10 x Producten Testen voor Geld (Reviewen)

Auteur: |
als beste getest door Nederland

Wil jij betaald producten testen voor bedrijven?

Uitproberen en beoordelen, vanuit huis?

Zoals beauty spullen of juist andere dingen?

En het gereviewde product houden?

En daarmee ook nog eens geld verdienen?

Kan allemaal, wij vertellen je hoe en waar.

In dit artikel:

10 Beste Testpanels

Oké, voordat je verder leest… er zijn een heleboel sites die zeggen dat je producten mag testen, maar het gratis mogen houden of zelfs er ook echt betaald voor krijgen dat is al een stuk lastiger.

En dan nog weet je niet eens goed welke van de overgebleven bedrijven wel betrouwbaar zijn…

Daarom hebben we een lijst voor je gemaakt met de 10 best betaalde enquête sites voor zowel Nederland als België. Dit noemen we ook wel enquête sites of onderzoek panels, omdat dit soort bedrijven vaak meer doen dan enkel product testen. Zij betalen jou voor je mening in allerlei soorten onderzoeken.Over de producten en artikelen die je test, maar ook over andere dingen mag je jouw oordeel vellen zoals bijvoorbeeld: reclames (al op tv of nog niet), online advertenties, product ideeën die nog op de markt moeten komen, websites, webshops, dienstverlening, merken, klantenservice en nog veel meer.

Het is dus niet altijd iets dat je thuis gestuurd krijgt om uit te proberen, maar je zal er wel altijd een eerlijke beloning voor ontvangen. Netjes overgeboekt naar je eigen bankrekening, uitgekeerd als PayPal tegoed, of in de vorm van waardebonnen of cadeaus. Vaak mag je hierin zelf een keuze maken en/of afwisselen.

Gratis testproduct houden

De meest basale manier om iets over te houden (letterlijk) aan het testen van een product is om het te mogen houden. Bij de meest simpele dingen is dat ook wel heel erg logisch, want je kan bijvoorbeeld moeilijk shampoo, schoonmaak middelen, make up of andere beauty producten na gebruik weer terug gaan geven. We hebben ook wel eens voedingsproducten getest.

Dit zijn echter ook kleine beloningen, vaak hele specifieke of bijzondere producten die je wellicht niet eens (echt) nodig hebt. Bovendien vinden dit soort testen niet vaak plaats. Je kan je wel inschrijven bij testpanels van bijvoorbeeld de Zeeman of supermarkten zoals Jumbo, PLUS en COOP, maar daar zitten al heel veel mensen bij en dan kom je nooit aan de beurt.

Dan kan je dus beter zoals hierboven al benoemd de 10 beste testpanels gebruiken (zie na de link top 10 voor zowel Nederland als België), want die werken voor heel veel bedrijven en hebben altijd werk voor je.

Echt interessant wordt het eigenlijk pas als je producten mag houden die wat meer kosten of langer meegaan zoals elektronica (denk aan Samsung, Apple, Media Markt). Zo hebben wij wel eens een gloednieuw model scheerapparaat getest voor Philips. Maar helaas, die moest wel weer terug want dan wordt juist het apparaat nog eens goed bekeken om ook weer van te leren of het te verbeteren. (slijtage etc.)

Geld verdienen met producten testen

Daarom zijn wij er dus ook groot voorstander van dat je dit echt gaat doen voor geld, zodat je er zeker weten iets nuttigs aan over houdt. En dus het liefst in de vorm van echt geld. Bonnen zijn ook goed want je krijgt die vaak van Bol.com of de VVV en daar kan je eigenlijk ook alles wel mee kopen.

Het werkt hier trouwens heel goed om je bij meerdere panels in te schrijven. Meedoen is toch gratis (soms krijg je juist zelfs een aanmeldbonus), en bovendien geheeld vrijblijvend. Krijg je dus een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek, dan hoeft dat niet verplicht en mag je ook weigeren. Maar dan verdien je ook niks, dat snap je.

Maar door bij meerdere enquête sites lid te zijn, verzeker je jezelf ook van meer werk, en dus meer inkomsten. Dan is de kans ook vele malen groter dat er een onderzoek beschikbaar is om het moment dat het jou uitkomt. Of dat nu thuis is of onderweg op je telefoon, dat kan ook allemaal in deze moderne tijd.

Andere manieren van thuiswerk

Producten testen en andere vormen van marktonderzoek zijn overigens bij lange na niet de enige manieren om vanuit huis / online via internet geld te verdienen. Zo kun je ook geld verdienen met jouw sociale media en met affiliate marketing.

Wij verzamelen en testen op via deze blog alle methodes die er zijn, en reviewen ook de websites die ze aanbieden door onszelf in te schrijven. Alle goede methoden benoemen we in 2 hoofdcategorieën: makkelijk geld verdienen en veel geld verdienen.

Kijk vooral eens op deze pagina’s om meer inspiratie op te doen hoe jij online geld kan verdienen op internet. De eerste categorie gaat vooral over bijverdienen, waarbij je moet denken aan een extraatje of zakcentje. Geen complete salarissen of eigen ondernemer worden zoals bij de tweede categorie.

Hieronder vind je nog een overzicht met gerelateerde artikelen waarin je wellicht ook wel wat ideeën op kan doen. Met welke je uiteindelijk aan de slag gaat of niet is helemaal aan jou, je persoonlijke doelstellingen en voorkeuren. Onze adviezen en tips zijn namelijk ook helemaal vrijblijvend.