review isurveyworld
Door | 09 mrt. 2023

We schrijven deze iSurveyWorld review om jou te laten weten of deze site wel betrouwbaar is, maar ook of je jezelf er moet willen inschrijven voor de verdiensten.

Dat doen we op basis van onze eigen ervaringen, want we melden onszelf altijd aan als mystery lid om enquête sites te vergelijken. En natuurlijk nemen we feedback van onze bezoekers en andere review platformen ook mee.

Samenvattend is het beeld over dit panel op al die fronten vrijwel hetzelfde:

isurveyworld.com is wel veilig en echt, maar komt niet in de buurt van de 10 beste betaalde enquête sites van NL of België.

Je maakt geen grote fout als je er wel lid wordt, maar het is verstandiger eerst die tien betere panels te gebruiken. Wil je daarbovenop alsnog meer enquêtes invullen voor geld, dan kan je iSurveyWorld overwegen.

Het blijft immers altijd het geval dat je meer geld kan verdienen met enquêtes door bij zoveel mogelijk sites lid te worden en daarmee meer vragenlijsten te kunnen maken.

Let op! Deze site is een andere partij dan SurveyWorld.me, een partij die we je wel actief afraden.


Plus- en minpunten iSurveyWorld review

+ De beloning per gemaakte survey is transparant niet slecht, tussen de $1 en $2.

+ Je verdient altijd cash, waarmee ze bedoelen geld als PayPal tegoed.

+ Je krijgt bij registratie meteen een aanmeldbonus van $5,-

 Andere uitbetaal opties zijn er niet, wat wel jammer is. Vrijwel alle andere panels hebben namelijk 2 opties of meer zoals cadeaubonnen.

Er zijn niet heel veel onderzoeken beschikbaar in Nederland en België waardoor je er niet bijster veel inkomsten uit kan halen. Zeker omdat je verdiensten na een jaar weer vervallen is dit wel een probleem.

Wat ons een vreemd gevoel geeft is dat er op de site ook Google Ads verschijnen, niet heel gebruiksvriendelijk en een bijzondere manier om extra geld te willen verdienen aan je leden…

Er zijn veel klachten dat verdiensten achteraf worden ingetrokken waardoor je voor niks aan de surveys hebt meegedaan.

Dit panel heeft geen eigen app die je kan downloaden en installeren.

Over iSurveyWorld.com

iSurveyWorld.com is een internationaal panel en is onderdeel van Dale Network Inc. Dit is een Amerikaans marketing en onderzoeksbureau. Alle panels werken via hetzelfde .com domein, waar je bij andere panels nog wel eens ziet dat er aparte domeinen zijn dus .nl en .be bijvoorbeeld. Momenteel is iSurveyworld actief in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koningrijk, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk en Australië. In totaal hebben ze nu 1,5 miljoen actieve leden in deze panels. DaleNetwork is daarnaast ook de beheerder van een ander panel: Hintsters.

De focus van de panels is met name het invullen van surveys over producten en diensten die je gebruikt. Je ziet er dus niet zo snel alternatieve en meer innovatieve en interactieve manieren van onderzoeken voorbij komen zoals: geld verdienen met websites testen, geld verdienen met producten testen en het bekijken / boordelen van reclames.

dalenetwork isurveyworld
Dale Network Inc. is de eigenaar van iSurveyworld.com

Hoe werkt iSurveyWorld?

Het begin natuurlijk bij registreren. Je krijgt daarna al meteen 5 Amerikaanse dollars als je account is bevestigd. Alle verdiensten worden overigens in deze valuta bijgehouden. Het registratieformulier is niet al te lang en kost je maar enkele minuten. Daarna even je account per mail activeren.

Vervolgens is het belangrijk zoals bij elk panel om je profielkenmerken helemaal in te vullen. Zorg er overigens ook voor dat deze kloppend blijven door ze geregeld te updaten. Doe je dit niet dan kan je aan minder onderzoeken meedoen en krijg je in het ergste geval de verkeerde onderzoeken als uitnodiging binnen die eigenlijk voor een andere doelgroep zijn. Daar kan je dan achteraf helemaal niet aan meedoen en verdien je alsnog niks.

Nu je lid bent geworden zal je per mail geregeld uitnodigingen gaan krijgen voor enquêtes. Helaas heeft dit panel geen app beschikbaar voor je smartphone of tablet, dat zou nog een goede toevoeging zijn. Dan kan je namelijk makkelijker meedoen en hoef je niet je mail steeds te checken. Meedoen met de surveys is altijd vrijblijvend en niet verplicht.

iSurveyWorld uitbetalen

Als je een survey hebt afgerond wordt de beloning bijgeschreven op je saldo in je account. Dit is niet altijd direct geregeld en kan soms enkele dagen duren, dat is wel jammer. Je spaart je saldo op tot je genoeg hebt om een uitbetaling aan te vragen en die grens ligt met $25 best hoog! Ook al begin je meteen met $5. Zeker omdat je verdiensten na 12 maanden weer vervallen is dit wel een nadeel en moet je echt actief blijven om een uitbetaling te halen.

Zoals gezegd gaat uitkeren via een storting naar je PayPal account, dat is op zich wel een goede methode want met je PayPal kan je al op veel plekken dit geld weer uitgeven, of het kosteloos in enkele dagen overboeken naar je normale bankrekening.

Hoeveel verdien je met iSurveyWorld?

De totale inkomsten bij iSurveyWorld vallen wat tegen. Zoals bij alle panels moet je hier rekening houden met de beloning per gemaakte vragenlijst en het aanbod van het aantal vragenlijsten per maand of week. Nu is de beloning echt meer dan goed, ongeveer $1 tot $2 voor een vragenlijst van 15-20 minuten zie je het meest, alleen valt het aantal surveys helaas wel tegen. Zeker omdat je verdiensten na een jaar weer komen te vervallen is dat wel een nadeel.

iSurveyWorld betrouwbaar?

Het panel is wel betrouwbaar en veilig, want ze zijn open over hun algemene voorwaarden en hebben de privacy goed op orde. Alleen zijn de regels over de houdbaarheid van je punten zo streng dat het al snel overkomt als een scam. En we snappen dat dit voor veel mensen zo voelt. Hier moeten ze dan ook echt verandering in aanbrengen willen ze ooit in de buurt komen van de beste enquête sites.

iSurveyworld Trustpilot

De reviews van dit panel op Trustpilot zijn extreem negatief. Zo zijn er veel klachten dat het regelrechte oplichters zijn. Zo ver willen we dus niet gaan op basis van onze eigen ervaringen. Natuurlijk zijn de ervaringen op Trustpilot meestal de negatieve, maar het is wel een teken aan de wand dat de score gemiddeld zelfs maar 1,5 sterren is.

Conclusie iSurveyWorld review

Oké wat raden we je dus aan? Onderaan de streep is de optelsom vrij simpel: dit panel is geen regelrechte scam waardoor we ze niet actief zullen afraden, maar ze komen bij lange na niet in de buurt van onze top 10 beste enquête sites. Niet in Nederland en niet in België. Maak dus eerst gebruik van die 10 sites, daar verdien je al genoeg.

Heb je daarna nog tijd over, wil je meer verdienen, of heb je echt een specifieke voorkeur voor PayPal uitbetalingen waardoor een paar van de top 10 afvallen? Dan kan je dit panel in de mix gooien en is het goed dat je deze iSurveyWorld review gelezen hebt om te zien of dit panel op basis van ervaringen wel betrouwbaar is.

Meer panel reviews: