review beenq betrouwbaar
Door | 22 juni 2023

Deze review gaat over een nieuw enquête panel genaamd BEENQ, te vinden op beenq.nl

Dit is een afkorting voor BEtaalde ENQuêtes.

Je kan er dus enquêtes invullen voor geld.

Leuk gevonden die naam, maar is deze site ook betrouwbaar?

Wat ons betreft zeker wel ja.

Niet zomaar een van de 10 best betaalde enquête sites van NL én België.

Ze staan zelfs op een mooie tweede plek.

Waarom dat zo is kan je hieronder verder lezen waarin we een beoordeling geven van alle belangrijke aspecten op basis van ervaringen van onszelf (omdat we de panels allemaal zelf testen en vergelijken) en de feedback die we van onze bezoekers krijgen.


Plus- en minpunten BEENQ review

+ Overzichtelijke en goed werkende site en app

+ Meeste surveys om aan mee te doen elke week van alle panels waardoor je veel kan verdienen

+ Goede eerlijke beloningen per betaalde enquête

+ Snel laten uitbetalen in geld via PayPal of Amazon.nl bonnen

Wat is BEENQ?

Beenq.nl is een website van BEENQ, een Nederlands bedrijf ingeschreven bij de KvK. Achter deze site zit een enquête panel dat draait op de software van het Zweedse CINT AB. Deze site richt zich enkel op de Nederlandstalige markt, welteverstaan Nederland en België (Vlaanderen).

Zoals je uit de naam wel kon opmaken specialiseren ze zich enkel op het beschikbaar stellen van betaalde enquêtes aan hun leden. Je kan er dus geld verdienen met enquêtesniet met andere methodes zoals andere sites wel eens aanbieden zoals cashback verdienen of verdienen als spaarprogramma.

Ze zijn vrij nieuw en opgericht in 2020. Ze willen vooral het zo leuk mogelijk maken om aan de onderzoeken mee te doen en daarbij willen ze vooral zich richten op de behoeften van de leden. Die kunnen bijvoorbeeld zelf aangeven aan wat voor soort onderzoeken ze mee willen doen en hoe vaak.

Hoe werkt BEENQ?

Inschrijven is vrijblijvend en gratis. Je kan meedoen vanaf 16 jaar in Nederland en vanaf 13 jaar in België. Dit heeft simpelweg te maken met wetgeving. Bij het aanmelden hoef je alleen je geslacht, naam, postcode en en geboortedatum op te geven.

Later kan je jouw profiel meer compleet maken door allerlei profielvragen te beantwoorden. Dit raden we je zeker aan want dan krijg je meer en ook meer relevante onderzoeken en zal je onderaan de streep gewoon meer kunnen verdienen.

Uitnodigingen voor een nieuwe enquête krijg je per e-mail of in de app als je die installeert. Daarbij wordt altijd op voorhand gecommuniceerd hoe lang invullen ongeveer zou moeten duren en welke beloning er voor wordt gegeven.

BEENQ app

Er is een goede app van BEENQ beschikbaar dit overigens wel anders heet, namelijk OpinionAPP. Je moet je eerst via de site inschrijven en dan kan je deze installeren. Je maakt daarna simpel connectie op basis van je gebruikte emailadres. In de app kan je alles wat je ook kan op de site, alleen is het wel een voordeel van de app dat je dan ook pushnotificaties krijgt als er een nieuw onderzoek beschikbaar is,

beenq app opinionapp
De app van BEENQ: OpinionAPP

BEENQ Uitbetaling

Nadat je een onderzoek hebt afgerond wordt deze meteen toegevoegd in je account. Al zodra je 10 euro bij elkaar hebt, wat best snel gaat, kan je dit laten uitkeren naar je PayPal account. Vanaf daar kan het verder naar je bank of je kan het meteen uitgeven. Beenq is dus een goede site om PayPal tegoed te verdienen.

Het is sinds kort ook mogelijk om de enquêtes in te vullen voor waardebonnen. Je kan dan kiezen voor een bon van Amazon.nl

Hoeveel verdien je met BEENQ?

Het fijne is van dit panel is dat ze je proberen te helpen om zoveel mogelijk te verdienen, mocht je dat willen. Er is dan ook een pagina met allerlei tips hoe je het beste gebruik kan maken van het panel en de portal. En natuurlijk is dit niet gek want als jij meer verdient, dan zijn ook.

De vergoeding die je krijgt voor een ingevuld onderzoek zijn zo eerlijk mogelijk en hangen af van de tijd die het duurt om de vragen te beantwoorden. Dit is op voorhand ingeschat door de onderzoekers. Het varieert van 20 cent voor een onderzoek van 1-2 minuten tot 3,50 euro voor een onderzoek van meer dan 36 minuten. Zeg maar ongeveer 10 cent per minuut.

In onze eigen ervaringen zijn er vooral ook veel onderzoeken beschikbaar. Dat maakt dat je dus meer kan verdienen, soms staan er tegelijkertijd wel 20 onderzoeken te wachten als je inlogt! Daarmee durven we wel te zetten dat je elke maand een uitbetaling kan realiseren. (dit kan vanaf 10 euro zoals eerder vermeld).

Zeker als je BEENQ combineer met meerdere van de andere beste enquête sites kan je ermee zomaar een paar honderd euro in totaal meer verdienen, elke maand!

Is BEENQ betrouwbaar?

Laten we eerst uiteenzetten wat wij eigenlijk verstaan onder betouwbaarheid. Dit is wat ons betreft opgebouwd uit een aantal zaken, namelijk:

  • Goed omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Je geeft namelijk nogal wat informatie aan een panel zoals persoonsgegevens, contactgegevens maar nog veel meer informatie in je profiel en zeker ook in de onderzoeken die je invult.
  • Snel en zonder fouten toekennen van je verdiensten. Die hoor je eigenlijk gewoon direct na het afronden van een survey uitgekeerd te krijgen in je account. En dit moet niet fout gaan want dan heb je jouw werk voor niks gedaan. En er steeds achteraan moeten zitten is ook niet leuk.
  • Snel en accuraat uitbetalen van je verdiensten. Dit moet niet weken duren en moet ook zeker niet mis gaan. Je doet voornamelijk mee om er ook daadwerkelijk wat mee te verdienen dus dan moet het wel binnenkomen.

Op deze punten scoort beenq.nl eigenlijk heel goed. Ze zijn in de samenwerking met CINT actief met de nieuwste en veiligste software en hebben alle belangrijk ISO certificeringen en zijn lid van de belangrijke branche organisaties voor goed en veilig marktonderzoek.

Uitbetalen van je verdiensten gaat snel via PayPal (bijna direct) en vanaf daar staat het alweer binnen enkele dagen op je bankrekening. Maar ook met PayPal kan je het direct uitgeven bij veel webshops.

BEENQ afmelden

Als je besluit niet meer mee te doen met BEENQ kan je jezelf ten alle tijden afmelden. Dit kan je doen in de portal, maar ook in elke mail die je krijgt. Bovendien kan je dit ook aanvragen door een mail te sturen:

BEENQ contact

Als je vragen hebt over je account, maar ook als je geen lid bent kan je via deze pagina contact opnemen. Er is een speciale helpdesk voor leden (Engelstalig), maar ook als je in het Nederlands contact wil zoeken kan dat: via het algemene contactformulier.

Conclusie BEENQ review

Als je bovenstaande hebt gelezen dan is het geen verrassing meer dat we je van harte aanbevelen om lid te worden bij BEENQ. Het is een goed werkende site, je hebt er genoeg enquêtes om aan mee te doen en je krijgt er een eerlijke beloning voor die je via PayPal tegoed kan laten uitbetalen naar je bankrekening.

Andere panel reviews: