review surveyspotter betrouwbaar
Door | 27 juni 2023

Review: Is SurveySpotter.com betrouwbaar?

Lastig te zeggen.

Moet je jezelf er dan wel willen aanmelden?

Nee!

Maar dat heeft een hele andere reden.

Surveyspotter.com is zelf namelijk geen enquêtesite. Ze willen alleen jouw gegevens hebben zodat ze je informatie kunnen sturen over de daadwerkelijke enquête websites.

Jammer genoeg zijn willen ze daarmee gewoon geld aan jou verdienen en sturen ze je niet per se de beste adviezen door.

Ook krijg je advertenties voor slechte(re) enquêtepanels, als het voor hen maar iets oplevert.

En daarbovenop sturen ze je andere irritante reclames. Als je lid wordt mogen ze je zelfs benaderen via telefoon, SMS, e-mail en pushmeldingen, wel een half jaar lang.

Met deze site in zee gaan, dat kan je beter niet doen dus.

Je kan ook gewoon zelf nalezen in onze Top 10 wat de best betaalde enquête sites zijn in Nederland én België. Je kan dan zelf kiezen waar je meedoet.

Hieronder nog een zeer volledige recensie van SurveySpotter en een beoordeling van alle belangrijke punten op basis van onze ervaringen en van alerte bezoekers.


Plus- en minpunten SurveySpotter review

– Ze zijn zelf helemaal geen enquête site / panel, ze betalen jou dus niet voor enquêtes invullen voor geld.

 Ze willen jouw contactgegevens alleen maar hebben om je reclame te sturen, want daarmee verdienen ze hun geld.

 Je hebt deze irritante reclame helemaal niet nodig, je kunt zelf de best betaalde enquête sites vinden.

Over Survey Spotter

Deze website is in principe een hele slimme tussenpartij, die advertenties inkoopt in Google en daar jouw gegevens ontfutselt door zich voor te doen als enquête site / onderzoeksbureau. Niet dat ze hierover liegen, maar ze laten het er wel erg op lijken. Maar dat zijn ze niet!

Ze willen alleen dat jij je aanmeldt bij de enquête sites waar zij mee samenwerken. En dat zijn natuurlijk niet per se de beste… daar gaat het al mis. Daar komt nog eens bij dat ze je ook andere reclame mogen sturen als je daar toestemming voor geeft.

De website Surveyspotter.com is eigendom van, en wordt beheerd door: Allgroove Limited Unit 1 Pride Court 80-82 White Lion Street Islington London N19PF. Geen Nederlands bedrijf dus, maar een Engelse firma.

Hoe werkt Survey Spotter

Inschrijven is kosteloos, en ook nog zonder verplichting. Met andere woorden: gratis en vrijblijvend. Je geeft door je aan te melden eigenlijk alleen maar toestemming dat je reclamemails mag gaan ontvangen. Maar ze kunnen je ook benaderen per telefoon, SMS en zelfs push berichten!

Vervolgens gaan ze je informeren over allerlei sites waar je betaalde surveys kan invullen. Oftewel, waar je wel kan meedoen aan geld verdienen met enquêtes. Natuurlijk alleen diegene waarmee ze een samenwerking hebben, anders verdienen ze er niks aan. Dus niet per se (alleen) de beste. Ook vragen ze je om toestemming om je andere soorten reclame te mogen sturen over allerlei zaken…

Punt is dat je deze informatie ook gewoon zelf kan vinden op internet! Zo hebben wij een gratis toegankelijk artikel geschreven over de Top 10 beste enquête sites. Kan je zelf lezen wat de positieve en negatieve punten zijn en zelf kiezen waar je jezelf wel of niet inschrijft. Wij hoeven geen persoonlijk gegevens van je te hebben.

Als je per individuele enquête site meer wil lezen, bijvoorbeeld omdat die niet in de top 10 staat, kan je ook onze pagina reviews en ervaringen met enquêtes invullen bekijken. Voor elk online survey panel hebben we wel een uitgebreide review gemaakt.

SurveySpotter website
SurveySpotter website

Hoeveel zal je verdienen?

Best veel, alleen dan moet je niet kiezen voor Surveyspotter. Enquêtes invullen voor geld is best wel een goede manier van bijverdienen hoor. Maar als je jezelf per ongeluk bij slechte sites aanmeldt is dat nog wel zonde van de tijd en verdien je helaas minder. Wij weten zeker dat je € 200,- tot maar liefst € 500,- kan verdienen in de maand met de 10 beste enquête sites bij elkaar.

Je krijgt dan allerlei verschillende soorten onderzoeken, zo kun je geld verdienen met producten testen maar ook wel eens websites testen voor geld, of mag je nieuwe reclames beoordelen. Je kan de beloningen op verschillende wijzen laten uitkeren. Zo kan je PayPal tegoed verdienen bij enkele panels, sommigen kiezen voor enkel geld naar je bankrekening en bij een goed deel is er ook de optie om de enquêtes in te vullen voor waardebonnen.

Is Surveyspotter.com betrouwbaar?

We zullen niet beweren dat dit bedrijf of de website niet betrouwbaar is. Maar we bespeuren dus wel punten die ons een vervelend gevoel geven. Het lijkt daardoor gewoon alsof ze vooral hun eigen portemonnee willen vullen en niet die van jou! Maar dat is toch juist wel de bedoeling?

Ze zijn overigens wel open over hun intenties en laten duidelijk weten dat ze zelf geen panel zijn, dat hebben ze dan wel weer als streepje voor op bijvoorbeeld enquêtevergelijk en surveyworld. Want die zijn zelf daar al niet eerlijk over.

Conclusie Survey Spotter review

Inschrijven is zinloos, zonde van je tijd en alleen maar vervelend om al die onnodige reclame te moeten ontvangen. Beter kan jij jezelf direct inschrijven bij de goede enquête sites. Dan verdien je meer en krijg je geen spam.

Dus we herhalen voor de laatste keer: hier vind je de betrouwbare enquête sites (NL / België) en je mag helemaal zelf weten waar jij je wel of niet inschrijft.

Andere panel reviews: