Websites Testen voor Geld
Door | Geüpdatet 20 feb. 2021

Lijkt het je leuk om wat bij te verdienen met het testen van websites?

Dan hebben we goed nieuws voor je: daar is zeker vraag naar.

Er zijn best veel partijen die hier tegen betaling mensen voor zoeken,

en de beloning die je ervoor krijgt is aardig aantrekkelijk.

Daarom is het een leuke bijbaan om als thuiswerk te doen.


Hoe werkt websites testen voor geld?

E-commerce (online verkoop) is een van de snelst groeiende kanalen voor bijna alle branchesm zeker sinds de corona crisis. Dat betekent dat websites en -shops voor de meeste bedrijven heel belangrijk zijn voor onder andere verkoop en klantenservice. Die moet dus goed werken. En om daarvoor te zorgen willen ze graag zoveel mogelijk informatie verzamelen hoe het nog beter kan.

Dit doen ze door testers de site uit te laten proberen en hun bevindingen door te laten geven. Dit is waardevolle feedback want net dat ene kleine detail kan wellicht miljoenen euro’s opleveren aan omzet. Niet gek dus dat ze hier dan ook maar graag een vergoeding voor willen betalen. Sterker nog: door dat te doen weten ze ook dat ze betere en eerlijkere terugkoppeling krijgen.

Testpanels

Instellingen doen dit soort onderzoeken echter niet zelf: dat laten ze vaak doen via gespecialiseerde onderzoekspanels. Jij kan je daar gratis inschrijven als tester. Het gaat namelijk niet alleen om het uitproberen zelf, maar je moet ook een enquête invullen over de website zodat er gericht feedback kan worden verzameld, vaak zelfs over specifieke onderdelen en processen.

En juist dit soort onderzoek is waar die panels goed in zijn: enquêtes laten invullen en lering trekken uit de resultaten. Daarom krijg je bij het testen van een website vaak ook een gerichte opdracht mee, zoals het vinden van bepaalde informatie of het doen van een aankoop (niet echt natuurlijk). Zaak is dan om te kijken hoe makkelijk en snel dit verloopt.

Per geteste website krijg je een vergoeding afhankelijk van de tijdsduur die de test in beslag neemt. Dit wordt vaak op voorhand al gecommuniceerd zodat je weet wat je kan gaan verdienen. Als je na enkele tests een bepaald bedrag hebt verdient, vaak minimaal 10 euro, dan kan je dit laten uitkeren in de vorm van geld (naar je bank of PayPal) of in cadeaubonnen.

Let op dat je de onderzoeken heel serieus moet nemen, want er worden kwaliteit checks gedaan op de antwoorden die je geeft. Je kan dus niet even snel alle vragen vol klikken of teveel haasten want er kunnen ook controle vragen worden gesteld. Maar de beloning is dan ook vaak meer dan hoog genoeg om er even goed voor te gaan zitten.

Websites testen voor geld in Nederland & België

Er zijn wel een aantal panels die zich helemaal specialiseren in websites testen maar helaas niet in NL / BE en ook is er sowieso niet heel veel werk in te vinden. Maar dit soort onderzoeken wordt in Nederland & België wel degelijk uitgezet door de 10 beste enquête sites. Zij bieden meer soorten onderzoek aan, zoals gewone enquêtes invullen maar ook producten testen en andere soorten marktonderzoek zoals reclames bekijken en beoordelen.

Daardoor kunnen ze je meer onderzoeken bieden en kan je dus ook meer verdienen. Als je bij als die beste panels jezelf inschrijft verdien je zomaar enkele honderden euro’s per maand bij.

Als je je specifiek wil richten op websites testen dan raden we je aan om je bij zoveel mogelijk van deze enquête panels aan te melden, want dan is de kans groter dat je er voor eentje wordt uitgenodigd. En de andere onderzoeken en vragenlijsten leveren je natuurlijk ook gewoon lekkere inkomsten op mocht je er tijd & zin in hebben.

Amerikaanse panels waar je websites kan testen voor geld

In Amerika zijn er wel een aantal gespecialiseerde websites, maar die doen alle onderzoeken in het Engels. Bovendien moet je daar tijdens de testen niet een vragenlijst invullen met gerichte vragen, maar met een microfoon meepraten tijdens het testen. Net even wat minder toegankelijk.

Bovendien betalen ze je enkel uit via PayPal, niet iedereen heeft dat, en is er in totaal gewoon minder te verdienen omdat website tests niet heel vaak worden gedaan en ze snel vol zitten doordat meerdere mensen zich ervoor aanmelden. En niet alleen dat, vaak willen opdrachtgevers ook alleen dat Amerikanen meedoen aan de onderzoeken omdat dat hun daadwerkelijk klanten zijn, niet heel vreemd natuurlijk.

Sites die interessant zijn om te overwegen als je bovenstaande minpunten niet erg vindt:

Trymyui.com

Hier krijg je 10 dollar per test en krijg je elke week uitbetaald via PayPal.

Nest.testbirds.com

Hier moet je wel wat meer IT kennis voor hebben en je krijgt dan 10 dollar per onderzoek.

Utest.com

Dit zijn de meest ingewikkelde soort testen die worden gedaan. Je moet eerst e-learnings volgen en examens halen voor je aan de slag mag.

websites testen voor geld

Andere manieren van online bijverdienen

Websites testen is echt niet de enige manier waarop je betrouwbaar wat geld kunt online bijverdienenOnline geld verdienen kent zelfs meerdere bewezen methodes die we graag met je delen. Je vindt er 6 in ons artikel geld verdienen vanuit huis waarmee je van een lekkere bijverdiensten tot een compleet inkomen kan genereren.

De websites die we aanbevelen waar je terecht kunt hebben we allemaal zelf getest op betrouwbaarheid en op hoeveel je er daadwerkelijk kan verdienen. Je mag zelf weten bij welke jij je aanmeldt dat maakt ons niet uit.

We raden je aan om altijd jezelf aan te melden bij meerdere programma’s en ook om meerdere manieren naast elkaar uit te proberen. Dat zorgt voor meer afwisseling en ook voor meer inkomsten natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Mocht je trouwens in je zoektocht om via internet geld te verdienen sites zijn tegengekomen die je dingen beloven die te goed lijken om waar te zijn: dat is dan vaak ook echt het geval. Blijf er van weg, sta niet zomaar je gegevens af en ga als zeker nooit betalen voor een “training” waarmee jij de “gouden tips” gaat leren om snel rijk te worden. Die bestaan niet: je wordt gewoon opgelicht.

Gerelateerde artikelen: