opinieland review ervaringen
Door | 09 aug. 2023

Denk je erover om jezelf aan te melden bij Opinieland? Maar twijfel je hoe betrouwbaar of veilig dit panel is? Lees dan eerst deze review goed door.

Wij schrijven namelijk over allerlei geld onderwerpen zoals online geld verdienen op internet, waaronder door geld verdienen met enquêtes.

Je zal zien dat Opinieland de nr. 9 is in de Top 10 best betaalde enquête sites van NL.

Hieronder kan je terugvinden waarom dat volgens ons zo is, inclusief een beoordeling van alle voor- en nadelen en een afgewogen recensie.

Maar het mag duidelijk zijn dat inschrijven een goed idee is.

NB: opinieland is alleen actief in Nederland, als Belg kan je jezelf inschrijven bij Opinionworld BE


Plus- en minpunten Opinieland review

+ Veel onderzoeken beschikbaar elke dag;

+ Je krijgt voor alle enquêtes een uitnodiging per mail, dus je kan er nooit eentje missen;

+ Vergoedingen worden direct bijgeschreven op je saldo;

+ Saldo wordt snel overgemaakt naar je PayPal rekening;

 De beloning per onderzoek is niet heel hoog (zoals bij Panelclix), maar zeker wel voldoende.

Over Opinieland

Opinieland is onderdeel van Survey Sampling International en dat bedrijf bestaat al ruim 30 jaar. Het enige wat ze doen is online marktonderzoek, waarmee ze dus met recht een specialist zijn. Ze werken via marktonderzoekbureaus samen met grote en kleine merken maar ook directe fabrikanten en andere organisaties.

Het doel is om met hun onderzoek producten en diensten te verbeteren die jij elke dag gebruikt. Omdat ze in meerdere landen actief zijn binnen en buiten Europa kunnen ze bovendien goed verschillen tussen culturen en geografische regio’s in kaart brengen. In veel andere landen zoals België zijn ze actief onder de naam Opinionworld.

Jij bent altijd de expert en specialist. De bedrijven zijn op zoek naar jouw mening en daarom krijg je er ook voor betaald. Het is bovendien ook jouw kans om een verschil te maken want door je mening te delen kan je impact hebben op de ontwikkeling van producten, diensten en reclames.

Opinieland denkt ook aan Goede Doelen, want voor elk onderzoek dat jij maakt steunen ze er een naar jouw keuze. Die donatie maakt Opinieland over en gaat niet ten koste van jouw verdienste.

Hoe werkt Opinieland?

Zoals bij de meeste onderzoekspanels kan je geld verdienen met het maken van online onderzoeken over verschillende onderwerpen. Van apparaten tot advertenties, van gezondheidszorg tot hobby’s. Deze kan je gemakkelijk invullen via elk apparaat dat internet geeft, dus op je laptop, tablet of telefoon. Soms krijg je ook producten thuis gestuurd zodat je ze kan uitproberen.

Aanmelden bij Opinieland is gratis en helemaal vrijblijvend. Zodra je bent ingeschreven raden we je aan om eerst de profielkenmerken in te vullen. Dit levert je niet alleen direct je eerste verdiensten op, maar het zorgt er vooral voor dat je voor de goede onderzoeken wordt uitgenodigd.

Je wil namelijk niet uitnodigingen voor enquêtes ontvangen waar je achteraf niet de goede doelgroep voor blijkt te zijn. Dan wordt je al na enkele vragen uit de vragenlijst gegooid en krijg je alsnog geen beloning. Vul dus die profielvragen in en houd die geregeld up-to-date.

De uitnodiging voor alle onderzoeken krijg je in je mail en je mag dan steeds zelf weten of je wel of niet meedoet. Nogmaals, er is geen verplichting. Uiteraard verdien je alleen geld als je wel meedoet, maar dat is natuurlijk logisch.

Voordat je een vragenlijst gaat invullen zie je altijd staan hoeveel de vergoeding is. Wel zo fijn om dit van tevoren al te weten. Ook zie je hoe lang de enquêtes gaat duren, zodat je kan inschatten of je het de beloning waard vindt. Gelijk na het invullen van het onderzoek wordt de beloning op je saldo gezet.

Alle vergoedingen spaar je op tot minimaal €10,- waarna je het kan inwisselen voor geld via PayPal, maar je kan ook kiezen voor cadeabonnen. Ook doe je automatisch mee met een driemaandelijkse prijstrekking waarbij je kans maakt op €2000,-

opinieland website

Opinieland website

Hoeveel kun je verdienen met Opinieland?

Zolang je maar actief meedoet aan veel onderzoeken valt er genoeg te halen. Wij denken dat je zeker wel €10,- per maand mag verwachten op je bankrekening. Het zou zelfs meer kunnen zijn, zeker als je het combineert met andere enquête sites uit onze top 10 beste enquêtes sites in Nederland. Dan loopt het zomaar op tot een paar honderd euro elke maand.

Een extra voordeel van Opinieland is dat je naast paypal tegoed verdienen jouw verdiensten ook kan laten uitbetalen in bonnen. Enquêtes invullen voor waardebonnen dus. Dat vind je wellicht leuker dan geld via PayPal, of je hebt daar helemaal geen account.Je hebt in ieder geval meer keuze.

Is Opinieland betrouwbaar?

In onze beleving is Opinieland betrouwbaar. Zelf hebben we meerdere overboekingen aangevraagd en is het geld altijd zonder enige problemen aangekomen bij PayPal. Vandaar ook altijd weer zonder enige moeite op onze bankrekening. Je kan het trouwens ook direct vanaf PayPal gebruiken om dingen online mee te betalen, dat is helemaal veilig.

Ook is het zo dat als je aan onderzoeken meedoet dat de beloning per direct wordt toegekend aan je saldo. De site werkt dus altijd real-time.

Opinieland is daarmee zo goed voor de leden dat ze hen de vergoeding al uitbetalen, nog voordat zij deze zelf hebben ontvangen van de organisaties voor wie zij zelf de survey uitvoeren. Dit is bij veel andere panels zeker niet altijd het geval. Dus het antwoord op de vraag of Opinieland betrouwbaar is: dubbel en dwars.

Conclusie Opinieland review

Opinieland is is een de betere onderzoek panels van Nederland en we raden je dan ook zonder twijfel aan om je in te schrijven. Je krijgt er de meeste onderzoeken beschikbaar, en dus een van de beste verdiensten. De portal is modern en alles werkt goed en snel. Ze zijn betrouwbaar en betalen vlot uit. Dat ze ook nog eens goede doelen steunen is een mooie bonus.

Waarom deze Opinieland review?

We schrijven niet zomaar deze review, dat doen we namelijk heel vaak. Juist over betaalde enquête sites zelfs. Want van alle geldzaken is online geld verdienen het meest gevraagde onderwerp, en daarbinnen staat enquêtes invullen voor geld weer op 1.

Iedereen wil weten bij welke je moet meedoen, en bij welke niet. Logisch, want er zijn ongelooflijk veel van dit soort partijen en veel ervan zijn helaas niet zo goed. Er zijn zelfs panels waar de uitbetalingen niet aankomen, leden zomaar hun account wordt afgepakt en je dus al je werk voor niks doet.

Er zijn zelfs sites die geen panel zijn maar doen alsof, zoals enquetevergelijk of surveyworld. Dit zijn enkel sluwe tussenpartijen die gewoon je persoonlijke en contactgegeven willen misbruiken. Goed opletten dus!

Daarom dus deze Opinieland review, zij zijn gelukkig wel betrouwbaar. Dat kunnen we zeggen omdat we altijd zelf de sites testen als mystery lid om tot de beschreven resultaten te komen. Die delen we met jou zodat jij de sites kan vergelijken. Je mag zelf weten waar je jezelf aanmeldt, maakt ons niet uit en we hoeven al helemaal niet je gegevens te hebben.

Meer panel reviews: