Websites Testen voor Geld
Door | 10 jun. 2024

Lijkt om websites testen voor geld je leuk om te doen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want jij kan direct tegen betaling website tester worden als bijbaan.

Er zijn best een aantal partijen die doorlopend mensen zoeken voor het beoordelen van sites en apps, en de beloning die je ervoor krijgt is aardig aantrekkelijk.

Daarmee is het een leuke en makkelijke bijverdienste om als thuiswerk te doen.

Hoe werkt websites testen voor geld?

E-commerce (online verkoop) is een van de snelst groeiende kanalen voor bijna alle branches zeker sinds de corona crisis. Dat betekent dat websites en -shops voor de meeste bedrijven heel belangrijk zijn voor onder andere verkoop en klantenservice. Die moet dus goed werken. En om daarvoor te zorgen willen ze graag zoveel mogelijk informatie verzamelen hoe het nog beter kan.

Dit doen ze door testers de site uit te laten proberen en hun bevindingen door te laten geven. Dit is waardevolle feedback want net dat ene kleine detail kan wellicht miljoenen euro’s opleveren aan omzet. Niet gek dus dat ze hier dan ook maar graag een vergoeding voor willen betalen. Sterker nog: door dat te doen weten ze ook dat ze betere en eerlijkere terugkoppeling krijgen.

Website tester worden

Instellingen doen dit soort onderzoeken echter niet zelf: dat laten ze vaak doen via gespecialiseerde onderzoekspanels. Dit heten ook wel betaalde enquête sites. Jij kan je daar gratis inschrijven als tester. Het gaat namelijk niet alleen om het uitproberen zelf, maar je moet ook een enquête invullen over de website zodat er gericht feedback kan worden verzameld, vaak zelfs over specifieke onderdelen en processen.

En juist dit soort onderzoek is waar die panels goed in zijn: enquêtes laten invullen en lering trekken uit de resultaten. Daarom krijg je bij het testen van een website vaak ook een gerichte opdracht mee, zoals het vinden van bepaalde informatie of het doen van een aankoop (niet echt natuurlijk). Zaak is dan om te kijken hoe makkelijk en snel dit verloopt.

Per geteste website krijg je een vergoeding afhankelijk van de tijdsduur die de test in beslag neemt. Dit wordt vaak op voorhand al gecommuniceerd zodat je weet wat je kan gaan verdienen. Als je na enkele tests een bepaald bedrag hebt verdient, vaak minimaal 10 euro, dan kan je dit laten uitkeren in de vorm van geld (naar je bank of PayPal) of in cadeaubonnen.

Let op dat je de onderzoeken heel serieus moet nemen, want er worden kwaliteit checks gedaan op de antwoorden die je geeft. Je kan dus niet even snel alle vragen vol klikken of teveel haasten want er kunnen ook controle vragen worden gesteld. Maar de beloning is dan ook vaak meer dan hoog genoeg om er even goed voor te gaan zitten.

website tester worden

Websites testen bijbaan in Nederland & België

Er zijn wel een aantal panels die zich helemaal specialiseren in websites testen, maar helaas niet specifiek in NL / BE. Dit zijn vaak Engelstalige panels in de VS of UK, daarover later meer. Er is sowieso ook niet heel veel werk in te vinden in websites testen dus je moet het echt als een bijverdienste zien, al is er een voordeel:

Dit soort onderzoeken wordt in Nederland & België wel degelijk uitgezet: namelijk door enquête sites. Zij focussen zich natuurlijk vooral op geld verdienen met enquêtes, maar bieden naast enquêtes invullen voor geld meer soorten onderzoek aan, zoals gewone vragenlijsten invullen maar ook producten testen en andere soorten marktonderzoek zoals reclames bekijken en beoordelen.

Daardoor kunnen ze je meer onderzoeken aanbieden en kun je dus ook meer verdienen. Als je jezelf bij al die beste panels jezelf inschrijft verdien je zomaar enkele honderden euro’s per maand bij.

Als je je specifiek wilt richten op websites testen dan raden we je aan om je bij zoveel mogelijk van deze enquête panels aan te melden, want dan is de kans groter dat je er voor een dergelijke test wordt uitgenodigd. En de andere onderzoeken en vragenlijsten leveren je in de tussentijd natuurlijk ook gewoon lekkere inkomsten op mocht je er tijd & zin in hebben.

Websites testen voor geld (Engelstalig)

In Amerika zijn er wel een aantal gespecialiseerde websites, maar die doen alle onderzoeken in het Engels. Bovendien moet je daar tijdens de testen niet een vragenlijst invullen met gerichte vragen, maar met een microfoon meepraten tijdens het testen. Net even wat minder toegankelijk.

Bovendien betalen ze je enkel uit via PayPal, niet iedereen heeft dat, en is er in totaal gewoon minder te verdienen omdat website tests niet heel vaak worden gedaan en ze snel vol zitten doordat meerdere mensen zich ervoor aanmelden. En niet alleen dat, vaak willen opdrachtgevers ook alleen dat Amerikanen meedoen aan de onderzoeken omdat dat hun daadwerkelijk klanten zijn, niet heel vreemd natuurlijk.

Sites die interessant zijn om te overwegen als je bovenstaande minpunten niet erg vindt:

Trymata.com

Hier krijg je 10 dollar per test en krijg je elke week automatisch uitbetaald via PayPal. Hier is dan ook redelijk geregeld werk te vinden.

Nest.testbirds.com

Hier moet je wel wat meer IT kennis voor hebben en je krijgt dan 10 dollar per onderzoek. Het aantal onderzoeken is het wat minder.

Utest.com

Dit zijn de meest ingewikkelde soort testen die worden gedaan. Je moet eerst e-learnings volgen en examens halen voor je aan de slag mag. De vergoedingen zijn daarmee ook wel een stuk hoger.

websites testen voor geld bijbaan

Hoeveel verdien je als website tester

De verdienste die je kan binnenhalen met het testen van websites verschilt nogal. Het levert in ieder geval vaak een stuk meer op dan de reguliere online surveys. Niet gek, want er gaat ook meer tijd in zitten. Anderzijds komen dit soort testen natuurlijk niet zo vaak voor dus is het wel fijn dat de onderzoekpanels waar je hiervoor lid moet worden ook veel andere soorten onderzoek bieden zodat je meer kan verdienen.

Doe je met meerdere enquête sites meer en met alle soorten onderzoek, dan kan je daarmee zomaar een paar honderd euro per maand scoren. Dat is eigenlijk best wel veel!

website testen geld verdienen

Andere manieren van online bijverdienen

Websites testen tegen betaling is echt niet de enige manier waarop je betrouwbaar online wat geld kunt bijverdienenOnline geld verdienen kent zelfs meerdere bewezen methodes die we graag met je delen. Je vindt er 45 in ons artikel geld verdienen vanuit huis waarmee je van een lekkere bijverdiensten tot een compleet inkomen kan genereren.

De websites die we aanbevelen waar je terecht kunt hebben we allemaal zelf getest op betrouwbaarheid en op hoeveel je er daadwerkelijk kan verdienen. Je mag zelf weten bij welke jij je aanmeldt, dat maakt ons niet uit.

We raden je aan om altijd jezelf aan te melden bij meerdere programma’s en ook om meerdere manieren naast elkaar uit te proberen. Dat zorgt voor meer afwisseling en ook voor meer inkomsten natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Mocht je trouwens in je zoektocht om via internet geld te verdienen sites zijn tegengekomen die je dingen beloven die te goed lijken om waar te zijn: dat is dan vaak ook echt het geval. Blijf er van weg, sta niet zomaar je gegevens af en ga al zeker nooit betalen voor een “training” waarmee jij de “gouden tips” gaat leren om snel rijk te worden. Die bestaan niet: je wordt gewoon opgelicht.

We kunnen in ieder geval concluderen dat websites testen voor geld / tegen betaling wel degelijk een leuke bijbaan is en dat we daarom eigenlijk iedereen wel aanraden om website tester te worden.

Gerelateerde artikelen: