financial leasen auto
Door | 22 jan. 2024

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar wil je hier je spaargeld niet voor gebruiken? Kijk eens naar de mogelijkheden van financial lease. Bij financial lease ben je direct eigenaar van de auto, maar hoef je vooraf geen grote investering te doen. Je lost de auto’s maandelijks af. Vergelijk het met het abonnement wat je afsloot toen je een nieuwe telefoon kocht; dit werkt op een vergelijkbare manier. De kosten van financial lease berekenen doe je eenvoudig online. De website van een aanbieder van financial leasecontracten biedt een handige tool, waarmee je in een mum van tijd berekent dat deze contracten jou zouden kosten bij wisselende looptijden, aanbetalingen en slottermijnen. Heb jij al eens naar financial lease gekeken? 


Financial lease interessant voor particulieren en ondernemers

Niet alleen particulieren die hun spaargeld op zak willen houden hebben baat bij financial lease. Ook ondernemers kiezen er steeds vaker voor. Financial lease voor zzp biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale voordelen, doordat een nieuwe bedrijfsauto direct aan de balans van het bedrijf kan worden toegevoegd bij deze contracten. Het maakt het voor ondernemers mogelijk om op het voertuig af te schrijven, waardoor zij per saldo minder belasting betalen. Ook de btw mag maandelijks worden afgetrokken. 

Behoud van het startkapitaal van ondernemers

Een financial leasecontract kan ook door een startende ondernemer worden afgesloten. Met de keuze voor financial lease houdt deze zijn of haar startkapitaal beschikbaar voor een snelle uitbreiding van de productiecapaciteit of bijvoorbeeld het personeelsbestand. Ook voor het opzetten van de eerste marketingcampagnes is het fijn om het startkapitaal achter de hand te hebben. 

Flexibiliteit bij het financial leasen van een auto

Zowel particulieren als ondernemers profiteren in hoge mate van flexibiliteit bij het financial leasen van een auto. Zo zit je niet vast aan een vooraf bepaalde kilometrage, zoals dat bij operational lease doorgaans wel het geval is. Zou je die kilometrage overschrijden, dan betaal je een relatief hoog tarief voor iedere extra kilometer. Het maakt dat de kosten plotseling hard op kunnen lopen. Bij financial lease kun je de auto onbeperkt gebruiken voor het vaste bedrag per maand uit je contract. Daarbij kies je bij financial lease zelf waar je de auto verzekert en door welke garage je deze laat onderhouden. Het maakt dat je de goedkoopste oplossingen kunt zoeken en zo bespaart op de kosten.