listwise betrouwbaar review
Door | 09 aug. 2023

Listwise Nederland is een relatief nieuw en groeiend enquête panel.

Denk jij er ook over na om er lid te worden?

Dan is het goed dat je eerst naar reviews zoekt om te kijken of Listwise betrouwbaar is en op deze pagina bent gekomen.

Listwise.nl staat namelijk NIET in de top 10 best betaalde enquête sites, dus wij raden je dan ook aan om je eerst voor die tien in te schrijven en daarna pas te kijken of je tijd over hebt voor extra panels…

En als je inderdaad zo ver komt dan zullen we je Listwise niet direct afraden.

Waarom kan je lezen in onze beoordeling hieronder.


Plus- en minpunten ListWise review

+ Verdiensten kan je inwisselen voor zowel geld (naar bankrekening) als cadeaubonnen

+ Vergoeding per onderzoek is gemiddeld vergelijken met andere sites

+ We kunnen je zeggen dat Listwise betrouwbaar is

 Weinig surveys om te maken per maand (1 tot 6), bij andere bureaus is dit veel meer

– Daardoor verdien je alsnog niet erg veel met dit programma

Uitbetalen doen ze maar 1 keer per week, dat gaat dus niet zo snel.

Over ListWise Nederland

ListWise is actief in meerdere landen en onderdeel van Just Panels. Alle onderzoeken worden uitgezet met de technologie van CINT, een Zweeds bedrijf. Listwise Nederland is weer onderdeel van Right Minds.

Dat laatste is een marktonderzoeksbureau en doet daarbij ook andersoortige onderzoeken als klanttevredenheid en werknemerstevredenheid bij bedrijven. Zij zijn degene die contacten onderhouden met de bedrijven voor wie ze in opdracht de onderzoeken doen via het panel van Listwise waar jij je dus voor kan aanmelden.

De bedrijven willen hier best voor betalen omdat ze op basis van jouw meningen en die van anderen kunnen leren hoe ze hun werk beter kunnen doen. Of dit nu gaat over producten, diensten of marketing.

Hoe werkt Listwise?

Eerst maar eens beginnen om jezelf in te schrijven. Daar begint het bij. En wees niet bang, hier zitten geen kosten aan verbonden en ook geen verplichtingen. Meedoen is dus gratis en vrijblijvend. Dit laatste betekent dat je voor elke uitnodiging die je krijgt om mee te doen aan een onderzoek, je helemaal zelf mag bepalen of je mee wil doen of niet. Omdat in die uitnodiging ook altijd vermeld staat wat de beloning is voor het invullen en hoe lang dit ongeveer duurt, kan je dit mooi afwegen: vind je het de vergoeding waard en heb je genoeg tijd?

Voordat je echter aan de slag gaat raden we je aan om na inschrijving eerst zoveel mogelijk je profiel compleet te maken. Even inloggen dus en kijken wat je nog kan aanvullen. Daarmee zorg je namelijk dat je alleen maar goede uitnodiging krijgt waarbij je ook tot de doelgroep behoort.

Krijg je namelijk per ongeluk een onderzoek waarbij je hier niet in valt, dan moet je na enkele vragen alsnog stoppen en verdien je ook niks. Zonde van je tijd, maar kan je Listwise niet aanrekenen als je profiel niet compleet is. Het gebeurt ook nog wel eens als je profiel wel gevuld is hoor, maar een stuk minder.

hoe werkt listwise

De uitnodigingen voor de vragenlijsten krijg je vanzelf per mail toegestuurd dus daar hoef je niks aan te doen. Alleen even je inbox in de gaten houden, want je moet niet te lang wachten voordat je gaat invullen. Dit omdat onderzoeken niet lang open staan, of zelfs bij een bepaald aantal kandidaten vanzelf al sluiten. Listwise biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf aan te geven hoeveel onderzoeken je per maand wil ontvangen.

De onderwerpen van de onderzoeken lopen uiteen. Het zijn voornamelijk vragenlijsten maar er komen ook wel eens andere soorten of vormen voorbij, zoals reclames beoordelen bijvoorbeeld wat best leuk is.

Listwise Uitbetaling

Als je een onderzoek hebt gemaakt krijg je gelijk de beloning in de account toegewezen, en zodra je saldo een totaal van €10,- bereikt kan je dit laten uitkeren in verschillende beloningen. Een overboeking naar je bankrekening of cadeaubonnen van Bol.com of iTunes. Je kan bij dit panel dus naast enquêtes invullen voor geld ook enquêtes invullen voor waardebonnen. Alleen PayPal tegoed verdienen is hier geen optie.

Wat verdien je bij ListWise?

De inkomsten die je uit dit panel kan halen vallen helaas wel wat tegen. Hoewel de vergoeding per enquête helemaal niet zo slecht is (€0,20 – €2,50 … maar boven de €1,- gebeurt niet vaak hoor) is het aantal vragenlijsten waaraan je mee kan doen per maand gering, namelijk maximaal rond de 6.

Dit terwijl andere onderzoekspanels met gemak één tot meerdere surveys per dag uitzetten. Aanmelden is daarmee nog steeds niet zonde van je tijd, maar je zal je moeten realiseren dat je er gewoonweg nooit meer dan enkele euro’s per maand mee zal gaan binnenhalen.

Is ListWise betrouwbaar?

Ja ListWise is betrouwbaar. Hier zijn helemaal geen klachten over te vinden. Dat zegt vaak al genoeg. Wij letten voor de betrouwbaarheid om een tweetal zaken: accuraat bijhouden van je verdiensten (beloningen goed en snel toekennen in je account), en uiteraard ook het correct uitbetalen van het saldo, of dit nu is in de vorm van bonnen, cadeau of echt geld. Hier is bij Listwise niks op aan te merken.

Conclusie Listwise review

Als we alles samenvatten dan komen we tot de conclusie dat Listwise absoluut een aantal mooie kenmerken heeft waarmee ze in potentie een van de betere enquête sites kunnen worden in Nederland. We hopen dan ook zeker dat ze dit waar gaan maken want dan kunnen we er allemaal veel plezier aan beleven!

Voor nu vallen ze echter buiten de Top 10 beste enquêtepanels binnen Nederland. Wij raden je aan om je eerst bij die tien sites in te schrijven omdat je daar meer verdient. Daarmee zal je al genoeg tijd kwijt zijn en bovendien ook al prima mee verdienen, tot wel enkele honderden euro’s per maand. Wil je toch meer en heb je nog tijd over, dan is Listwise een optie.

Andere panel reviews: