mediapanel review ervaringen betrouwbaar
Door | 10 aug. 2023

Geld verdienen met enquêtes invullen is een van de meest populaire manieren van geld verdienen via internet.

Terecht, want het levert makkelijk een mooie bijverdienste op.

Maar dan wil je jezelf wel aanmelden bij de betrouwbare en best betaalde enquête sites.

En jij vraagt je af of MediaPanel in dat lijstje hoort…

Het antwoord is: JA ! Dit is zeker een goed panel dat we je kunnen aanraden om direct lid van te worden.

Ze staan niet voor niets hoog in de Top 10 beste sites voor België.

Waarom we dat eigenlijk zo duidelijk vinden kan je uiteraard verder lezen in dit artikel waarin we alle belangrijke punten beoordelen.

Op basis van onze eigen ervaringen, maar ook die van onze bezoekers en die van andere online reviews die je kan terugvinden.


Plus- en minpunten MediaPanel review

+  De vragenlijsten zijn leuk en gaan altijd over nieuwe dingen, namelijk de laatste tv en radio programma’s;

+ Vergoedingen zijn meer dan prima per ingevulde enquête, die allemaal niet te lang zijn;

+ Er zijn dagelijks nieuwe enquêtes om aan mee te doen;

+ Je kunt het saldo, al vanaf €5,- laten uitbetalen in waardebonnen of in geld (PayPal tegoed). Met PayPal kan je er direct mee shoppen bij webwinkels of het alsnog overboeken naar je bank;

  Hoewel er met regelmaat nieuwe surveys komen, is dat toch net even wat minder dan bij de concurrentie. Combineer dit lidmaatschap dus vooral met andere enquête panels.

Over Mediapanel.be

Ipsos iSay is het meer bekende grotere broertje van Mediapanel. (Lees ook de Ipsos iSay review) Beide zijn ze onderdeel van Ipsos, een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat in meer dan 90 landen actief is. Het hoofdkantoor staat in Parijs. Zij bestaan al sinds 1975 en zijn in de jaren ’90 door flink wat overnames een van de 3 grootste onderzoeksbedrijven ter wereld geworden met inmiddels al ruim 18 duizend medewerkers.

Beide panels zijn een belangrijke link in het bedrijf want dit is de weg via ze al hun onderzoeken kunnen uitvoeren. Het grote panel iSay is niet alleen in Nederland & België actief maar ook in onder andere Oceanië. MediaPanel is overigens wel specifiek bedoeld voor de Vlaamse markt. Ze hebben die panel overgekocht van GFK toen toen het nog MediaJury heette.

ipsos logo
Ipsos logo

Hoe werkt MediaPanel?

Eigenlijk is Mediapanel.be net als alle andere enquêtesites waar je kan meedoen met enquêtes invullen voor geld. Behalve dan natuurlijk dat de dagelijkse onderzoeken enkel en alleen gaan over de tv programma’s die je kijkt, en soms de radio shows die je luistert. Dat betekent dat het wel enkel online vragenlijsten zijn, niet zoals bij andere panels waar je ook wel eens kan producten testen voor geld, of geld kan verdienen met reclames beoordelen.

Het begint uiteraard allemaal met inschrijven. Zorg dat je jouw profiel zo volledig mogelijk invult, want op basis van je profielkenmerken zal je gericht onderzoeken gaan ontvangen. Kloppen je gegevens niet, zijn ze onvolledig of niet up-to-date dan kan het zijn dat je wel een uitnodiging ontvangt maar toch niet in de doelgroep valt.

Dan kan je vaak niet meedoen. Dat is zonde want daar komt je vaak pas na enkele vragen achter. Dat kost je onnodig tijd en goede moed. En je verdient er niks mee. Het kan zelfs zo zijn dat je hierdoor betaalde enquêtes misloopt die je anders wel had gekregen.

In de uitnodiging van de onderzoeken staat altijd een tijdsduur en beloning vermeld. Zo weet je hoe lang je ervoor nodig hebt en of je de vergoeding hoog genoeg vindt. Je mag altijd kiezen om niet mee te doen. Sowieso is je gehele deelname aan het panel vrijblijvend en uiteraard gratis.

Onderzoeken kan je maken op je computer maar vaak ook op je tablet of mobiel. Ze worden afgenomen om informatie te verzamelen over kijkgedrag en daarmee de programmering en de programma’s zelf te verbeteren.

Uitbetaling MediaPanel

Zodra je een onderzoek afrond ontvang je jouw verdiensten in je account. Als dit een totaal van 5 euro of meer is kan je dit laten uitkeren. Er zij verschillende opties zoals een aantal vouchers (enquêtes invullen voor waardebonnen) en PayPal tegoed. Dat is net zo goed als cash want vanaf PayPal kan je het naar je rekening overboeken.

Hoeveel verdien je met MediaPanel?

Er zijn als het goed is meerdere onderzoeken om in te vullen per week, dagelijks als het goed is zelfs. Nu zijn het kortere surveys dus verwacht niet hele hoge beloningen die je elders krijgt voor langere onderzoeken. Maar doordat de frequentie goed is, is de totale verdienste ook prima.

We raden je wel aan om niet alleen van dit panel maar ook van andere lid te worden. Het beste zelfs de gehele top 10 best betaalde enquêtes. Want dan zal je simpelweg aan meer onderzoeken kunnen meedoen, en bovendien ook verschillende wat het afwisselend maakt. En onderaan de streep zal je uiteraard meer verdienen. En dat kan zomaar oplopen tot een paar honderd euro in de maand.

mediapanel.be website
mediapanel.be website

Is MediaPanel betrouwbaar?

Absoluut is Mediapanel betrouwbaar. Zoals we al hebben vermeld is dit panel onderdeel van het gerenommeerde Ipsos dat ook het welbekende en veelgeprezen iSay panel beheert. Je hoeft je hier dus zeker geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid.

Omdat het een relatief nieuw panel is zijn er weinig ervaringen te vinden online, maar je kan op basis van eerdere ervaringen met dit bedrijf onder andere naam wel ervan uitgaan dat het goed zit.

Conclusie MediaPanel review

Zeker lid worden! Dat moge na de bovenstaande observaties wel duidelijk zijn. Ze zijn betrouwbaar, hebben frequent leuke onderzoeken en betalen al uit vanaf 5 euro. Dat is snel want veel concurrenten doen dit pas vanaf 10 euro.

Maar alleen dit panel gaat je geen grote verdienste opleveren, daarvoor moet je jezelf vooral bij meer van de beste enquête sites aanmelden.

Andere panel reviews: