Online Passief Inkomen Genereren
Door | Geüpdatet 20 feb. 2021

Passieve inkomsten hebben, dat wil iedereen wel.

We kunnen je wel 101 manieren geven om op te bouwen.

Maar we geven je alleen de beste online bronnen,

die niet alleen voor iedereen haalbaar zijn,

maar ook echt een serieuze opbrengst geven.


1. Beleggen

Beleggen is een van de meest populaire manieren om een passieve bron van inkomsten te creëren. Dat is niet gek want je kan hier flinke rendementen maken als je weet wat je doet. En erger nog: je kan het beleggen ook voor je laten doen met fondsen, dat is 100% passief. Natuurlijk doe je dat via de beste online beleggingsbank van NL.

Het is wel belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de materie. Er zijn tegenwoordig heel veel instrumenten en beurzen waar je kan beleggen. Weet je niet wat je aan het doen bent is dit een groot risico want je kan altijd je inleg minder waard zien worden.

Vooral op de lange termijn echter kan je er wel vanuit gaan dat je aandelen of fondsen zullen stijgen. Daarbij zijn er ook aandelen die dividend uitkeren, een extra inkomen. En er zijn ook altijd nog instrumenten die weinig risico kennen zoals obligaties en fondsen, maar dan is het rendement ook altijd wat lager.

2. Affiliate Marketing

Het mooie van deze methode is dat je promotie maakt voor de producten of diensten van een ander bedrijf. Je bent dus eigenlijk marketeer voor iets dat je niet zelf hoeft te bedenken, produceren of versturen. Ook hoef je dus niet na te denken over opslag, retouren of klantenservice.

En dat terwijl de opbrengsten groot kunnen zijn. Je krijgt namelijk een commissie voor elke verkoop, maar soms zelfs al voor een vrijblijvende offerte of zelfs al voor een klik op één jouw advertenties. Genoeg ondernemers zijn hiermee hun eigen bedrijf begonnen en zelfs stinkend rijk geworden.

Welk kanaal je gebruikt voor je advertenties maakt niet uit, het kan een blog zijn, social media of een website. Maar ook e-mail marketing en betaalde advertenties behoren tot de mogelijkheden.

Het enige wat je hoeft te doen is je eigen speciale link overal achterlaten en als mensen die dan gebruiken om iets te kopen krijg je automatisch je vergoeding. Lees meer over geld verdienen met affiliate marketing.

3. Vastgoed

Ook al een hele populaire manier van passief inkomen onder mensen die financieel onafhankelijk willen worden. Maar je moet niet denken dat je hier al een groot startkapitaal voor nodig hebt omdat je een pand moet kunnen kopen.

Er zijn namelijk handige online platformen waar je met een soort van crowdfunding kan beleggen in onroerend goed, al vanaf 50 euro. In Nederland maar ook door heel Europa. En de rendementen zijn niet mis tot wel 14% op jaarbasis.

Lees meer in ons artikel over investeren in vastgoed met weinig geld waarin we uitleggen hoe het precies werkt en welke platformen de beste zijn met de hoogste opbrengsten.

4. Geld uitlenen met rente

Wist je dat jij je eigen bank kan beginnen? Soort van dan hé, niet echt. Maar je kan leningen uitgeven en daar rente over vragen. En omdat die rente altijd vele malen hoger is dan de spaarrentes levert dit interessante bedragen op.

Ook hier zijn slimme platformen voor ontstaan, waarbij aan de ene kan mensen geld kunnen investeren en aan de andere kant mensen leningen kunnen aanvragen. Dit bestaat in Nederland maar ook in veel andere landen waar de leenrentes nog vele malen hoger zijn.

Daar kan je dan ook tot wel 16% rendement maken. In Nederland is dit ongeveer 4% maar toch nog vele malen beter dan je spaarrekening. Lees meer in ons artikel geld uitlenen met rente als particulier.

5. Crypto

Cryptovaluta of cryptocurrency zoals het genoemd wordt zijn digitale munten. Veel mensen denken dat dit in de toekomst het papieren geld en de valuta van de overheden (Dollar, Euro etc.) zal vervangen. Deze markt presteert al jaren vele malen beter dan de beurzen en staat nog steeds in zijn kinderschoenen.

Ga nu niet met CFD Handel in crypto beleggen. Dit soort reclames zie je heel vaak en dat is heel erg risicovol waarbij 80% van de mensen alleen maar geld verliest. Dat raden we je niet aan behalve als je echt weet wat je doet. Het lijkt aanlokkelijk om met een hefboomeffect tot 30 x zoveel winst te kunnen boeken, maar weet ook dat je verlies evenhard oploopt.

Nee koop gewoon echt coins en wacht tot ze gaan stijgen in waarde. Doet dat wel via de beste crypto broker waar je gewoon kan kopen met ideal. GEwoon een betrouwbare Nederlandse partij. Welke munten je het beste kan kopen lees je in ons artikel beste cryptocurrency om in te investeren.

6. Je eigen website

Als je dan toch online ondernemer wordt, dan is een goedlopende website wel een van de hoogst haalbare doelen. En daar heb je tegenwoordig niet eens meer technische kennis voor nodig om die te bouwen.

Een automatische vergelijkingssite in 5 minuten bijvoorbeeld. En de kosten zijn tegenwoordig met 1 euro voor je .nl domeinnaam ook historisch laag. Lees meer wat je nodig hebt om te starten én hoe je er geld aan overhoudt in ons artikel geld verdienen met een website (of webhop).

7. Eigen webshop

Evengoed een prachtige ambitie om een eigen webshop te starten. Voor eigen producten, of die van anderen die je via dropshipping laat bezorgen bij jouw klanten. Ook die bouw je tegenwoordig eenvoudig in 30 minuten. Zie hierboven de link naar het artikel.

8. Je auto verhuren

Over passiviteit gesproken: auto’s in Nederland staan in hun leven meer dan 95% van de tijd stil… terwijl de kosten als wegenbelasting en verzekering gewoon doorlopen. Zonde!

Maar er is een oplossing, je kunt je auto per dag verhuren via een handig online platform. Je verdient er zonder enig werk zomaar 350 euro of meer mee per maand. Je hoeft alleen maar de sleutel te overhandigen. Kijk voor meer informatie op de site van dit platform genaamd SnappCar en meld jouw auto ook aan.

9. Zonnepanelen

Niet per se een online manier van inkomsten maar toch wel eentje die je eenvoudig via internet kan regelen. Vraag via dit formulier vrijblijvende zonnepanelen offertes op voor het plaatsen van zonnepanelen en kijk wat het kost en je kan opleveren.

Dat is zomaar 15% rendement of meer op je aankoopprijs. En de btw kan je nog terugkrijgen ook, los van andere subsidies die je in verschillende gemeenten kan krijgen. Plus het verhoogt de waarde en duurzaamheid van je huis. Per saldo heb je dus amper aanschafkosten.

En als de panelen eenmaal op je dak liggen leveren ze je vanzelf stroom op, je hoeft er niks aan te doen zelfs niet schoonmaken. Je krijgt garantie op de onderdelen tot wel 10 jaar en garantie op de opgewekte kilowatturen. De panelen zelf gaan zeker 25 jaar mee.

10. Spaarrekening met hoge rente

Oké het minste risico of gedoe is nog steeds sparen. En als de bovenstaande je niet aanstaan dan blijft het een goede manier. Spaarrente is nog steeds een passieve manier om geld binnen te halen. In Nederland is het niet veel zoals je in deze spaarrente vergelijking kan zien, maar via de knop “alle spaarrrentes” kan je ook de Europese deposito rentes bekijken en die zijn vele malen hoger!

Gerelateerde artikelen: