toluna review ervaringen betrouwbaar
Door | 27 juni 2023

Deze review gaat over Toluna.nl / Toluna.be (ook wel bekend als Toluna Influencers),

een van de meest bekende onderzoekspanels waar je kunt geld verdienen met enquêtes.

Maar is jezelf inschrijven wel zo verstandig

Jazeker!

Je zal zien dat Toluna een van de betere is, zelfs een vaste klant in onze Top 10 best betaalde enquête sites.

Ja sorry nu verklappen we een beetje de rest van dit artikel, maar wil je meer weten waarom Toluna zo hoog staat en wat de beoordeling is van alle belangrijke eigenschappen van deze website?

Lees dan vooral verder in deze recensie wat onze ervaringen en die van onze bezoekers zijn.


Plus- en minpunten Toluna review

+  Echt veel enquêtes om te maken elke dag, dat verdient lekker snel;

+  Prima vergoeding per ingevulde survey, die meteen na afloop wordt bijgeschreven;

+  Goede app beschikbaar waarmee je nog makkelijker kan meedoen;

+  Je verdiensten verzilveren kan op de Toluna beloningspagina. Je kan kiezen voor cadeaubonnen of een overboeking naar je PayPal rekening;

  Het gebeurt ons iets te vaak dat we een uitnodiging krijgen voor een vragenlijst waarbij we na een paar vragen niet in de doelgroep blijken te vallen. Dan mag je alsnog niet meedoen…

Wat is Toluna?

Toluna is onderdeel van een groter bedrijf met een vergelijkbare naam: Toluna Group. Simpel uitgelegd: De Toluna Group is het onderzoeksbureau, toluna.com is de website die een community / panel met 60.000 leden heeft bij wie ze het onderzoek daadwerkelijk uitvoeren. En jij kan je daar dus inschrijven voor enquêtes invullen voor geld.

De onderzoeken doen ze voor grote gerenommeerde bedrijven, merken, publieke organisaties zoals overheden, PR-bureaus en zelfs voor individuele mensen / onderzoekers. Zij gebruiken jouw mening om hun producten en diensten te verbeteren. Soms kan je zelfs bepalen of een nieuw product-idee echt op de markt komt, of dat een reclame echt op tv verschijnt. Hoe gaaf is dat?

Hoe werkt Toluna?

Jezelf inschrijven bij Toluna is gratis. En niet alleen kost niks, er zitten bovendien ook geen verplichtingen aan. Dat het vrijblijvend is maakt echter niet dat je daarmee klaar bent.

We raden je wel aan om na aanmelden je profiel zoveel mogelijk compleet te maken. Met alle formatie die je in kan vullen zorg je ervoor dat Toluna je voor zover mogelijk alleen maar onderzoeken kan sturen die ook echt voor jou bedoeld zijn.

Gaat dit namelijk mis, dan zal je zien dat je niet in de doelgroep valt en na enkele vragen alsnog uit de vragenlijst wordt gezet. Zonde van je tijd en ook een teleurstelling. Vooral invullen dus en geregeld checken of het allemaal nog kloppend is.

Nadat je helemaal bent aangemeld ga je vanzelf uitnodingen ontvangen per e-mail of app om mee te doen aan betaalde enquêtes. Je kan ook bij Toluna inloggen om te kijken welke onderzoeken er allemaal beschikbaar zijn om aan mee te doen. Bovendien zie je bij een login ook meer mogelijkheden om geld te verdienen, en kan je meedoen aan Polls en Battles of deze zelf starten (zie verderop).

Je hoeft overigens niet verplicht mee te doen aan onderzoeken. Bij elke uitnodiging staat hoe lang ze duren en wat de vergoeding is voor het invullen. Kan je helemaal zelf afwegen of je op dat moment tijd en zin hebt, en of je het de beloning waard vindt.

Het invullen kan op je computer (desktop of laptop) maar meestal ook op een tablet of telefoon (smartphone). Bedenk je wel dat je alleen maar punten kan verdienen door wel mee te doen…

Toluna uitbetalen / beloningen

De punten die je met de onderzoeken verdient kan je vervolgens ten gelde maken op de Toluna beloningspagina. Daar kan je jouw zuurverdiende saldo laten uitbetalen op allerlei verschillende manieren. Cadeaus, waardebonnen van webshops zoals Bol.com en een uitbetaling naar jouw PayPal rekening. PayPal tegoed verdienen is dus een optie, direct overboeken naar je bank niet.

Let wel op dat je punten maar tijdelijk houdbaar zijn en je dus niet te lang wacht om je verdiensten te verzilveren / cashen. Goed om te weten: als je in geld wil rekenen zijn 120.000 punten hetzelfde als € 30,- en dat betekent dus dat 4000 punten gelijk staat aan € 1,- (een normale enquête levert je 1200-1600 punten op). De houdbaarheid van je punten is trouwens 16 maanden dus een uitbetaling kun je makkelijk halen omdat er meer dan genoeg onderzoeken zijn om aan mee te doen.

Polls, Thumbs It of Battles

Je kan ook zelf je eigen mini-onderzoekjes uitvoeren bij Toluna. Dit kan door een vraag te stellen aan andere leden. Dit kan op meerdere manieren:

  1. Poll: een vraag met een paar vaste antwoorden.
  2. Thumbs It: een vraag met als antwoord “duim omhoog” of “duim omlaag” (Top of Flop).
  3. Battle: laat mensen kiezen uit twee zaken die je wil vergelijken

Het grappige is dat je deze uitkomsten ook weer heel makkelijk kan delen op je website of blog.

Hoeveel kan je verdienen met Toluna?

De meeste enquêtes zijn zoals benoemd 1200 of 1600 punten, soms heb je ook grotere onderzoeken voor een hogere beloning. Vooral omdat je zoveel onderzoeken kan maken is de verdienpotentie ook groot.

We denken dat je met een beetje inzet en goede wil zomaar € 50,- per maand kan verdienen. En als je ook goed meedoet met de andere panels die je kan vinden in de top 10 beste enquêtes sites van Nederland, kan je een inkomen / bijverdienste verwachten van € 300,- to € 500,- per maand.

Is Toluna betrouwbaar?

Kort antwoord: jazeker! Waarom? De website is modern en werkt goed, er wordt altijd keurig snel en correct opgelet dat je saldo klopt en je verdiende beloningen direct worden opgeteld.

Ook de uitbetalingen gaan snel en nooit mis in onze ervaring. Dat dit vlekkeloos loopt is echt heel belangrijk, je wil niet na al je harde werk nog moeten zeuren bij de klantenservice om je welverdiende beloning.

Toluna website

Conclusie Toluna review

Toluna is een heel goede website waar je goed kan verdienen door enquêtes in te vullen. Je kan deze maken op bijna elk apparaat, als het maar internet heeft. Je verdiende punten kan je inwisselen voor cadeaus, waardebonnen en geld, al vanaf een laag bedrag zijn de eerste beloningen mogelijk.

Omdat de vergoeding per onderzoek prima is en je bovendien heel veel vragenlijsten hebt om te maken, kan je snel veel verdienen. De site werkt goed, de app is prettig, waarom lees je dit eigenlijk nog? Word gewoon lid! Daar ga je alleen maar plezier aan beleven 🙂

Wil je echt goed bijverdienen? Kijk dan ook een in ons artikel over online geld verdienen op internet, waarin we nog 43 andere goede methodes laten zien naast betaalde enquêtes. Probeer en combineer vooral meerdere daarvan om meer binnen te halen. Met sommige kan je zelfs snel rijk worden.

Waarom deze Toluna review?

Omdat we heel veel reviews schrijven over website waar je online geld kan verdienen, want daar zijn er nogal veel van. En helaas bijna net zoveel misstanden, want zeker niet alle sites zijn even betrouwbaar of goed te noemen.

En omdat een van de meest populaire methoden van geld verdienen via internet is om betaalde enquêtes in te vullen, nemen we dat soort partijen veelvuldig onder de loep. Er zijn er dan ook meer dan genoeg.

Alleen gaat het niet altijd goed met uitbetalen, of zijn er ook genoeg die gewoonweg slecht betalen. En dan zijn er zelfs neppe sites die doen alsof ze een panel zijn maar eigenlijk alleen maar je gegevens doorverkopen. Zoals enquetevergelijk en surveyworld. Opgelet dus!

Wij testen de sites door zelf lid te worden en onze ervaringen en resultaten hier te delen. Daarmee kan je zelf vergelijken welke panels je kiest. Dat maakt ons overigens helemaal niet uit, wij zijn niet uit op jouw gegevens. Daarom dus deze Toluna review. Zij zijn gelukkig zeer betrouwbaar als je kijkt naar recensies en ervaringen.

Overige panel reviews: