Hoe Spaar ik Zoveel Mogelijk
Door | Geüpdatet 24 mrt. 2022

Hoe spaar is zoveel mogelijk?

Want sparen is best leuk, maar vooral als het lukt om je doel te behalen welteverstaan.

Want het vergt wel een zekere discipline

En bovendien een bepaalde financiële situatie, waarin je genoeg inkomen hebt om wat opzij te kunnen leggen.

Wij geven je tips om er het uiterste uit te halen.

Ongeacht je portemonnee…


1. Spaarrekening met zoveel mogelijk rente

Wanneer je zoveel mogelijk wil sparen dan is het eerste om te doen het kiezen van een juiste rekening. En natuurlijk is dat degene met de hoogste rente. In onze spaarrente vergelijken tool vind je de beste spaarrente deals van dit moment. Dit is een real time / live overzicht. Je kunt direct doorklikken naar de aanbieder om online af te sluiten, of via “alle spaarrentes” een meer uitgebreide vergelijking maken op bijvoorbeeld bepaalde spaarvormen zoals alleen maar deposito’s of internet sparen.

Juist in al die spaarvormen zit nog een aardige afweging. Want naarmate je kiest voor een rekening met meer (bindende) voorwaarden, dan zal de rente hoger zijn. Maar die voorwaarden moeten wel passen bij jouw situatie of doel. Je wilt niet je geld voor 5 jaar vastzetten als je eigenlijk spaart voor bijvoorbeeld een aankoop die je over 2 jaar wilt doen. Even goed die afweging maken dus.

Een zo hoog mogelijke rente is echter wel erg belangrijk, want door meer rendement te maken op het geld dat je al hebt zal je eerder je doel bereiken. En bovendien is het nog een gratis rendement ook, waar je niks voor hoeft te doen. Zeker als het over langere tijd gaat waarin je rente op rente krijgt loopt het verschil exponentieel op.

2. Zoveel mogelijk geld bij je houden

Om meer te sparen moet je vanzelfsprekend meer geld overhouden aan het eind van de maand. Want dit kan je dan naar je spaarrekening overmaken. Logisch. Maar niet zo simpel als het nu klinkt. Want veel kosten die je maakt liggen vast of gaan zelfs ongemerkt door je handen heen.

Toch zijn er genoeg manieren om te besparen op vaste lasten en ook je losse uitgaven. Je moet gewoon net even weten waar je moet zijn. En daarover willen we graag al onze kennis met je delen. Wij hebben namelijk heel veel bespaartips op deze website verzameld. Zoveel, dat het bijna onmogelijk is om die allemaal zelf door te moeten struinen.

En juist daarom hebben we een super handige geld besparen test ontwikkeld. Hierin doorloop je eigenlijk stap voor stap een checklist met daarin alle veelvoorkomende kostenposten van een gemiddeld gezin / huishouden in Nederland. Steeds vind je daarbij een tip om die lasten te verlagen inclusief link naar de pagina, site of instantie om het maar meteen te regelen!

Vraag je jezelf af hoeveel je hiermee kan besparen? Nou, tot wel € 10.000,- per jaar! Dat is niet mis toch? En als je echt je best doet, met name met cashback verdienen, dan kan het nog meer zijn ook.

3. Meer verdienen om zoveel mogelijk te sparen

Eerlijk is eerlijk, het is ontzettend belangrijk om je uitgaven te managen zodat er zo min mogelijk (onnodig) geld uitgaat. Want dat is gewoon zonde. Maar besparen is niet altijd mogelijk en je wilt het ook niet ten koste laten gaan van je levensgenot. Wij vinden ook dat je juist wel leuke dingen moet blijven doen, want je leeft maar één keer!

Een andere optie om meer geld over te houden is om meer te gaan verdienen. Uiteindelijk moet je namelijk het verschil tussen inkomsten en uitgaven zo groot mogelijk maken. Maarja, je baas vragen om een dikke opslag omdat jij wat meer wil sparen is ook zo wat hé… kleine kans dat die missie gaat slagen bij de meesten onders ons, helaas…

Dan is het prettig om te weten dat er genoeg manieren zijn om online wat geld te kunnen bijverdienen. Daarmee verhoog je op een leuke en makkelijke manier je inkomsten. We hebben 6 manieren voor je verzameld die oplopen in hoeveel je ermee kan binnenhalen, maar uiteraard ook in moeilijkheidsgraad… je mag zelf bepalen welke er bij jou past. Probeer er vooral meerdere naast elkaar, dan verdien je alleen maar meer.

We hebben ze allemaal zelf getest, en verwijzen je dan ook alleen door naar websites waar je die verdien methodes kan toepassen die we eveneens hebben uitgeprobeerd. Die zijn dus allemaal betrouwbaar en leveren je goede verdiensten op, variërend van enkele tientjes tot honderden of zelfs duizenden euro’s per maand! Dat spaart lekker door.

Onze favorieten: enquêtes invullen (je kan dan ook naast de vragenlijsten o.a. meedoen aan producten testenwebsites testen en reclames beoordelen), cashback verdienen (altijd korting bij webshops waar je nu ook al winkelt, bovenop aanbiedingen!) en affiliate marketing (de beste manier van online ondernemen, hiermee kan je echt snel rijk worden).

4. Doe mee aan de zoveel mogelijk sparen challenge

Ok – wil je echt zoveel mogelijk geld sparen? Echt het maximale eruit halen? En helpt het je om daar een wedstrijdje van te maken? Mooi, dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt meedoen aan onze geld spaarchallenge.

Het doel is hierin om jezelf te dwingen om je ultieme doel te bereiken met een uiterste inspanning en maandelijkse inleg op je spaarsaldo. Dan is het niet meer de vraag hoe spaar ik zoveel mogelijk, maar een realiteit.

Gerelateerde artikelen: