Meer Rendement op Spaargeld
Door | Geüpdatet 24 mrt. 2022

Natuurlijk wil ook jij meer rendement op spaargeld.

Want je hebt wellicht wel een mooie spaarpot gevuld,

alleen krijg je daar tegenwoordig amper rente over.

Zeker niet bij een normale bank / rekening, daar is die misschien wel negatief!

En eigenlijk wordt je geld alleen maar minder waard door inflatie, die sowieso veel hoger is dan die rente.

Dus zoek je naar een manier om meer rendement op je spaargeld te maken, logisch.

Wij geven je een aantal zaken om in overweging te nemen,

inclusief een aantal manieren waarmee je mogelijk flinke rendementen kan behalen.


1. Los eerst leningen af

We willen niet belerend doen hoor, maar we zien helaas dat veel mensen deze stap overslaan. Zeker omdat ze meteen zoeken naar manieren waarmee ze flinke rendementen behalen. Maar die komen ook altijd met een bepaald risico. Dat hoort erbij, geeft niks. Dat lees je in hoofdstuk 5 van dit artikel wel.

Maar de meest risicoloze manier om rendement uit je geld te halen is door leningen af te lossen. Daar zit namelijk altijd een hoge rente op die je dus niet langer hoeft te betalen, en je verbetert meteen je financiële positie doordat je minder kosten hebt elke maand.

Daardoor houd je meer over van je inkomen en kan je dus sneller gaan sparen, ofwel meer gaan inleggen op investeringen en beleggingen met hoog rendement. Een lening kun je overigens ook gunstig oversluiten. Kijk in onze vergelijker om leningen te vergelijken.

Zeker geldt dit voor hypotheken, die je niet zomaar kan aflossen door het hoge bedrag. Bovendien mag je vaak maximaal een bepaald deel aflossen anders kost het je weer boetes. Juist hier is oversluiten, zeker door de lage rentes momenteel, heel slim.

Via hypotheekoversluiten kun je gratis een adviesgesprek krijgen met een financieel adviseur om te bepalen of dit haalbaar is en een goed plan. Is bovendien geheel vrijblijvend dus zeker waard om te onderzoeken.

2. Spaarrekening? Vind een hoge rente voor meer rendement

Blijf je graag bij een normale spaarrekening omdat je dat fijn en veilig vindt? Prima, maar neem er dan wel een met een hoge rente, want dat is gewoon gratis rendement. Kijk in onze spaarrente vergelijken vergelijker om live de beste rente van dit moment te vinden.

3. Deposito geeft altijd meer rente

De hoogste rente op een spaarproduct vind je op een deposito, wat betekent dat je jouw geld voor een bepaalde tijd vast moet zetten. Vooral banken in Estland, Letland, Litouwen en Spanje geven momenteel flink hogere rentes dan in Nederland.

Niet bang zijn dat het in een ander land is, je bent evengoed in die landen beschermd tot het depositogarantiestelsel. Betekent dat je per bank altijd je spaargeld terug krijgt ook al gaat de bank failliet. Dit is door de overheden in de EU gegarandeerd tot 100.000 euro.

De beste deposito rente vind je ook in onze spaarrente vergelijking, door door te klikken op de onderste knop “alle spaarrentes”. Dan kan je specifiek alle deposito’s met elkaar vergelijken.

4. Sparen met aanvullende voorwaarden

Vastzetten is niet de enige voorwaarde die je kan nemen op een spaarrekening in ruil voor een hogere rente trouwens. Zo zijn er rekeningen die meer rente geven vanaf een minimaal bedrag, een vaste maandelijkse inleg of een opname boete binnen een bepaalde periode.

Ook deze vind je via onze eerder genoemde spaarrente vergelijken pagina. Maar let wel op! Een spaarverzekering is iets heel anders dan een spaarrekening. De rentes zijn hierop niet voor niets hoger. Belangrijkste verschil: als de rekeninghouder komt te overlijden dan keert de verzekeraar niks uit en zijn de nabestaanden al het geld kwijt. Denk hier dus goed over na.

5. Behaal juist elders meer rendement op spaargeld

Voor zover spaarrekeningen. Als je echt serieuze rendementen wil behalen dan moet je het toch over een andere boeg gooien. Je moet dan gaan zoeken naar alternatieven voor sparen. Maar let op, je kan alleen hogere winsten behalen als je ook wat meer risico neemt. Die twee gaan namelijk hand in hand.

Je komt dan uit in de wereld van beleggen en investeren, waarin je online volledig overwelmd wordt met allerlei producten en de mooiste verhalen. Veelal ook lariekoek en louche partijen. Vooral als je zoek naar manieren van online geld verdienen verdwijn je al snel in een rabbithole aan overdreven beloftes.

Lees liever ons artikel over beleggen & investeren met hoog rendement. Hierin zetten we de mogelijke rendementen van de toegankelijke en betrouwbare opties onder elkaar, met daarbij verwijzingen naar de partijen en websites waar je dit veilig kan doen. Je moet zelf bepalen welke het best passen bij jouw voorkeuren en doelen.

Staar je echter ook niet blind op de mogelijke rendementen want die zijn nooit een garantie. Resultaten uit het verleden… je kent het wel. Alvast een klein voorproefje: we gaan het hebben over zaken als investeren in vastgoed (met weinig geld), maar ook over de beste cryptmunten om te investeren wat deze nieuwe orm van geld is niet meer weg te denken inmiddels. En zelfs over het uitlenen van je geld tegen rente, dan heet mooi beleggen in P2P leningen.

6. Houd een buffer aan

Belangrijk is wel altijd om te beseffen dat je met investeren of beleggen jouw inleg of een deel ervan kan verliezen. Daarom is het verstandig om alleen geld erin te stoppen dat je kunt missen. Zorg dus wel dat je genoeg achter hebt als buffer.

Want het is leuk dat je met spaargeld rendement kunt maken en zo in principe je geld voor je kan laten werken om een passief inkomen te genereren, maar als je het kwijt raakt en je hebt geen reserve meer in geval van tegenslag, dan ben je aan het eind van de rit alleen maar meer geld kwijt.

Lees hierover voor meer informatie en tips ons artikel hoeveel spaargeld moet je hebben / heb ik nodig? Je zal zien dat dit nog een aardig bedrag kan zijn en dat is niet zomaar. Stel dat je jouw baan kwijtraakt of je opeens een flinke kostenpost hebt door een onverzekerde schade aan je auto of huis… dat zal je bij moeten lenen tegen een hoge rente.

Gerelateerde artikelen: