zien wel zaken die ons een niet lekker zitten. Er is alleen een homepage, en natuurlijk het probleem dat ze je allerlei persoonlijke gegevens willen hebben en die delen met hun partners.

Want wie weet wat ze in de toekomst nog met jouw informatie gaan doen? Spammen? Doorverkopen? Het zou allemaal kunnen...

Conclusie

Aanmelden heeft geen zin, kost je onnodig veel tijd en terwijl je jezelf ook direct bij de goede panels kan inschrijven. Daar zit ook minder risico aan vast.

Dus we zeggen het nogmaals: dit zijn de betrouwbare enquête sites (NL / België) en je mag helemaal zelf bepalen of, en bij welke jij je aanmeldt.