producten testen voor geld
Door | 10 jun. 2024

Wil jij producten testen voor geld?

Oftewel: betaald producten testen voor bedrijven?

Zoals beauty spullen, voeding, gebruiksvoorwerpen en andere zaken reviewen?

Daarmee op een leuke en makkelijke manier geld verdienen?

En ook nog eens alle dingen die je reviewt gratis houden?

Dat kan allemaal, wij vertellen je hoe dit werk en waar je dit per direct product tester kan worden.

Hoe word je tester van producten?

Dat is eigenlijk vrij simpel: er zijn speciale partijen waar jij je kunt aanmelden. Zij krijgen de opdrachten van bedrijven om producten te laten testen en daar hebben ze mensen voor nodig. Welke de beste zijn om je aan te melden lees je hieronder.

Producten testen voor geld voorwaarden

Om product tester te worden gelden bijna geen voorwaarden. Om je te kunnen aanmelden is vaak wel een minimum leeftijd. Daarnaast wordt voor elke test vaak wel gekeken wat voor mensen ze nodig hebben. Als je een man bent dan wordt je bijvoorbeeld niet uitgenodigd om maandverband te testen, en als je nooit bier drinkt zal je niet meedoen aan een test voor een nieuwe biersoort.

product tester worden

10 Beste Sites waar je kan Producten Testen voor Geld

Belangrijkste wat we je willen vertellen in die artikel is waar je dan precies moet zijn om mee te kunnen doen aan producten testen voor geld… er zijn namelijk een heleboel sites die zeggen dat je producten mag testen, maar het gratis mogen houden of zelfs er ook echt betaald voor krijgen dat is al een stuk lastiger.

En dan nog weet je niet eens goed welke van deze overgebleven bureaus wel betrouwbaar zijn, terwijl het belangrijkste is dat je jouw geld krijgt. En dan het liefst wordt je lid bij degene die de hoogste beloningen geven en waar je dus het meeste zal verdienen.

Daarom hebben we een lijst voor je gemaakt met de 10 best betaalde enquête sites voor zowel Nederland als België. Dit noemen we ook wel enquête sites of onderzoek panels, omdat dit soort bureaus vaak meer doen dan enkel product testen. Zij betalen jou voor je mening in allerlei soorten onderzoeken. Dus je kan er enquêtes invullen voor geld.

Bovendien bij een producttest hoort ook altijd het invullen van een vragenlijst of zelfs meerdere surveys, want je moet namelijk wel laten weten wat jouw review en ervaring met het product is natuurlijk.

Over de producten en artikelen die je test, maar ook over andere dingen mag je jouw oordeel vellen zoals bijvoorbeeld: reclames bekijken en beoordelen (al op tv of nog niet), online advertenties, product ideeën die nog op de markt moeten komen, websites testen, webshops, dienstverlening, merken, klantenservice en nog veel meer.

Het is dus niet altijd iets dat je thuis gestuurd krijgt om uit te proberen, maar je zal er wel altijd een eerlijke beloning voor ontvangen. Netjes overgeboekt naar je eigen bankrekening, uitgekeerd als PayPal tegoed, of in de vorm van waardebonnen of cadeaus. Vaak mag je hierin zelf een keuze maken en/of afwisselen.

Hoe werkt betaald producten testen?

Het uitvoeren van de test kent een aantal stappen die bijna altijd hetzelde zijn:

  1. Doelgroep onderzoek
  2. Aanmelden voor producttest
  3. Product ontvangen
  4. Product testen
  5. Vragenlijst invullen
  6. Product houden of terugsturen
  7. Beloning ontvangen

Vaak wordt eerst gekeken welke mensen kunnen meedoen aan het onderzoek. Hiervoor zijn vaak specifieke eisen voor omdat er aan de ene kant wordt gezocht naar mensen die het product ook echt gebruiken of zouden moeten kopen.

Tegelijkertijd willen ze ook niet teveel mensen in het onderzoek want ze betalen hoge vergoedingen en geven wellicht gratis producten weg. Of een product idee moet nog zoveel mogelijk geheim blijven.

Als blijkt dat je geschikt bent om mee te doen moet je jezelf aanmelden, omdat het vaak in een vaste periode wordt gedaan waarin je bijvoorbeeld niet op vakantie moet gaan.

Als alles klopt ontvang je het product en kan je het testen. Soms is dit eenmalig, zoals bij eten en drinken, soms over een langere periode zoals verzorgingsproducten of elektronica.

Tijdens of direct na het uitproberen vul je over je ervaring een online vragenlijst in, dit is de belangrijkste manier van dataverzameling voor het bedrijf en onderzoeksbureau waar ze van willen leren.

Als het een gebruiksvoorwerp is of een duurder product mag je het vaak niet houden maar willen ze het terug hebben om bijvoorbeeld te kijken naar slijtage.

Als laatste ontvang je uiteraard je beloning, al krijg je bij langer lopende onderzoeken vaak ook al tussentijds wat verdiensten uitbetaald om je gemotiveerd te houden.

Thuis producten testen

Een van de voordelen van deze manier van geld verdienen is dat je het helemaal thuis kunt doen, je krijgt bijna altijd de producten thuis gestuurd. Alleen in specifieke gevallen worden de spullen op locatie getest.

Dan gaat het vaak om grotere duurdere zaken die je niet op kunnen sturen bijvoorbeeld, of waar maar één prototype van is gemaakt.

thuis producten testen

Wat voor producten mag je testen?

Er zijn best veel soorten producten die je kunt testen, maar de meest voorkomende die wij voorbij zien komen zijn de volgende:

Make-up testen voor geld

Cosmetica producten worden regelmatig getest via panels om te kijken of ze als prettig worden ervaren. Belangrijk voordat ze er veel van gaan produceren. En klinkt misschien eng, maar ook vanwege gezondheid is dit belangrijk omdat je bijvoorbeeld geen uitslag van wil krijgen.

Je zal vragen krijgen over de werkzaamheid, geur, aanbrengen en of je het zelf zou kopen. Ook de verpakking is belangrijk en natuurlijk of het product doet wat het zou moeten doen. Zeker als je vaker make-up draagt kan je dit goed vergelijken met concurrenten.

Eten testen voor geld (proeven)

Veel nieuwe ideeën voor bijvoorbeeld snacks worden eerst uitvoering getest voordat ze op de markt komen. Ze moeten toch weten of het in de smaak valt en dat is subjectief. Natuurlijk is dit geen test of het voedselveilig is.

Ze willen vooral weten of het lekker is en in een nieuwe behoefte voorziet die een ander voedingsmiddel nog niet doet, en of je het dus zou kopen. Een hier is de verpakking en de hoeveelheid van belang.

Spellen testen voor geld

Bordspellen en games worden ook regelmatig getest. Zo kunnen producten erachter komen of alles werkt, duidelijk is, niet te moeilijk en of er geen bugs zijn waardoor een computerspel vastloopt bijvoorbeeld. Dit is een van de manieren waarop je geld kan verdienen met spelletjes, maar niet de enige.

Gadgets en elektronica apparaten testen voor geld

Zelf hebben we dus wel eens een nieuw soort scheerapparaat getest. Dit is dan ook een categorie waarin heel vaak nieuwe producten worden verzonnen waarvan men eerst wil weten of de innovatie die ze willen bereiken ook daadwerkelijk klopt.

Dit is echter wel een categorie waarin de zaken die je test duurder zijn en ook zeker niet altijd mogen worden gehouden. Reken je dus niet meteen rijk op dat vlak!

voedingsproducten testen voor geld
voedingsproducten testen

Producten testen voor bedrijven

Je vraagt je wellicht af voor wie je de producten mag testen. Voor bedrijven natuurlijk, maar waarom word je er door hen voor betaald? Het antwoord is simpeler en meer voor de hand liggend dan je zou denken: zij verdienen er namelijk ook iets aan.

Het is eigenlijk een vorm van marktonderzoek. Producenten willen weten wat er goed is aan een product en wat er beter kan. Valt het wel in de smaak of helemaal niet? Zo zal je zien dat het meestal gaat om spullen die nog op de markt moeten komen, maar waarover het bedrijf zeker wil weten of het aanslaat.

Dit doen ze omdat ze veel geld moeten investeren in het opzetten van een productielijn. En als je duizenden producten maakt die niet te verkopen zijn dan kost dat heel veel winst. Dat willen ze voorkomen.

Alle soorten bedrijven doen dit wel. Zo hebben we zelf wel eens een nieuwe chips soort getest van Lays (mixups) en een niew soort scheerapparaat van Philips (oneblade). Ook persoonlijke verzorging is een veel gevraagde categorie.

Het onderzoek uitvoeren doen ze vaak niet zelf, daar schakelen ze gespecialiseerde marktonderzoekbureaus voor in en die schakelen op hun beurt weer enquête sites in waar ze de mensen gaan zoeken voor de test.

Gratis producten testen en houden

De meest basale manier om iets over te houden (letterlijk) aan het testen van een product is om het te mogen houden. Bij de meest simpele dingen is dat ook wel heel erg logisch, want je kan bijvoorbeeld moeilijk shampoo, schoonmaak middelen, make up of andere beauty producten na gebruik weer terug gaan geven. We hebben ook wel eens voedingsproducten getest, die hoef je na het proeven niet uit te spugen zoals bij een wijnproeverij!

Dit zijn echter ook kleine beloningen, vaak hele specifieke of bijzondere producten die je wellicht niet eens (echt) nodig hebt. Bovendien vinden dit soort testen niet vaak plaats. Je kan je wel inschrijven bij testpanels van bijvoorbeeld de Zeeman of supermarkten zoals Jumbo, PLUS en COOP, maar daar zitten al heel veel mensen bij en dan kom je nooit aan de beurt.

Dan kan je dus beter zoals hierboven al benoemd de 10 beste testpanels gebruiken (zie na de link top 10 voor zowel Nederland als België), want die werken voor heel veel bedrijven en hebben altijd werk voor je.

Echt interessant wordt het eigenlijk pas als je producten mag houden die wat meer kosten of langer meegaan zoals elektronica (denk aan Samsung, Apple, Media Markt). Zo hebben wij wel eens een gloednieuw model scheerapparaat getest voor Philips. Maar helaas, die moest wel weer terug want dan wordt juist het apparaat nog eens goed bekeken om ook weer van te leren of het te verbeteren. (slijtage etc.)

gratis producten testen en houden
Als je lippenstift test mag je die vaak gratis houden

Geld verdienen met producten testen

Daarom zijn wij er dus ook groot voorstander van dat je dit echt gaat doen voor geld, zodat je er zeker weten iets nuttigs aan over houdt. En dus het liefst in de vorm van echt geld. Bonnen zijn ook goed want je krijgt die vaak van Bol.com of de VVV en daar kan je eigenlijk ook alles wel mee kopen.

Het werkt hier trouwens heel goed om je bij meerdere panels in te schrijven. Meedoen is toch gratis (soms krijg je juist zelfs een aanmeldbonus), en bovendien geheeld vrijblijvend. Krijg je dus een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek, dan hoeft dat niet verplicht en mag je ook weigeren. Maar dan verdien je ook niks, dat snap je.

Maar door bij meerdere enquête sites lid te zijn, verzeker je jezelf ook van meer werk, en dus meer inkomsten. Dan is de kans ook vele malen groter dat er een onderzoek beschikbaar is om het moment dat het jou uitkomt. Of dat nu thuis is of onderweg op je telefoon, dat kan ook allemaal in deze moderne tijd.

Hoeveel verdient een product tester?

Dat is eigenlijk lastig te zeggen omdat dit soort onderzoeken schaars is en er veel mensen mee willen doen. En je moet maar net in een doelgroep zitten waarin je vaak aan de beurt komt, of weinig concurrentie is van andere testers.

Daarom zeker ook aan de andere soorten onderzoeken meedoen die de panels aanbieden, zoals online surveys en websites testen etc. Dan verdien je zeker met meerdere panels tegelijk best lekker, zomaar een paar honderd euro in de maand.

Producten testen voor geld ervaring

Van eigenlijk iedereen die wel eens mee heeft gedaan aan dit soort onderzoek horen we positieve verhalen. Zelf hebben we ook vaak meegedaan zoals we eerder vertelden. Er zitten gewoon zoveel voordelen aan dat we het zeker aanraden.

Je krijgt bijvoorbeeld vaak nieuwe producten die nog nooit iemand heeft gezien of geprobeerd. je bepaalt zo mede of het op de markt komt of niet, en of het nog moet worden verbeterd. Het testen is veel interessanter dan bijvoorbeeld online vragenlijsten en de beloning is vaak best hoog.

En veel producten mag je uiteindelijk dus gratis houden, ook wel leuk meegenomen! Enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat er niet superveel van dit soort testen worden gedaan dus je er niet elke week mee bezig kan zijn, dat is wel jammer.

Andere manieren van verdienen dan producten reviewen

Producten testen en andere vormen van marktonderzoek zijn overigens bij lange na niet de enige manieren om vanuit huis / online via internet geld te verdienen. Zo kun je ook geld verdienen met jouw sociale media en met affiliate marketing.

Wij verzamelen en testen op via deze blog alle methodes die er zijn, en reviewen ook de websites die ze aanbieden door onszelf in te schrijven. Alle goede methoden benoemen we in 2 hoofdcategorieën: makkelijk geld verdienen en veel geld verdienen.

Kijk vooral eens op deze pagina’s om meer inspiratie op te doen hoe jij online geld kan verdienen op internet. De eerste categorie gaat vooral over bijverdienen, waarbij je moet denken aan een extraatje of zakcentje. Geen complete salarissen of eigen ondernemer worden zoals bij de tweede categorie.

Hieronder vind je nog een overzicht met gerelateerde artikelen waarin je wellicht ook wel wat ideeën op kan doen. Met welke je uiteindelijk aan de slag gaat of niet is helemaal aan jou, je persoonlijke doelstellingen en voorkeuren. Onze adviezen en tips zijn namelijk ook helemaal vrijblijvend. Maar producten testen voor geld is niet zomaar een van onze favorieten.

Gerelateerde artikelen: