sparen voor vakantie
Door | Geüpdatet 24 mrt. 2022

Ga je op een grote reis of verre vakantie?

Zoals een wereldreis, of een paar maanden backpacken na je studie?

Super tof!

Maar moet je er nog even voor sparen omdat je nog niet genoeg geld hebt?

Wij gaan je helpen.

Deze tips helpen je om zo snel mogelijk en met zoveel mogelijk zakgeld op het vliegtuig te stappen.

Of op de trein, boot, fiets… weet je desnoods ga je lopen…


1. Hoeveel kost de vakantie of reis waarvoor je spaart?

Stap 1 is om te doel te bepalen. Hoeveel geld heb je nodig voor je reis? Denk hier aan alle kosten, dus van tickets tot accommodatie en eten. En ook al ga je tijdens vakantie werken, bedenk je ook dat er tegenvallers kunnen voorkomen dus zorg ook voor een buffertje.

Ook belangrijk naast een wens bedrag: wanneer moet je dit bij elkaar hebben? Heb je al geboekt, of moet je dat nog doen? Wanneer ga je weg? Of wil je gewoon zo snel mogelijk je biezen pakken?

Zodra je het bedrag en de deadline hebt kan je er ook doelgericht naartoe gaan werken. Dat helpt om jezelf discipline op te leggen en het doel ook te bereiken. En het is bovendien motiverend om te zien dat je dichterbij komt!

2. Kies een goede spaarrekening

Voordat je daadwerkelijk van start gaat willen we je aanraden om een aparte rekening te gebruiken voor je reisgeld. En natuurlijk open je er eentje met een hoge rente, zodat je meer gratis rendement krijgt! In onze spaarrente vergelijken tool zie je de hoogste spaarrentes van dit moment. Het is een real time / live overzicht. Je kunt direct doorklikken naar de aanbieders om af te sluiten.

Via “alle spaarrentes” kan je nog specifieker rentes vergelijken voor gerichte spaarvormen zoals bijvoorbeeld spaarrekeningen met aanvullende voorwaarden of deposito’s. Die laatste is alleen handig als jouw vakantie / tocht pas over meer dan 1 of enkele jaren gaat plaatsvinden trouwens.

3. Sneller sparen zodat je eerder op reis kan

Oké, je weet je doel en je hebt een goede spaarrekening geopend. Tijd om er zo snel mogelijk heel veel geld op te gaan samenbrengen. Maar hoe ga je dat oppotten? Als het zo makkelijk was om een flink bedrag bijeen te brengen dan had je dit niet gelezen…

Je moet er simpelweg voor zorgen dat je meer kan sparen. Dus, dat je elke maand zoveel mogelijk overhoudt nadat je jouw uitgaven hebt gedaan. Meer ruimte in je financiën dus. En dat werkt twee kanten op: ofwel je verhoogt je inkomsten, ofwel je verlaagt je kosten. Dat lijkt eenvoudig toch?

Voor de meesten onder ons is dit helaas best nog een gedoe. Daarom gaan we je daar juist veel goede tricks over geven. Want het is eigenlijk best wel makkelijk… je moet alleen even weten waar je moet beginnen. Daarom volgen hier in de volgende alinea’s tips over.

Maar eerlijk gezegd is dat niet het enige: sparen is ook een mentaal spel. Je moet het wel volhouden om elke maand maar geld opzij te zetten dat je ook voor andere leuke dingen zou kunnen gebruiken. En blijf er dan maar eens vanaf als het eenmaal op je spaarrekening begint op te lopen. Lees meer in ons artikel tips om zo snel mogelijk te sparen.

4. Meer verdienen voor een toffere vakantie

Of je nu scholier bent, student, fulltime werkzaam of thuisblijfmoeder, of -vader, iedereen kan online geld verdienen op internet. En nee we bedoelen niet dat je al je spullen moet verkopen via Marktplaats. Je hebt er niet eens speciale skills of talent voor nodig. Grofweg hebben we 45 betrouwbare manieren voor je verzameld waarmee je vandaag nog kan beginnen.

Je kan ze in twee categorieën verdelen. De makkelijke manieren en iets meer uitdagende manieren. Met de eerste categorie moet je denken aan enquêtes invullen voor geld en online spaarprogramma’s, waarmee je een paar honderd euro per maand kan genereren.

De overige manieren zijn iets minder simpel en vereisen iets meer werk, maar hebben we veel meer potentie. Zo kan je veel geld verdienen met affiliate marketing, zoveel zelfs dat je er je baan van kunt maken.

En het grappige is dat je zelfs tijdens je tour / vakantietijd nog kan blijven bijverdienen met deze zes methodes. Zolang je maar online kan via wifi ofzo komt het goed. Je telefoon gaat wel mee in je backpack toch?!

5. Minder uitgeven om meer te kunnen sparen

Een andere manier om meer over te houden is om je lasten te verlagen. En daar zijn echt eindeloos veel manieren voor. Zoveel zelfs dat we echt niet gaan vragen om al onze blogs één voor één uit te pluizen. Want dan ga je jouw vlucht wel missen…

Nee we hebben het makkelijk voor je gemaakt. Op onze overzichtspagina met al onze bespaartips kan je per categorie opzoeken hoe je op die kosten kan besparen. Dit is vooral handig als je al weet welke kosten je maakt / wilt verminderen.

Weet je nog niet precies waar je winst wilt of kan pakken, dan moet je vooral onze geld besparen test even doen. Die bestaat slechts uit 16 korte vragen die je met ja of nee beantwoord. Je wordt er dan gelijk op gewezen hoe je de verschillende uitgaven van een normaal Nederlands gezin kan beperken.

Van losse uitgeven tot vaste lasten, alles komt voorbij. Er staan meteen links bij van de betreffende instanties om het maar direct te regelen, want hoe eerder je dat doet, des te eerder je meer kan sparen.

Vergeet ook niet dat je tijdens je vakantie ook nog heel veel kan besparen. Zo kun je bij een langere reis altijd je woning verhuren en kan het slim zijn om andere doorlopende lasten gewoon op te zeggen. Als je toch weg bent heb je geen auto nodig, en je internet en tv ook niet.

6. Tot slot

We willen je nog even waarschuwen voor het groeiende aantal vage websites die jou beloven dat je in de kortste keren miljonair gaat worden door bijvoorbeeld te beleggen. Online beleggen in Cryptocurrency of CFD Handel is echt niet iets waarvoor je bij voorbaat weg moet lopen, maar is ook weer geen manier waarmee je met zekerheid een bedrag bij elkaar gaat sparen. Zeker niet op korte termijn. Pas dus op wie je gelooft.

We hopen dat onze tips je gaan helpen om snel te vertrekken. En als je dat wilt: ook om zo lang mogelijk weg te kunnen blijven. Hoe dan ook, geniet ervan en fijne reis / vakantie! Vergeet je niet in te enten en in te smeren 😉

Gerelateerde artikelen: