Een passief inkomen genereren, online.

Veel mensen zijn daar naar op zoek omdat ze dan vanzelf verdienen zonder iets te hoeven doen.

Maar hoe kan jij dit voor jezelf opbouwen?

We kunnen je wel 101 manieren geven het te verkrijgen, het is dus echt mogelijk.

Maar we geven je alleen de tien beste online bronnen,

die voor iedereen haalbaar zijn,

maar ook echt een serieuze opbrengst geven.


Passief Inkomen Opbouwen

Voordat we je gaan vertellen wat onze favoriete top 10 is met beste manieren om passief inkomen te genereren online gaan we wel eerlijk zijn: het gaat je niet al morgen heel veel geld opleveren. Het is namelijk wel iets dat je op moet bouwen. Of je nu een rendement behaalt van 5% of 10%, om daarvan op jaarbasis alles te kunnen betalen vraagt heel veel investering.

Daarom moet je dit kapitaal ook eerst vergaren, rustig opbouwen. En steeds je rendement terug investeren om meer winstgevend kapitaal te hebben zodat je maandelijkse inkomsten groeien. Voor welke optie je in het lijstje hieronder ook kiest. Hoe eerder je hiermee begint, des te sneller je dus er ook van kan gaan profiteren. Daarom is het ook belangrijk om te beseffen dat een kleine start al een heel goede eerste aanzet kan zijn.

Passief Inkomen zonder Startkapitaal

Heb je momenteel helemaal geen geld? Dan kan je natuurlijk ook niet makkelijk aan de slag om een passief inkomen op te bouwen. Maar geen probleem ook hier hebben we een oplossing voor: dan raden we je het artikel online geld verdienen zonder investeren aan.

Hierin leer je hoe je via internet zonder inleg, maar ook zonder risico of enige technische kennis zomaar inkomsten kan gaan binnenhalen. En die kan je dan weer gebruiken om te gaan investeren in onderstaande zaken. Onze favoriet: enquêtes invullen voor geld. Dit levert het meeste op en is nog leuk ook. Maar let op, wil je echt goed en betrouwbaar geld verdienen met enquêtes dan kies je natuurlijk voor de beste betrouwbare enquête sites. Die zijn betrouwbaar en geven hogere vergoedingen.

1. Passief Inkomen Beleggen

Beleggen is een van de meest populaire manieren om een passieve bron van inkomsten te creëren. Dat is niet gek want je kan hier flinke rendementen maken als je weet wat je doet. En erger nog: je kan het beleggen ook voor je laten doen met fondsen, dat is 100% passief. Natuurlijk doe je dat via de beste online beleggingsbank van NL.

Het is wel belangrijk dat je jezelf goed verdiept in de materie. Er zijn tegenwoordig heel veel instrumenten en beurzen waar je kan beleggen. Weet je niet wat je aan het doen bent is dit een groot risico want je kan altijd je inleg minder waard zien worden.

Vooral op de lange termijn echter kan je er wel vanuit gaan dat je aandelen of fondsen zullen stijgen. Daarbij zijn er ook aandelen die dividend uitkeren, een extra inkomen. En er zijn ook altijd nog instrumenten die weinig risico kennen zoals obligaties en fondsen, maar dan is het rendement ook altijd wat lager.

2. Affiliate Marketing: online passief inkomstenmodel?

Het mooie van deze methode is dat je promotie maakt voor de producten of diensten van een ander bedrijf. Je bent dus eigenlijk marketeer voor iets dat je niet zelf hoeft te bedenken, produceren of versturen. Ook hoef je dus niet na te denken over opslag, retouren of klantenservice.

En dat terwijl de opbrengsten groot kunnen zijn. Je krijgt namelijk een commissie voor elke verkoop, maar soms zelfs al voor een vrijblijvende offerte of zelfs al voor een klik op één jouw advertenties. Genoeg ondernemers zijn hiermee hun eigen bedrijf begonnen en zelfs stinkend rijk geworden.

Welk kanaal je gebruikt voor je advertenties maakt niet uit, het kan een blog zijn, social media of een website. Maar ook e-mail marketing en betaalde advertenties behoren tot de mogelijkheden.

Het enige wat je hoeft te doen is je eigen speciale link overal achterlaten en als mensen die dan gebruiken om iets te kopen krijg je automatisch je vergoeding. Lees meer over geld verdienen met affiliate marketing.

3. Passieve Inkomsten uit Vastgoed

Ook al een hele populaire manier van passief inkomen onder mensen die financieel onafhankelijk willen worden. Maar je moet niet denken dat je hier al een groot startkapitaal voor nodig hebt omdat je een pand moet kunnen kopen.

Er zijn namelijk handige online platformen waar je met een soort van crowdfunding kan beleggen in onroerend goed, al vanaf 50 euro. In Nederland maar ook door heel Europa. En de rendementen zijn niet mis tot wel 14% op jaarbasis.

Lees meer in ons artikel over investeren in vastgoed met weinig geld waarin we uitleggen hoe het precies werkt en welke platformen de beste zijn met de hoogste opbrengsten.

4. Zelf een lening uitgeven

Wist je dat jij je eigen bank kan beginnen? Soort van dan hé, niet echt. Maar je kan leningen uitgeven en daar rente over vragen. En omdat die rente altijd vele malen hoger is dan de spaarrentes levert dit interessante bedragen op.

Ook hier zijn slimme platformen voor ontstaan, waarbij aan de ene kan mensen geld kunnen investeren en aan de andere kant mensen leningen kunnen aanvragen. Dit bestaat in Nederland maar ook in veel andere landen waar de leenrentes nog vele malen hoger zijn.

Daar kan je dan ook tot wel 15% rendement maken door te investeren in P2P leningen. Lees meer in ons artikel geld uitlenen met rente als particulier.

5. Passief Inkomen Crypto

Cryptovaluta of cryptocurrency zoals het genoemd wordt zijn digitale munten. Veel mensen denken dat dit in de toekomst het papieren geld en de valuta van de overheden (Dollar, Euro etc.) zal vervangen. Deze markt presteert al jaren vele malen beter dan de beurzen en staat nog steeds in zijn kinderschoenen.

Ga nu niet met CFD Handel in crypto beleggen. Dit soort reclames zie je heel vaak en dat is heel erg risicovol waarbij 80% van de mensen alleen maar geld verliest. Dat raden we je niet aan behalve als je echt weet wat je doet. Het lijkt aanlokkelijk om met een hefboomeffect tot 30 x zoveel winst te kunnen boeken, maar weet ook dat je verlies evenhard oploopt.

Nee koop gewoon echt coins en wacht tot ze gaan stijgen in waarde. Doet dat wel via de beste crypto broker waar je gewoon kan kopen met ideal. GEwoon een betrouwbare Nederlandse partij. Welke munten je het beste kan kopen lees je in ons artikel beste cryptocurrency om in te investeren.

passief inkomen crypto

6. Je eigen website opbouwen

Als je dan toch online ondernemer wordt, dan is een goedlopende website wel een van de hoogst haalbare doelen. En daar heb je tegenwoordig niet eens meer technische kennis voor nodig om die te bouwen.

Een automatische vergelijkingssite in 5 minuten bijvoorbeeld. En de kosten zijn tegenwoordig met 1 euro voor je .nl domeinnaam ook historisch laag. Lees meer wat je nodig hebt om te starten én hoe je er geld aan overhoudt in ons artikel geld verdienen met een website (of webhop).

7. Eigen webshop starten

Evengoed een prachtige ambitie om een eigen webshop te starten. Voor eigen producten, of die van anderen die je via dropshipping laat bezorgen bij jouw klanten. Ook die bouw je tegenwoordig eenvoudig in 30 minuten. Zie hierboven de link naar het artikel.

8. Online je auto verhuren

Over passiviteit gesproken: auto’s in Nederland staan in hun leven meer dan 95% van de tijd stil… terwijl de kosten als wegenbelasting en verzekering gewoon doorlopen. Zonde!

Maar er is een oplossing, je kunt je auto per dag verhuren via een handig online platform. Je verdient er zonder enig werk zomaar 350 euro of meer mee per maand. Je hoeft alleen maar de sleutel te overhandigen. Kijk voor meer informatie op de site van dit platform genaamd SnappCar en meld jouw auto ook aan.

9. Passieve inkomsten uit Zonnepanelen

Niet per se een online manier van inkomsten maar toch wel eentje die je eenvoudig via internet kan regelen. Vraag via dit formulier vrijblijvende zonnepanelen offertes op voor het plaatsen van zonnepanelen en kijk wat het kost en je kan opleveren.

Dat is zomaar 15% rendement of meer op je aankoopprijs. En de btw kan je nog terugkrijgen ook, los van andere subsidies die je in verschillende gemeenten kan krijgen. Plus het verhoogt de waarde en duurzaamheid van je huis. Per saldo heb je dus amper aanschafkosten.

En als de panelen eenmaal op je dak liggen leveren ze je vanzelf stroom op, je hoeft er niks aan te doen zelfs niet schoonmaken. Je krijgt garantie op de onderdelen tot wel 10 jaar en garantie op de opgewekte kilowatturen. De panelen zelf gaan zeker 25 jaar mee.

10. Spaarrekening met hoge rente

Oké het minste risico of gedoe is nog steeds sparen. En als de bovenstaande je niet aanstaan dan blijft het een goede manier. Spaarrente is nog steeds een passieve manier om geld binnen te halen. In Nederland is het niet veel zoals je in deze spaarrente vergelijking kan zien, maar via de knop “alle spaarrrentes” kan je ook de Europese deposito rentes bekijken en die zijn vele malen hoger.

Wacht niet en begin vandaag nog met je eerste online passieve inkomen genereren

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Elke euro die je nu al kan missen kan jou rendement opleveren. Het lijkt misschien weinig maar kleine beetjes tellen toch op en als het door de jaren heen steeds maar weer rendement blijft geven dat je meteen terug investeert zal je zien dat het opeens toch heel snel gaat.

Dus: begin vandaag nog met online passief inkomen genereren, ja je moet het opbouwen tot het echt aanzienlijk bedragen worden maar als je niet nu start duurt dat alleen maar langer.

Gerelateerde artikelen: