Home » Kennisbank » Profielkenmerken

profielkenmerken

Wat zijn profielkenmerken?

Profielkenmerken zijn gegevens over bijvoorbeeld jouw demografie. Denk aan leeftijd, geslacht, woonplaats, opleidingsniveau enzovoort. Deze worden veelal gevraagd om in te vullen door betaalde enquête sites & consumentenpanels waar je als lid geld kunt verdienen door enquêtes in te vullen. 

Waarom worden profielkenmerken gevraagd?

Op basis van deze kenmerken kan de enquête site bepalen of een onderzoek voor jou interessant is of niet. De vragenlijsten moeten namelijk altijd worden uitgevoerd onder een bepaalde doelgroep. Dit bepaalt de opdrachtgever.

Bijvoorbeeld zoeken zijn naar mannen en vrouwen in de leeftijd van 18-35 jaar, met opleidingsniveau HBO of hoger. Om jou te kunnen selecteren voor dit onderzoek moet het panel dus over deze informatie van jou beschikken. Hoe meer ze van je weten, des te zorgvuldiger dit proces kan worden uitgevoerd.

Wat als ik de profielkenmerken niet invul?

Dan kan het (vaker) gebeuren dat je voor een survey wordt uitgenodigd waarbij je toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Dan wordt je vaak na enkele controle vragen alsnog meegedeeld dat je niet mee kunt doen. Zonde van je tijd en je verdient dan ook niks. Daarom raden we je ook aan om de profielkenmerken wel altijd in te vullen én geregeld bij te houden.

Krijg ik ook betaald voor het invullen van deze kenmerken?

Er zijn enquêtesites waar je betaald krijgt om je profiel volledig in te vullen, het beste voorbeeld hiervan is Panelclix, wat ons betreft overigens ook de beste enquêtesite van Nederland en België. Als je lid wordt kan je meteen al verdienen door deze in te vullen en elke keer als ze aan een update toe zijn wordt je hier weer voor beloond. Wel zo eerlijk want het kost je net als een betaalde enquête gewoon tijd om in te vullen!

Anderzijds zijn er ook sites waarvoor je niet betaald krijgt om dit bij te houden. Laat dit je echter niet tegenhouden, want door ze wel goed in te vullen zal je uiteindelijk aan meer vragenlijsten mee kunnen doen en dus alsnog meer verdienen.

Profielkenmerken bij Panelclix