geld verdienen als respondent
Door | Geüpdatet 17 feb. 2021

Wil jij respondent worden?

Om wat geld bij te verdienen?

Door online mee te doen aan lopende onderzoeken?

Dat kan, je kan er zelfs vandaag meteen al mee beginnen.

Lees onze tips goed door en je kan er tot per maand € 500,- mee binnenhalen.


Respondent worden

Er zijn een heleboel online onderzoeksbureaus en enquêtepanels die zitten te springen om respondenten die ook willen meedoen met enquêtes invullen voor geld. Marktonderzoek wordt namelijk steeds belangrijker voor bedrijven om hun producten, diensten en marketing (reclames) continu te verbeteren.

Enquête sites verdienen hier hun geld mee door hun leden dit soort vragenlijsten en surveys te laten invullen, maar soms gaat het ook om andere vormen van onderzoek zoals producten testenwebsites testenreclames bekijken of forum discussies.

Het mooie is dat jij jezelf hiervoor vandaag nog kan aanmelden. Bij voorkeur bij de 10 best betaalde enquête panels in Nederland & België. Zo kan je direct aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is je laptop, tablet of telefoon om de onderzoeken te doen. En internet dus…

Het is wel belangrijk om even in de gaten te houden dat de vergoeding kan verschillen per panel. De ene betaalt uit in geld, naar je bankrekening of PayPal, de ander doet dit weer met beloningen in de vorm van cadeaubonnen of waardebonnen.

Er zijn zelfs panels die geen vergoeding geven, maar waarbij je meedoet aan een prijzenloterij. Dan heb je dus helemaal geen garantie van enige verdiensten. Maar die vind je niet terug in onze top 10 uiteraard.

Respondenten gezocht: vergoeding

We gaan er even vanuit dat je vooral mee wil doen vanwege de vergoeding toch, want dit is een mooie manier van bijverdienen? Het makkelijkste is dan geld, gewoon cash dat je kan laten overboeken naar je eigen bankrekening.

Goed nieuws is dat de meeste websites dit ook wel snappen en dit dus zo aanbieden. Schrik er trouwens niet van als dit overboeken gaat via PayPal, want vanaf daar kan je het alsnog gratis laten overschrijven naar je bank. En je kan ook direct al vanaf PayPal er rekeningen mee betalen of afrekenen bij webshops net zo makkelijk.

De beloning die je krijgt per onderzoek bij deze sites kan sterk verschillen. Let hier dus op bij het aanmelden.

Liever bonnen dan geld?

Beloning in de vorm van bonnen lijkt voor mensen minder interessant, maar geloof ons dat is het zeker niet. Vaak krijg je die namelijk voor grote webshops als Bol.com of VVV-bonnen. Dit is net zo goed als geld omdat je er heel veel dingen mee kan kopen die je toch wel nodig hebt. Maar je kan vaak ook kiezen voor meer specifieke zoals Bioscoopbonnen of iTunes tegoed.

Deze bonnen krijg je soms per post opgestuurd of je ontvangt deze digitaal per e-mail. Wacht niet te lang met gebruiken ervan wat het kan zijn dat ze verlopen. Wil je weten welke panels uitbetalen in bonnen en ook van welke (web)winkels dan precies? Daarvan hebben we een handig overzichtje voor je gemaakt in het artikel: enquêtes invullen voor waardebonnen.

Hoe werkt geld verdienen als respondent?

Je kan je bij alle sites uit de door ons samengestelde Top 10 gratis en vrijblijvend aanmelden. Dit betekent dat het je niks kost en je ook geen verplichtingen hebt (je mag zelf weten of je aan een onderzoek meedoet of niet). Bij sommigen krijg je zelfs bij inschrijving al een aanmeldbonus.

Daarna moet je vaak eerst nog even een korte lijst met profielkenmerken invullen. Denk aan je geslacht en leeftijd, maar vaak ook meer informatie over bijvoorbeeld je gezinssituatie en levensstijl. Dit doen ze omdat ze je daarmee gerichter surveys kunnen toesturen.

Deze worden namelijk vaak gericht bij bepaalde doelgroepen uitgezet, en je wil niet een enquête uitnodiging ontvangen waarbij je eigenlijk niet in de doelgroep valt. Dan moet je vaak na enkele vragen al met het onderzoek stoppen en ontvang je ook geen beloning. Zonde van je tijd. Vul de profielkenmerken dus altijd in.

Als je dit gedaan hebt ga je vanzelf per mail uitnodigingen ontvangen om mee te doen aan onderzoeken. Of via de app als die er is. De enige uitzondering is Panelclix, daar moet je wel even inloggen om te kijken of er onderzoeken beschikbaar zijn.

Lijkt vervelend, maar dit komt omdat Panelclix de beste is van Nederland en zo populair is dat ze het op deze manier eerlijker vinden om iedereen dezelfde kans te geven. Ze hebben namelijk zoveel leden dat niet iedereen altijd mee kan doen. Iedere vragenlijst is na een bepaald aantal respondenten alweer klaar namelijk.

Bij elke uitnodiging mag je dus zelf weten of je meedoet. Maar niet meedoen betekent ook geen vergoeding natuurlijk. Je spaart ondertussen al je beloningen op tot een minimaal bedrag (meestal € 10,-) en dat kan je dan laten uitkeren in geld of een bon. Dit ontvang je vaak binnen enkele dagen.

Reviews en ervaringen

Er zijn een heleboel websites die proberen een graantje mee te pikken in deze markt. Maar helaas zijn ze niet allemaal even betrouwbaar en zijn ook de beloningen erg verschillend. Om jou goed te kunnen adviseren hebben we daarom persoonlijk al deze panels getest en over allemaal een uitgebreide review geschreven. Daarin nemen we ook ervaringen en klachten mee die wij ontvangen van onze bezoekers.

Heb je dus al een site / panel op het oog, dan raden we je aan eerst te checken of die wel in onze Top 10 betaalde onderzoekssites staat. Is dit niet het geval dan kan je jezelf beter eerst bij die andere tien aanmelden. Wil je toch ook deze erbij doen, kijk dan even na of we er een review over hebben geschreven.

Staat het panel waar je lid van wil worden nou niet tussen onze reviews, dan horen we dat graag van je. Stuur ons even een berichtje via het contactformulier, dan gaan we snel op onderzoek uit.

Gerelateerde artikelen: