Is Opinieland Betrouwbaar & Veilig? Reviews en Ervaringen

Auteur: |

Denk je erover om jezelf aan te melden bij Opinieland?

Lees dan eerst deze review goed door!

Al onze artikelen gaan namelijk over allerlei methoden van geld verdienen op internet, waaronder door het invullen van betaalde enquêtes, voor geld of cadeaubonnen.

Je zal zien dat Opinieland de Nummer 3 is in de Top 10 beste enquête sites van NL.

Hieronder kan je terugvinden waarom dat volgens ons zo is, inclusief een beoordeling van alle voor- en nadelen en een afgewogen recensie.

Maar het mag duidelijk zijn dat inschrijven een goed idee is!

In deze review:

Plus- en minpunten

Veel onderzoeken beschikbaar elke dag;

Je krijgt voor alle enquêtes een uitnodiging per mail, dus je kan er nooit eentje missen;

Vergoedingen worden direct bijgeschreven op je saldo;

Saldo wordt snel overgemaakt naar je bankrekening;

De beloning per onderzoek is niet heel hoog (zoals bij Panelclix), maar zeker wel voldoende.

Algemeen

Opinieland is onderdeel van Survey Sampling International en dat bedrijf bestaat al ruim 30 jaar. Het enige wat ze doen is online marktonderzoek, waarmee ze dus met recht een specialist zijn. Ze werken met marktonderzoekbureaus samen met grote en kleine merken maar ook directe fabrikanten en andere organisaties.

Het doel is om met hun onderzoek producten en diensten die jij elke dag gebruikt te verbeteren. Omdat ze in meerdere landen actief zijn binnen en buiten Europa kunnen ze bovendien goed verschillen tussen culturen en geografische regio's in kaart brengen.

Jij bent altijd de expert en specialist. De bedrijven zijn op zoek naar jouw mening en daarom krijg je er ook voor betaald. Het is bovendien ook jouw kans om een verschil te maken want door je ming te delen kan je impact hebben op de ontwikkeling van producten, diensten en reclames.

Opinieland denkt ook aan Goede Doelen, want voor elk onderoek dat jij maakt steunen ze er een naar jouw keuze. Die donatie maakt Opinieland over en gaat niet ten koste van jouw verdienste.

Hoe werkt het?

Zoals bij de meeste onderzoekspanels kan je geld verdienen met het maken van online onderzoeken over verschillende onderwerpen. Van apparaten tot advertenties, van gezondheidszorg tot hobby's. Deze kan je gemakkelijk invullen via elk apparaat dat internet geeft, dus op je laptop, tablet of telefoon. Soms krijg je ook producten thuis gestuurd zodat je ze kan uitproberen.

Aanmelden bij Opinieland is gratis en helemaal vrijblijvend. Zodra je bent ingeschreven raden we je aan om eerst de profielkenmerken in te vullen. Dit levert je niet alleen direct je eerste verdiensten op, maar het zorgt er vooral voor dat je voor de goede onderzoeken wordt uitgenodigd.

Je wil namelijk niet uitnodigingen voor enquêtes ontavngen waar je achteraf niet de goede doelgroep voor blijkt te zijn. Dan wordt je al na enkele vragen uit de vragenlijst gegooid en krijg je alsnog geen beloning. Vul dus die profielvragen in en houd die geregeld up-to-date.

De uitnodiging voor alle onderzoeken krijg je in je mail, en je mag dan steeds zelf weten of je wel of niet meedoet. Nogmaals, er is geen verplichting. Uiteraard verdien je alleen geld als je wel meedoet, maar dat is natuurlijk logisch.

Voordat je een vragenlijst gaat invullen zie je altijd staan hoeveel de vergoeding is. Wel zo fijn om dit van tevoren al te weten. Ook zie je hoe lang de enquêtes gaat duren, zodat je kan inschatten of je het de beloning waard vindt. Gelijk na het invullen van het onderzoek wordt de beloning op je saldo gezet.

Alle vergoedingen spaar je op tot minimaal €10,- waarna je het kan inwisselen voor geld via PayPal, maar je kan ook kiezen voor cadeabonnen. Ook doe je automatisch mee met een driemaandelijkse prijstrekking waarbij je kans maakt op €2000,-

Hoeveel verdien je?

Zolang je maar actief meedoet aan veel onderzoeken valt er genoeg te halen. Wij denken dat je zeker wel €50,- per maand mag verwachten op je bankrekening. Het zou zelfs meer kunnen zijn, zeker als je het combineert met andere enquête sites uit onze Top 10 beste enquêtes sites in Nederland.

Een extra voordeel van Opinieland is dat je het geld ook kan laten uitbetalen in cadeaubonnen. Omdat je hier geen geld mee verdient dat ok je bankrekening komt hoef je er van de Belastingdienst ook geen belasting over te betalen. Dat scheelt je zomaar alweer de helft!

Is Opinieland betrouwbaar?

In onze beleving wel. Zelf hebben we meerdere overboekingen aangevraagd en is het geld altijd zonder enige problemen aangekomen bij PayPal. Vandaar ook altijd weer zonder enige moeite op onze bankrekening. Je kan het trouwens ook direct vanaf PayPal gebruiken om dingen online mee te betalen, dat is helemaal veilig.

Ook is het zo dat als je aan onderzoeken meedoet dat de beloning per direct wordt toegekend aan je saldo. De site werkt dus altijd real-time.

Opinieland is daarmee zo goed voor de leden dat ze hen de vergoeding al uitbetalen, nog voordat zij deze zelf hebben ontvangen van de organisaties voor wie zij zelf de survey uitvoeren. Dit is bij veel andere panels zeker niet altijd het geval. Dus het antwoord op de vraag of Opinieland betrouwbaar is: dubbel en dwars!

Eindoordeel

Opinieland is is een de betere onderzoekspanels van Nederland en we raden je dan ook zonder twijfel aan om je in te schrijven. Je krijgt er de meeste onderzoeken beschikbaar, en dus een van de beste verdiensten. De portal is modern en alles werkt goed en snel. Ze zijn betrouwbaar en betalen vlot uit. Dat ze ook nog eens goede doelen steunen is een mooie bonus.